|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V vrtec po 3.letu
6.6.2011 19:41:04   
mojesonce
Tisti starši, ki ste otroka vpisali v vrtec po 3.letu ali vam je bilo kdaj žal, da ga niste že prej? Ste imeli kakšne težave z uvajanjem? So jih otroci, ki so že od začetka v vrtcu lepo sprejeli ali so jih izolirali? Se vam zdi, da so kaj zamudili v smislu razvoja, socializacije?
Možnost imamo namreč, da ostane naš mali še eno leto doma, pa se ne moremo odločit. Vsekakor pa bi šel drugo leto, ko bo star malo čez 3 leta. Kaj mi priporočate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V vrtec po 3.letu
6.6.2011 19:50:45   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: mojesonce

Tisti starši, ki ste otroka vpisali v vrtec po 3.letu ali vam je bilo kdaj žal, da ga niste že prej? NE Ste imeli kakšne težave z uvajanjem?NE  So jih otroci, ki so že od začetka v vrtcu lepo sprejeli ali so jih izolirali? Lepo,brez problema. Se vam zdi, da so kaj zamudili v smislu razvoja, socializacije?Ne,bilo je ravno prav
Možnost imamo namreč, da ostane naš mali še eno leto doma, pa se ne moremo odločit. Vsekakor pa bi šel drugo leto, ko bo star malo čez 3 leta. Kaj mi priporočate?Naj ostane še eno leto doma,po 3 letu je pa super da gre.

(odgovor članu mojesonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2011 19:51:08   
Doll
Eh,ni mi obarvalo moje odg.user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2011 20:55:24   
ajataja
Je šla pri štirih letih in že enkrat bi naredila isto,mislm da dost pove.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2011 21:13:39   
Polynesia
Če lahko, ti toplo priporočam, da izkoristiš in imaš otroka doma do 3. leta. Naš fant je šel z 12m v vrtec in je bil dobesedno non stop bolan, n-krat po bolnicah, na koncu smo ga pri cca 18m izpisali in imamo privat varuško. V vrtcu pa je bil vsega skupaj slab mesec, pa še to sem preveč rekla, od skupnih cca 6 mesecev, noro. Ampak to je le moj primer.
Letos septembra gre zopet v vrtec, ampak bo star že skoraj 3 leta, je novembra rojen, tako, da pričakujem bistveno razliko kar se zdravja tiče.
Moraš računati, da so plusi in minusi na obeh straneh, vendar ko gre za zdravje mojega otroka, mi je popolnoma vseeno za vse pluse vrtca!

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 6.6.2011 21:14:31 >

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2011 21:24:02   
čupa
mi smo našo dali pri 12 mesecih, čeprav tašča takrat ni delala, pa bi jo lahko mela doma. razlog je bil ta, dan ni imela nobenega vrstnika ne v družini, ne med kolegi, in sem jo dala zato, da bo z otroci, da se bo lahko igrala in kaj novega naučila. ja, je bla nekaj krat bolana, ampak je bilo znosno. meni ni žal. bi oz. bom pri tamalem tudi tak naredila...

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2011 21:49:54   
lilip
Moja dva sta šla oba zgodaj v vrtec (11 in 14 mesecev) pa sta bila zelo malo bolana. Oba zelo rada hodita v vrtec, uvajanje je steklo zelo hitro, oba sta že spala v vrtcu po treh dneh.

Od sestrične mali je šel v vrtec dva meseca pred četrtim rojstnim dnem in zelo nerad hodi v vrtec (zdaj je že 10. mesec v vrtcu). Kar naprej sprašuje, zakaj ne more biti pri babici, v vrtcu se zjutraj dere in kar naprej si izmišljujejo neke finte, da ga na kolikor se da miren način zjutraj spravijo v vrtec. Je pa bil med 1. in 2. letom veliko bolj bolan kot moja otročka, čeprav sta hodila v vrtec, on pa ne.

Takšne so moje izkušnje.

