|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
3.10.2011 16:56:18   
martythezebra
Mistica sem ti poslala ZS sam zdj gledam med poslanimi ga ni :(...sem ti pa pisala o vozičku. Jaz tudi prej nisem vedela da ga imajo v točno tej trgovini, sam sem se en dan slučajno peljala mimo pa sem se ustavila in šla pogledat. Tako, da sem ubistvu imela srečo da sem ga našla prav tam :) High treka zdaj nimajo več trenutno imajo pa maxi cosi,pegperego, jane slalom. Mogoče še dobijo kakšen high trek. Najbolj da pokličeš. Je pa tudi v Škofji Loki ta trgovina, tam pa še nisem bila.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
3.10.2011 17:26:57   
ronja
Aja Ronja, user posted image pa nama niso nikoli prepovedaliuser posted image (si me s katero zamenjala?

A res, no super, da sem se zmotila!user posted image Sem mislila, da si ti enkrat pisala, da ne smeš, ker je zgledalo rizično. Fajn da lahko spustimo pestiuser posted image , me že bolijo;).

Parkiranje: jaz grem k dohtarjem samo še z biciklomuser posted image . Sem šla tudi obakrat ko so me v bolnici obdržaliuser posted image - potem ga je moral pa lubi prit iskatuser posted image . No, sam bicikel naju takrat ni glih ne vem kaj skrbel...

martyzebra, kje si bila v trgovini z rabljeno opremo? Jaz nimam pojma o tem, je pa vedno dobro vedet...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
3.10.2011 17:42:52   
pathra
Lahko bi dali na seznam tudi povezave za tiste ki ne delamo in nimamo pogojev za porodniški dopust.. v tem primeru pripada starševski dodatek, na tej povezavi so obrazci za starševski dodatek, pomoč ob rojstvu otroka itd:

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/obrazci_za_uveljavljanje_pravic_do_druzinskih_prejemkov

Tule pa obrazci za starševski dopust itd.:

http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/obrazci_za_uveljavitev_pravic_iz_zavarovanja_za_starsevsko_varstvo/

Če komu pomaga...

< Sporočilo je popravil pathra -- 3.10.2011 17:45:09 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
3.10.2011 17:59:37   
martythezebra
Ronja ja kupila sem ga v trgovini z rabljeno opremo. V Smrkolinu, je pa v Šiški ob Celovški.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
3.10.2011 18:23:06   
Smejka11
Mistica user posted image

Za lepo urejanje seznama.

Zame sicer še ni jasno, kje bom rodila - sta pa opciji Ptuj ali Maribor... Odvisno, kaj se bodo dohtarji odločili...
Me pa v sredo čaka cuker test - user posted image user posted image user posted image bljak, bljak, bljak!!! Že danes mi je slabo!!!user posted image

user posted image in user posted image sta živahna... Me presenečata, saj se včasih nagneta na eno stran, pol pa zgledam kot pijana nevesta, ki jo trebuh vleče v levo ali desno... user posted image Pa le naj bosta živahna - do konca!!

Še vedno imava na zalogi voziček, če katero zanima... http://www.bolha.com/implast-vozicki/implast-bolder-sd-oglas1276583696

Uživajte in PAPA!

:S
Smejka11

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
3.10.2011 18:45:12   
martythezebra
Aja za seznam jaz imam naslednji pregled v sredo 5.10.
Če bo na seznamu tudi kraj rojstva; rodila bom v Kranju.

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
3.10.2011 21:48:18   
pinia30
:) in mi smo bili danes prvič v materinski šoli oz šoli za starše user posted image
Kar fino je predavala tale babica v Domžalah, mlada, samozavestna, dovolj kritična,...dober jezik user posted image

Res pa, da je bilo kar malo kratko in sicer uro pa pol user posted image ampak glavne info mislim, da so bile podane.

