Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 9:19:56
|
|
|
|
Manja87
|
Joooj, Sončica, kakšna smola:(( Držim pesti zate in upam, da bo vse okej ter da bo ponoven test negativen...
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 10:29:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Za Sončico: Rezultati testa so gotovo znani že prej kot v avgustu, kajne? Se mi zdi škoda, da bi te moralo do takrat skrbeti... Test bodo naredili še enkrat, ker so navadno IgM pokazatelj za svežo okužbo, ni pa nujno! Če se pojavi povečanje vrednosti titra IgM to kaže na svežo okužbo, če pa ostane vrednost enaka, je okužba stara in ne nevarna.(VIR: http://www.imi.si/studij/dokumenti/2008_Seminar_Toxoplazma_v_Sloveniji.pdf) Srečno!
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 10:50:03
|
|
|
|
Sončica66
|
Aninimna hvala za odgovor... si me malce potolažila!!! Jaz vem, da bo z vse o.k.. Moram tako verjet, saj je miselnost zelo pomembna sedaj v tem stanju...
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 13:22:34
|
|
|
|
Manja87
|
Res je, imej veliko pozitive v mislih ves čas! :)
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 13:26:50
|
|
|
|
lily7a
|
joj Sončica66 držim pesti! Jaz pa sem ravno danes dobila izvide na pregledu da je negativno in sem si kr oddahnala do spet novega pregleda.. kk pogosto mate vi preglede? js mam na 3,4 tedne... Sam zdj nimam več ultrazvoka do 20 tedna :( prej sm se tok veselila vsakič ko sm šla ko sm vedla da bom mela ultrazvok :) H kateremu gin. pa hodite? Moj je dr. Kosi v bolnici v SG in sem res maximalno zadovoljna z njim, prej semm hodila h dr. Krištofelcu v Ravne in se je enkrat tak spravo nad mene da sm šla čist prestrašena iz ordinacije.. Ker sem rekla ko me je vprašo za zadnji dan menstruacije na normalnem pregledu sem rekla da MISLIM da je bila 12.1 on pa znorel če se delam norca iz njega, da kako MISLIM, pa je bila res takrat ampak pogovorno sem rekla "mislim" :) Pa še pravico sem imela hodit vsako leto do 20 leta na bris pa sem bila leta 2007 nazadnje in sem se letos marca kar prestavla :) lepo bodite punce, pa lepo v senčki ko je tako vroče :) Čawčaw
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 14:53:21
|
|
|
|
Sončica66
|
Manja 87 in liliy7a hvala.... tudi jaz upam, da bo naslednji test pokazal negativno... Jaz hodim v ambulanto Štorklja v Sg. Sicer imam svojo ginekologinjo v Izoli, kjer sem prej živela in so mi tudi pred 3 leti delali konizacijo. Glede Štorklje sem slišala fulll dobra mnenja in tudi slaba, ampak meni se gospa ne zdi napačna in moram rečt da ji zaenkrat zaupam... čeprav bom verjetno z naslednjimi laboratorijskimi izvidi šla še po eno zdravniško mnenje... Sem klicala G in se dogovorila da pokličem naslednji konec tedna za izvide, da ne bom do 5.8. v negotovosti... Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 13.7.2011 17:03:56
|
|
|
|
Manja87
|
lily7a, tudi js hodim v ambulanto Štorklja, pa sem zaenkrat zelo zadovoljna...čeprav sem že pri parih ženskah slišala, da jim je ta moja G narobe napovedala spol, tak da upam, da se pri napovedi moje princeske ni zmotila...no, princa bi bili enako veseli, malo bi me jezilo samo to, da kupujem zdaj stvari predvsem v "punčkastih" barvah :) Drugače pa je tale odnos tvojega bivšega G zelo nesramen...najbolj me razjezijo ljudje na delovnih mestih, ki so odrezavi in zadirčni, tudi jaz bi na tvojem mestu naredila isto, takoj bi ga zamenjala :))
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 15.7.2011 13:45:19
|
|
|
|
lily7a
|
Živjo punce! Lepo da ste zadovoljne z ambulanto Štorklja, prvič slišim pohvale :) So hodle kolegice tja in so rekle da je podn od podna, da še slovensko ne zna govorit :) tk da super :) Js sem učeri naročla iz bolhe Angelsound (naprava za poslušanje otročkovega srčka, premikanja itd...) :) komaj čakam da preiskusiiim!!! Ker me včasih skrbi še zdj na začetku a je še vse ok al ni ker ultrazvokov pa ne bo več zdaj skor 2 mesca! a je že kera mela to? Dans mi pa spet ne paše ko je dež, sem cela neka zaspana, ko je vroče pa norim ker ne vem kam naj se skrijem :) In kako se kaj ve počutite? Čaaw
