|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V vrtec po 3.letu
7.6.2011 21:31:29   
livia
Moji sta šli obe v vrtec pri 15 mesecih. Ko sedaj razmišljam za nazaj oz o idealnem času, se mi zdi da otroci od 2 leta naprej sodijo v vrtec.

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.6.2011 2:08:08   
juhica
Naš je dobil prosto mesto en mesec pred 4. rojstnim dnevom, z uvajanjem in boleznimi ni bilo nobenih težav. Uvajala sem ga po navodilih res čudovite vzgojiteljice, po dve uri ene tri dni, potem je bil dve uri sam, v petek je bil pa čisto normalno v vrtcu (no od zajtrka do konca kosila, potem sem prišla ponj, ker že dolgo ni več spal čez dan). Tudi drugi in upam da tudi tretji bosta šla tako pozno v vtrec, meni se zdi fajn, da gredo kasneje, je pa res da sem jst doma... Psihologinja mi je svetovala, na sistematskem, da gre zaradi družbe vrstnikov, takrat v naših krajih ni bilo takega otroškega živžava, kot je zdaj, in dobil je vrtec točno takrat kot je ona rekla, da bo bilo zelo ugodno (ene pol leta po rojstvu mlajšega bratca)...

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.6.2011 15:10:36   
lana38
Prvega otroka sem dala v vtrec eno leto pred šolo, ker je bil res dobesedno non-stop bolan. Ni mi žal. Tudi pri drugem bom naredila enako. Zdaj je ster 3 in pol. V vrtec gre drugo leto septembra in nič prej. Plenic smo se rešli šele pred dobrim mesecem, duda pa je preč 4 mesece. Ni bilo ravno lahko. Dokler se ni sam odločil ni hotel povedati, da ga tišči lulat oz. kakat. Plenic nisem dala stran na silo, ker mi je bilo brez veze, da bi imela kar naprej vse polulano. Je spustil, kjer mu je bilo in je bilo vse polno lužic in mokrote.
LP

lana38

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.6.2011 15:35:48   
ronja
Če bi imela možnosti, bi ju dala kasneje. sta se sicer obe lepo vklopili, čeprav je ena šla z 2,5 leti, druga pa z 1 letom in obe sta bili tudi zelo veliko bolani (vendar so v skupini od starejše non stop bolani otroci, pri tamali pa je zelo zdrava skupina, tako da je po moje to bolj odločilno). Nikoli mi ni bilo žal, da sem imela starejšo med porodniško za tamalo doma, to je bila gotovo ena najboljših odločitev.
Če je domače varstvo ok, potem nimaš dileme - v vrtcu ne bo nič zamudil - saj res ful stvari delajo in se trudijo, vendar vsaj toliko tudi doma poberejo. Sama nisem bila nikoli v vrtcu - in kot vidiš nisem glih nesocialno bitje;). mojidve sta v vrtcu in se mi zdi, da se imajo fajn, vseeno sta pa rajši doma.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.6.2011 22:35:43   
Roberta69
Moj je šel v vrtec pri 2,4 letih. Preden je šel, sem prebirala vse mogoče, ker je bila možnost, da ostane še doma (sem trenutno na porodniški), na koncu smo se odločili za vrtec. Mi ni žal, ker smo dobili res super vrtec. Je pa odvisno od otroka in vrtca! Kljub zelo pozitivni izkušnji z vrtcem pa veliko bolj podpiram idejo, da naj bo otrok čim dalj časa doma (no, v zanj primernem okolju). V vrtcu je vedno premalo vzgojiteljic na otroka, prostora... Jaz ga imam zdaj včasih doma, večinoma pa v vrtcu, ker se ima tam super (otroci so zelo lepo povezani med sabo, se veliko smejijo, zabavajo, vzgojiteljici jima pripravljata enkratne aktivnosti in nas je 15 staršev z otroki vred res ekstra zadovoljnih). Ni pa HB nikoli bolan user posted image .

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.6.2011 8:45:16   
Ursi2
Živjo!

No, jz imam dve različni iizkušnji.
Prvi je sedaj star 3,4 lete . V vrtec je šel lani septembra, ko je bil sta 2,5. Še danes imam vsak dan problem, da noče v vrtec, da bi bil doma, da,.... In potem se od avta in do vrtca vleče ko megla, sam da bi pridobil na času. Potem pa se me vsakič drži za noge in se dere in joče in,.... Meni je težko po eni strani, po drugi strani pa vem, da sam izsiljuje in da mu ni hudega. Pa si potem vedno pomahama in mu vržem lubčka, pa ne pomaga veliko. Ampak potem se pomiri in se ima kr fajn v vrtcu. Se sicer bolj za sebe drži, noče delat vsega (kot npr. ko so se mogli vlečt na papir in so ga potem obrisali, pa zraven prilepili njegovo sliko. Je bilo edino njegov list prazen, ker ga niso mogle prepričat.) Pa tudi zdej, ko smo imeli zaključni sestanek vsi skupaj, ni hotel biti s sošolci in se z njimi igrati, ampak je bil skoz z nama in se igral samo z nama.

Mi je še sedaj žal, ker sva imela možnost ga dat v vrtec pri 1,5 letu, ko je tudi bil sprejet. Ampak smo imeli operacijo najprej 2.septembra naročeno, pa sma prestavila vpis na oktober. Pa je bil septembra bolan in so nam dali operacijo na konec oktobra in ga nisma dala v vrtec, ker sem hotela, da bi bil pa takrat zdrav. No, on je bil zdrav, ampak zdravnika ni bilo in so nam prestavili operacijo na december. In sma ga izpisala iz vrtca, da ne bi drugim mesta odžrla, ker nisma ga pa hotla dat takrat v vrtec, ke spet vprašanje, če bi bil zdrav. No, z marcem sem šla pa jz na porodniško in sma se odločla, da bo pač do lani ostal doma.

Pa mi je šedaj žal, ker vem, da bi bilo drgač, tk se je pa v tem času še bolj navezal na mene in na dom in je sedaj ful kriza, pa precej samotar je in se sploh ne igra rad z dugimi, kot pa samo z mano, mlajšim sinom in možem.

Mlajšega pa zaradi tega, ker zaradi nekaterih okolščin ni bilo več možnosti varstva doma, sem ga želela dati v vrtec pri 12 mesecih. Vendar nisem dobila mesta. Potem sem ga nekaj časa vozila s sabo v službo (hvala bogu, je bilo to izvedljivo) Potem pa so me klicali, da so zaadi velikega števila zavrnjenih prošenj naredili dve skupini teh malih in da ga lahko vpišem, vendar v drugi enoti. Najprej se nisem mogla odločiti, kaj naj, potem pa sem videla, da itak ne gre, ker ga skoz ne morem s sabo v službo vozit. No, in sedaj od maja hodi in mali moj ful uživa. Čeprav zjutraj še vedno zajoka, ko ga predam, vendar pa je čist drugi in se mu vidi, da se ima fajn. Pa tudi na sestanku, ko smo bili skupaj, je bil čist domač, povsod ga je bilo polno, nasmejan, šel je sam k vzgojiteljici, čeprav tega drgač ne nardi,....
Res uživa in ni pretirane krize.

Tako da...
j

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.