petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: petarda Ker junior je grozen...ful poreden, skoz ga moram nekaj kregat ne, junior ni grozen in ni poreden. On je priden fant, tvoj , ki ne počne nečesa, da bi te nalašč jezil. Naredi kakšno dejanje, ki ni ok, takrat bodi jezna na to dejanje, ne pa na njega. Morda se bori za naklonjenost? Priznam, sem bila že tako daleč, da sem samo še kričala na otroka. Sem se spraševala, če sem prezahtevna mama, če pričakujem preveč od svojih otrok, kar se discipline, reda in uboganja tiče. No, pa sem dobila nekaj strokovnih nasvetov, prebrala eno knjigo.... in je lažje meni in nam vsem skupaj. Sem vesela... kljub temu, da nisem rešila temeljev svojega problema. Zdaj imam vsaj mir. Kakšen pa je naslov knjige? Ja, saj je moj fantek, moj ...samo uboga pa NIČ. In vem, da s tem, ko kakšno ušpiči išče pozornost, mojo, lubijevo, petarditovo...vse razumem....samo mora pa vseeno ubogat, ko mu kaj rečem ali nekaj prepovem. Pa ne samo zaradi olike, bontona, mirnih živcev...že zaradi varnosti. Nisem prepričana, da bi se v primeru, da bi hodil npr ob robu ceste, ustavil, ko bi mu rekla stop. ....včasih se ustavi, včasih ne...petardito se je ustavil vedno. In to, da obstajajo primeri v katerih me MORA poslušat, to mu mora biti kristalno jasno. Pa mu (zaenkrat) še ni. In hvala bogu imam pomirjene živce, ker sem itak doma in me njegova dejanja (da ne bom spet rekla on) ne spravijo iz tira. In nameravam vztrajat in biti dosledna, ker vem, da bo tako najbolje za vse. Knjigo bi si pa vseeno prebrala.
|