|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2005 - 6.del
21.10.2011 12:25:17   
kvaka
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Čakam vas user posted image

Ljudska navada pred godovanjem
Ponekod je še ohranjena navada – in lepo bi bilo, da bi jo obnovili -, da pridejo prijatelji in znanci godovnjaku voščit zvečer pred godovnim dnevom. Z različnimi godali, zlasti pa z improviziranimi zvočili: s pokrovkami, verigami, škafi, zvončki potihem pridejo pred hišo in na dano znamenje zaženejo strašanski hrušč. Navadno ga ponove v treh “štikelcih”. Temu pravijo “ofreht delati”, “ofirati”, pravijo tudi, da gredo “rumplat”, na Kozjanskem pa “ropotat”. Ko je tretji “štikelc” končan, slavljenec odpre vrata ali pa kdo od “godcev”. Ponekod imajo navado, da slavljenec te “godce” sprejme tako, da jih “pokropi” z vodo, seveda, če je na to pripravljen.
Eden izmed godcev vošči slavljencu, znova “zaropotajo” in godovnjak jih povabi v hišo ter pogosti.

No pri nas je navada, da te povlečejo za uho user posted image

Ja pri nas je tudi ...

Sploh ker imamo pri hiši same Jožete user posted image No, pa name tudi ne pozabijo user posted image

Za uho povlečt, pa nimamo navade.

< Sporočilo je popravil kvaka -- 21.10.2011 12:26:03 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
21.10.2011 12:30:19   
kvaka
Pa še poročanje o stanju našega L

Zaenkrat moramo počakat, kaj bo prinesel čas imava čez 14 dni ponovno pregled pri zobozdravniku.

Sta pa obe zgornji enikci in dvojkici majavi in enkici kot zgleda porinjeni v dlesen user posted image . Je pa dlesen precej otečena, tako, da treba počakat kaj bo prinesel čas. Glede na trenutno stanje, ne more izključit poškodbe korenin stalnih zobkov user posted image user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
21.10.2011 12:53:42   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: kvaka

Pa še poročanje o stanju našega L

Zaenkrat moramo počakat, kaj bo prinesel čas imava čez 14 dni ponovno pregled pri zobozdravniku.

Sta pa obe zgornji enikci in dvojkici majavi in enkici kot zgleda porinjeni v dlesen user posted image . Je pa dlesen precej otečena, tako, da treba počakat kaj bo prinesel čas. Glede na trenutno stanje, ne more izključit poškodbe korenin stalnih zobkov user posted image user posted image

Ojej kvaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  upam, da le ne bo tako hudo. user posted image  Jaoooo....a to je samo padel, al se je kam zaletel (vrata, omara)?

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
21.10.2011 12:56:49   
petarda

Čakam vas user posted image

Ljudska navada pred godovanjem
Ponekod je še ohranjena navada – in lepo bi bilo, da bi jo obnovili -, da pridejo prijatelji in znanci godovnjaku voščit zvečer pred godovnim dnevom. Z različnimi godali, zlasti pa z improviziranimi zvočili: s pokrovkami, verigami, škafi, zvončki potihem pridejo pred hišo in na dano znamenje zaženejo strašanski hrušč. Navadno ga ponove v treh “štikelcih”. Temu pravijo “ofreht delati”, “ofirati”, pravijo tudi, da gredo “rumplat”, na Kozjanskem pa “ropotat”. Ko je tretji “štikelc” končan, slavljenec odpre vrata ali pa kdo od “godcev”. Ponekod imajo navado, da slavljenec te “godce” sprejme tako, da jih “pokropi” z vodo, seveda, če je na to pripravljen.
Eden izmed godcev vošči slavljencu, znova “zaropotajo” in godovnjak jih povabi v hišo ter pogosti.

No pri nas je navada, da te povlečejo za uho user posted image

Ja pri nas je tudi ...

Sploh ker imamo pri hiši same Jožete user posted image No, pa name tudi ne pozabijo user posted image

Za uho povlečt, pa nimamo navade.

