beti 1
|
Pralne plenice: Jaz sem jih imela pri prvih 2. Ni se mi zdelo ne vem koliko dela. Odvisno pa seveda tudi od tega, koliko kaka. Prvi je bil pokakan na 2 uri in je imel kljub tem plenicam nekaj časa vneto ritko, tko da smo kar pridno prali in sušili, saj sem ga dejansko previjala na 2-3 ure in to tudi čez noč. Pri drugem je bilo veliko lažje, saj je manj kakal, samo lulanje pa zadržijo dalj časa. So pa bile na koncu, ker sem imela iste za oba že čisto uničene. Imela sem kombinacijo Štrokljinih in Racmanovih plenic, vsakih okol 10. Štorkljine so bile mehkejše, a posledično tudi manj upojne. Na koncu sem kombinirala vložke od enih s plenico od drugih in dobila eno srednjo varianto. Ko sem jih jaz kupovala so jih priporočali ravno za dojenčke z nerazvitimi kolki, ker dodatno povijanje (široko) ni potrebno. Je pa res, da ko začnejo kobacat oziroma hodit verjetno tudi zaradi teh plenic bolj racajo, kot bi sicer. Če padejo na ta zadnjo pa ni nobene panike, ker je fino obložena in jih nič ne boli. Pri prvem sem še komplicirala in te plenice jemala s sabo tudi na krajše dopuste, pri drugem pa sem za te stvari imela plenice za enkratno uporabo. Sušilec pride zelo prav, ne zato, ker se ne bi do časa posušile, ampak zato, ker jih zelo zmehča. Po mojih izkušnjah je fajn imeti tudi plastično vedro s tesnim pokrovom in pa večje vrečke za perilo, da kar vse v kosu iz vedra prestaviš v boben. Plenične predloge so pa obvezne. Če več in tekoče kaka so lahko tudi precejšen strošek, sicer pa tiste papirne, ki jih prodajajo pri Racmanu prenesejo tudi po več pranj, če so samo polulane, ali pa se kakec lepo dol strese. Priporočam pa nepremočljive predloge za jogi, ki jih imajo pri Racmanu, mi jih imamo že več let in so še vedno super (tudi če bruhajo,.....) Če sem še kaj pozabila napisat me pa še vprašajte. Materinska šola: jaz moram še poklicat, če mi slučajno oprostijo udeležbo, a dvomim, tako da se že pripravljam da bom hodila v porodnišnico v Lj., kjer nameravam tudi roditi. Nekaj berem, da ste se dogovarjale, da bi se dobile. Jaz sem takoj za.
|