ursonok
|
Zdravo! Jaz sem po zagovoru, vse super, hehe, totalno olajšanje. In svoboda Zdaj pa kar ne vem, kaj bi sama s sabo. Tamale ni, časa na pretek ... No saj, delo čaka, ampak danes res ni dan za delo, ampak za praznovanje Smo šli sicer že včeraj, sem spila dva mala piva (pšenična, mm), pol je bil pa mož že hud in nisem smela več. No, saj ob čaju tudi ni bilo slabo. Bazeni Ne razumem tega paničarjenja, sploh če človek ni nagnjen k vnetjem in plava v bazenu, ki je namenjem plavanju - kjer se ljudje ne namakajo, kjer je voda hladna in zelo razkužena. Jaz sem recimo nagnjena k vnetju sečil (v prvi nosečnosti kar trikrat!), pa zdaj plavam trikrat na teden in se mi še nič ni zgodilo. In vem, da se mi ne bo Nekdo je spraševal glede glivičnih vnetij. Jaz sem ga imela na začetku nosečnosti - prvič v življenju! Pomaga dieta - NIČ sladkega, čim manj OH, se pravi kruha, makaronov itd. Pa kakšna kremica. Jaz sem sicer uporabljala še homeopatijo zraven, tako da ne vem, kaj točno je najbolj pomagalo. Maternični vrat Te paranoje tudi ne razumem. Na mamini čvekalnici punce, ki imajo MV 2,5 in več kar nekaj ležijo in se smilijo same sebi. Bojijo se iti na kratek sprehod itd. Pa kaj je z ljudmi? Naj si preberejo Pušenjaka, tam je vse - lastne izkušnje in strokovne ugotovitve (tj. koliko je prezgodnjih porodov in kakšne dolžine je MV). Pravi, da kar je več kot 1,5mm v drugi polovici nosečnosti je popolnoma normalno in se lahko počne VSE. Ležanje ni potrebno, še več - je celo slabo za samo nosečnico, ki postane neokretna, polenjena, voda ji bolj zastaja, hrbtenica ni razmigana itd itd. Meni se zdi, da bi se morale ženske malo več same zanimati za te stvari, si prebrati kakšno knjigo al kaj aktualnega na to temo, ne pa se smiliti same sebi in vsako najmanjšo stvar izkoristiti kot izgovor za "počivanje". Aja, pa ne verjeti prvemu ginekologu, ki ti nekaj reči. vedno še pogledati v kakšno knjigo, vprašati na forumu ali iti še h komu drugemu. Žal, a še vedno je veliko srednjega veka, tudi med zdravniki. Seveda ne trdim, da počivanje včasih ni potrebno: če te kaj boli, če te tišči, če imaš probleme - ok. Domišljati si nekaj in iskati na silo, tega pa ne štekam čisto. Sicer pa ne vem, zakaj vam tukaj pridigam - naj vsak počne kar hoče, kaj mi mar Trebuh Ja, jaz skoz govorim, da imam ogromnega, pa me mož prepričuje, da ne. Včeraj smo šli po zagovoru s profesorji na večerjo in sta mi tam povedali prfoksi, da sta se med mojim zagovorom spraševali, v katerem mesecu sem. In sta se strinjali, da "najmnaj v sedmem"! Halo. Sta bili kar šokirani, ko sem povedala, da sem šele v šestem. Koža kakšno imate kaj kožo? Jaz sem imela na začetku nosečnosti katastrofalno, zdaj se je pa kar lepo umirilo. Sem si že skoraj všeč Pa tudi mozolji po vratu so mi izginili - tam jih imam drugače vedno, tudi ko nisem noseča Upam, da se po porodu ne vrnejo ... Tukaj imamo danes državni praznik, zato je vse ful mirno. Pa zelo lepo vreme. Jaz sem pa dolgo spala, zdaj sem se pa najedla za umret. In se spravljam na bazen. Pa se mi toook ne da. Saj ko pomislim na plavanje, me zagrabi, ampak ob misli na pot do tja .... eh. Nič, lepo se imejte, čim manj nosečniških težav vam želim!
|