ada2
|
uh kakšen dan za danes sem zjutraj, ko sem še skoraj po temi peljala aljo ven razmišljala, kokao na hitro spravim doma bajto v red, potem jo pa pičimo na pohorje malo zraka lovit... no, kliče potem soseda, če lahko avto premaknem, da dobi drva in bi po naši parceli s traktorjem pripelal in vsipal na njeno, da ne bi rabili okoli hiše nosit. grem prestavit, pa še malo čveka čvek in pride traktor. gledamo s fanti kako manevrira, vmes pride svak razrezat neke štore, ki smo jih imeli na vrtu. sosedi začnejo razlagat drva, jaz še gledam kako svak sestavlja motorko, ko naenkrat soseda zakriči in nekaj zaropota... padla je s prikolice. skočim tja, ženska vsa zelena, drži se za roko, ne more vstati, tisti prvi hip še spregovorit ni mogla.... pogledam roko... ima obliko neke čudne vijuge... pravim, da jo peljem k doktoru. pošljem njenega sina po kartico v hišo, moj svak mi jo pomaga spravit v avto (kar nesel jo je), prideva v zd... zlom... se vidi že na daleč... jo peljem na ptuj na slikanje.... zlom potrjen, treba bo naravnavat... ok, imela je zajtrk, potrebna pa bo narkoza.... vrnita se čez 4 ure!!!!! šle sva nazaj domov, jaz jest, ona počivat... drva smo ji s skupnimi močmi spravili pod streho... pot mi je tekel po hrbtu ko v savni, ampak uspeli smo, v uri in pol. zdaj jo je kolegica peljala v bolnico... samo upam, da uspe naravnavanje, da ne bo potrebna operacija.... po prvih ocenah zdravnika pa ji 6 tednov gipsa ne uide... aja, je pa mama samohranilka s 3 otroci. pa desna roka.... fajn, ne?