(odgovor članu čupa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2011 21:54:01   
Barčika
Sin je šel v vrtec s 5,5leti, prej pri mojem očetu, zadnje leto z mano na porodniški. Bi ponovila, oz.bom user posted image Brez problemov pri uvajanju, brez izolacije... Bil je normalno v stiku z otroci in ni ničesar zamudil. Socializacija v vrtcu je preveč opevana po mojem, razen seveda v primerih, ko otrok živi kje na samem, brez neke družbe. Otrok se ima lepo tako v vrtcu kot doma, je pa to, da ostane doma neprecenljivo doživetje, polno ljubezni in družinskih odnosov, ki jih v nobenem vrtcu ni, in jih ne prekaša nobena socializacija. Vem, da mnogi nimajo možnosti imeti otroka doma, kadar pa ta obstaja, je neprimerno boljša. Vsaj do 3. leta.
LP

(odgovor članu čupa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2011 8:07:06   
nananaja
Naša starejša je tudi šla s tremi leti v vrtec, nikoli ni jokala, na začetku je bila zadržana, ker takega karakterja je, so jo pa v skupini zelo lepo vzeli za svojo, celo malo jo razvajajo, ker je zadnja prišla v skupino. Skratka ona celo leto neizmerno uživa.

Nasprotje je mlajša, ki bi zelo zamerila, če ona ne bi šla hkrati v vrtec - spet karakter, čeprav je imela šele 18 mesecev, je bolj živahna, odprta za družbo. Je pa prve dni jokala, ker so jokali vsi ostali iz njene skupine, a je potem ugotovila, da je pomembno ostale tolažiti in jim dajati dude, da se bodo imeli lepo.

Sicer sem pa mnenja, da je do treh let otrok lahko mirno doma, le pamet je treba imeti ob vstopu in ga na to lepo pripraviti, pa ne bo problema z vstopom.

(odgovor članu Barčika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2011 8:14:22   
Angel_Tian
Jaz sem dala sina v vrtec, ko je bil star dobra 3 leta. Do takrat pa so ga pazili moja teta in stara starša. Super mu je bilo, ker so kar trije skrbeli zanj. Tudi, ko je bil malo prehlajen, nisem jaz šla na bolniško, je mali imel nego lepo v varstvu. Edino, ko je imel vneta ušesa, takrat pa sem bila z njim doma. Iz tega privat varstva lahko potegnem same pozitivne stvari. Vse so delali in mali se je ogromno naučil, saj sta s teto tudi veliko brala, reševala uganke, križanke, risala... ni da ni. Edini minus je bil v tem, da pa z njim niso hodili na kaka taka igrišča s tobogani in plezali. Tu mu je malo korajže manjkalo, ampak se je tudi to zelo hitro spremenilo, ko je prišel v vrtec. In ni bilo težav z uvajanjem pa tudi zdaj zelo rad hodi in se tudi izven vrtca druži s temi sošolci.

Zdaj imam pa še hčerko, ki pa je šla v vrtec z dobrimi 11 mesci. Pač je bilo treba v službo in nisem videla smisla, da ju na dva konca vozim. Sta v istem vrtcu. In tudi pri njej je vse ok, nobenega problema z uvajanjem. Zdaj je že dober mesec v vrtcu in edini minus, če temu lahko tako rečem, je, da je postala veliko veliko bolj crtljiva. Kako se bo pa v nadaljnje razvijala, bomo pa še videli.

Je pa moje osebno mnenje, da otrok komot ostane doma ali pa v varstvu pri kakih sorodnikih do svojega 3 leta. Je dosti manj stresno. Da se pa potem na nek red navadi, je pa še dovolj časa. Ne bi pa recimo nikoli dala otroka iz privat varstva potem direkt v šolo.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Barčika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2011 8:22:10   
november2010
Hm... meni pa ni žal da sem ga dala v vrtec pri enem letu - ima super vzgojiteljici in na splošno so super skupinca, predvsem pa je v družbi sovrstnikov. Bolan do 4 leta je bil pa po moje ene 4x.... tako da čist odvisno.