Ker sem šla vmes za 5 min ven (ma je bil tako slab zrak...dobro, da so vsi sedeli), sem ravno zgrešila info o plenicah. Malo že razmišljam, da bi investirala v tiste pralne plenice (baje imajo dojenčki manj težav z raznimi vnetji user posted image ), pa je baje babica priporočila plenice za enkratno uporabo...dragemu, ki so mu slednje bolj všeč, se je kar smejalo, ko mi je lahko ''zaupal to informacijo''.

Ima katera izzkušnje s pralnimi plenicami??

Neposredna povezava do sporočila: 2107
3.10.2011 22:58:38   
kokosh
Porodnišnica - roditi nameravam v Lj. Najbližje mi je in kdo ve, kakšno bo vreme tik po novem letu. 2 leti nazaj so bili namreč ob tem času ravno največji zameti ;)

Šola za starše - tudi to nameravam obiskovati kar v porodnišnici Lj. Odbija me sicer 13 srečanj (halo, to je časovno prezahtevno), prednost pa je, da sem zaposlena v soseščini, zato ne bo logističnih težav.

Pralne plenice - racmanovih ne priporočajo RNO fizioterapevti, prav tako niso ok v primeru nezrelih kolkov. Ko je otrok večji, so je izbira plenic verjetno manj znanstveno vprašanje :) Zaenkrat nameravam začeti s plenicami za enkratno uporabo.

Pregled - posvetovalnica je mimo, naslednjič dobim že papirje za porodniško [aaaaaaaa, že?!], vmes me bodo pa čaka še ICT in Rhogam injekcija. Hitro mineva tale nosečnost.

Gnezdenje
- malce se je pomaknilo v ozadje. Enostavno nimam časa/ volje pregledati gora otroških cunjic in jih razporediti po velikosti. Lupinica je, posteljica bo prišla v kratkem, dudke in steklenička so. Torej je v bistvu že vse. Novih stvari še nisem kupovala.

< Sporočilo je popravil kokosh -- 3.10.2011 22:59:27 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
4.10.2011 8:16:48   
Janchek81
trnuljčica uno stran k si dala sm si prou zdej zračunala k sm mela lih materinsko pr seb ... pa je tko, da mi pride da je teža 459g pa kao 20 teden, čeprav sem bila v 22 tednu ...
ko dobim še kakšne mere od zdej si bom pa vpisala, da vidm kako in kaj user posted image  je prav zanimiva stran ...
evo jst grem pa zdj na polikliniko lulat user posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
4.10.2011 8:23:16   
tix
jaz bom rodila v KR, če me le kaj ne preseneti na kakem drugem koncu SLO, pri prejšnjem sva bila še 2 dni pred porodom na morju user posted image

spet ti papirji, res cel kup enega dela, no se splača, če potem imaš kaj od tega user posted image

moji otoci pa niso ravno športniki v trebuhu, predvidevam, da še ni obrnjen, ker brce čutim le v spodnjem delu trebuha, sem pri prejšnjem prav čutila kako se je obrnil tam okrog 30t

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
4.10.2011 8:29:43   
martythezebra
tix A greš v materinsko šolo tudi v Kranj?

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
4.10.2011 8:30:53   
tix
martythezebra tokrat ne bom šla, sem pa v prejšnji hodila v ZD Tržič

Neposredna povezava do sporočila: 2112
4.10.2011 9:01:55   
coccinella
materinska šola včeraj sem bila prvič, je bilo kar zanimivo, vendar na naslednja predavanja verjetno ne bom šla, sem hodila že v prvi nosečnosti. Tokrat sva pa morala iti, da je moj dobil potrdilo, da bo lahko zraven pri porodu.

Aja jaz bom kar v Ljubljani rodila, tako kot prvič user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
4.10.2011 9:09:47   
trnuljčica
Janchek res? Jaz sem dala podatke not od predzadnjega pregleda in je zračunal enako (no 15 g več) kot tisti računalnik od uz moje g. Nazadnje mi je pa samo v grafe vrisala tiste mere tako, da ne vem koliko je razlike  pri teži od izračuna pri g. Samo tedni pa se ujemajo (ok mogoče dnevi ne čisto).

