Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Jaz že od majhnega hodim vsako leto. Na dopust gremo zato, ker pač lahko gremo, če si ga ne bi mogla privoščiti, verjetno pač ne bi šli, bi pa zagotovo poskušala urediti, da bi šel vsaj otrok - s starimi starši, teto ali sestrično. Zelo podobno razmišljam. Če si dopusta na morju ne bi mogli privoščiti, bi poskušala skočiti vsaj kak dan ali pa vsaj otroku to omogočiti. Sama imam na svoje otroštvo krasne spomine prav na poletne dopuste in otroku morje praviloma veliko pomeni. Mi sicer prakticiramo krajši dopust večkrat letno, ker si zaradi službenih obveznosti ne moremo ravno privoščiti daljše odsotnosti v enem kosu, tako da zame bi bil luksuz, če bi lahko šla na morje vsaj 14 dni skupaj (3 tedni bi bili pa že pravljica). Na žalost pa je res frapantno, koliko družin si morja (ali pač smučanja) sploh ne more več privoščiti. V zadnjih letih se je stanje zares poslabšalo in mislim, da je povsem prav, da se o tem realno govori. To so dejstva. In je zelo žalostno. Pustimo ob strani tisti del populacije, ki že sicer ni hodil ali ne hodi na morje (iz kakršnih koli razlogov že), ampak še vedno ostaja dejstvo, da si mnogi, premnogi niti krajšega oddiha ne morejo privoščiti, ker že za normalno preživetje oz. tekoče stroške nimajo dovolj.