martka -> RE: MAJČICE 2012 (4.10.2011 13:56:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Amnio.... je baje preiskava, ki se dela, če se na nuhalni pokažejo slabi rezultati ali pa če je nosečnica že starejša in je s tem večja možnost za kromosomske napake. Izgleda baje tako, da (skozi trebuh?) z iglo vzamejo celice iz tiste tekočine, v kateri otrok plava. Je invazivna in v majhnih procentih lahko sproži tudi spontani splav. Je pa zanesljiva, pri nuhalni pa včasih tudi spregledajo downow sindrom, se mi zdi, da takrat, ko je sicer z organi vse ok. Pri nuhalni pa kot sem jaz razumela merijo kosti in gledajo srce in ledvice... ...Ali nekaj takega, če sem kaj narobe napisala, me popravite. Ne vem no, jaz te amnio... ne bom šla delat, če bo nuhalna pokazala ok rezultate. Tudi sicer so v obeh družinah vsi zdravi, ni nobenih okvar pa tudi jaz sem stara 24let in ne 40. prav si napisala, mlada mamica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... nuhalna je 60% zanesljiva, kar se tiče kromosomskih napak - res se bolj vidijo telesne napake, katere pa lahko nakazujejo tudi druge. izmeri se vratna guba, pogleda pa tudi ves ostali fizični razvoj.
|
|
|
|