Getreal -> Kaj naj storim - spet tašča (9.8.2011 9:57:00)
|
Zdravo! Sploh ne vem kje začeti. V glevnem s partnerjem živiva že eno leto pri mojih starših, sedaj pa sva končno zbrala nekaj denarja in kupujeva svoje stanovanje. Stvar je v tem, da je tašča podedovala eno ogromno posest s hišo od svoje tete in jo je namenila mojemu partnerju, ko je izvedela, da bi rada kupila stanovanje. Poiskala sva cenilca in nepremičninskega agenta, stvar je stekla - dobila bi minimalno 50.000€, max 70.000€. V glavnem, finančno sva bila končno preskrbljena in zelo srečna, da se nama ne bo potrebno zadolževati in jemat kredita. Včeraj pa gre moj na obisk domov in ženska mu meni nič tebi nič pove, da je s tastom šla tja gor, se za našim hrbtom dobila z mejašem in mu stvar prodala za 30.000€. Ne samo da je posest kmalu da zastonj vrgla v hrbet človeku, ki si zdaj najbrž misli, da je malo ubrisana (kar seveda sedaj mislim tudi jaz konec koncev) prikrajšala naju je za vsoto, ki si jo bova mogla sedaj izposodit. Vem, da je posest njena in lahko dela z njo kar hoče, ampak glede na to, da je dvignila roke in nam dovolila upravljanje s prodajo, se mi vse skupaj zdi tako bolano svinjsko... Posest ji je stala 10 let brez da bi jo enkrat povohala in ji ni prišlo na pamet, da bi prodajala, sedaj pa karnaenkrat iz danes na jutri ona MORA to prodat, al kaj? Ne mora počakat pol leta da bi midva iztržila kar se da - konec koncev sosed bo čez pol leta še vedno pripravljen stvar kupiti, če je slučajno ne bi uspeli prodat (kar je praktično nemogoče).. Kaj naj storim? Naj grem tja in se pogovorim? Problem je, ker sem tako živčna in obupana, da se najbrž ne bom mogla mirno pogovarjat.. Najraje bi kričala, jokala,..nevem..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ne vem kaj naj rečem nepremičninarju..po moje bo mislil da smo malo zabiti..kdo ga bo sploh plačal glede na to da je tašča napol zastonj prodala stvar? Še to morem odštet od tistega denarja.. Kako lahko to naredi svojemu sinu in vnukinji? Doma so mi ponudili, da odkupijo parcelo oni in jo potem mirno naprej prodajava, samo ne vem, če jo bo pripravljena prodat nam.. Nasvet?
|
|
|
|