|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 9:29:44   
honey*
Sama sem že skoraj dobila službo, ko sem zanosila (nenačrtovano). Seveda sploh ni bilo dileme, otroček je bil na prvem mestu. In sem povedala "delodajalcu"... gladko me je zavrnil, češ da nosečnic pa res ne potrebujejo, ravno tako ne mamic majhnih otrok, ki so najprej seveda na porodniški in nato naj bi bile po njegovih beseda- ves čas na bolniški..

Tako, da po eni strani sem vesela da sem povedala.. sem vsaj videla s kakšnimi ljudmi naj bi delala. Po drugi strani pa mi je bilo na trenutke žal, ker če bi zamolčala bi imela vsaj službo.

V tvojem primeru, če je to tvoja sanjska služba, bi zamolčala. Konec koncev, pa glede na to da si še čisto na začetku nosečnosti, bi bilo čisto možno da bi v resnici zvedela za nosečnost po tem ko bi podpisala pogodbo... Jaz sem poskušala biti "fer" in očitno se ne splača..

Kakorkoli se boš odločila, držim pesti da se izide dobro zate.
Lp


< Sporočilo je popravil honey* -- 15.6.2011 9:32:58 >

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 9:51:36   
liliana
Jaz bi povedala.......tudi, če je to tvoja sanjska služba in te zaradi nosečnosti (in ne zaradi tvojega opravljanja dela) zavrnejo, vsaj vidiš, da služba ni tako sanjska......

in si z delodajalcem takoj nalijeta čistega vina.....ti vidiš, kakšen je on in on vidi, kako resna si ti......

ker zame je zamolčanje nosečnosti pred delodajalcem tudi neke vrste prevara, čeprav noben zakon ne določa, da delodajalcu moraš povedati za nosečnost.......gre se za enostaven fer odnos.....če ti sam od delodajalca pričakuješ, da bo pošten in fer do tebe, ne moreš ti, kot delavec, že takoj v začetku biti nepošten do njega......

Žena mojega brata je bila kar nekaj let v službi za določen čas.....in je bila v isti situaciji kot si ti......obetala se ji je pogodba za nedoločen čas......in je povedala takoj, ko je izvedela, da je noseča.....pa ji je delodajalka rekla, "zdaj, ko si pa povedala, da si noseča, ti pa dam takoj pogodbo za nedoločen čas in ne bova čakali dva meseca".......


(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 10:08:11   
ZmajTolovaj
Jaz nisem nič rekla o slabi vesti ali kaki zvijačnosti ali čemer koli. Sam pravim, da bi jaz povedala. Ker sem povedala še vsakič, pa sem že tretjič noseča, pa še nikoli nisem imela službe za nedoločen čas, ampak že deset let delam tako ali drugače - prek študenta, avtorske in zdaj v končni fazi prek s.p.-ja. In mi tudi lahko kadar koli rečejo hvala lepa, ne rabimo te več.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 10:09:07   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

če ti sam od delodajalca pričakuješ, da bo pošten in fer do tebe, ne moreš ti, kot delavec, že takoj v začetku biti nepošten do njega......



Točno to.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 10:11:32   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: *poppy*

Če bi bila na tvojem mestu, mu ne bi povedala. Še zlasti, ča bi bila služba dobra in bi jo zelo potrebovala. Saj si praktično čisto na začetku nosečnosti in ne veš, kako se bo izteklo. Kasneje pa lahko rečeš, da nisi vedela, če bi kaj kompliciral. Le zakaj bi se ozirala na delodajalca, saj bo v času tvoje porodniške našel zamenjavo zate, potem se boš pa itak vrnila. Nehajte že s to vestjo in doslednostjo. Kot da je to zločin, če bo pač malo zatajila svojo nosečnost. V teh časih, ko služb ni na pretek, se pač moramo poslužiti tudi kakšne zvijače. Spomnim se, da je v mojo prejšnjo službo prišla nova sodelavka, ki je šla po štirih mesecih na porodniško. To pomeni, da je prišla že v petem mesecu nosečnosti in jo tudi uspešno prikrila!! Prej je imela že dva otroka, ki ju je bilo treba preživljati. Ker jo je prejšnji delodajalec odpustil, ker je bila noseča, je morala pri drugem pač nosečnost prikriti, da je lahko sploh šla kasneje na porodniško. In na njenem mestu bi jaz naredila enako.  Prav brigalo bi me, kaj si drugi mislijo in tudi na vest bi se požvižgala. Hrano je treba dati na mizo!!


se strinjam. če ne drugače, rečeš da še nisi vedela.


