|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
24.11.2011 17:50:51   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

user posted image user posted image user posted image user posted image Koncno ena user posted image Jaz sem ze mislila, da sem na forumu o hujsanju, ko se samo o kilah govori tle gor. Pa a ni logicno, da se zredimo, ce smo user posted image ? Hormoni, presnova, vse deluje drugace! Za otrocke je sigurno bolj zdravo, da jemo vse, kar nase telo potrebuje, kot pa da se skoz obremenjujemo s kilami... user posted image Se mi zdi, da je akr eno tekmovanje, katera se bo manj zredila user posted image
jaz sem sla definitivno ze kar nekaj gor, ampak pocutim se odlocno, pomoje da se nikoli tako dobro, tako da ce imam +4, +7 ali pa +10 mi je cisto vseeno user posted image

No, tu pa moram svoj piskrček pristavit user posted image  ker se ne strinjam s teboj user posted image
Jaz sem ponosna, da se ne redim, sploh mi ni user posted image  obdobje v katerem bi lahko vase zmetala vse kar vidim z mislijo...eh, saj sem noseča...

Ne, ni logično da se rediš...nosečke s  sladkorno v nosečnosti tud shujšajo, pa se njihovim otročkom zato godi samo bolje, kot pa če bi njihove mame mislile, da se ne rabijo držat diete...
Koliko se spomnim si govorila, da si zelo suha - ja pol se boš valjda zredila. Jaz pa imam dovolj zaloge in si je v nosečnosti ne rabim še večat...user posted image

Za otročke je ziher bolje, da se mami prehranjuje zdravo - kar pomeni, da se prehranjuješ zdravo, pol se ziher tud rediš ne tako zelo...user posted image
Sicer pa mislim, da se nobena ni obremenjevala s kilami, samo vsaka je napisala svoj pridobljen plus...
Tudi jaz se počutim odlično in vem, da se s plus 7, 8 kg user posted image  ne bi!!!

Se strinjam popolnoma s tabo Tosja!
Še to glede počutja in zdravja: Preden sem zanosila sem s spremenjenim načinom prehranjevanja (kar ni enako dieti ali stradanju) šla dol za 10 kil v nekako pol leta, pa imam še vedno kar nekaj zaloge. Pred tem moje počutje ni bilo ok, počutila sem se težko, natečeno, utrujeno (kar sem tudi dejansko bila, gležnji so mi natekali, se hitro utrudila itd.). Ko sem izgubila tistih 10 kil je bilo moje počutje neprimerno boljše.
Ne gre za to, da bi hotela imet neko manekensko linijo (ker je še zdaleč nimam) - gre za počutje in za zdravje - zame in za otročka v meni.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
24.11.2011 18:00:52   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Pattyka

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

Punce, a katera mogoče kaj razmišla o tem gelu ob porodu -  DIANATAL GEL

http://www.ringaraja.net/forum/Dianatal_gel/m_5173106/tm.htm

mogoče ima katera celo izkušnje z njim ob prejšnjem porodu?

Hej

Jaz tudi razmišljam o tem gelu...ne poznam nobene, ki bi ga uporabila, vendar jih je večina bila šivanih in s hemoroidi ( ne glede na to če je bil user posted image  velik al majhen). Tako da me je malo strah in še bom razmislila o tem gelu...cena je res user posted image  ampak na sebi ne mislim šparat user posted image

Mislim, da se ne bom odločila za ta gel. Pri prvem porodu sem imela samo 2 šiva, pa je bil user posted image težek 4020, dolg 56 cm in obseg glavice 34,5. Sicer je bilo tako, da sem, preden je šla glavica ven, babici rekla, da me peče tam spodaj in me je vprašala, če želim, da zareže, ker je velika možnost, da se drugače potrgam. In sem se odličila, da zareže. In to sta bila potem ta dva šiva. Nobenih hemoroidov, hitro se je vse zacelilo in nobenih težav nasploh.

Tudi brez epiduralne sem bila in mislim da bom spet brez, kljub temu, da sem imela umetne popadke cca. 6 ur in so vražje boleli. Ampak raje trpim jaz kot pa da mi potem na vakum vlečejo otroka ven (poznam nekaj žensk, ki so imele EA in so rodile z vakumom).

