pelin -> RE: prosim za mnenje (15.6.2011 7:01:13)
|
Če bi bila na tvojem mestu, mu ne bi povedala. Še zlasti, ča bi bila služba dobra in bi jo zelo potrebovala. Saj si praktično čisto na začetku nosečnosti in ne veš, kako se bo izteklo. Kasneje pa lahko rečeš, da nisi vedela, če bi kaj kompliciral. Le zakaj bi se ozirala na delodajalca, saj bo v času tvoje porodniške našel zamenjavo zate, potem se boš pa itak vrnila. Nehajte že s to vestjo in doslednostjo. Kot da je to zločin, če bo pač malo zatajila svojo nosečnost. V teh časih, ko služb ni na pretek, se pač moramo poslužiti tudi kakšne zvijače. Spomnim se, da je v mojo prejšnjo službo prišla nova sodelavka, ki je šla po štirih mesecih na porodniško. To pomeni, da je prišla že v petem mesecu nosečnosti in jo tudi uspešno prikrila!! Prej je imela že dva otroka, ki ju je bilo treba preživljati. Ker jo je prejšnji delodajalec odpustil, ker je bila noseča, je morala pri drugem pač nosečnost prikriti, da je lahko sploh šla kasneje na porodniško. In na njenem mestu bi jaz naredila enako. Prav brigalo bi me, kaj si drugi mislijo in tudi na vest bi se požvižgala. Hrano je treba dati na mizo!! IZVIRNO SPOROČILO: *poppy* Če bi bila na tvojem mestu, mu ne bi povedala. Še zlasti, ča bi bila služba dobra in bi jo zelo potrebovala. Saj si praktično čisto na začetku nosečnosti in ne veš, kako se bo izteklo. Kasneje pa lahko rečeš, da nisi vedela, če bi kaj kompliciral. Le zakaj bi se ozirala na delodajalca, saj bo v času tvoje porodniške našel zamenjavo zate, potem se boš pa itak vrnila. Nehajte že s to vestjo in doslednostjo. Kot da je to zločin, če bo pač malo zatajila svojo nosečnost. V teh časih, ko služb ni na pretek, se pač moramo poslužiti tudi kakšne zvijače. Spomnim se, da je v mojo prejšnjo službo prišla nova sodelavka, ki je šla po štirih mesecih na porodniško. To pomeni, da je prišla že v petem mesecu nosečnosti in jo tudi uspešno prikrila!! Prej je imela že dva otroka, ki ju je bilo treba preživljati. Ker jo je prejšnji delodajalec odpustil, ker je bila noseča, je morala pri drugem pač nosečnost prikriti, da je lahko sploh šla kasneje na porodniško. In na njenem mestu bi jaz naredila enako. Prav brigalo bi me, kaj si drugi mislijo in tudi na vest bi se požvižgala. Hrano je treba dati na mizo!! Ja res je... veliko žensk ja na ta račun ostalo brez službe, vendar ne samo v zdajšnjih časih, temveč tudi v preteklosti.....Vendar nekako tako kot je že Mateyka rekla...če je delodajalec kot je treba, jo bo kljub temu vzel....če pa se da pri njem delati le z zvijačo (mimogrede...pri takem me nihče ne pripravi da podpišem pogodbo), si lahko prepričana, da se te bo po porodniški tudi z zvijačo znebil....pogodba te pač prav nič ne zaščiti...taki ljudje, ti znajo tako fino zagreniti službo, da jim ni treba odpuščati ljudi...saj le ti kar sami bežijo stran...
|
|
|
|