Podpis!!! Saj nista delala na naraščaju in niti slučajno ˝nisi vedala˝da v tebi raste novo življenje. Jaz ne bi povedala, ker...kaj pa če se nosečnost ne bo razvijala tako kot bi se morala...jaz bi bila tiho. Ja vest ja...kaj pa delodajalčeva vest..., če ti ne da podpisati pogodbe? Poskrbi zase in za svojo družino, delodajalec bo sigurno tudi poskrbel zase!

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 11:33:29   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Jaz bi povedala.......tudi, če je to tvoja sanjska služba in te zaradi nosečnosti (in ne zaradi tvojega opravljanja dela) zavrnejo, vsaj vidiš, da služba ni tako sanjska......


saj to - klinc pa taka sanjska služba kjer so vsi neki čudni. eni skrivajo nosečnost, drugi ne marajo nosečnic in otrok.. bv govort, da je to sanjsko imho..

gre se za enostaven fer odnos.....če ti sam od delodajalca pričakuješ, da bo pošten in fer do tebe, ne moreš ti, kot delavec, že takoj v začetku biti nepošten do njega......


točno to. gre se za princip. on naj bi bil kul in fer in razumevajoč, ti pa lahko skrivaš in se delaš da takrat ob podpisu "nisi še vedla". meni to ni sprejemljivo. jaz ne bi mogla od človeka pričakovat eno (da me sprejme in potem šteka), jaz pa da delam obratno (skrivam). če bi bila jaz delodajalec bi to vzela kot - khm, ne ravno pozitivno lastnost. user posted image


p.s. vem tudi, da se nekatere ne strinjajo s tem kar sem napisala. in vsak naj pove svoje. naj samo dodam, da je to način življenja in razmišljanja, ki ga sam izbereš. da je delno pokazatelj tvojih etičnih in moralnih načel. in da tak način razmišljanja ni ravno - "top of the tops" kar se tiče korektnosti. sigurno je kratkoročno pragmatičen in praktičen (mogoče tudi egoističen), samo kot načelo, kako delovati, ga jaz ne bi prenašala na svojega otroka.
(samo naglas razmišljam, nikogar ne kregam:)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 11:49:12   
jakipaki83
Jaz še svojim najbližjim nisem povedala skoraj 3 mesece, ko sem bila noseča. Hotela sem počakati tisti kritični čas, da ne bi bilo potem preveč razočaranja. Tako da delodajalcu gotovo ne bi povedala. Pa ne zato, da bi prišla do službe z nekakšno zvijačo in tudi ne zato, ker bi bil moj moralni kompas pokvarjen. Ampak zato, ker bi raje počakala vsaj toliko, da je nosečnost kolikor toliko napredovala. Itak boš imela v pogodbi gotovo poskusno dobo. In če je delodajalec tak, da te ne bi zaposlil zaradi nosečnosti, te lahko v poskusni dobi vseeno odslovi.
Se pa strinjam, da nosečnost konec koncev na delo in pridnost posameznice ne vpliva in to niti slučajno ne bi smel biti razlog za nepodpis pogodbe.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: prosim za mnenje
15.6.2011 22:35:35   
Kiwa
Jaz sem bila v podobni situaciji. Opravila sem razgovor, kjer so mi rekli, da se še enkrat vidimo (sem dobila občutek, da je služba moja). V tem času sem zanosila in na naslednjem razgovoru povedala, da sem noseča. Vseeno sem dobila službo. Direktorica mi je rekla, da me takem stanju pa res ne bo pustila na "cesti".
Sem bila v veliki dilemi, povedat ali ne, večina mi jih je rekla, naj zamolčim, vendar vem, da se jaz ne bi dobro počutila, ko bi kar naenkrat s trebuhom hodila naokoli. Tudi direktorica mi je rekla, da mi, v primeru, da bi zamolčala nosečnost, pogodbe sigurno ne bi podaljšali. Naredila sem po svojem občutku in očitno je bilo tako edino pravilno.
Srečno!

