Jessy82
|
Hojla! Tudi mi smo že pri 9 mesecih in smo imeli posvetovalnico. Velik je 79,5 cm in ima mal čez 10 kg . Je pa malce slabokrven, tak da mi je pediatrinja dala železove tablete, glede na to, da se še dojiva. Pa malo več hrane z železom mu morava dajat (govedino, rumenjak, ribez, borovnice,....). Kar se plazenja tiče so pa itak različni otroci, naš gre zdaj ene 14 dni po vseh štirih, ga je prav fino gledat. Sva imela nekaj časa hojico, pa se ni dala višje naštimat in ga je ovirala, pa smo jo dali stran. Imamo stajico, v kateri se je naučil dvigovanja, potem sva pa kupila te puzzle (peno) za na tla in zdej obvlada tudi vstajanje iz ležečega položaja. Seveda ni zdaj nikjer varno, ker se dviga na vseh stvareh, stolih, mizah, elementih,.... Pa seveda ponoči, ko se zbudi naju stoje čaka v svoji posteljici. Pa malo težje je sedaj uspavanje čez dan, ker ve, da se zna dvignit in se kar naprej dviguje, dokler se ne utrudi, potem je mal joka, nato pa zaspi. Pa tudi s pomočjo že hodi, včasih se malo spozabi in se kar spusti frajer , misli, da bo kr sam lahko . Mislim, da sem že pisala tudi o tem, da spi 2x na dan, dopoldan 1-2 ure, popoldan pa pol urce. Aja, pa vrtec smo dobili , smo že imeli prvi uvodni sestanek. Sem čist navdušena nad tem, da bo med otroci, da se bo naučil veliiiiiko stvari ,.... Naš veliko čeblja, neke čudne zloge zlaga :), zna dat pa-pa, reče pa še ne, včasih se mu posreči, da reče ata, mama, pa take hecne zvoke spušča. Ploska še tudi ne sam, bolj mu je zanimivo, da drži nekoga za roke in tisti ploska. Seveda zelo rad meče stvari na tla, zna dvignit npr, odejo, če mu daš kakšno igračo tja. Če ga vprašam, kje ima noge, se prime za nje, če ga vprašam kje veter piha, pogleda skozi okno,... Zelo rad ima glasbo, se velikokrat vsedeva za računalnik in na youtubu poslušava otroške pesmice. Pa kopa se zelooo rad, mu rečem zvečer, da gre čofa-čofa, se mu kar nasmeji. Ima pa zaenkrat 4 zobke. Imamo pa težavo, no jaz jo imam, kako ga počasi odvadit od "zize"? Po eni strani ga ne bi še dala, po drugi strani bi pa rada ta proces začela počasi, da ne bi blo preveč stresno za njega. Kakšna ideja? Aja, pa uspavanje zvečer je tudi problem, moram bit zraven, drugače je jok. Je katera prebrala knjigo Brez joka v sanje? Že načrtujete dopust? Mi gremo konec junija, na Pag. Upam, da bo morje že dost toplo. Iiiii, komaj čakam . Lep večer vsem!
|