Če bi bila jaz na tvojem mestu, se pravi da imaš možnost vrtca in možnost varstva, bi dala otroka v vrtec za 4 ure, od 8-12.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2011 9:27:15   
Petka09
Odvisno je od karakterja otroka in okolice oz. s koliko otroki se ima možnost videvati čez teden, če ne bi hodil v vrtec.

Naša je šla v vrtec s 16. meseci.  Če bi imela možnost ponoviti, bi še enkrat tako. To pa zato, ker je bolj mirne in nežne narave, v okolici pa nobenih otrok, ki bi jih imela možnost videti, se družiti z njimi čez teden. Imela bi samo babico in dedija, ki tudi ne dobivata veliko obiskov, pa še to samo kake starejše ljudi.
Zato sem se odločila za vrtec in resnično se je v tem letu spremenila: se že zna bolj zboriti zase, rada govori o "sošolcih", rada ima vzgojiteljice, veliko vsega se nauči...

Če bi pa bilo drugače; torej, če bi bila že po naravi bolj živahna, odprta, nesramežljiva.. Če bi imela med sosedi in sorodniki dovolj otrok za skoraj vsakodnevno druženje in igro... Potem je mogoče ne bi dala že prvo leto v vrtec.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2011 9:27:33   
dreamhorse
Moja je šla v vrtec pri 11 mesecih in ni mi žal. Mislim, da imajo težave otroci pri 3 letih, če jih v varstvu pretirano vežejo nase, jih ne naučijo samostojnosti, cartjajo in razvajajo. V vrtcu tega ni. tam se otroci naučijo samostojnosti in nimajo babice in dedka, ki bi jim stregel od spredaj in zadaj.
Definitvno pa je odvisno tudi od otroka samega. Če je navajen družbe ali ne.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.6.2011 10:13:04   
liliana

Tisti starši, ki ste otroka vpisali v vrtec po 3.letu ali vam je bilo kdaj žal, da ga niste že prej? Ste imeli kakšne težave z uvajanjem? So jih otroci, ki so že od začetka v vrtcu lepo sprejeli ali so jih izolirali? Se vam zdi, da so kaj zamudili v smislu razvoja, socializacije?
Možnost imamo namreč, da ostane naš mali še eno leto doma, pa se ne moremo odločit. Vsekakor pa bi šel drugo leto, ko bo star malo čez 3 leta. Kaj mi priporočate?

Mi smo jo vpisali pri treh letih in pol.....prej je bila v varstvu pri babici in dedku.....

Nikoli mi ni bilo žal.....v vrtec je namerno nisva dala, ker sva želela, da prva leta preživi v domačem okolju s starši in starimi starši (nama se je  pač to zdelo pomembno za otroka, da ni takoj z 12 meseci "vržen" v institucionalno varstvo, če imamo možnost domačega varstva) z uvajanjem ni bilo nobenih problemov......je sama brez problema sprejela vrtec in ostali otroci njo......

Glede razvoja in socializacije pa mislim, da otrok do tretjega leta nič ne izgubi, če je doma......po moje tudi ni noben problem, če je v domačem varstvu do šole.......

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2011 10:26:02   
Katy78
Mi smo sprva nameravali, da bi šel v vrtec malo pred 4. letom. Do zdaj je bilo domače varstvo super, zadnje mesece pa opažam, da išče družbo otrok, zato smo se odločili, da gre v vrtec spetembra, ko bo star malo manj kot 3 leta.

Mislim, da je veliko odvisno tudi od otroka samega in njegovega karakterja. Jaz se ne obremenjujem s tem, kako bo potekalo uvajanje, kako ga bodo sprejeli, kako bo on njih sprejel itd. ker tega ne moreš predvideti niti na to ne moreš kaj dosti vplivati, ne glede na to, ali gre v vrtec z 1 ali s 4 leti. Mi je pa pomembno to, da vidim, da rabi družbo otrok in to je bilo zame ključno pri odločitvi, da gre v vrtec že letos. Poznam namreč fantka, ki je šel v vrtec z 1 letom, pa se tako v vrtcu kot doma drži zase. Moj fantek bi se z njim igral, mu razlaga 100 na uro, on se mu pa umika. user posted image Kar hočem povedati je, da sama najbolj poznaš svojega otroka in to naj ti bo vodilo pri odločitvi.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 7.6.2011 10:28:25 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.6.2011 10:37:29   
uškinamama

