|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
1.10.2011 14:45:56   
pinia30
DOMŽALČANKE!! (da ne naštevam vseh), ker je ravno nekaj debate o MŠ, če jo nameravate obiskovati doma v Domžalah, se te začne s 5.10. in poteka v oktobru in novembru - na strani ZD Domžale si poglejte razpored. In MŠ v decembru ne bo.

Mistica te lahko prosim (prav občudujem te, ko tako lepo skrbiš za seznam), če mi dopišeš kraj Domžale user posted image .
Hvala.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
1.10.2011 19:03:33   
martythezebra
No danes je za mano še en uspešen nakup user posted image .
Imamo voziček :D in sicer bebe confort high trek v modri barvi :). Sem pa kupila rabljenega 1 leto v Smrkolinu (komisijska trgovina v Šiški). Pa je zelo lepo ohranjen in je tudi fajn ker se ves blago iz vozička, lupinice in košare sname tako da ga bomo lahko še prali. Smo ga že doma sestavljali in razstavljali :) Zdj pa zapakiran čaka našega user posted image .
Aja včeraj sem gledala še malo za previjalnimi pa nisem nič pametnega našla, tako da smo jo že naročili našemu mizarju pa še barvno se bo ujemala z najino sobo :) Zdj mam pa za en mesec dost trgovin user posted image .
Aja sem zasledila, da ste omenjale bunde in plašče za pozimi. Jaz si ne nameravam kupiti nič novega. Se bom oblačila čebulno, kot je že ena omenila.

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
1.10.2011 19:36:19   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

.Zaspala uro za vrtec

Kaj tebi mali pusti spat?? Pri nas otroci budijo starše - enkrat do 7h in ni šans, da bi lahko zaspala 8:30...

Ma kje pa,  dve leti je bilo zadnje zbujanje okoli 5 do 5.30, nato okoli 6 do 6.20.  Sedaj mi je okoli glave nekaj skakal... pa sem bila čisto koma... in je šel pač na wc, potem pa ,brat, knjigice, itd Potem me je zbudil dokončno okoli 7.15. Samo dokler jaz peljem psa ven, pojeva... ker ni šans da gre v vrtec brez, da je zjutraj...bi bilo 8.30. Saj bi šlo, samo sem se komaj premikala, izkašljevala gnojno...  In se mi po pravici ni  dalo. Danes je bilo še enkrat hujše zjutraj, pa še na letališče sem morala peljat... po tem sem šla pa kar v lekarno ker me je že kuhalo... sedaj sem na antibiotikih .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
1.10.2011 19:40:54   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Odvisno kaj misliš. Koliko časa te še plačuje delodajalec (30 delovnih dni) ali koliko časa je v pristojnosti tvojega izbranega zdravnika ( 30 koledarskih dni, po tem odloča zzzs).
Domnevam da tebe zanima drugo. 

Se opravičujem, a nisem prepričana, da sem te prav razumela (nimam izkušenj z bolniškimi). Skratka, če me osebni dr. pošlje na bolniško, potem sem na bolniški 30 delovnih dni ali koledarskih? Kako se to šteje?

LP

Osebni zdravnik ti lahko odredi bolniško za največ 30 dni- koledarskih.  Po tem če meni da moraš biti še v bolniški o tem odloča zavarovalnica, kamor on pošlje predlog za podaljšanje bolniške.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
2.10.2011 9:15:38   
Mistica
Kasija & trnulčica - hvala za vajin odgovor in pomoč. Vem, da kompliciram, a v firmi so mi rekli, da je 30 delovnih dni, pozanimala sem se še kjer dela mami in so tudi rekli, da je 30 delovnih dni, pa sem zmedenauser posted image . A sedaj ste mi tu vse enako odgovorile, torej vam dam pravuser posted image Bo treba ravno probat, pa bomi videli. Kompliciram pa tudi zato, ker če gre za delovne dni in grem te dni na bolniško, se mi lepo izide potem še z dopustom, brez da bi "šla" na komisijo, do porodniške. Če pa je 30 kol. dni, mi zmanjka ravno nekaj dni za katere bi morala it na komisijo, preden bi nastopila porodniška. Upam, da komisija pri nosečnicah ne komplicira.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
2.10.2011 9:17:30   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

paket na csd sem pa čisto pozabila... hvala! pa še spomnila si me na to, da oddam na svoji občini, kjer tudi dajo nek denar ob rojstvu. koliko je te birokracije? samo da je za kaj dobra user posted image

