|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
5.9.2011 13:51:32   
GreTEJ
IZVIRNO SPOROČILO: mamyce

ja, vem, da sem pisala k aprilčicam, sm šla še na majčice, sam sm narobe napisala pa ni nč našlo, pa sm mislala, da še nobena majčica ne ve,da dobi naraščaj:)

ja, hvala za izkušnje
lepo in brezskrbno nosečnost ti želim

Mamyce, majčice smo tukaj http://www.ringaraja.net/forum/Maj%C4%8Dice_2012/m_5773591/tm.htm Pridruži se nam user posted image

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 251
5.9.2011 15:13:49   
Anonimen
Samado in Dr.Knowitall, tudi meni je zelo zelo žal user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam, da se bosta kmalu vrnili v podobno temo!

auser posted image

(odgovor članu _vanilija_)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
5.9.2011 15:23:12   
tadejadany
Samado in Dr.Knowitall, imata tudi mojo oporo.

Upam da se stvari hitro porihtajo in bosta kmalu na podobni temi.
Čim več volje do novega narascaja vama in vajinima partnerjema želim.user posted image user posted image user posted image

Ostalim noseckam pa PAZITE NASE IN NA VAŠE TREBUSCKE.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 253
5.9.2011 19:38:54   
tadejadany
Probala popravt in kaj na novga dodat na seznam pa mi nekaj ni uspelo :)

< Sporočilo je popravil tadejadany -- 5.9.2011 19:42:05 >

(odgovor članu tadejadany)
Neposredna povezava do sporočila: 254
6.9.2011 9:33:14   
Gorga
samado in dr.Knowitall user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danesteden bom končno imela pregled. Komaj čakam! Drugače pa vse po starem. Dela mi slabo, tudi bruhala sem 1x čez vikend. Zredila se še nisem, ker zaradi slabosti ne jem dosti. Itak imam 4kg plusa še od prej user posted image . Cel dan sem utrujena in ponoči spim kot klada. Sploh ne slišim, če se tamali kaj prebudi. Tako da kar moj dragi spi na tisti strani postelje kjer ima tamali posteljo user posted image

Pa lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu tadejadany)
Neposredna povezava do sporočila: 255
6.9.2011 9:56:00   
tjaška87
hei hei souser posted image :)

nasla sem zeloooo lepo darilce za presenetit starse...eni punci, ki ustvarja s fimo maso sem dala narest ploscico: APRILA BOVA POSTALA BABICA IN DEDEK:) na njej bo pa duda,vozicek... ko bo ploscica narejena bom prilepila slikico da jo vidite:))))
drugace sm pa cel vikend bruhala kot nora, v ponedeljek sm sla v sluzbo pa se po 1 uri spokala domov. danes sem ze kar uredu,slabost je se prisotna, vendar ne vec tako mocno kot med vikendom in tudi bruham ne vec. zanima me ali za 3 dni bolnisko dobim pri splosni bolnici ali moram klicat ginekologinjo? zanima me tudi kako uredite v sluzbi odsotnost ko se bodo zaceli redni pregledi? jst mam prvega naslednjo sredo zjutraj,pa ne vem ce je treba zdej dopust zard tega vzet al kako vi to zrihtate??? hvala za odgovore in vsem user posted image zelim cim manj slabosti in zaspanostiuser posted image se enkrat user posted image za vse user posted image aprilčice user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 256
6.9.2011 11:18:16   
Anonimen
O super ideja in lep spomin user posted image

Pri nas je bilo tako, da če smo si vzeli 3 dni bolniške, da še ni bilo treba zdravnici po papir, samo v kadrovsko je tajnica dol sporočila, da rabimo bolniško za do 3 dni in je bilo normalno upoštevano pri plačilnih listih. Kar je bilo več kot tri pa seveda bolniško odpret pri OSEBNI zdravnici.

Ginekolog te da na uno bolniško, če je kj z dojenčkom narobe in je rizična nosečnost, da moraš počivati, pa to traja več časa, ne samo tri dni.