Nikoli mi ni bilo žal , da smo ga dali leto pred šolo. Uvedel se je prvi dan user posted image  , čakala sem doma , da me pokličejo - pa je bil od prvega dne poln delovnik 8.30- 14 .00. Izoliran ni bil, saj je nekaj "sošolcev" poznal že iz igral, igrišč, plaže,  knjižnice.... z dvemi pa smo sosedi. Zamudil po mojem mnenju ni nič , ampak res nič. Je socializiran (še preveč user posted image ) , zna se vesti, tako med otroci kot med odraslimi. Imel je krasna varuha , nonota in nono user posted image , ki sta mu olepšala otroštvo.

Kaj ti priporočam?  Če zaupaš varstvu (domačemu) ga imej doma. Izognila se boš boleznim in vsemu stresu , ki pride zraven, če hodi otrok v vrtec ( jutranje vstajanje, nerazumevanje ....). Če se ti zdi , da domače varstvo nudi le golo "varstvo" , pa ga daš v vrtec.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 16
7.6.2011 10:41:35   
mateyka

ne, ni nam bilo žal. bila je doma do tretjega leta in šla v vrtec, ker je sama hotela it. prav zato imho ni bilo potrebno uvajanje in ni bila izolirana, se je takoj vklopila, ker je sama tako hotela (in posledično bila motivirana, da se druži s sovrstniki).

Neposredna povezava do sporočila: 17
7.6.2011 12:36:48   
ALWAYS LARA
moji sta bili obe doma do 3,5 leta. v vasi itak ni jasli, tako da so bili vsi otroci novinci. super sta se ujeli, nikol problemov, nikol joka zjutraj. šeenkrat bi isto naredila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.6.2011 13:03:51   
varja
Zelo aktualno temo zame ste odprle. Moj sinko je ravno dopolnil 2 leti in je sprejet v vrtec z začetkom v septembru in bo takrat torej star 2 leti in 4 mesece. Od konca porodniške je v varstvu pri mojih starših in se super ujamejo. Smo pa dogovorjeni, da okrog 3.leta pa gre v vrtec in zdaj je dilema, a ga dam že letos, ko bo star torej 2 leti in 4 mesece ali drugo leto, ko bo star 3 leta in 4 mesece.

Plus vrtca vidim v tem, da zdaj naš mali že išče družbo vrstnikov, da je zelo velik (kot da je star tri leta) in da stara starša ne bosta toliko obremenjena, ker imata kar dosti dela + že nekaj zdravstvenih težav, saj nista več najmlajša.

Minus. mali ima še vedno dudo in plenice (čeprav bi vrtcu bil v najmlajši skupini, kjer menjajo plenice, ase baje nič ne trudijo z odvajanjem tako, da imaš štalo, če ga ti popoldan odvajaš), zamera starih staršev, strah me je tudi bolezni. + naš mali je trenutno tako narejen, da spi zjutraj do 9.ure, zvečr gre pa spat okrog 22.ure, kar je z ritmom vrtca povsem skregano.

Načeloma sem odločena, da ga dam letos, ker mi je bilo bistveno, da mi ga ni bilo treba dat v jasli z 11.meseci (vsa čast tistim, ki ste to morale storiti, res), zdaj se mi pa ne zdi taka razlika, a ga dam zdaj ali drugo leto. me je pa vseeno strah, da bomo kaj pokvarili, ker tako kot je zdaj, je v bistvu dokaj OK, zdrav je ko dren, česar res ne bi hotela pokvariti.

Kaj mislite?

