*mashai*
|
Uff jaz kar malo pozabim na tale RR . Itak, da greva lahko na kofi, samo jaz komaj v novembru pridem v LJ, zdaj še furam počitnice, pa se takrat bolj točno dogovoriva. Saj se ne mudi toliko, ne? Pa da se malo pokomentiram za nazaj , knjige Latinskih pravih rekov definitivno ne potrebuješ, nova knjiga je tako dobro napisana, da je notri skoraj vse , kar pa ni, pa zveš na predavanjih, na forumu je pa tudi polno literature in tudi zbrani so vsi reki, ki jih moraš znati. No ni pa to le par rekov, kot je Bella rekla in vse bolj se mi zdi, da se pojavljajo na izpitih in seveda tudi na ustnih zagovorih. Bella a potem se lahko priporočam, za kakšne inštrukcije iz delovnega prava in ja definitivno se strinjam s tabo okrog politične ekonomije. Ma kaj so iz tega predmeta naredili. Ko ga narediš bi moral najmanj predsednik države postati in direktno bi moral dobiti v last 3 najbolj profitna podjetja na svetu . No malo pretiravam, čisto nič pa s tem, da rečem, da sem največ sošolcev/sošolk izgubila prav zaradi PEK, ker jo enostavno tudi v 6. niso naredili, učili pa kot nori. Najbolj mi je v spominu ostalo, ko smo profesorja vprašali, če nam lahko razloži, kaj hudiča je mislila profesorica s enim vprašanjem v repetitoriju, in on enostavno...to pa še jaz ne vem kaj je mislila? a ti to resno??? No v glavnem, takole je profesor daje težje teste in lažje/bolj na easy ocenjuje, profesorica pa daje lažje teste in strožje ocenjuje (od 12 točk jih redkokdaj kdo dobi več kot 8) Pek je varljiva zato, ker imaš na voljo A4 polo za 8 vprašanj(torej polovica strani na vprašanje, kamor spadajo tudi grafi, tabele,...) kar se zdi veliko, samo nikoli ni dovolj za profesorja oz. profesorico. Kerensa ja res je, pri Škrubejevi se zdi da živi samo za to PZ in dejansko ne razume, da njen predmet ni edini, ki ga imajo študentje v prvem letniku. Zato mene na predavanjih ni videla, ful se mi je zdela vzišena in antipatična, ma nisem je mogla poslušat . IN potem sem jo 2x dobila na ustnem zagovoru, kjer me je tudi 2x gladko vrgla . Dobro priznam, za 10 nisem znala, ma za 6 pa. Prihaja pa iz njenega kabineta tudi veliko zgodbic o posmehovanju zaradi odgovorov, na nek način tudi o poniževanju,...seveda pa jih ima veliko tudi pozitivno izkušnjo z njo. Jaz jo mam naprimer s profesorjem Simičem, ful prijazen na izpitu, čeprav sem ga dejansko slabo pisala in sem imela potem ustni zagovor za 6, pa sva potem skozi pogovor z dodatnimi vprašanji še zvišala oceno. Aja on ful rad sprašuje s kod prihajamo, pač kje smo doma in te fore Pri predavanjih in vajah kot že veš ne preverjajo prisotnosti, tako da se boš lahko uštulila na drug termin vaj. Preverjajo le če je ena skupina res prepolna, pa druga spet čisto prazna. Vedno se pa najde kdo, ki bi mu ustrezal npr. tvoja skupina vaj in lahko potem to tudi "uradno" zamenjata. Ane da so te naše "zatožne"(kot jim jaz pravim) klopi fuuul neudobne, ker dejansko si tudi stola ne moreš bolj notri ali bolj ven potisnit, so samo za unisex postave in potem se sprašujemo kaj imamo vsi krivo držo(evo razlog) . Prava milina pa je zato zlata predavaljnica, kjer so stoli obloženi, samo se zmeraj je vse ena klop
|