Sem pa zadnjič videla eno res ok tabelo teže po tednih in je bil res velik razpon (min, povprečno, max). Vem da je padel ravno v povprečje. Zaenkrat. Tko da ne skrbet. Zagotovo bi ti g omenil, če kaj ne bi štimalo.user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
4.10.2011 9:19:02   
beti 1
Pralne plenice: Jaz sem jih imela pri prvih 2. Ni se mi zdelo ne vem koliko dela. Odvisno pa seveda tudi od tega, koliko user posted image  kaka. Prvi je bil pokakan na 2 uri in je imel kljub tem plenicam nekaj časa vneto ritko, tko da smo kar pridno prali in sušili, saj sem ga dejansko previjala na 2-3 ure in to tudi čez noč.
Pri drugem je bilo veliko lažje, saj je manj kakal, samo lulanje pa zadržijo dalj časa. So pa bile na koncu, ker sem imela iste za oba že čisto uničene. Imela sem kombinacijo Štrokljinih in Racmanovih plenic, vsakih okol 10. Štorkljine so bile mehkejše, a posledično tudi manj upojne. Na koncu sem kombinirala vložke od enih s plenico od drugih in dobila eno srednjo varianto.
Ko sem jih jaz kupovala so jih priporočali ravno za dojenčke z nerazvitimi kolki, ker dodatno povijanje (široko) ni potrebno. Je pa res, da ko začnejo kobacat oziroma hodit verjetno tudi zaradi teh plenic bolj racajo, kot bi sicer. Če padejo na ta zadnjo pa ni nobene panike, ker je fino obložena in jih nič ne boli.
Pri prvem sem še komplicirala in te plenice jemala s sabo tudi na krajše dopuste, pri drugem pa sem za te stvari imela plenice za enkratno uporabo.
Sušilec pride zelo prav, ne zato, ker se ne bi do časa posušile, ampak zato, ker jih zelo zmehča.
Po mojih izkušnjah je fajn imeti tudi plastično vedro s tesnim pokrovom in pa večje vrečke za perilo, da kar vse v kosu iz vedra prestaviš v boben. Plenične predloge so pa obvezne. Če user posted image  več in tekoče kaka so lahko tudi precejšen strošek, sicer pa tiste papirne, ki jih prodajajo pri Racmanu prenesejo tudi po več pranj, če so samo polulane, ali pa se kakec lepo dol strese.
Priporočam pa nepremočljive predloge za jogi, ki jih imajo pri Racmanu, mi jih imamo že več let in so še vedno super (tudi če bruhajo,.....)
Če sem še kaj pozabila napisat me pa še vprašajte.

Materinska šola: jaz moram še poklicat, če mi slučajno oprostijo udeležbo, a dvomim, tako da se že pripravljam da bom hodila v porodnišnico v Lj., kjer nameravam tudi roditi.

Nekaj berem, da ste se dogovarjale, da bi se dobile. Jaz sem takoj za.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
4.10.2011 10:13:34   
sanrca.81
Glede materinske šole....a katera ve, če je v Celju obvezna , da je lahko očka zraven pri porodu? Sem slišala , da ni, zdaj pa ne vem če je to res?Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
4.10.2011 10:45:01   
cukrček11
Pozdravljene!
Se oglašam po zelo dolgem času, ampak sem vas redno brala, ste zelo pridne.
o da še jaz dam nekaj podatkov:
Morf. je bla 14.9 in je blo vse super, detece raste tako kot je treba. Smo pa videli lulčeka kako štrli, tako da bi naj bil 99% user posted image . Še en user posted image .
Naslednji pregled imam pa 18.10.
Jaz imam edino eno skrb, in me zanima če še katera nosi zelo nizko, jaz namreč čutim brce čisto pri sramni kosti in mi je mal hecno, ker sem že v 26 tednu in kolkr vem bi se že moral dvignit. Mi je pa to zelo moteče ker mi trebuh nonstop otrdeva in se komaj premikam včasih user posted image
Aja pa rodila bom po vsej verjetnosti v Mariboru.