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 15.7.2011 19:27:37
|
|
|
|
Sončica66
|
lily7a, zdaj je pa tudi mene začelo malce skrbeti. Sem slišala zdaj že kar nekaj pripomb na ginekološko Štorklja.. sicer je ena prijateljica rodila 2 otročka pri njej (pa je še kar paničarka, in je bila zelo zadovoljna z njo), ko pa slišim pripombe, pa tudi mene kar malo stisne. Moja G je sicer v Izoli, kjer sem prej živela in njej ZARES ZAUPAM.... pa kaj ko je tako daleč.. vsi so mi svetovali naj si kje bližje domu najdem G. In to sem tudi storila. Upam, da nisem izbrala napačne G in da bo moja nosečnost potekala tekoče in brez problemov. Lep pozdravček vsem skupaj
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 15.7.2011 20:30:39
|
|
|
|
lily7a
|
Naj te ne skrbi, če si zadovolna z njo super in ne vidim razloga zakaj bi menjala, vrjamem da vsak ginekolog dela kar se da strokovno :)
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 18.7.2011 18:52:06
|
|
|
|
Manja87
|
Ja, tudi jaz kdaj pa kdaj slišim kako pripombo od kolegic o Štorklji, ampak le v smislu, da se jim je G zmotila pri spolu...jaz sem trenutno zelo zadovoljna, so zmeraj prijazni, ko pridem in se mi zdi, da lepo poskrbijo zame :) lily7a, si že dobila Angelsound? Kako je? Jaz sem razmišljala, da bi ga nabavila, pa se nekak nisem mogla odločit...ga je mela neki časa nazaj moja kolegica, pa pravi, da je bomba :))
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 19.7.2011 12:40:42
|
|
|
|
lily7a
|
heej! ja sem že preiskusila, super je! js sem takoj pomirjena ko slišim srček, tako da se malo pomirim med ultrazvoki, ki so zdaj ful redki :( če maš možnost si ga sposodi pa boš videla kako je a ti je zanimivo ali ne :) men so se zdej začeli mozoli delat ooooo kaka sem nikol še nism mela mozoljev zdej pa sm kr cela vn spuščena :( In kako ste drugače? Kaj počnete čez dan, men je kr fejst dolgčas ker sm kr sama doma skos pol se pa poskušam zamotit pa kuham pa pečem pa itd :) ne vem več kaj bi še :D čAwčAw
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 19.7.2011 23:39:21
|
|
|
|
Manja87
|
Res? Ooo, verjetno mora bit čarobno...jutri pokličem kolegico in se zmenim za izposojo :)) Drugače pa, mi smo super :D Počutje je super, tak kot da sploh nisem nisem noseča, pravzaprav ni nobenih sprememb, razen trebuščka, ki pridno raste...lily7a, verjamem, da te preganja dolgčas...tudi mene je nekaj časa, pa sem se zamotila z raznimi knjigami, pa kar velik obiskov je zadnje čase, pa še kmalu skočimo na morje :) Kje pa ste ostale punce? moni23, si še vedno na dopustu? Pa Sončica in ANDMIL? Kak mate pa kaj ostale izbrana imena, če ni skrivnost? :)
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 20.7.2011 23:06:52
|
|
|
|
Manja87
|
No, spet jaz :) hehehe, nobena se nič ne oglasi, meni je pa tak dolgčas, sem sama danes pa se mi zdi, da se me nespečnost loteva :)) Btw, v petek imam morfologijo in se taaaak veselim :) Upam, da je z našo pupiko vse okej in bomo izvedeli same lepe novičke Kaj pa ve, nekaj vas je že imelo morfo, ane? ANDMIL, zate sem stoprocentna, si že skoraj v zadnjem mesecu...kako je kaj, se dobro počutiš, verjetno že nestrpno čakaš moni23, si ti že mela morfo? mi2 sma si po PDP-ju zelo blizu, tak da mava tud bušije približno enake Zadnjič sem naročila 2 majčki "pridem novembra" pa sem ju danes koooooončno dobila, so pa taaak čedne, da se je splačalo čakat... Ajaaaaa, pa včeraj sva naročila voziček Sva se odločila za Peg Peregota Skate (green bubbles) in že komaj čakam na zimsko vozičkanje Lep večerni pozdravček vsem! :)