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.6.2011 13:14:28   
Katy78
varja - kar se tiče bolezni, ne moreš vnaprej vedeti kaj bo. Načeloma e tako, da določene okužbe otroci v vrtcu pač prebolijo. So seveda taki otroci, ki so nonstop bolni in taki, ki jo bolje odnesejo. Moj sin je tudi zdrav, da sem lahko samo vesela, če bo med tistimi bolj bolnimi, bomo pač imeli smolo, vendar konec koncev bo star skoraj 3 leta, tvoj pa tudi skoraj 2 leti in pol - je drugače, kot če bi bil enoletnik. Moj fantek ima tudi še plenice in se s tem prav nič ne obremenjujem. Poskusil ga bomo odvajati poleti, če ne bo šlo, bo šel pač s plenico v vrtec. Zamera starih staršev - pri nas ga izmenično čuvajo moji starši in moževi starši, vnuka obožujejo, z njim počnejo 101 stvar, ampak vseeno mu ne morejo nuditi tistega, kar potrebuje - družbe otrok. Oni bi ga še čuvali, vendar razumejo, da potrebuje še kaj več, kot njihovo družbo in ne bo nobene zamere. Itak pa grejo lahko stari starši po otroka v vrtec prej, preden bi prišli starši in otroci so ponavadi tega veseli. Pri nas bo oči hodil po sina že kmalu, med 14.30 in 15.00, pa ga bo babi vseeno kdaj pa kdaj vzela ven že takoj po počitku, okoli 14h. Ritem spanja - kakšni dve uri prej v posteljo, pa bo. Jaz bi to naredila ne glede na to, ali hodi v vrtec ali ne - tudi jaz imam rada še kaj od večera. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 7.6.2011 13:15:11 >

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.6.2011 13:14:41   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: varja

Minus. mali ima še vedno dudo in plenice (čeprav bi vrtcu bil v najmlajši skupini, kjer menjajo plenice, ase baje nič ne trudijo z odvajanjem tako, da imaš štalo, če ga ti popoldan odvajaš), zamera starih staršev, strah me je tudi bolezni. + naš mali je trenutno tako narejen, da spi zjutraj do 9.ure, zvečr gre pa spat okrog 22.ure, kar je z ritmom vrtca povsem skregano.

me je pa vseeno strah, da bomo kaj pokvarili, ker tako kot je zdaj, je v bistvu dokaj OK, zdrav je ko dren, česar res ne bi hotela pokvariti.

Kaj mislite?

Naša je bila aprila stara 2 leti. Hodi v vrtec od jeseni. Ima še vedno plenice in dudo za pocrkljat zvečer pred spanjem. Odvajanje obojega poteka takrat, ko je pripravljen otrok in seveda tudi starš, tako da tu brezveze skrbiš. Imamo plan, da bi se mogoče plenic odvadila do jeseni, ampak silila ne bom.
To da te je strah bolezni, je čist normalno.. Je pa čisto odvisno od otroka, kako dovzeten je/bo. Kolektiv bo nanj seveda vplival in če ima dober prirojen imunski sistem, potem ne bo toliko oboleval.. Če pa ne, potem pa bo, ne glede na to, kdaj bo šel v vrtec. Sosedov tamali je šel s 4 leti in je bil nonstop bolan, prej doma pa zdrav. In je bil skoraj edini v skupini, ki je ves čas manjkal, ker je pobral vsak virus, medtem, ko so njegovi sovrtičkarji že dali najhujše skozi in so bili zdravi in prisotni.
Je pa res, da si se tistemu prvemu letu, ko mogoče res najbolj zbolevajo in so dovzetni za vse, že izognila.
Spalni ritem: hja, to boš morala slej ko prej spremeniti, da bo šel zvečer prej spat. Ker meni se zdi pomembno, da ima otrok zadosti spanca, sploh, če mora zjutraj vstati. Če tvoj zdaj spi do devetih zjutraj, je očitno, da pač spanec rabi. Zato ga boš slej ko prej morala navajati, da bo šel zvečer prej spat, da bo lahko (letos ali pa pač drugo leto) šel zjutraj v vrtec.

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.6.2011 13:15:53   
Petka09
hehe, Katy, sva odgovorili na skoraj enak način user posted image .

