leah
|
Kar se tiče Albancev, je prišlo do manjšega nesporazuma:naj še enkrat razložim.Združene države Amerike vsako leto podelijo določeno število delovnih viz. Število(koliko jih bodo neki državi),določijo glede na pomembnost in želje imet nekoga zaposlenega v svoji državi.Slovenija vsako leto dobi manj viz, pa tukaj ne igra nobene vloge velikost države. Kar sem hotela povedati je to, da smo niko i ništa v svetu, glede na to, koliko se Slovenci same sebe poveličujejo, od politikov do navadnega folka... Povsod nas je polno in povsod smo kao zelo pomembni.Pa pljuvamo po južnih sosedih...evo gren card lottery je šeen dokaz o naši nepomembnosti. Ok jaz čisto verjamem, da so nekateri navdušeni nad Slovenijo in ne bi za noben denar šli drugam , in najdejo miljon izgovorov zakaj ne.En dober primer je moja mami, tako zelo jambra nad državo, pa birokracijo, pa zdravstvom, pa politiko....in še bi lahko naštevala.Ko pa ji omeniš, da bi šla drugam živet, pa ne.Tukaj je zakon...?????What??? Dejstvo je, da tukaj v Sloveniji življenske razmere še dolgo ne bodo rožnate ali vsaj take, kot bi morale biti.Jaz se ne slepim z upi na boljši jutri, ker ga še dolgo ne bo.Životarit pa ne mislim. pa, da ne govorim o cenah stanovanj, najdražja v Evropi, ena klinčeva garsonjera v Lj je celo premoženje.pa saj nisem nora, da bom celo življenje plačevala nenormalne kredite, za to, da bom živela v slovenski prestolnici. Pa, da ne omenjam slovenskega parlamenta in ljudi, ki na bi vodili v lepo življenje prebivalce slovenje:ponovno referendum in to o televiziji.Ogromno denarja bo šlo za to, ker se imajo nekateri za pametne, nekdo ne zna po mizi udarit in reči:"tako bo..", ne...gremo razmetavat z denarjem, saj imamo neumne in naivne davkoplačevalce.Sej bo...$ Za ta denar bi lahko kupili še kako obsevalno napravo za OI...mislim na živce mi gre, da se takoimenovani pomembneži igrajo z življenji ljudi. Veliko je stvari, ki bi jih še lahko napisala. Je pa res, da tudi Amerika, ali Avstralija ali....ni idelana, so pa tam stvari, ki so bolje organizirane in narejene kot tu.Pa tukaj ni nobenega izgovora ala-smo majhni. Ok je kriminal, je drago zdravstveno zavarovanje, je Mc Donalds., so debei ljudje, so Pamele Anderson, je Oprah....pozabljajo pa ljudje velikokrat, da je tam standard toliko višji, in da v povprečni ameriški družini hodi v službo samo oče.Mislim čisto take banalne stvari so, ki so mi pomembne,Od tega, da grem v shoping in srečam prijazne prodajalke, od tega da imam 24 urni support za firmo, od hrane, do koncertov...ne vem meni to odgovarja, to sem jaz... Ok zdaj pa dovolj..toliko za zdaj.Bolje da neham, ker se bom drugače čist razpisala. Pa spet ponavljam:tako jaz gledam na življenje in Ameriko ter Slovenijo, vem, da imeta drugi drugačno mnenje in to spoštujem.Zato se že sedajle odstranjujem s te teme, v primeru, če se bo katera spet hotela kregat glede mojih dejstev, ki sem jih napisala tukaj-tako kot se to rado zgodi. By :)-
|