Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Obljube včasih niso ekzaktne - sploh besedne. Lahko jima je ona obljubila, da dobita denar, ko prodajo parcelo - in sta pač onadva začela s prodajo, ki jima pa še ni ratala in zdaj je tašča videla priliko, ker se je pokazal kupec. Čisto možno, da ni mislila čisto nič slabega. Domneva - Lahko. Enakovredna mojim domnevam. Sicer pa ne moreta dati v prodajo in podpisati pogodbo z nepremičninsko agencijo v kolikor nista imela pooblastila za prodajo. Ce stem ne more resiti tistega kar racunajo, da bi sicer resili... Pa saj ni treba, da ti starši dajo vse do zadnjega centa, ..... Ni treba, morda prav pa pride.... je kaj narobe ce dajo? Tem z vnuki je bilo več, ne bom pa šla zdaj nazaj iskat, kakšni so bili naslovi. je bilo pa zmeraj nekak tako, a se nima snaha kaj vtikat, kako babica pošlihta vnuke, pa tudi če bi se rada mama drugače zmenila. In kako babica proda svojo posest, pa se ima kaj vtikat - to mi ne gre skup. Povsem napacno si me razumela. Snaha od vnikov je tu enakovredna tasci: ce snaha odda v delo varstvo otroka babici, se snaha nima kaj mesat kako bo babica previla plenico itn....; ce je tasca oddala v prodajo parcelo sinu in snahi, se nima kaj kako bosta in kdaj in za koliko onadva to prodala. IMO, seveda. kar se moje sestre tiče: ona gleda svet pač drugače, verjame v druge stvari in verjamem, da mi ni namerno škodila. Ona pač misli, da je bilo tako dobro tudi zame. Ok, zdaj je že ugotovila, da mogoče ni vse čisto tako, kot je takrat mislila, ampak to niti nima veze. Nismo vsi ljudje isti. Ljudje si nismo enaki, doloceni parametri pa nas druzijo ne glede na kulturne, znacajske in druge razlike. no, točno to se je dogajalo na tistih dveh temah o babicah. NI škoda samo v denarju in ta je navadno še najmanjša. Navsezadnje za 20000 se zapufat ni taka huda reč, če jima lih teh 20000 fali (glede na to, da je napisala v uvodnem postu, da jima ne bi bilo treba jemat kredita). Kaj je pa bila skoda? Ni bila ta prava majcka? Jabolkica ni bila ob uri, ki si jo je mamica zamislila? Ceprav je pricip vzdrzljiv in jasen, se mi se vedno primerjava med varstvom otroka in najemom kredita zdi degutantna. Meni se to bolj zdi kot nacin s katero hoce zasciti svojo mamo. Saj tudi ona sama ni delala ne financnih ne drugih planov okoli osamosvojitve. Tudi on je menda sodeloval in vedel koliko in kaj pricakujeta, menda sta se pogovarjala za koliko bi prodala itn... glih tam je bil z razmisljanji kot ona. jaz nisem dobila takega občutka - glede na njegovo reakcijo. lahko da je res mamin sinko - lahko pa samo, da bi rad kaj tudi sam dosegel, ne da mu vse dajo. Moj oče recimo ni maral jemat denarja od maminih staršev, čeprav so finančno dobro stali, onadva pa ne, ker je pač samo on delala, dokler je študirala. Pa to ne pomeni, da se ju je bal, samo samostojen je hotel bit. Saj ni nujno, da imamo enake obcutke, mar ne? Lahko da je, lahko da ni - enakovredne domneve. Pravzaprav , kljub tvojemu ocetu, ce bi fant rad kaj dsam dosegel sploh ne bi sprejel dogovor o parceli ter ne bi prevzel njeno prodajo. Se ti zdi logicno. Lahko bi pa rekel - mama, delaj z njo kar ces, mi bomo ze po svoje uredili, pa ni, se cenilca je nasel, nepremicninarja, podpisal pogodbo o prodaji, prodajal, kalkuliral .. in sedaj ne bi parcelo, bil bi rad samostojen... rahlo neverjetna trditev. Mimogrede: kaj je razlika med iskrenim pogovorom in tem, da opozoriš človeka, da prodaja pod ceno? In poveš, da bi sam rad poizkušal prodat za več? (kar sta verjetno že naredila, saj se je sin že menil z mamo) Iskren pogovor je brez zavor in terja pojasnjevanje tudi custvenih relacij ( v to bi spadalo tudi pojasnjevanje, da se pocutis opeharjeno, prevarano, ceravno ves, da zadeva ni tvoja). Opozorilo ne terja pojasnjevanje - je zgolj opozorilo (pazi, da si ne naredis skode). Odebeljeno je IMO trgovanje. predlagam, da meni das, da jaz naredim bolje. Pogovor je: pocutim se slabo, plani so se mi podrli, menil sem da menis tako in tako, cutim sedaj kot da bi tako in tako... naredi kakor hoces, vendar je prav da ves kako cutim in kako mislim in zakaj se ne pocutim dobro.