Vijoličarka -> RE: Trikotnik? (13.8.2011 15:35:49)
|
Meni pa je v oči predvsem padel tvoj materinski odnos do partnerja. Za vse se trudiš samo ti. Razmišljaš, si samokritična, skušaš ravnati čim bolj prav... Kaj pa on? Po svoje je res, da 'si iz moškega naredila otroka', ker v vajini situaciji bi morali biti obratno. Moški bi ga 'polomil', ženska bi bila prizadeta, izgubila bi zaupanje vanj in on bi moral biti tisti, ki bi se moral truditi, da zveza obstane. Tole: 'saj nisva imela nič fizičnega' in 'saj sem se odločil, da ostanem tu', hkrati pa si pošiljata strastna sporočilca, mi nikakor ne deluje, da bi on kaj vlagal v vajino zvezo. Prav, se zgodi. Tip se zagleda v drugo žensko, ki nima toliko domačih obveznosti (ampak to je že prvi kiks, ker bi lahko razumel in doma tudi pomagal, ne pa iskal izhode v svežem čustvenem razmerju). Žena ugotovi in potem se mora nekaj zgoditi. Ali gre on z novo ljubeznijo ali pa 'se pretrga na kose', da si znova pridobi zaupanje žene. Tvoj pa se bolj obnaša kot mamin sinček. In ja, če bi moj partner pisal strastna sporočila tipa 'lupčka', 'pogrešam te' itn, bi meni padla tema na oči in bi takoj zahtevala, naj se odloči, iz čigavih oči zanj sijejo zvezde. Pri tem bi mi bilo čisto vseno ali bi se dala dol ali ne. Njegovo hrepeneje bi bilo usmerjeno k drugi ženski. Spraševala bi se, da ko je z mano, če je resnično z mano, ali v njegovi fantaziji nastopa ona. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je to še huje, kot če bi res kaj imela. Lažje bi mi bilo razumeti in odpustiti trenutek norosti in spodrsljal ter iskreno kesanje, pa da bi potem oba začela delati na ozdravitvi veze, kot pa stalno prenašati to negotovost, kot jo ti. Ti se trudiš, da bi bila kar najboljša žena, tip se ti pa rajca in kuri z drugo žensko. Jaz bi se mu najprej opravičila, ker si doslej z njim ravnala preveč materinsko in mu povedala, da boš odslej naprej ravnala kot ženska. Povedala bi mu, da te rajcanje in kurjenje, katerega s z damo gresta, prav tako ali pa celo še huje prizadene, kot da če bi 'kaj fizičnega imela'. Zahtevala bi, da naj se to konča. Kakorkoli. Ali naj z damico zaživita skupaj ali pa naj popolnoma prekineta, ker onadva nista prijatelja, ker nista sposobna biti prijatelja, ampak imata v resnici čustveno razmerje.
|
|
|
|