Tko da klicat v ZD k svoji, da ti odpre bolniško. Pol pa kličeš, da ti zapre in da naj papir kr pošljejo direkt k tebi v službo ali ga pa ti na poti v službo greš iskat. Lahko pa sama okoli hodiš in odpiraš in zapiraš bolniško, ampak to pomeni, da si 2 dni v ZD od 4 dneh bolniške. Pa še noseča čakaš na en papir, okoli tebe pa polno bolnih ljudi? Ne priporočam. Mene je sestra v ZD takoj ven poslala, da naj tam ne čakam, da bodo vse od daleč zrihtali in da naj grem domov počivat. user posted image

Sem pa enkrat kasneje imela bolniško cel teden (vročina 39C, mrzlica, gripa, v 7 mesecu nosečnosti). user posted image Zbijala vročino z obkladki, ledom v lavorju in noge notri namakala, celo noč, pa pila lekadole. Prou odštevala minute, da so tiste 4 ure minile, da lahko še en tablet pojem. Grozno boga sem bila in v strahu za user posted image . Na srečo sem porihtala in je vse OK.user posted image

Ko sem imela redni pregled sem pa ven skočila v času kakšne malice ali ko so bili šefi na sestrankih ali pa mal kasneje v službo prišla. user posted image Na preglede sem se naročila zgoraj zjutraj cca 8h ali pa zvečer 18h, po službi, odvisno od termina v dnevu, ko so imeli prosto. To se da še prilagajat. user posted image

Dopusta se za redne preglede v nosečnosti ne vzame. user posted image Že tako imamo malo dopusta pa da bi ga za zd.pregled jemala? Ne ne ... user posted image Kar vztrajaj pri tem, da to ne gre. Razen če ti naročijo, da moraš pol bolniško, pa imaš res dovolj dopusta (da ti še ostaja), potem se ti dopust bolj splača, kot bolniška, ker je cel plačan, bolniška pa cca kolk že 80% dnevne plače?

No tko na hitro, upam, da je bilo razumljivo. In vsaj malo pravilno. No tko pri nas stvari laufajo, lahko da pri vas drugače. Pozanimaj se pravočasno. Informacije ti bodo še kako prav prišle čez celo nosečnost. user posted image morm it stuširat in mal spat dat, da grem lahko pol posodo pomivat.

anonimnauser posted image (samo še danes). user posted image

(odgovor članu tjaška87)
  Neposredna povezava do sporočila: 257
6.9.2011 12:24:25   
2.mami
Glede zdravniških pregledov si preberite 7. člen Pravilnika o varovanju zdravja pri delu nosečih delavk
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200382&stevilka=3919

...kjer piše, da je zdravniški pregled v nosečnosti, ki ga ni moč opraviti izven rednega delovnega časa - plačana odsotnost.

Jaz sicer ne vem, na katere načine se lahko ta člen razlaga.
Pa koliko lahko stopiš na žulj delodajalcu.

Jaz sem imela v prejšnji nosečnosti (in prejšnji službi) zelo dobre odnose in sem lahko šla na pregled pa mi ni bilo potrebno pisati odsotnosti. Nekaj sem pa tudi nadur pokoristila.
Sem mela takega ginekologa, ki je vedno naročal ob 9h zjutri, tko da se je bilo treba nekak zment user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 258
6.9.2011 16:16:13   
dr. Knowitall
Ekola punce, 100% se od vas poslavljam, saj sem ravno prisla iz bolnice, kjer so mi vceraj opravili abrazijo. Pridne bodite in cuvajte svoje trebuscke.

I don't know it all.

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 259
6.9.2011 18:52:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dr. Knowitall

Ekola punce, 100% se od vas poslavljam, saj sem ravno prisla iz bolnice, kjer so mi vceraj opravili abrazijo. Pridne bodite in cuvajte svoje trebuscke.

user posted image user posted image user posted image user posted image tako mi je žal, sem upala, da bo vse ok.

user posted image

(odgovor članu dr. Knowitall)
  Neposredna povezava do sporočila: 260
6.9.2011 20:13:22   
blueone
IZVIRNO SPOROČILO: dr. Knowitall

Drži se user posted image user posted image

(odgovor članu dr. Knowitall)
Neposredna povezava do sporočila: 261
6.9.2011 21:07:45   
nana09
samado in dr. Knowitall, mi je žal za vaju, upam, da je bil to prvi poizkus, nič ne obupajta, sem bila maja v vajini koži in vem, da ni lahko, vendar sem prav tako razmišljala, da je moglo biti s plodom nekaj narobe, če je kar samo od sebe šlo in me je to držalo pokonci. Naslednjič bo pa vse v redu, samo par mesecev bo mlajši vajin user posted image . Kar pogumno naprej!

Jaz pa bi ponovno postavila vprašaje, če katera vsaj v celi besedi in ne s kratico napiše kaj je to AC pregled? Hvala!

Sicer pa je danes moj prvi dan brez slabosti in sem toliko pojedla, da me vse tišči user posted image

A je katera bila z otroci na smrkcih? Moja obožuje smrkce, samo sem slišala danes, da niso najbolj miroljubni tile smrkci in, da niti ni tako fajn, ker je fil in ne risanka. Kakšne so vaše izkušnje?