(odgovor članu Pattyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
24.11.2011 18:07:46   
sirenetta
Še eno vprašanje imam:

kaj katerea ve kaj o tem, da so otroške bolezni kot npr. škrlatinka, bolezen roke-noge-usta ipd. lahko nevarne za plod???

Me je prej ena kolegica malo prestrašila: da ji je njena osebna zdravnica svetovala, da naj ima starejšo hčerko preventivno doma, da ne prinese kaj od zgoraj naštetega domov, ker naj bi bilo zelo nevarno za user posted image med nosečnostjo.

Pa še eno zgodbo mi je povedala, da je neka nosečnica izgubila user posted image v 7.mesecu, ker se je nalezla od starejšega otroka ene od teh dveh omenjenih bolezni. Naj bi ji na obdukciji to potrdili, da je bil plod okužen z eno od teh dveh bolezni in da je bil to razlog.

Ima katera kakšne informacije o tem? V našem vrtcu namreč trenutno razsajata ravno ti dve bolezni.user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
24.11.2011 18:44:44   
Matejka80
Ojla,

sem nova, prvič uporabljam ta forum in upam, da se bom znašla. user posted image

Se vam pridruzujem. Rok imam 31.3. Najprej bom prebrala vse vase komentarje, potem pa upam, da najdem cas in se sama kaj napisem.

Vse dobro vam zelim!

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1879
24.11.2011 19:00:16   
tosja
sirenetta, našla sem inf. za nevarnost user posted image  - norice in rdečke.

norice - fetalna okužba z noricami je lahko vzrok za resne okvare na plodu, prezgodnji porod ali celo smrt otroka.
Največja nevarnost za okvaro na plodu je med 13. in 20. tednom nosečnosti. Kasneje so okvare na plodu redke. Posebno nevarno je za novorojenčke, če zboli mati z noricami od četrtega dne pred porodom do drugega dne po porodu.

rdečke - če se nosečnica okuži z virusom rdečk v prvem trimesečju, so okvare plodu lahko smrtne. Če pa plod preživi, se lahko rodi slep, s prirojeno srčno hibo, okvaro sluha ali umsko zaostal. Virus rdečk namreč lahko preide skozi posteljico v plodov krvni obtok. Znano je, da je prizadetih 10-20 % tistih otrok, ki so se okužili v prvih treh mesecih nosečnosti.
Rdečke v 5t nosečnosti povzročajo predvsem zamegljenost očesne leče s  posledično slepoto,
v 5-7t okvare na srcu, v
8-9t pa okvare v notranjem ušesu, kar ima za poseldico gluhost in včasih tudi motnje v ravnotežju.
Čim  bolj zgodaj v nosečnosti pride do okužbe, težje so okvare, pogosto lahko plod celo odmre.

Moje mišljenje - bolezen rok-nog mislim, da ni nevarna. Za škrlatinko pa ne vem. Bom vprašala našo pediatrinjo v petek.
Meni so nevarne norice, ki jih lahko vedno prinese iz vrtca...user posted image  za rdečke je tako cepljen.

Neposredna povezava do sporočila: 1880
24.11.2011 19:07:05   
poldy
IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Kako pa boste reševale "problem" z zimskimi plaščki/bundicami? Meni so moje že sedaj ozke, kmalu se lahko poslovim od njih za to sezono user posted image

Samo na hitro odgovorim na tole. Meni je prav samo še ena bunda, od tadolgih sta mi obe že preozki...user posted image
Sem pa ravno danes gledala v NKD-ju imajo take fajn široke plaščke, pa kar lepo zgledajo.Cena je 40€, s tem da imajo še 20% popust. Si ga bom verjetno privoščla, samo kasneje, ko mi nobena bunda ne bo več prav, ker čeprav ima še dosti prostora un plašček za trebušček ga ne upam kupit, ker ne vem koliko prostora bo še potrebnega. Glede na prvo nosečnost imam sedaj pol manjši trebuh.....ampak lahko še zeeeloooo zrasteuser posted image

Lp

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
24.11.2011 19:30:58   
Pattyka
Meni so tudi že vse bunde premajhne...no, eno si še lahko zapnem, ampak tudi ne več dolgo user posted image  Sem tudi razmišljala da bi si kupila kakšen poceni plašček s kakšnim pasom sam za zavezat al pa kakšen debel pončo. Odvisno kaj bo bolj ugodno in seveda kaj bo primerno še za ponosit po nosečnosti user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
24.11.2011 19:38:35   
sirenetta
Tosja, hvala za hiter odgovor!

