|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
2.9.2011 0:06:24   
nana09
Pozdravljene user posted image !

Tudi jaz imam nore slabosti, ki niso nič jutranje ampak kar celodnevne. Tudi WCje obiskujem pogosto. Pomaga mi pa prav nič ne, edino potem ko izpraznim želodec, mi je malo bolje. Edino kar mi paše je sok rumene grenivke. 

Utrujenost pa se je malo umirila. Jaz pa ne vem zakaj me je toliko strah pregleda...morem jutri poklicati, ker vidim, da ste vse se že pridno naročile. A mi lahko poveste kaj je AC? NS vem, da je nuhalna, za AC pa ne vem. Glede teh pregledov sem jaz tudi bolj za preglede kot proti. Sej, če ne veš in ne razmišljaš, sploh pa še ne poznaš nikogar, se s tem ne obremenjuješ kaj vse je lahko narobe, tako sem tudi jaz bila prvič in želim vam vsem, ki se s tem ne obemenjujete, da tako počnete tudi naprej, tudi jaz bi raje ne vedela...vse tiste, ki pa zaradi česarkoli želite biti bolj pazljive, pa vas podpiram pri tem, da želite narediti vse, samo da se čim bolj prepričate, da je vse v redu....mislim pa, da 100% pregledov in zagotovil ne obstaja...prosim pojasnite mi kaj je ta AC pregled, kaj pokaže in kako poteka? Hvala naprej!

Dovolj jamranja....sem pozabila katera ima rok 4.4., moja punčka ima rojstni dan 4.4.2008 in je res lep datum. Drugače za seznam...33 let, 4user posted image , 1user posted image  (4.4.2008)...ostalo pa še sledi....

Aja, hvala, ker ste nekatere zaupale starost, ker jaz sem že resno razmišljala o svojem EMŠU, prej nikoli, vendar ko sem začela razmišljati koliko bom stara, ko bo šel v šolo, fakulteto, bom postala babica....me je začelo skrbeti, sicer se sploh ne počutim "prestaro" user posted image ...aja pa ful so mi pomembna ta 4 leta, ker pri pred tremi leti se s tem sploh nisem toliko obremenjevala...se vidi, da me matrajo hormončki in samo iščen nekaj, da bi si lahko otežila življenje user posted image

Lepo nosite svoje pikece, pa samo pozitivne misli, včasih samo to pomaga, da se ne zgodi kaj nezaželenega. Veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa si bomo na koncu user posted image .

(odgovor članu dr. Knowitall)
Neposredna povezava do sporočila: 226
2.9.2011 8:12:14   
Juxy
nana09, vem kako je imeti celodnevne slabosti. Pri prvi sem cel dan (od 9h do 17h ... kar cel šiht sem naredila) bruhala vsak dan od 3. do 6. mesec, pri drugi nosečnosti pa mi sicer objemanja školjke ni bilo toliko, je bila pa spet celodnevna in še večerna slabost user posted image
Glede starosti se pa ne sekiraj (čeprav sploh ne vem koliko si), ker smo malo starejše še vedno luštne nosečke in mamice. Ko bodo pa tile naši mali sončki šli v srednjo šolo, bomo pa samo lepo zrele in tudi približno nič podobne tipičnim babicam user posted image

(odgovor članu nana09)
Neposredna povezava do sporočila: 227
2.9.2011 9:04:44   
LadyB
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

nana09, vem kako je imeti celodnevne slabosti. Pri prvi sem cel dan (od 9h do 17h ... kar cel šiht sem naredila) bruhala vsak dan od 3. do 6. mesec, pri drugi nosečnosti pa mi sicer objemanja školjke ni bilo toliko, je bila pa spet celodnevna in še večerna slabost user posted image
Glede starosti se pa ne sekiraj (čeprav sploh ne vem koliko si), ker smo malo starejše še vedno luštne nosečke in mamice. Ko bodo pa tile naši mali sončki šli v srednjo šolo, bomo pa samo lepo zrele in tudi približno nič podobne tipičnim babicam user posted image

si sploh ne predstavljam tega user posted image  , še mesec dni pa bo že vse mimo.
men že tist k mi je zjutri pa zvečer mal slabo, sem najbolj bogi človk na svetu.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 228
2.9.2011 11:01:44   
Trikratmami
Pozdravljene!
Včeraj sem imela prvi pregled, noseča 8t 2d in je vse ok. En user posted image , kar me pomirja, glede na to, da bo naš tretji user posted image . Sicer je bil pregled šele popoldne, tako da imam naslednjega že 19.9. Takrat naj bi mi vzeli kri za sladkor in vse ostalo. So rekle sestre in zdravnik, da je zdaj nek nov protokol, da kontrolirajo sladkor prvič že pred 12. tednom. Katera kaj ve o tem? Glede na to, da še ni dolgo, kar sem rodila, se je to moralo spremeniti res v zadnjem času (ali pa so že takrat gledali, pa ni nihče nič rekel).
Dobila tudi napotnico za AC user posted image .