(odgovor članu sanrca.81)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
4.10.2011 10:56:57   
Janchek81
trnuljčica sej se ne obremenjujem al pa sekiram ... če bi blo karkol narobe bi že Cerar 100% kej reku ... tko da ... sam je zanimivo vpisaovat tele podatke user posted image

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
4.10.2011 12:14:42   
trnuljčica
Janchek sem to stran našla pri decemberkah. Ko sem gledala kdaj in kaj moram nesti za porodniško in očetovski dopust.
Joj groza  men ti meseci tako bežijo. Soba še ni nič zrihtana, oprema še v kleti. No danes dobim oblačilca. Jutri jih pregledam,da vem kaj moram dokupiti.  Kje je še belenje sobe, risanje, slikanje stenuser posted image
Sem videla da imajo 50 % znižanje na poletne stvari za dojenčice v H in M (od 3-5 €).  Pa za večjega so tudi bila neka znižanja... Če katera kupuje za eno sezono vnaprej...

Neposredna povezava do sporočila: 2119
4.10.2011 12:21:33   
Janchek81
Mene pa nekej zanima ... a kakšni kej otrdeva trebuh? In če katera ve zakaj do tega prihaja?

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
4.10.2011 13:04:42   
trnuljčica
Janchek seveda otrdeva mi že dolgo časa. Je normalno, razen če ni v rednih presledkih... Pejdi na vrh strani RR, pod nosečnost, nosečniški koledarček, poglej pod 26 teden. Vem, da ko sem ga brala 2 dni nazaj je ravno o tem pisalo. Sicer se temu reče Braxton Hicksovi popadki.

Neposredna povezava do sporočila: 2121
4.10.2011 13:09:11   
beti 1
Neboleče otrdevanje trebuha so večinoma lažni popadki. Ene jih imajo veliko, druge sploh ne vejo, da jih imajo. Bistveno je, da je otrdevanje neredno in kratkotrajno. Če je pogostejše ali boleče ponavadi dajo zdravila za preprečevanje, kot pri pravih prezgodnih popadkih.
Za olajšanje naj bi pomagal magnezij, tj. Magnesol ki ga dobiš v lekarni.

Neposredna povezava do sporočila: 2122
4.10.2011 13:12:19   
Janchek81
trnuljčica ja sm prebrala ja ... ja men se zgodi to vsaj 1x na dan, je neboleče, ampak je pa tak čuden, dost neprijeten oblutek, k da bi mi skor da ne otrok vn hotu skočit user posted image  in mi je celo ena tuki na šihtu ( sj brihta od brihte k je ... ) rekla, da to ni dobr, ker je lahko to razlog pomanjkanja plodovnice .. in pol nej se ženska NE ustraš .. valda sm takoj šla sm sprašvat user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
4.10.2011 13:14:57   
trnuljčica
Hej, men se zgodi vsaj trikrat. Da ne govorim po user posted image user posted image . Imam dovolj plodovnice!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2124
4.10.2011 13:16:14   
mopsy
Pozdravljene,

zgleda, da bo še nekaj časa tako lepo vreme. No, mi imamo pa jutri za nardit ogtt test v kliničnem? A mogoče veste kje točno je to? Včasih so to delali na polikliniki, sedaj pa ne več. Dobila sem 'navodila' vendar glede na to, da nisem iz lj se ne znajdem ravno dobro po tistih hodnikih (jap, dejansko sem danes šla pogledat kje bi to lahko bilo in nisem našla).
Drugače pa zgleda, da je vse ok pri nas..smo že celo čez kilo vsak..:)

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?