*mashai*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Vespazijan - Pravnica.net je že moja prijateljica. Mashai - ti se samo razpiši. Požiram tvoje besede. Za Kranjca pa vem, da je v ZDA, ja - mi je napisal v odogovru na moj e-mail. Sicer je pa še Kambič, ki je bil lani izbran za najbolj priljubljenega profesorja. Sicer nimam zaenkrat nič proti njemu, ker ga ne poznam (samo vem pač, kdo je), ampak moj prvi vtis o njem pa ni bil tak. Veliko bolj me je impresioniral Simič, katerega pa menda full ne marajo (pa tako fajn gospod je). Saj veš kako je, nekdo ki bo meni všeč, bo šel tebi blazno na živce itd,.. Nikar ne poslušaj vseh teh tračev na faxu (ma si zmislijo, da ima Kranjc ful rad rdečo barvo in da moraš k njemu na ustnega v rdečem in naslednji rok na ustnem pol folka v rdečem ) . Za prvi letnik mi je bil najboljši profesor Cerar, za njim pa takoj Kavčič. Prof. Cerar zato, ker sem pri njemu dejansko razumela snov, ker jo je predaval v "slovenščini", ne pa s samimi pravnimi izrazi brez razlage, kaj pomenijo, snov razložil skozi šale itd...Sicer ga nisem imela na ustnem, sem imela prof. Pavčnika, ki me je vprašal ravno tisto kar sem znala, potem pa sva se malo podebatirala in zaključila z lepo oceno. ITak da če bi me vrgel na izpitu, bi ti takrat, torej v prvem letniku naložila, da je bil nekorekten, da me je kr neki spraševal, kje je to snov našel...itd in tako potem največkrat nastanejo govorice o teh pošastih profesorjih, ker je dejansko tako velik preskok iz srednje šole na ta fax(iz spraševanja pred tablo in točno tistega kar ti piše v zvezku do tega da snov ni nujno predavana a znati jo moras). no bluzim . Pri Uvod v pravoznanstvo je še docent(se mi zdi) Novak, ki me pa res nekako "ni pritegil", pa ti sedaj sploh ne znam razložit zakaj, imam v spominu samo to, da ko smo prvič imeli vaje za UVP, itak jih vodi on, je začel s spraševanjem in potem ti "porine" mikrofon ti pa pričaj (takšno foro ima tudi prof. Kranjc) No profesor Kavčič za ustavno pravo, mi je bil pa tudi car oz. še je. K njemu sem hodila na predavanja, samo zato ker je znal zakon predstavit snov, pa vicev je bilo na predavanjih več kot snovi , pa vedno je kakšno spustil ven, da nisi mogel ostati resen. Prof. Grad(isto ustavno pravo) je bil ok, samo njega pa lahko poslušaš zvečer namesto uspavanke, če sem lahko malo nesramna. Sem ga pa imela na ustnem in je bilo super. aja profesor Simič, je bil meni ok, na predavanja sicer nisem hodila, imela sem ga na ustnem zagovoru in je bil korekten, za razliko od prof. Škrubejeve omg kire litanije, bi bilo fino če bi ti še kaj uporabnega povedala kajne; sestavo testov ti ne bom govorila, to boš itak vse zvedela, ustne izpite imas pri ustavnem pravu, uvod v pravoznanstvo in pri Rimskem pravu, kjer so obvezni, pogojno pa se pri Ekonomiji in Pravni zgodovini če si med 5 in 6 oz. če si med mejo in hočeš zviševat. No saj bom opisala še posamezne predmete in literaturo pri njih, ma mislim da je za tale post dovolj
|