Zanima me, če se je katera že naročila na NS. Prejšnjič nisem bila, pa ne vem, koliko vnaprej je treba poklicati. Bi pa šla v Dravlje (k Pušenjaku, če bo šlo).

Zdaj pa še mal pojamram; slabo mi je za umret. Zvečer tud zaspat ne morem, tako je hudo user posted image . Ne morem kuhat, hranit malega.... vse mi smrdi.

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 229
2.9.2011 11:08:37   
Anonimen
Ja, po novem kontrolirajo prej, ampak se vsi še ne držijo tega. 
Srečno vsem s slabostmi.
ns imam 7.10.
Tista nova, ki sprašuješ glede pregleda - prvi se dela do polnega 10. tedna, tak ga glede na mene in še eno, ga imaš zgodaj user posted image .
Za več pa nimam časa, se mi mudi...
user posted image

(odgovor članu Trikratmami)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
2.9.2011 11:35:50   
JanaB
tjaška87   midva sva prvič staršem povedala tako, da sva jih povabila domov na kavico in jim dala darilni vrečki v katerih so bili po en moder in en roza copatek za novorojenčke in jim rekla, da jih bodo čez nekaj mesecev rabili. Takoj so poštekali kam pes taco moli user posted image
Tokrat bova naredila malo drugače. Našo prvorojenko bova oblekla v majčko na kateri bo spredaj pisalo "Aprila bom sestrica", zadaj pa "2x". Bomo vidli kako jim bo šlo tokrat user posted image  

(odgovor članu tjaška87)
Neposredna povezava do sporočila: 231
2.9.2011 11:55:05   
Anonimen
user posted image
janab, zelo dobra ideja, sploh ker sta 2. Saj to, da ko imaš enega otroka že, je čist pričakovano (ne pravim nujno, ampak pač možno), da bo kmalu še kak... ampak 2 - to bo pa šok. Vsaj za moje bi bil.. sem pa js tudi razmišljala, da bi dala malemu majčko z napisom bratec ali kaj podobnega. Povedali bomo pa po nuhalni. Prvič smo jim za en praznik dali bombaniero, noter pa slikico z nuhalne. Sestra je takoj skapirala, ker je že imela enega user posted image , mami je pa mislila, da je to od sestre slika in jo zafrkavam user posted image user posted image user posted image , atiju pa ni bilo nič jasno, kaj je zdaj to user posted image user posted image user posted image .

Slabosti: upam da vam vsem minejo, meni so prej na začetku 9. meseca. Sem komaj čakala 12. teden, da bo boljše, pa je bilo še slabše... Tak da vse, ki vas muči: razumem vas in kar jamrajte, vem da zna biti zelo hudo user posted image user posted image user posted image meni se zdi, da me takrat noben ni razumel, vse so bile srečne, vesele nosečke brez problemov, js pa kup zmatrane nesreče. AMpak sedaj je drugače user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu JanaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
2.9.2011 14:07:41   
dr. Knowitall
Prišla s pregleda. Utripa še kar ni. Naročena spet čez 10 dni. Punce meni se trga. user posted image user posted image user posted image user posted image

I don't know it all.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 233
2.9.2011 14:41:50   
anonimna13
dr.Knowitall drži se user posted image user posted image pa positnari, da prideš naslednji teden, ne šele čez 10 dni.. ali pa probaj si zrihtat pregled pri drugem ginekologu, da dobiš še eno mnenje mogoče....

Neposredna povezava do sporočila: 234
2.9.2011 14:52:32   
Arabella1
Pozdravljene aprilčice, da se vam še jaz pridružim user posted image do zdaj sem vas le prebirala, ker imam slabe izkušnje s prejšnjo nosečnostjo user posted image doma bi morali imeti septembrčka 2011 pa se je končalo v 11. tednu.... tako, da upam, da mine do aprila brez zapletov.
Torej podatki: pdp 16.04.2012, 33 let, 2 user posted image 0user posted image naslednji pregled 27.09., za nuhalno svetlino se bom pa naročila naslednji teden, ker imajo še dopuste.... včeraj je bil za mano že drugi pregled, prvi je bil prej 14-imi dnevi, ko je videla ginekologinja samo vrečko pa malo pikico belo, včeraj pa sem bila začudena kako je plodek zrasel user posted image srček lepo bije user posted image

dr.knowitall vidim da imava pdp na isti datum, kdaj si imela zadnjo menstruacijo? Tudi meni prvič ni videla srčka.. še plodek komaj tako, da ne obupaj. Te pa čisto razumem, da si panična, sem tudi jaz bila user posted image držim pesti, da ti vidi naslednjič utrip user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anonimna13)
Neposredna povezava do sporočila: 235
2.9.2011 16:02:31   
_vanilija_
dr.Knowitall user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam da bo vse OK čez 10 dni in da user posted image bo tam....

