liliana -> RE: Monogamija (5.7.2011 9:43:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Mogoče vseeno podcenjuješ "razum" pri človeku - živali bojda vodi instinkt, človeka ne, kar pa še vedno ne pojasni, "kaj dela maček na moji nogi". Pred njim se ne zvijam in ne stokam tako kot mačka. Maček dela isto kot mi.....samo mi uporabimo roke in prste, ko smo potrebni......in ni v bližini "mačka" ali "mačke"..... IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark skupni življenjski prostor delita od same skotitve naprej - sta torej navajena drug na drugega, se ne zavedata razlike med seboj (kot se je verjetno ni zavedal Tarzan v tropu goril), brezpogojno pripadata istemu tropu - Že drugič ti odgovarjam z nekje zgoraj napisanim, ponovno citiram isti del, glej odebeljeno - mene maček ne loči kot njemu nekaj tujega, ne prepozna razlike. Razlika med roko/prsti orodjem in mano orodjem je, da prvi niso zunanji vir [zadovoljitve] medtem, ko jaz sem. Če si aludirala na to, da v obeh primerih gre za "notranji poriv" si prezrla ravno to razliko, kjer v drugem primeru že gre za "poteg od zunaj". Seveda se ne zavedata razlike.....razlike se začneta zavedati in jo prepoznavati, ko pride Jane ali pa mačka.....in o tem govorim.....ko pride Jane k Tarzanu, bo Tarzana neka nazadržna sila vlekla k Jane in bo namesto gorile izbral Jane......mačak ba bo namesto tvoje noge izbral mačko, če bo lahko izbiral....... In kaj zdaj želiš povedati s porivi od zunaj ali od znotraj?......Tarzan je potreben, če ima pri sebi samo gorilo bo izbral gorilo, če se gorili ne bo dalo, bo uporabil roko......in ko pride Jane bo izbral pa Jane in ne gorile.......isto je pri mačku, ki se goni, tvoja noga mu ne bo več dovolj, če bo v kotu zagledal mačko......če pa mačke ne bo in bo poznal le tvojo nogo, pa se bo drgnil ob tvojo nogo...... IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Kaj pa te vodi, ko izbiraš čeveljčke recimo? Razen dinarčkov in tehtanja kaj se splača in kaj ne, koliko prenese tvoj proračun itd.? Mar ne gre tudi tukaj za kemijo, prvi vtis, ljubezen na prvi pogled??? Ljubezen na prvi pogled in prvi vtis sta skoraj popolnoma identična pojma. Ljudje smo nagnjeni k temu, da padamo na maske, težko pojasnimo to kemijo, ki nas fokusira na nek predmet, objekt. Ali niso včasih tudi tisti navadni čeveljčki usodni objekt (aluzija na femme/uomo fatale), ki nam spodnesejo tla pod nogami??? Nato jih kupimo, jih prva dva dni občudujemo (faza idealizacije) tretji dan že sprašujemo ali so to isti tisti, ki so tako sijali iz izložbe, četrti dan postanemo donje popolnoma ravnodušni in peti že v izložbi zagledamo nekaj, kar bi jih lahko nadomestilo. Približno iste faze kot pri zaljubljanju. Tisti, ki nimajo toliko dinarčkov, da bi si kupili nove čevlje se počasi sprijaznijo z uporabnostjo starih in sčasoma uvidijo, da so ti prav fajn shojeni, se lepo podajo nogi, so z njo že zrasli, so udobni itd. In ker težko pojasnimo kemijo, ki nas fokusira na predmet, objekt, osebo......se porajajajo dvomi, kaj je naravno in kaj umetno...... In t.i. monogamija ni nič bolj umetna kot poligamija.......to me je v bistvu pri tej temi zanimalo, zakaj naj bi bila zgolj monogamija družbeno vsiljena........če pa ljudje bivamo že od vsega začetka v nekih skupnostih (pa najsi bo to gorilami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), kjer se navežemo eden na drugega in ta navezanost traja nekaj časa, ni to nekaj, da bi se vsakodnevno spreminjalo.......
|
|
|
|