Anonimen
|
O super ideja in lep spomin Pri nas je bilo tako, da če smo si vzeli 3 dni bolniške, da še ni bilo treba zdravnici po papir, samo v kadrovsko je tajnica dol sporočila, da rabimo bolniško za do 3 dni in je bilo normalno upoštevano pri plačilnih listih. Kar je bilo več kot tri pa seveda bolniško odpret pri OSEBNI zdravnici. Ginekolog te da na uno bolniško, če je kj z dojenčkom narobe in je rizična nosečnost, da moraš počivati, pa to traja več časa, ne samo tri dni. Tko da klicat v ZD k svoji, da ti odpre bolniško. Pol pa kličeš, da ti zapre in da naj papir kr pošljejo direkt k tebi v službo ali ga pa ti na poti v službo greš iskat. Lahko pa sama okoli hodiš in odpiraš in zapiraš bolniško, ampak to pomeni, da si 2 dni v ZD od 4 dneh bolniške. Pa še noseča čakaš na en papir, okoli tebe pa polno bolnih ljudi? Ne priporočam. Mene je sestra v ZD takoj ven poslala, da naj tam ne čakam, da bodo vse od daleč zrihtali in da naj grem domov počivat. Sem pa enkrat kasneje imela bolniško cel teden (vročina 39C, mrzlica, gripa, v 7 mesecu nosečnosti). Zbijala vročino z obkladki, ledom v lavorju in noge notri namakala, celo noč, pa pila lekadole. Prou odštevala minute, da so tiste 4 ure minile, da lahko še en tablet pojem. Grozno boga sem bila in v strahu za . Na srečo sem porihtala in je vse OK. Ko sem imela redni pregled sem pa ven skočila v času kakšne malice ali ko so bili šefi na sestrankih ali pa mal kasneje v službo prišla. Na preglede sem se naročila zgoraj zjutraj cca 8h ali pa zvečer 18h, po službi, odvisno od termina v dnevu, ko so imeli prosto. To se da še prilagajat. Dopusta se za redne preglede v nosečnosti ne vzame. Že tako imamo malo dopusta pa da bi ga za zd.pregled jemala? Ne ne ... Kar vztrajaj pri tem, da to ne gre. Razen če ti naročijo, da moraš pol bolniško, pa imaš res dovolj dopusta (da ti še ostaja), potem se ti dopust bolj splača, kot bolniška, ker je cel plačan, bolniška pa cca kolk že 80% dnevne plače? No tko na hitro, upam, da je bilo razumljivo. In vsaj malo pravilno. No tko pri nas stvari laufajo, lahko da pri vas drugače. Pozanimaj se pravočasno. Informacije ti bodo še kako prav prišle čez celo nosečnost. morm it stuširat in mal spat dat, da grem lahko pol posodo pomivat. anonimna (samo še danes).
|