Sem postavila vprašanje na med.over.net in takoj ko dobim odgovor, ti javim, mogoče pride kaj prav tudi ostalim.

Norice (vodene koze) sem prebolela v otroštvu - to naj bi mene in plod najbrž obvarovalo pred kakšno nevarnostjo?

Rdečke prav tako in tudi je otrok cepljen, tako da mislim, da niso nevarne in tudi smo že mimo tistih najnevarnejših prvih treh mesecev.

Vsekakor pride čimveč strokovnih mnenj prav, tako da prosim javi, kaj pravi vaša pediatrinja.
Kako je drugače tvoj fantič? Je zdrav? Meni Mihael non stop hvata neke virozice (vsaj enkrat na mesec,user posted image ), sicer nič takega, samo vročina nekaj dni in to je to (na srečo...že trkam že trkam...). Evo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za naše male in velike polžke.user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
24.11.2011 20:15:09   
Anonimen
Hojla, punce!

UZ - že kakšen teden razmišljam o tem, a naj tole delim z vami, ali naj bom raje tiho. Ampak, ker se mi zdi pomembno - preberite si tale članek in se potem odločajte o dodatnih UZ. Še to - nimam namena kogarkoli strašit, ampak mene je minila želja po dodatnih UZ. http://www.bambino.si/ultrazvok_in_razvoj_avtizma

Teža - jaz se strinjam s tosjo. Pomembna je kvaliteta hrane in kvantiteta. Za otročka je škodljivo, če se mamica v času user posted image preveč zredi, čeprav nima nosečniške sladkorne. Potem je večja verjetnost, da bo otrok v mladosti predebel, kar pa seveda ni zdravo. Poleg tega - kar mamica je med nosečnostjo, bo otrok rad jedel v mladosti. Če se torej nosečka baše s fast foodom in sladkarijami, jih bo otrok zelo rad jedel. Isto velja za čas dojenja. Zato se jaz tudi malo pazim in se večkrat odpovem kakšni hrani, ki ni zdrava. Je pa res, da malo sladkarij in junk fooda ne škodi preveč. Samo pretiravat ni dobro.

Plašči in bunde
- Meni je "ta lepa" bundica še prav, ampak ne bo več dolgo. Se moram malo potrudit, da jo zapnem.user posted image Lani sem si kupila eno lepo jaknico, ki je A-linije in je precej široka, tako da mi za to tudi s trebuhom ne bo treba skrbet. Kar se pa tiče bunde za rekreacijo, mi bo pa mami posodila eno svojo staro. Za sprehode v naravi bo dobra.

Epiduralna mene ne mika preveč, bolj me zanima tisto, o čemer smo že govorile pred meseci. Kako se že imenuje? Nekaj, kar si sama doziraš po potrebi. Pa o gelu bom G vprašala. Me zanima njeno mnenje. Sicer pa - karkoli mi pomaga lažje spraviti user posted image na svet. user posted image

Sirenetta
- upam, da ostaneš zdrava. Jaz vem za nevarnosti noric in rdečk, ampak norice sem prebolela in sem torej imuna, proti rdečkam sem pa cepljena,torej je tudi OK. Sporoči, kaj bodo odgovorili za ostale bolezni.

Dobrodošla Matejka80!

Neposredna povezava do sporočila: 1884
24.11.2011 20:23:32   
Aleda
Pozdravljena Matejka, kar velik boš imela za prebratuser posted image

Kg-itak vem da se bom zredila, sam nebi rada imela +20 na koncu, recimo. Ker vem da je potem težko hujšat, razen če ti samo od sebe ne gre dol. Prestrašilo me je tut to ker sem se zredila vsak teden skoraj kg, zdaj pa upam da se bo umirilo.