Aaaaaaa god imaš. Vse najboljše. Se tako reče? Al srečen god? Al kaj? user posted image  Se vidi, da ne hodim dosti godovatuser posted image ... Drugače pa kolkr razumem bi ti morala včeraj sprejeti prijatelje, dan pred godom. user posted image  Si pa sploh ne predstavljam, da bi prišla v tisto vaše varovano naselje, prosila S, da mi odpre ograjna vrata, potem pa pod tvojim balkonom zagnala tak hrušč, s činelami, triangli, harmoniko in še čim. Po moje me tvoji sosedje postrelijo user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
21.10.2011 12:57:35   
petarda
Aja...za uho povlečt, pa imam verjetno še danes cajt. Daj potegni zvečer malo v NM user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
21.10.2011 12:58:55   
Paštetka
Ti bi kar prišla. KO je žurka, je žurka za vse. user posted image

Kvaka, res upam, da bo vse OK. user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
21.10.2011 12:59:44   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Aja...za uho povlečt, pa imam verjetno še danes cajt. Daj potegni zvečer malo v NM user posted image

Nikoli ne reci nikoli. ČE se ga napijem.... še koga nafehtam, da me zapelje user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
21.10.2011 13:07:45   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Bubi...al jaz sem doma user posted image . Pa junior tudi.

ja, ja, saj mi je jasno. Ampak čez vikend sem jaz tudi doma, pa mi ne pade na pamet knedlov za zajtrk kuhat user posted image user posted image user posted image

Ajde, petarda, počitnice se bližajo - se bomo kaj videli?

Pri bubiju imajo naslednji petek dan šole. Kam naj z njim? Jaz delam, babi dela.... se preveč križava, da bi vmes malo doma počakal. user posted image  

1. Mi imamo večinoma (tudi med vikendi) več časa za zajtrk in takrat jemo stvari, ki rabijo za pripravo malo več časa. Šmorn, gres, knedle...zvečer ponavadi na hitro kak čokolino, če je slučajno še kdo lačen, ker velikokrat jemo tam kjer pač smo in pridemo domov siti. Je pa res, da bo zdaj več časa za pripravljanje večerje, ko bo prej noč in bomo tudi prej doma, ker zdaj smo res lovili zadnje minute in smo brzinsko jedli, umivali zobke, brali pravljice, da smo bili vsaj približno pravi čas v postelji. user posted image

2. Ne vem če bo kaj od naših počitnic. user posted image  Zategujemo pas. user posted image  Međugurje je itak odpadlo, ker babicam nekak ni za it po tem mrazu, za Kranjsko Goro pa ne bo zneslo. user posted image  Če se hočemo drugo leto kopat v bazenu, moramo preživet samo z mojo plačo, ker gre lubijeva za ureditev bazena, teras, škarp ob bazenu... In preživet z mojo plačo...jaoooo saj je skoraj več ni user posted image . Pa nas čaka novembra še krst, rojstni dan, pa fotkanje (sem se zmenila pred ukrepom zategovanja pasu, hvala bogu user posted image )...tak, da luksuz odpade letos...kakšen dan v Ljubljani pa bi se lahko dobili, to se pa strinjam. user posted image  

3. A na dan šole so dama? Tudi za prvčke nimajo organiziranega varstva, delavnic...? Z A se tudi ne da kaj poflikat? No, jaz sem doma...lahko ga pripelješ na podaljšan vikend. Resno mislim. user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
21.10.2011 13:09:00   
petarda

Nikoli ne reci nikoli. ČE se ga napijem.... še koga nafehtam, da me zapelje user posted image

Obljubim, da ČE prideš nafehtam lubija, da grem ven danes IN jutri user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
21.10.2011 13:12:07   
kvaka

Ojej kvaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  upam, da le ne bo tako hudo. user posted image  Jaoooo....a to je samo padel, al se je kam zaletel (vrata, omara)?

Padel sam od sebe. Moj jim je šel umivat zboke pred spanjem in najprej L, potem pa še AinJ. In kot vedno je naš L naspidiran (mu vedno govoriva udaril se boš, pazi padel boš, pazi zaletel se boš, .... 100_x_ na dan - pa ni neroden otrok), pa mu je potem moj rekel, da sedaj pa v posteljo in je namesto v posteljo stekel v dnevno k meni in padel na ravnem po parketu. Se je pa v tistem trenutku smejal, češ jaz pa še ne grem spat. Ker (hvala bogu) nima presekane ustnice.