Drži se!!!!

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 236
2.9.2011 16:42:43   
frinina
halo mamice,

po dolgem času se spet javljam...

pri nas so slabosti in obiski školjke, še kar pogosti....ni mi fajn, počutje je tudi bolj tako.
zdaj smo v 10.tednu, upam, da vse čim prej mine in, da se lahko še bolj začnem veseliti nosečnosti....

meni paše čaj in kak kos kruha, pa mi odleže v želodcu, pa čim bolj nemastne in lahke jedi.....
sicer tako ali tako vem, da bom kmalu za tem vse nesla na wc.

se še tipkamo.
pa veselo pazite na male pikice...
pozdrav vsem..
čao

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 237
2.9.2011 21:03:55   
Gorga
Pozdravljene souser posted image

Čestitke Keri16, lluna, Anonimna, LadyB, tjaška87, AURSKA, ursap in Arabella1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
dr. Knowitall držim pesti da bo vse v redu in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

JanaB full dobra ideja user posted image

Mi2 sva do sedaj povedala samo mojim staršem. Ostalim pa bova po prvem pregledu, ki ga prav nestrpno čakam. Se mi vleče, pa je še celih 11 dni do takrat. Res se mi ne da več vlečt trebuha noter. Pazim kaj oblečem. Samo se vseeno pozna, če ga spustim izpod nadzora user posted image  Pa tudi prsi mi počasi že lezejo ven iz modrcev. Bom mogla povlečt ta velike spet na plan user posted image
Drugače pa sem kot cunja. Nič se mi ne da. Utrujena sem in ves čas mi po malem dela slabo. Velikokrat sem na meji, da bom bruhala, pol pa ni nič. Uf.
Se pa bom še malo pohvalila, da je najin sinko zaključil z dudo. Jipi user posted image

Vsem želim lep vikend!

< Sporočilo je popravil Gorga -- 2.9.2011 21:04:16 >

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 238
3.9.2011 9:22:47   
lluna
Pozdravljene punce!
Hvala vsem, ki ste mi še izrekle dobrodošlico! Na 1. pregled sem naročena 12. septembra, ker bom potem 14 dni odsotna. Takrat naj bi bila nekje v 7, 8 tednu, upam, da bo že vidno...
Drugače pa, ali tudi pri vas bolečine v prsih nihajo? So bolečine kakšen dan bolj izrazite, včasih pa jih skoraj ni? Kaj pa trebuščki? Mojega zjutraj namreč sploh ni, zvečer pa je zelo okrogel.
Dr.Knowitall, zelo mi je žal, da se še ne vidi srčka, upam, da bo čez 10 dni vse v redu in da bo končno zaznati utrip. Imaš drugače normalne nosečniške znake? Kaj pa če greš na samoplačniški krvni test, da vidiš vrednost nosečniškega hormona? Ta naj bi se namreč v normalni nosečnosti vsak dan podvojil (prosim, naj me katera popravi, če se morda motim...). Držim pesti, da bo vse OK!

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 239
4.9.2011 13:53:02   
mamyce
živjo, tudi jaz se vam lahko pridružim-sem zagledala user posted image  in sem noseča 5 tednov, tak da bom majčica ne aprilčica user posted image  preko spleta sem si zračunala pdp 5.5.-kul,ane? user posted image  ginekologinja mled naročila me je na prvi preglen naročila 27.9., ko bom v 9.tednu.
zanima me kam hodite ve na nuhalno? sem iz celjskega območja,vendar za katero vem da so šle na to, so šle v ljubljano ali domžale. ali ni na celjskem teh pregledov ali so bolj tko površno izvedeni, da je boljše it malo dlje.

aja, pa zanima me tudi: drug teden bi morala iti na dopust v turčijo, rizika nisem plačala pa tudi ful bi rada šla. z ginekologinjo še nisem govorila, vendar nimam posebnih težav, rahle znosne bolečine v trebuhu kao menstra sam v blažji obliki, pa tedi pa tedi mi je slabo. drugače vem da ni panike,sam glede spontanegasplava me pa je strah. aja, pa ka ste si dale posebej zavarovanje za nosečnice za v tujino-pri 5tednih se itak še ne pozna trebšček.

pišite vse ki imate kakšne izkušnje ali informacije o tem. posebej majčice :)

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 240
4.9.2011 16:12:50   
Anonimen
mamyce čestitke !! user posted image user posted image user posted image
Si pa pisala v kotiček aprilčic 2012 in ne majčic 2012 user posted image