Jaz sem se končno naročila na pregled, imam 13.9.2011. Na nuhalni sem pa bila prvič in drugič pri dr. Strahovi v ZD v Domžalah, samo sem sedaj že nekaj negativnih stvari o njej brala. Sem sicer iz Celja a mi ni problem se peljati kam dlje. Dr. Pušenjak pa mi nekako ne sede, se z določenimi pogledi ne strinjam z njim. Kakšno pa ima kaj opremo. Vem, da je Strahova imela neko zelo sodobno opremo za tiste čase in tudi izobraževala se je na NS v Angliji...

No upam, da mi tokrat ponudite kaj več odgovorov... user posted image

Lepo se razvajajte in se pišemo še kaj!

< Sporočilo je popravil nana09 -- 6.9.2011 21:11:19 >

(odgovor članu blueone)
Neposredna povezava do sporočila: 262
6.9.2011 21:30:41   
ancika83
AC=aminocinteza...to ej če imaš visoko tevganje za bolanega otročka ti naredijo to....z iglo ti grejo v maternico in odvzamejo amlo plodovnice,ki jo pošlejo na pregled....oni potem točno vidijo ali je z otročkom vse ok,kateri spol je...je pa mislim da 100%,...obstaja sicer majhno tveganje za splav....baje pa ne boli NIČ.....

(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 263
6.9.2011 21:31:15   
Anonimen
user posted image
AC = aminocenteza, pregledajo plodovnico in 100% preverijo genetske napake. Nad 35 let je zastonj, sicer je veliko za plačat. za več vpiši v google.

(odgovor članu nana09)
  Neposredna povezava do sporočila: 264
7.9.2011 9:17:54   
Arabella1
Dr.Knowitall tako mi je žal zate, pa sem upala, da se bo dobro izteklo user posted image user posted image user posted image

upam, da čimprej zagledaš spet + ter da bo šlo vse kot mora iti do konca user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 265
7.9.2011 10:36:01   
2.mami
dr. Knowitall, drži se, držim pesti za 2. krog user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 266
7.9.2011 13:22:09   
nusi
pozdravljene user posted image
se javljam po krajši odsotnosti, tamal je bil bolan in smo imeli vikend poln obiskov pri zdravnikih user posted image . no na srečo se je dobro zvelek in ni dbil pljučnice, tako da se zdej malo cajtava doma user posted image
dr.Knowitall - user posted image in da bi čimprej spomini zbledeli in se boš vedelila nove nosečnosti

mene pa zanima kako vas kaj naročajo vaši G? mene na 6 tedno, v prejšnji nosečnosti me od morfologije nihče ni pogledal do 35 tedna, ko sem šla samoplačniško, da sem videla, če se je tamal obrnil na glavo. Torej tudi zadnji mesec me ni nič naročala bolj pogosto, samo 14 dnipred porodom me je pogledala in to je blo to. meni se to ne zdi normalno user posted image user posted image in se mi zdi moja  G totalno šlampasta, tudi v porodnišnici so se sestre jezile zakaj nimam nič vpisano v materinsko in kaj se je dogajalo. kako naj bi torej po večini te pregledi potekali, vem da ponekod tudi vedno gledajo urin.. moja nikoli - ok 1x za preiskave.

< Sporočilo je popravil nusi -- 7.9.2011 13:23:19 >

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 267
7.9.2011 13:41:29   
frinina
halo punce,

vsem, ki ste nosečnost morale končati, nič se ne vdat usodi. meni se je to zgodilo 3x zaporedoma, zdaj
pa se veselimo in upamo, da bo vse ok. v petek polnimo celih 11 tednov.
drugi teden imam že drugi pregled.
slabosti je malo manj, bruham pa še in to kar naenkrat me dvigne in moram.
jem še tudi bolj lahke stvari, da sem prepričana da slabosti res ne bo več....
drugače pa trebušček rase in konec dneva je že kar ''napihnjen''....

lepo bodite in se še kaj slišimo!
pa-pa

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 268
7.9.2011 15:00:42   
Keri16
samado in dr. Knowitalluser posted image user posted image

Pozdravljene,

mene tudi zanima glede pregledov. Prvi pregled sem imela 23.8, sedaj sem pa naročena šele 5.10. Sej mogoče se meni samo zdi, ker sem neučakana, ampak a ne bi mogla biti kaj prej naročena za drugi pregled? Pri prvem pregledu sem dala kri, pri drugem pregledu bom pa šele dala urin. Ste tudi ve imele podobno?