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: prosim za mnenje
23.6.2011 15:12:54   
behramkale
Končalo se je. Splavila sem. Zdaj mi ni važen noben šiht več. Življenje je res bedno.
To pišem za tiste, ki ste ali boste v podobni situaciji - ne pustite si do živega kot sem si jaz.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: prosim za mnenje
23.6.2011 15:18:47   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: behramkale

Pozdrav vsem!
Težko sem se odločila, da pišem sem, ampak se o tej temi trenutno z nikomer ne morem pogovoriti, bi pa mi prav piršlo kako nepristransko mnenje.Sem mamica malega princa.

Potem pa ta kraljevski status dobro izkoristi. user posted image


< Sporočilo je popravil ZARA -- 23.6.2011 15:32:31 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu behramkale)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: prosim za mnenje
23.6.2011 15:21:12   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: behramkale

Končalo se je. Splavila sem. Zdaj mi ni važen noben šiht več. Življenje je res bedno.
To pišem za tiste, ki ste ali boste v podobni situaciji - ne pustite si do živega kot sem si jaz.

Ojej, no. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu behramkale)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: prosim za mnenje
23.6.2011 15:21:20   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA


IZVIRNO SPOROČILO: behramkale

Pozdrav vsem!
Težko sem se odločila, da pišem sem, ampak se o tej temi trenutno z nikomer ne morem pogovoriti, bi pa mi prav piršlo kako nepristransko mnenje.Sem mamica malega princa.

Potem pa ta kraljevski status dobro izkopristi. user posted image



Vse bolj me nasmejavaš.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: prosim za mnenje
23.6.2011 20:41:29   
katipi
Žal mi je, da se ti je to zgodilo in verjamem, da si trenutno čisto na tleh. Drži se! In  ne sekiraj se zaradi tega, kaj si bodo mislili drugi... pomembna si samo ti in tvoja družina! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: prosim za mnenje
24.6.2011 8:05:52   
ronja
Končalo se je. Splavila sem. Zdaj mi ni važen noben šiht več. Življenje je res bedno.

Moje sožalje. Splav je hud, ampak je manj hud kot če je z otročkom kaj narobe in ga izgubiš kasneje - to je mene tolažilo. Pa novega naredit ni prav težko;).user posted image
Si potem povedala za nosečnost in dobila slulžbo ali ti zato niso podaljšali pogodbe?

Še moje mnenje o tej temi: sem za odprte karte, vendar pa pri 4 tednih nosečnosti ne vem, če bi to kaj dosti hotela okoli razlagat. Do zdaj sem imela dva ss v 6. tednu in bi vsaj do takrat verjetno hotela počakat. Tudi domačim ne maram govorit takoj po user posted image , to prednost ima samo lubiuser posted image . Če bi bila pogodba prej - ne vem - odvisno od dela, projekta, nosečnosti... Če bi mislila, da bom lahko delo vseeno opravljala, potem se mi ne zdi to neka prevara. Če pa bi dobila pogodbo za projekt, ki recimo traja 2 leti, bi pa povedala, ker je pač fer, da vejo, da me pol časa ne bo.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu behramkale)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: prosim za mnenje
24.6.2011 9:12:29   
koala
Žal mi je za tvojo izgubo, vrjamem da boli...
Ravno iz tega razloga jaz nebi povedala,tako zgodnja nosečnost je tako intimna,da se tiče le meni in mojega moža.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?