Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 26.6.2011 19:09:39
|
|
|
|
Katy78
|
Kot dojenček se ni upiral, tam po 1. letu mu pa ni bilo to preveč ljubo opravilo... Ponavadi sva to uredila v kopalnici, v roko sem mu dala kaj takega, kar mu je bilo zanimivo (zobna ščetka, zobna pasta, gel za tuširanje ipd.) in niti ni opazil, da mu strižem nohte, pa govorila sem mu, da bo imel potem lepe nohtke in da bo lahko pokazal očiju ipd. in je delovalo. Danes mu jih strižem kar medtem, ko gleda risanko.
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 27.6.2011 15:30:08
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i ce pljunes na karbid-poči Aha...tnx. Ps: A Volga na rr drugač še kej druzga počne kot pljuva na karbid? Jst nisem opazla...in je sploh več ne jemljem resno...
|
|
[Brisano sporočilo] 27.6.2011 15:38:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 27.6.2011 16:04:30
|
|
|
|
pelin
|
Ne vem, če obstaja kje dojenček, ki uživa , da mu kdo striže nohte ali briše nos...Je pa to stvar , ki mora biti opravljena in konec. Zaradi njegove varnosti ( lahko sam sebe pošteno opraska ali pa se mu nohtek ful v živo zalomi ali zavihne...) in seveda zaradi varnosti drugih okrog njega( ti mali nohtki so res primerljivi z britvicami). Sama sem v prvem letu večinoma nohtov otrokoma postrigla takrat ko sta spala in ni bilo nobenih težav... Ta preventiva je bila bolj zaradi mene, ker me je skrbelo, da bi v svoji živahnosti lahko trznila in bi ju preveč zarezala...Ko sta malo zrasla in sta znala dati mir, smo pa nohte pričeli normalno striči po večernem umivanju...Je pa res, da v vrtcu vidim ogromno otrok, z naravnost ogabnimi nohtki (umazanije za njimi je eno goro)in žal se mi je že dvakrat zgodilo, da sem morala o tem na gov. urah opozoriti starše dotičnega otroka, ker je mali s svojimi dolgimi umazanimi krempeljčki tako praskal sovrstnike, da je bilo že res od sile. Vsi se zavedamo, da otroci po vseh vragolijah v peskovnikih, na igriščih, po igri s plastelinom, testom...ne morejo biti čisti kot kirurgi...Vendar se dajo lepo postriženi nohtki brez težav očistiti te nesnage, za dolgimi pa se vse to fino nabira...
< Sporočilo je popravil pelin -- 27.6.2011 16:06:20 >
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 27.6.2011 22:02:56
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 koliko enih problemov imate, da 2 letnemu otroku postrižete nohte Ja, eni so pač nemirni ali živahni ali jezni, ko sam zagledajo škarje. Tak pač je. Eni imajo te fore, drugi druge... Jaz recimo nimam problemov s tem, ker to ne jemljem kot problem. Ko je treba nohte ustrižit, jih ustrižem zlepa ali zgrda, tak kot je treba zobe vsak dan umit. Zlepa ali zgrda. In če ji rečem v kopalnici, da naj šampone prešteje, je to zlepa. Si malo olajšam zadevo.
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 28.6.2011 7:07:19
|
|
|
|
irenav
|
Imam dvojčka in striženje nohtov ni bil nikoli kak velik problem. Pravzaprav punčko težje počesem kot pa postrižem nohte. Uporabljam ščipalko. Ko si sama strižem nohte sta kdaj tudi oba zraven. Če vidim, da nista ravno pri volji, da bi ostriglna nohte pač rečem, da so grdi (ker so pač umazani od ritja po zemlji in pesku), in da s takim ne moreta v vrtec. To zaleže in mi potem pomagata in govorita kateri nohtek še mora stran. Pravzaprav sta me naučila, da se z veliko volje in vztrajnosti vse da. Pri nas je bil velik problem pucanje nosu in lansko leto sta zraven tulila oba, sedaj nastavita nosek in ga spucamo brez problemov...očitno sta se vdala v usodo :).
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 28.6.2011 7:32:29
|
|
|
|
Čebel@
|
dokler pri nas nismo škaric zamenjali za ščipalko,je bil tudi jok in vlečenje roke/noge...zdej je stara 2l 4m in lepo drži,zraven pozorno spremlja in na koncu ponosno pokaže atiju
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 28.6.2011 7:58:28
|
|
|
|
mateyka
|
jaz sem uporabljala pilico za nohte in potem sem kupila mini ščipalec. nikoli nismo imeli škarijc.
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 3.7.2011 9:16:02
|
|
|
|
črticaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i volga pljuva na karbid (al sem sam js skapirala?!) mensezdi, ja. Sicer pa lepo vas prosim no, če pri 2 letih ne morete otroku postrižti nohtov, kako ga boste obvladovale pri 16 letih na višku pubertete??? Takrat pa ne palila risanka, ampak kak videospot na MTVju. ja itak da sem mislila striženje nohtov pri 16 letih Umiri konje, da se ti oči ne bo bodo zavrtele okoli glave. Samo hec je bil in vsi vemo, kaj si mislila. Jaz sem čist mirna, ampak ne morem dojet koliko enih problemov imate, da 2 letnemu otroku postrižete nohte naš veliki ima 11 let in si jih mora sam,.... saj sam pravi da je velik fant,...potem pa še to delaj sam sicer so postriženi ko tizneke komedije,..ampak vaja dela mojstra najhuje pri obeh (11 in 2) je umazanija za nohti,..ko mi jih ustrižeš pa še kar ne gre straan,..kot da je uročena
|
|
|
|
RE: striženje nohtov - misija nemogoče! 3.7.2011 10:26:56
|
|
|
|
betty.ford
|
sicer nisem vsega prebrala, a pri nas je bilo tako, da pri prvem nisem imela nobenih problemo glede striženja nohtkov. enostavno je bil to čas "lepotičenja" in negovanja, v katerem je užival. sem pa kasneje, ko je bil že malo večji, prakticirala striženje med gledanjem risanke... po kopanju, tuširanju - risanka. pri drugem pa so bile težave. grozne. dokler mu nisem poskusila postriči nohtkov, si sploh nisem predstavljala, da je kaj takšnega možno. dejansko so me mi pred očmi prikazali vsi tisti ljudje, ki so se pri prvem čudili, da mi tako pusti nohte postrižt. pa je šlo tako, da sem mu morala kar fajn držat rokico pa vse nekam bolj hitro opraviti. stresno. dokler nisem, kot je že predhodnica čisto na začetku napisala, odkrila ščipalca. to pa je fajna zadeva, ja. in sem premišljevala, da mogoče izhaja iz tega, da stalno govorimo, kako so škarje nevarne in da se pač bojijo, da jim ne odstrižemo nohtkov ali kaj res, da so še premali, da bi to povezali, ampak kaj pa veš, kakšne strahove prinesejo s seboj na svet,...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.7.2011 11:54:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?