< Sporočilo je popravil kvaka -- 21.10.2011 13:17:11 >

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
21.10.2011 13:13:28   
Paštetka
user posted image user posted image user posted image

a imajo vaši v učilnicah tudi računalnike?

režim se petardi. Ne kvaka, tvojemu postu. Je to zdaj tak čudno izpadlouser posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 21.10.2011 13:16:49 >

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
21.10.2011 13:23:48   
petarda

režim se petardi. Ne kvaka, tvojemu postu. Je to zdaj tak čudno izpadlouser posted image

Zakaj se meni režiš? In od kje ti zdaj učilnice in računalniki?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
21.10.2011 13:24:07   
kvaka

Kaj se pa sedaj vn vlečeš user posted image

Ne pri naših jih nimajo oz. je samo eden in potem tam izmenično rešujejo naloge.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
21.10.2011 13:26:29   
petarda

Padel sam od sebe. Moj jim je šel umivat zboke pred spanjem in najprej L, potem pa še AinJ. In kot vedno je naš L naspidiran (mu vedno govoriva udaril se boš, pazi padel boš, pazi zaletel se boš, .... 100_x_ na dan - pa ni neroden otrok), pa mu je potem moj rekel, da sedaj pa v posteljo in je namesto v posteljo stekel v dnevno k meni in padel na ravnem po parketu. Se je pa v tistem trenutku smejal, češ jaz pa še ne grem spat. Ker (hvala bogu) nima presekane ustnice.

Junior tudi pade po ravnem, če je treba. user posted image  Samo k sreči še nikoli ni priletel na zobke. user posted image  Zadnjič je zunaj padel s poganjalčkom, čez balanco, direkt na glavo...Je tudi začel krvavet iz dlesni, samo k sreči poškodbe niso bile hujše. Hvala bogu je imel čelado, ker je orng ruknil. Samo je bilo potem kmalu dobro, se je vozil naprej. Zgleda pa še danes tak, kot bi ga kdo direkt na...usta. user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
21.10.2011 13:27:46   
Paštetka

user posted image user posted image user posted image user posted image

zaradi lubija se režim.

Učilca in računalniki so pa v šoli. user posted image user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
21.10.2011 13:29:03   
Paštetka
Eh, grem počasi domov. Dovolj je službe. Petek je. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
21.10.2011 13:30:03   
petarda
Pomivalni stroj mi je crknil in se mi zdi, da samo pomivam, pomivam, pomivam... user posted image ... samo ste me zdaj zmotile... mulčka spita, jaz imam pa goro posode za pomit od kosila, pa se mi ne da več.  user posted image

Ok, do pol treh jo moram user posted image . Pa upam, da se mala dva zbudita do takrat in šibamo po petardita. Popoldne je povabljen na rojstni dan k prijateljčku s katerim sta bili v isti skupini v vrtcu, čeprav zdaj hodita na različni šoli. Petardito je ful vesel in komaj čaka, da ga vidi. user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
21.10.2011 13:30:14   
kvaka
Včasih se mi zdi, da bi mu morala še ponoči nadet čelado, ker mi je parkrat padel tudi iz postelje. Pa ima veliko 160x200 user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
21.10.2011 13:30:47   
petarda

Eh, grem počasi domov. Dovolj je službe. Petek je. user posted image

Pa ne nooooooooooo....lej kako zabavno je v tvoji službi! Čaki vsaj, da si še kafe skuham. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
21.10.2011 13:32:18   
kvaka
Jst bi tudi kavo user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
21.10.2011 13:33:18   
petarda

user posted image user posted image user posted image user posted image

zaradi lubija se režim.

Učilca in računalniki so pa v šoli. user posted image user posted image

A zato, ker ga moram nafehtat? Al zato, ker mu rečem lubi? Kako pa ti svojega kličeš? Aja...ti ga sploh ne kličeš...tvoj sam pride. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
21.10.2011 13:34:20   
petarda

Včasih se mi zdi, da bi mu morala še ponoči nadet čelado, ker mi je parkrat padel tudi iz postelje. Pa ima veliko 160x200 user posted image

Okej, vsaj to se pa pri nas ne dogaja... Pri tebi pa sloh ni problem, ko imaš tišlerja doma...kako stranico naredit, pa to. user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
21.10.2011 13:35:12   
petarda

Jst bi tudi kavo user posted image

Te povabim. Samo moraš it do pol treh domov. user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
21.10.2011 13:36:12   
petarda
Paštetka takoj se vrni na čvek, drugače dregnem tvojega delodajalca na FB, naj ti malo ure prekontrolira. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
21.10.2011 13:38:25   
Paštetka
režim se zaradi dveh dne zabave user posted image

jaz mojega ne rabim klicat, ker me on non stop kliče user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?