Kerensa*
|
No, pa končno še odgovor tebi, BellaB (trenutno imam možgane na off)... Velja pogledati na delovsko univerzo, ce organizirajo kake tecaje priprave na maturo. Ne bo potrebno, ker učne pomoči za OŠ in SŠ za določene predmete organizirajo kar na ZRSZ oz. CIPS. Kamor bom tudi šla. Poleg tega grem tudi na IC Cene Štupar na tečaj angleščine. Sicer angleško znam, ampak samo pogovorno in pisno - če me pa vprašaš, v katerem času/sklonu (in to po angleško) je kakšna beseda oz. stavek, pa zmrznem. Nimam pojma o pastih, presentih in podobnem. Kar pa se tice pravne fakultete... ja no, sej sanjat je lepo. Mislim, da priti na PF niso sanje, ampak kar realnost. V nasprotnem primeru tudi ti, kot (že) pravnica, (še vedno) živiš v sanjah. Pa brez zamere. na pravu je potrebno garat - uciti se in ce slucajno ostane malo cajta, se ucit ce se nisi dovolj prej (govorim o vec polmetrskih kupih literature, 1000 strani debelih buklah, neprespanih noceh, asocialnem zivljenju itd. Vikende lahko pozabis, na morje pa za relax recimo vzames buklo od pravne zgodovine al pa... ohoho, to je sele simpaticna... Filozofije prava in uzivas ob Heglovih razpravah). Posebej za Ljubljanski faks velja, da se lahko gulis izpit v nezavest pa ni receno da ga bos naredu, ker se mogoce keremu zdi, da vejica ni postavljena prav in te bo ****l v 3 pm ravno zarad nje. (izkusnje.press) p.s. Politicna ekonomija je tam znanstvena fantastika. Da je učenja veliko, vem. Ampak glede na to, da bo to učenje, ki me zanima, mi niti pod razno ne bo tako težko, kakor npr. učenje matematike za maturo. Ko človek nekaj počne z veseljem (ne glede na to, kaj je to), potem mu je to veliko lažje, kakor nekomu, ki to počne zato, ker npr. mora ali pa, ker se mu samo zdi, da je tako pač prav. In ob pravilni oz. čimbolj racionalni organizaciji časa tudi ni treba pozabiti ne na vikende, ne na morje (dopust) brez knjig, ne na karkoli tretjega. Od dejstva" vse se da, če se hoče" me ne premakne nihče - ker pač verjamem, da se da vse, če se hoče. In ker jaz to hočem... siht tezko dobis, ker je pravnikov enostavno prevec ratalo S tem se sploh ne obremenjujem kaj preveč. Že večkrat sem napisala (in dokazala, sebi in drugim), da jaz z lahkoto preživim brez vsakakršne izobrazbe (trenutno imam samo OŠ) in da želim to izobrazbo predvsem za dušo. Če pa potem kdaj kasneje slučajno še "pade" kakšna primerna služba (ne trdim, da je ne bom iskala - trdim pa, da se ne mislim pretegniti ob iskanju in da ne bo nobene panike, če ničesar ne najdem/dobim), pa še toliko bolje. ce ne studiras prava ob delu je nesmiselno rint tja pr teh letih Kaj sem torej - stara ali neumna? Ne, ne bom študirala ob delu (vsaj ni planirano, da bi). V načrtu je, da bom samo študirala, kar (zame) pomeni, da bom počela samo to, kar me veseli - torej učenje nečesa, kar me zanima. Glede Harvarda... ce se ne mislis ravno preselit v ZDA in tam iskat siht, je nesmiselno da meces proc denar za fakulteto, ki ti v Sloveniji ne bo nucala. Imam namen preseliti se v ZDA. Pa Bog ne daj, da kdo spet začne debato o tem. Verjetno noces imet diplomo necesa za kar si dal celo premozenje in s katerim si ne mors kle pomagat ane? To premoženje (do diplome) bo cca. 12.000€ (predvidoma), v kar je vključena šolnina in študijski material (takšen in drugačen). In ja - sem pripravljena plačati to premoženje. Četudi potem ne bi/bom nikoli delala v pravu. Zakaj? Mislim, da ti niti ne znam realno razložiti. To je pač želja brez družbeno sprejemljive smiselne podlage. In na srečo te DSSP niti ne potrebujem. Glede pravnih fakultet v SLO: Ljubljanske se izogibaj, v kolikor hoces pravo studirat z uzitkom. Tam ti bojo izbili ves entuziazem, kr ga imas, vso voljo do zivljenja, vzeli ves prosti cas in pobrali se en kp denarja za namecek Pa točno na PF v LJ grem . Na lanskem informativnem dnevu + na uvodnem dnevu za bruce so me navdušili, se bom pa pustila presenetiti, kaj bo kasneje, naknadno. Če me nekaj veseli že 15 let, vsem skeptikom in negativcem navkljub, potem močno dvomim, da pa ravno na PF v LJ sedi nekdo, ki bi mi uspel to voljo (oz. bolje rečeno - zanimanje) zbiti iz glave. Ko das vso to j***** na faksu in na zavodu za zaposlovanje, skoz, pa te caka se pravosodni izpit, ki je na meji znanstvene fantastike. Brez njega pa si nula od pravnika. ZRSZ pri meni odpade, ker ni nobene panike, če ne dobim službe v pravu. In ker se mi tudi mudi ne nikamor, mi je čisto vseeno, če "pridem na vrsto" za pravosodni izpit takoj po diplomi ali pa šele v penziji. Ma kaj res hoces to? JAAA!!!
|