Porod- jaz ne nameravam vzet ne gela ne EA. Razmišljam pa o tem, da bi bla sama v sobi, če se bo dalo, ampak še nisem zihr. Nameravam pa piti malinov čaj in masirat presredek, če bo kaj pomagalo.

3D/4D tut ne bom šla, se mi zdi predrago.

Hrchy- tvoj dragi je pa priden, da bo sam naredil zibkouser posted image No sej moj je tutuser posted image prenavlja sto na uro na dveh koncih. Zibko bova pa kar kupila oz. mi jo bo mami.

Drug teden pa začneva hodit v materinsko šolo, se mi zdi prav fajn da bova še eno stvar opravla. Ja pa danes sva bla z mojim v Ikei, končno. Sva kar velik nakupila za otroško sobico in dojenčka pa še nekaj drugih stvari.

< Sporočilo je popravil Aleda -- 24.11.2011 20:27:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 1885
24.11.2011 20:52:24   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: alna

Epiduralna mene ne mika preveč, bolj me zanima tisto, o čemer smo že govorile pred meseci. Kako se že imenuje? Nekaj, kar si sama doziraš po potrebi. Pa o gelu bom G vprašala. Me zanima njeno mnenje. Sicer pa - karkoli mi pomaga lažje spraviti user posted image na svet. user posted image

Ultiva - to bom jaz vzela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
24.11.2011 20:55:03   
Jada82
Plašči, bunde - jaz sem zadnjič pri mojih našla eno budno, ki je sicer ne nosim več, sem jo dala pa mamici, pa je čist fajn ... taka krajša, črna, mal svetleča, super. Upam, da bo zdržala do konca ... Mam pa še en pončo od mami, ta bo pa tud namesto plašča .... ker plašč bom pomoje samo še kakšen teden lahko nosila ....

Šivanje - jaz sem bila šivana, so me prerezali na koncu .... naredil mi je ene 3 šive .... nič hudega, bolelo me ni nič, že takoj sem normalno sedela, zaceljeno super ... tako da ni tako grozno, pomoje je hujše, če se raztrgaš ... Meni je bilo, kot da ne bi bila šivana, res!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
24.11.2011 21:06:15   
ovnica8
Lep pozdrav
rada bi se vam pridruzila (seveda me caka se veliko neprebranega materiala za nazaj). Rok imam 1.4.2012,pricakujem fantka,stara rem 31 let
prva nosecnost in sem iz ljubljane.
lp vsen sonoseckam

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
24.11.2011 21:11:34   
Anonimen
Ja, ja, Ultiva - ampak moram preverit, a se to dobi v Ljubljani. A katera ve? A je za to tudi potreben anesteziolog?

Šivanje - jaz še nisem rodila, ampak mi je kar nekaj mamic jamralo, da je bolelo kakšna 2 tedna. Temu bi se raje izognila, če bo šlo. Bom poskusila z masažo presredka. Upam, da pomaga. Jada, verjetno si bolj izjema kot pravilo. Ti pa seveda zelo privoščim, da ni nič bolelo.

A še katero mika profesionalno fotografiranje trebuščka? Mene precej, ampak ne vem, če se bom lahko sprostila, pa še malo drago je.user posted image

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1889
25.11.2011 9:33:52   
Nincheq

A še katero mika profesionalno fotografiranje trebuščka? Mene precej, ampak ne vem, če se bom lahko sprostila, pa še malo drago je.user posted image

Mene :) Nisem se še o cenah kaj dosti pozanimala, vendar pa si želim za spomin vsaj eno profi fotko user posted image Se mi je pa zadnjič en fotograf na fb-ju ponuju če bi hotla profi slikce, pa sem ga malo povprašala o ceni in kaj dobiš za ta denar. Je rekel da fotkanje traja cca 1 uro, cena slikanja je 90€, zraven dobiš 8 obdelanih fotk v polni  resoluciji A3 formata user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
25.11.2011 9:42:38   
Pattyka