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 22.7.2011 14:14:52
|
|
|
|
tjasyka
|
pozdravljene ! sicer sem študentka sam zaradi statusa pa se vam vseen oglašam:) našega pričakujemo 22.11 prihajam pa iz sg:) morfologijo sva imela 14 dni nazaj in je vse ok.. ker je pa "žleht" ko že zdaj pa se spola še vedno ni vredo vidlo. sam sem vseen zvedla ta teden ko sem bla zaradi jajčnikov pri gin spet da bo pobek.:) no pa naj bo to zaenkrat to pa se tipkamo še kaj:) lp
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 22.7.2011 21:47:30
|
|
|
|
moni23
|
Hejjjj:) Ma nisem več na dopustu, že dober teden doma...uživam v teh temperaturah:):) in počas zbera in pripravljam stvari:):) je tk luštno to počet, js bi sam po trgovinah hodla tak da še dobro da me moj mal nazaj drži...:):) Morfologijo smo pa že meli v sredo, vse je zaenkrat super, mali je bil čist aktivn...je rekla ginekologinja, da ga bomo očitno že po porodnišnici lovili:):) hihi, ja težki smo pa že 450g:) tak da pridno napredujemo:) Lep pozdravček vsem in pazite na bušije
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 22.7.2011 23:55:54
|
|
|
|
Manja87
|
Hej hoj punce in pozdravljena tjasyka! Me veseli, da se nas kar nekaj že nabira...sem te dodala na spodnji seznamček, ki se počasi, a zagotovo daljša Zanimivo, da smo sedaj kar 3, ki imamo novembra PDP v razmiku enega tedna! 22., 26. in 29. november...mogoče pa se srečamo na porodnem oddelku ali pa kar v zeleni sobi, hehe Bosta tudi vidve rodili v sgju? tjasyka, je to tvoja 1.nosečnost - da vem za seznamček? Oo moni23, vem kak je, js bi skoooos kupovala pa urejala stvari za našo princesko Voziček, previjalno, zibelko, košarico, pa predvsem coooootkeee, vse bi pokupla:D Hehehehe, se moram začet malo nazaj držat...Js sem mela pa danes morfo in mi je G rekla, da bomo novembra dobili zdravo in živahno pupo Pa se mi tako smeji že cel dan :D...res je lepo slišati, da je z bebiko vse ok :)) No, pol bova pa mogoče najina otročka skupaj lovili isti čas po porodnišnici, glede na to da nama G napoveduje prava mala živca? hihihi, kako pa boš dala ime, že maš prpravleno? Mi pričakujemo Aniko KOROŠKE ŠTUDENTKE NOSEČKE - Manja87 - Radlje - Družboslovna informatika; FDV/Lj - 29. 11. 2011 - 1.nosečnost/
- ANDMIL - _ - Zdravstvena nega; Visoka šola za ZV - 25. 8. 2011 - _/_
- lily7a - Mislinja - Ekonomija/Celje - 19. 1. 2012 - _/_
- moni23 - Mislinja - Pedagogika; Filozofska fakulteta/Lj - 26. 11. 2011 - 1.nosečnost/
- tjasyka - Slovenj Gradec - _ - 22. 11. 2011 - _/
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 23.7.2011 9:47:25
|
|
|
|
tjasyka
|
hehe saj to je bil tudi razlog da sem se vam javla ko sem videla da smo vse tam po 20 v pričakovanju. ja js bom rodila v sg, čeprav če bi bilo po moje bi šla najraje v postojno v vodo ker sem slišala same pohvale. sam je moj reko da je preveč daleč:( no mogoče bom pa že 2 otroka lahko rodila v sg v vodi:) ja to je moja prva nosečnost lepo ime sta izbrala, najina krščenka je tudi anika:) najin bo pa tim če bi bla pa bi bila pa lana lepo se imejte v teh prijetno hladnih dneh
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 23.7.2011 15:23:38
|
|
|
|
Manja87
|
No, potem pa res obstaja kar precejšnja možnost, da se srečamo vse tri na oddelku A res, v Postojni lahko imaš porod v vodi? Se nisem zanimala in čisto nič ne vem...kako pa nameravate rodit, navaden porod ali epiduralno...jaz se še odločam, še nisem čisto prepričana, čeprav imam kar nekaj kolegic, ki pravijo, da je epiduralna zakon in da bi z epiduralno šle rodit še večkrat... Hehe, hvala, sva se kar nekaj časa odločala glede imena...ampak glavno, da sva na koncu našla skupen jezik in mislim (upam), da si ne bova premislila Tudi ti imaš zelo lepa imena v izboru, kratka in všečna...tudi meni so bolj všeč krajša imena, čeprav imava pa za fantka izbrano Voranc, ki pa ni ravno tako zelo kratko... Pozdravček vsem!