No, da ti odgovorim na vprašanje o NS. Jaz sem iz LJ in grem že drugič v LJ-Dravlje v ordinacijo dr. Pušenjaka, kjer je zaposlenih kar nekaj dobrih dr.
V prvo so mi v 11t pravilno napovedali spol in upam, da bo tudi tokrat tako, pa tudi če ne, važno, da bo vse v najlepšem redu z drugim user posted image

anonimnauser posted image

(odgovor članu mamyce)
  Neposredna povezava do sporočila: 241
4.9.2011 20:25:54   
mamyce
ja, vem, da sem pisala k aprilčicam, sm šla še na majčice, sam sm narobe napisala pa ni nč našlo, pa sm mislala, da še nobena majčica ne ve,da dobi naraščaj:)

ja, hvala za izkušnje
lepo in brezskrbno nosečnost ti želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 242
4.9.2011 21:20:17   
samado
Punce, jaz vas pa žal zapuščam, sem začela krvaveti včeraj proti večeru, danes na pregledu so ugotovilil, da je plod odmrl, jutri pa mi bodo dali tisto tabletko user posted image

Vsem želim lepo nosečnost in zdrave otročke, jaz pa upam, da bom čez par mesecev spet sodelovala v podobnih debatah. Srečno, vas pridem še kaj "prebrat" user posted image

(odgovor članu mamyce)
Neposredna povezava do sporočila: 243
4.9.2011 22:09:00   
dr. Knowitall
Samado, zal mi je in verjami vem kako se pocutis. Tudi jaz vas po vsej verjetnosti zapuscam, saj bi moral biti srcek pri velikosti GV 30mm ze jasno viden, pri meni pa ni, pa se danes sem po malem zacela krvaveti. Srce se mi para, a tako pac je. Ocitno nekaj ni bilo vredu in je narava sama poskrbela za vse. Cuvajte svoje trebuscke in drzite pesti, da se kmalu spet pridruzim podobni temi.

I don't know it all.

(odgovor članu samado)
Neposredna povezava do sporočila: 244
4.9.2011 22:51:24   
lluna
Dragi samado in Dr.Knowitall, iskreno mi je žal user posted image . Dr. Knowitall, kot si sama napisala, najbrž že nekaj ni bilo v redu in kakor se sliši hudo, je najverjetneje bolje tako in zdaj. Držim pesti, da bosta čim prej spet user posted image in da bo vse kot mora! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 245
5.9.2011 7:30:14   
Arabella1
samado in Dr.Knowitall, iskreno mi je žal user posted image user posted image Dr. Knowitall preden sklepaš prehitro pojdi do ginekologa pa da te pregleda.

Drugače kako ste kaj? Jaz razen, da nimam menstruacije niti ne vem, da sem noseča, nič slabosti, spim kot hlod, prebava deluje kot mora... ravno nasprotje od prvič, ko mi je falilo vse.. user posted image

(odgovor članu lluna)
Neposredna povezava do sporočila: 246
5.9.2011 8:33:05   
JanaB
Samado in Dr. Knowitall ... želim vama, da se čimprej vrnete na to temo!user posted image

Moje počutje postaja tipično nosečniško - slabosti čez cel dan in utruuuujena. Zeham ko nora, malo od slabosti malo od utrujenosti. Spat hodim ob pol devetih ampak bi še in še. Sem upala, da bo zdaj v drugo kaj bolje pa izgleda, da ne. Da mi le ne bo duplo slabo, ko sta dva user posted image

Torej staršem sva povedala ... s tisto majčko, kot sem že pisala. Tašča je rekla ... saj tisto 2x je kar tako a ne ... pa je mož rekel, da je vse z namenom zapisano user posted image  Ne morejo verjet, so ful veseli in pripravljeni čimveč pomagat.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 247
5.9.2011 10:34:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamyce

zanima me kam hodite ve na nuhalno? sem iz celjskega območja,vendar za katero vem da so šle na to, so šle v ljubljano ali domžale. ali ni na celjskem teh pregledov ali so bolj tko površno izvedeni, da je boljše it malo dlje.

dr. ksenija kardoš mohorko, zd velenje
sem bila prvič tam in sem bila zelo zadovoljna, ni bilo nič povešno, tak da grem zdaj tudi. v celju ni nikogar, je pa eden v rogaški slatini.
user posted image

(odgovor članu mamyce)
  Neposredna povezava do sporočila: 248
5.9.2011 12:34:41   
2.mami
Samado in Dr.Knowitall user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 249
5.9.2011 13:45:11   
_vanilija_
Samado in Dr.Knowitall, ful mi je žal user posted image

Upam da se boste čimprej vrnile na podobno temo! Držite se!!!

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?