Mene :) Nisem se še o cenah kaj dosti pozanimala, vendar pa si želim za spomin vsaj eno profi fotko user posted image Se mi je pa zadnjič en fotograf na fb-ju ponuju če bi hotla profi slikce, pa sem ga malo povprašala o ceni in kaj dobiš za ta denar. Je rekel da fotkanje traja cca 1 uro, cena slikanja je 90€, zraven dobiš 8 obdelanih fotk v polni  resoluciji A3 formata user posted image

Tudi meni je moj dragi predlagal, da bi šla na profesionalno slikanje, da imava lep spominček user posted image  Saj če ne bi bila prva nosečnost, potem po moje ne bi šla user posted image  Moram se pozanimat za ceno, pa če bi se dalo kak popust dobit v prazničnem decembru user posted image

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
   [Brisano sporočilo]
25.11.2011 9:44:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1892
   [Brisano sporočilo]
25.11.2011 10:03:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1893
25.11.2011 10:08:05   
čebela1
tudi jaz sem razmišljalala o slikanju trebuščka...mi ej fuuuul lepo in ušeč, po drugui strani pa dragouser posted image  nevem... par strani kjer sem jaz čekirala .. lahko pa pove era še izkušnje..

http://www.malicudez.com/

http://www.ednevnik.si/malea

http://www.malizakladi.si/

http://storkljin-dnevnik.blogspot.com/

sem se pa odločila da bom bebico user posted image poslikala v prvih 2 tednih po rojstvu...user posted image user posted image   bi pa seveda z veseljem imela in slike trebuščka, in malega v prvih 10dneh, in potem pri pol leta...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1894
25.11.2011 10:18:43   
Nincheq
mmmmmmm populis kako lepo izgleda tale kavica user posted image , ravnokar se odpravljam na avtomat po eno vročo čokolado, se mi tko zaluštala je ob pogledu na tole user posted image

Zadnjič sem hotela pripeti eno fotko pa ne znam :( mi lahko prosim razložiš postopek user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1895
25.11.2011 10:29:17   
Nincheq
Tale spletna stran http://www.malizakladi.si/ me je čist raznežila user posted image fotografije so čudoviteee user posted image Sem jim že poslala mail in vprašala za ceno user posted image user posted image Poročam ko dobim odgovor user posted image user posted image

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   [Brisano sporočilo]
25.11.2011 10:31:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nincheq)
  Neposredna povezava do sporočila: 1897
25.11.2011 10:36:45   
Nincheq
IZVIRNO SPOROČILO: populis

mmmmmmm populis kako lepo izgleda tale kavica user posted image , ravnokar se odpravljam na avtomat po eno vročo čokolado, se mi tko zaluštala je ob pogledu na tole user posted image

Zadnjič sem hotela pripeti eno fotko pa ne znam :( mi lahko prosim razložiš postopek user posted image

stric Googl ti poišče fotke kavic jo izbereš in shraniš na Desktop, potem pa odpreš www.file.si , odznačiš da želiš javno objavo, dodaš fotko , ki jo želiš naložit. Malo traja da naloži, pogledaš naložene fotke, izbereš "koda velika forum", pobarvaš cel link, daš "copy" in potem "paste" v prazen post in je to to user posted image .

user posted image user posted image user posted image Hvala!

Neposredna povezava do sporočila: 1898
25.11.2011 10:52:00   
marec2012
Pozdravljene,

jaz sem pa spet pri vozičkih. Včeraj sem gledala quinny speedi, mi je kar všeč pa še cena je dokaj sprejemljiva. Ima katera takšen voziček ali pozna koga? Vglavnem rada bi kakšno mnenje.

Pozdravček :)

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
25.11.2011 10:57:12   
čebela1

Tale spletna stran http://www.malizakladi.si/ me je čist raznežila user posted image fotografije so čudoviteee user posted image Sem jim že poslala mail in vprašala za ceno user posted image user posted image Poročam ko dobim odgovor user posted image user posted image

Nincheq: daj ko izveš ceno, itd podatke mi sproči... jaz sem tudi tukaj gledala pa mi je blo ušečuser posted image  čeprav bebico pa definitivno www.malicudez.com

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.