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 23.7.2011 15:47:28
|
|
|
|
tjasyka
|
ja pa zdej mislim da bo to možno tudi tu pri nas v sg rodit v vodi.. v kakšnem času ne vem, baje majo pa v planu to naredit:) ka pa vem.. meni so pa epiduralno odsvetovale. ena svakinja je vse 3 rodila brez pa je bla v 1 uri rešena. druga svakinja je pa z epiduralno rojevala pol dneva. ne vem mnenja so različna. bomo vidli kk bo:)
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 23.7.2011 17:10:44
|
|
|
|
Manja87
|
Aja? Fajn :) Sicer ne vem kaj dosti o tem, nekaj sem sicer že slišala, me pa veseli, da so tudi v sgju napredni in inovativni :) Drugače pa ja, epiduralna...mnenja in občutki so zelo različni in mislim, da je to odvisno od vsake posameznice...jaz se zdaj bolj nagibam k temu, da bom rodila z epiduralno, ker sem dobila res dobra priporočila od sorodnic in prijateljic, ki jim zaupam...seveda pa to še ne pomeni, da bom tudi jaz zadovoljna s takim načinom...mogoče bo moja izkušnja povsem drugačna, ampak držimo pesti in usmerjamo misli v to, da bo vendarle vse potekalo brez zapletov in s čim manj bolečin Lep deževni pozdravček vsem Korošicam! :)
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 27.7.2011 15:58:09
|
|
|
|
lily7a
|
Živjo punceee! Kako kaj? Jaz sem že danes dopoldne bla pri gin. ker me je včeri in danes ponoči tk špikalo taka ostra bolečina pa sem se šla pokazat in na srečo je vse ok (naj bi blo od raztezanja) Zdej je še pa moj ginekolog enkrat potrdili da je fantek, tk da zdej sem pa že mal bol prepričana :) in kako ste ostale? Midva sva včeri mela izlet sma šla gledat mal v lip poljčane kinderpete pa previjalne pa me je pol moj komi vn dobo iz raztavnega prostora :) pa v rutar sma šla mal pogledat,sem misla da majo več otroških izdelkov.. Lep dan vsem :) čaaaaw
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 27.7.2011 17:25:45
|
|
|
|
moni23
|
Hej... Ma katera name septembra it v sg, v šolo za starše,...no midva pričema 4.septembra:):) mogoče se pa vidimo:)
|
|
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 27.7.2011 18:58:23
|
|
|
|
lily7a
|
Sej res, a boste šle v tisto šolo za starše, ki je v zdravstvenem domu al tisto ki je v bolnici? Same ali z partnerji? Js sm razmišljala da bi šla že zdaj septembra ker pol mam fax, pa še tam mesec in pol,2 meseca traja da greš čez vsa srečanja tk da pol čist čist na koncu nebi šla.. no bom še vidla takrat bom okoli 22 t a je to prehitro al ne ne vem :)
|
|
RE: Koroške študentke nosečke 1.8.2011 12:41:28
|
|
|
|
pamzika
|
živjo koroške nosečke! no se vam tudi jaz javljam :) hehe sem v 23 tednu in imam rok 6.12. tko da komaj čakam, da se mala pikica rodi, no g. mi je napovedal da se bolj nagiba k fantku,a mapk jaz nekak ne morem biti prepričana :) zato sem se ponovno še enkrat odločla, za samoplačniški pregled, da se prepričam... komi čakam da bo jutr ob 7 zvečer imam pregled :)Drugače prihajam iz radelj, stara sem 24 let študirala sem pa na epf v mb... za naredit imam še en izpit, potem pa konec.... In kako se kaj počutite?
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?