Pa še nekaj... kakšen dober teden me že zelo matra križ (vsaj mislim, da je to križuser posted image ). Če se malo sklonim, se v bolečinah vzravnam. Boli me, ko si roke umivam, ko se sklonim, da si umijem obraz,... pač potem ko se zravnam.... tudi če vstanem iz stola.... res me zelo boli... Tudi, ko hodim me boli, samo ne toliko... Kaj lahko naredim, da bi me manj bolelo?

Pa glede prehrane... a je res treba piti posebno mleko, z manj maščobe... je treba paziti zelo kaj se je? Ker meni kar veliko stvari sedaj ne paše jesti...

Malo preveč sprašujemuser posted image  Samo zame je to vse novo... in še najbrš preveč kompliciram (vsaj pri večini stvari je tako)...

Že vnaprej hvala za odgovore.

Lep dan vam želim in veselo nosečnost še naprejuser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 269
7.9.2011 16:26:10   
LadyB
knowitall user posted image user posted image user posted image

Keri16 - jaz imam skoraj podoben datum pregledov, to je čisto uredu. Sam jaz sem obenem dala in kri in vodo. vmes med tema datuma imam pa nuhalno. Teh pregledov boš kasnej mela že čez glavo user posted image
pa glede križa imam čist isti problem, full me matra in zjutri se komi ustanem tok me tišči not. V prvi nosečnosti me je zadnja dva meseca to full matralo. Drgač pa pravijo da pomaga hoja, plavanje ter spanje na trdi ter ravni podlagi.

user posted image

(odgovor članu Keri16)
Neposredna povezava do sporočila: 270
7.9.2011 17:50:53   
nusi
keri - glede križa pomaga samo redna vadba. glede hrane sem jaz v prvi nosečnosti bolj pazila, npr nisem jedla pršuta pa domačih salam, jedla sem večkrat na dan, veliko sadja in zelenjave, mleko z manj maščob ni ok za nikogar če mene vprašaš, je veliko več bolj redljivih stvari pa jih jemo. sedaj pa ne pazim toliko, pazim sicer, da pojem vsak dan nekaj sadja in zelenjave, obroki so žal čisto neurejeni, ker v službi nimamo urejene malice, doma me tamal preganja, se mi tudi na kilah pozna, tako da jaz bi ti svetovala, da uživaj, preberi si kaj o prehrani nosečnic in dobro poskrbi za svoje,  telo user posted image

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 271
7.9.2011 18:17:31   
Anonimen
Vam napišem odgovore, ko otrok zaspi, če ne bom z njim... še vedno zmatrana do konca. Je pa preveč pisanja za na hitro.
user posted image

(odgovor članu Keri16)
  Neposredna povezava do sporočila: 272
7.9.2011 21:48:20   
kala 28
objem za samado in dr.Knowitalluser posted image user posted image user posted image user posted image
Mislita pozitivno in kmalu boste zagledale plusek in kasneje svojega sončka v naročju.

Jaz sem v 6/7tednu pa še nisem imela neke hude slabosti, kar dobro prenašam vse skupaj, oz energije velikoooo:)
prehrana pa pazim da ne vnašam neke težke hrane,itak je pa sedaj dosti sadja in zelenjave, tudi paše mi pa res ne vse.
Komaj čakam naslednji petek na pregled!

pozdrav vsem aprilčicam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 273
7.9.2011 21:54:54   
nusi
no jaz sem se resno spravila k tem svojim pregledom in si izračunala, da na tak način kakor me naroča bom imela do konca nosečnosti 6, max 7 pregledov, prejšnjo nosečnost pa sem imela samo 6 pregledov user posted image . prav besna sem, pripada mi jih 10 + 2 uz, saj plačujem zavarovanje, pa naj mi jih še naredijo user posted image , so mi ta besni hormoni ven vsekal user posted image .

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 274
7.9.2011 22:01:09   
Hinata
Tudi jaz sem v 7. tednu in me zdaj že drugi teden matrajo slabosti oz. tiščanje v želodcu oz. zgaga, saj sploh ne vem več kako naj to opišem.
Zdaj imam že čez cel dan tak neprijeten občutek tiščanja pod žličko, ki se pojavlja namesto občutka za lakoto. Sploh nisem več lačna na 3 ure kot sem bila prej, ampak mi je slabo na take intervale user posted image Je kar neprijetno, ampak bo treba zdržat :) Sem lahko vesela, da mi ne gre na bruhanje, kot pišete nekatere.

(odgovor članu kala 28)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?