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.6.2011 13:19:55   
mateyka
varja, pokaži mu vrtec, ko gresta mimo, povej za kaj je in kdo je notri in ga vprašaj, če bi šel vsak dan tja (da bo z otroci, da hodijo na sprehod, v gozd, se igrajo, rišejo, pojejo, plešejo, berejo..). če bo rekel ja, mu povej da če bo hotel it v vrtec, da bo moral zgodaj vstajat in da tam nimajo otroci več plenic, ko so že tako veliki (pri naši je to palilo, da smo dali dol plenico v istem dnevu in je lulala na wc od tistega dne naprej) in bo moral povedat kdaj ga lulat in it na wc.
po njegovih reakcijah boš hitro videla ali boš imela probleme ali gladek prehod v vrtec.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.6.2011 13:20:51 >

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.6.2011 13:19:55   
sazi
Po moji izkušnji je zelo (najbolj) odvisno od otroka, nekaj od varušk v vrtcu, nekaj pa od varuške, ki bi ga imela, če ne bi bil v vrtcu.

Sin je šel v vrtec s skoraj tremi leti. Imeli smo več razlogov - itak nismo dobili prostora v vrtcu, prav naprezala se pa tudi nisem (in iskala po drugih vrtcuh), ker je imel sin kup problem (z motoriko in hrano), da sem si težko predstavljala, kako bi se sploh znašel v vrtcu.
V vrtec je šel zelo težko. Dolgo je jokal, vrtca ni maral. Prišel je v skupino, kjer so bili večinoma mlajši otroci (ampak isti letnik). V začetku ga je en fantek kar naprej tepel, grizel in nasploh maltretiral (predvsem je bilo za sina psihično naporno, ker se ga je vnaprej bal)... no, vse to je izzvenelo. S tem fantom sta zdej najboljša prijatelja, ostali otroci ga sprejemajo tako kot ostale, ki so tam od začetka. Socializiral se je lepo. Odkar pa so zamenjali vzgojiteljico, ap udi pri aktivnosih bolje sodeluje in je nasploh raje v vrtcu in tam tudi kaj počne - prejšnja mi je rekla, da je on v sojem svetu in ga pustila na miru - ta ga pa ravno prav podreza, da sodeluje, pa mi nikoli ne pojamra, da mu je kaj hudo.

Hči je šla v vrtec z 11imi meseci. Je že po naravi taka, da rine tja, kjer je kaj novega, kjer so ljudje, kjer so otroci... Sin ne mara sprememb.
Pri hčeri nobenih problemov. Ob uvajanju je bilo kakšna 2 tedna nekaj joka zjutraj, ki pa je menda kmalu ponehal, ko so se za mano zaprla vrata. Zelo rada hodi v vrtec.

Če bi imela 2 taka otroka, kot je hči, bi bila zagotovo 100% zagovornica tega, da gre otrok v vrtec takoj po porodniški v vrtec. Ker pa vem, kako je, če imaš občutjivega otroka, ki ima povrh vsega še precej takih in drugačnih težav, pa mi je jasno, da to ni za vse otroke enako primerno.

Sin prej ne bi mogel v vrtec, ga tudi ne bi dala. Po drugi straniu se mi pa zdi, da mu vseeno malo manjka, ker ni šel prej.

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.6.2011 15:35:14   
varja
Punce, hvala za mnenja, res. Glede spanja pa smo že poskusili vsemogoče, pa se ga ne da prej spravit spat. Tudi če gre prej v posteljo, je sposoben tudi po eno uro še debatirat sam s sabo. Za dnevni počitek zaspi dokaj hitro, zvečer pa nikakor ne. Zdaj, ko so dolgi dnevi, je pa sploh težko, čeprav tudi pozimi se ni dal nič kaj premaknit. Mislim, da se bo to uredilo res šele z vrtcem, ker zdaj midva z možem paziva, da ga zjutraj ne zbudiva, ko greva v službo. In tudi za vikend, ko smo skupaj v spalnici, se zbudi okrog 8.ure, ker naju vidi poleg sebe. Če ne bova pazila, se bo morda res začel prebujat z nama in potem ni vrag, da se mu ne bi ritem spremenil.

Glede plenic ga pa tudi nameravam zdaj poleti poskusit odvadit, samo nič na silo, če bo bo, če ne pa ne.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.