Kasija, a mogoče veš v kdaj je potrebno it na občino uredit "paket"? Pred ali po porodu?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
2.10.2011 9:18:05   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 28.8., MS (okolica), user posted image

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 11.10., 23.8. ?, user posted image
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško-Sevnica
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 11.10., 30.8., Izola, user posted image
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
Anonimna K, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, Savinjsko

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 18.10., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, KR, user posted image
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 19.10., 8.9., Domžale, user posted image
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 4.10., 1.9. ?
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 3.10., 26.8., Domžale, user posted image
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 5.10. (3D), 8.9., LJ, user posted image

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 20.10., 21.9., Divača, user posted image

26.1.
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.9., 19.9., LJ, user posted image
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 19.10., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 17.10., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

SKUPAJ NAS JE: 72user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 12
user posted image = 18

Z nami so pot začele:
nisika user posted image
dspela user posted image
Marley and me user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
2.10.2011 9:19:53   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

DOMŽALČANKE!! (da ne naštevam vseh), ker je ravno nekaj debate o MŠ, če jo nameravate obiskovati doma v Domžalah, se te začne s 5.10. in poteka v oktobru in novembru - na strani ZD Domžale si poglejte razpored. In MŠ v decembru ne bo.

Mistica te lahko prosim (prav občudujem te, ko tako lepo skrbiš za seznam), če mi dopišeš kraj Domžale user posted image .
Hvala.

Hvala za pohvalo user posted image user posted image user posted image
Urejeno.
V Domžalah bo pa "gužva" v januarju in kasneje, ko bodo vozički zavzeli vse pločnikeuser posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
2.10.2011 9:21:32   
Mistica
martythezebra- čestitam za nakupuser posted image user posted image user posted image A te lahko vprašam, kako si izvedela, da je tam ta voziček na voljo? Na njihovi spletni strni ni ničesaruser posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
2.10.2011 10:07:22   
trnuljčica
Mistica tisti v tvojii in mamini službi so govorili o bolniški, začetni, to že , ampak oni gledajo z njihovega stališča, to je do kdaj jo morajo oni plačevati. In to je 30 delovnih dni. Pa čeprav si takrat v bistvu že pod odobreno bolniško od zzzs (po 30 koledarskih dnevih). Verjemi, da jaz to vem zagotovo,saj to delam vsak dan. user posted image Sicer ti bo pa tvoj dr razložil...user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
2.10.2011 10:23:16   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

Hvala.

Jah nič, potem bomo morali pa iti kar 5.10. na MŠ. user posted image Se vidimo tam user posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
2.10.2011 10:26:06   
martythezebra
Mistica: čisto slučajno sem šla prejšnji teden mimo trgovine in sem se ustavila, prej nisem vedela zanjo. Sem šla pogledat pa rezervirat. Sj majo kr neki vozičkov od maxi cosi,jane,pegperego pa so kr lepo ohranjeni tko da se splača pogledat. Je pa še ena taka trgovina tudi v Škofji Loki sam še nisem bila tam. Bom pa šla tudi tja pogledat.
Pa nekak mi ne rata odebelit imena :(

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
2.10.2011 10:34:19   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Kasija, a mogoče veš v kdaj je potrebno it na občino uredit "paket"? Pred ali po porodu?

Od 60 dni pred predvidenim datumom poroda do najkasneje 60 dni po porodu pri Centru za socialno delo, kjer ima mati stalno prebivališčeuser posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
2.10.2011 10:49:30   
ana.nunez25
jst sm gledala na strani ZD seznam predavanj...kokr je vidt bo samo 3x...a ni to mau malkrat...nevem no? sicer pise da bojo pondelki pa srede, ampak ni vidt..
bo treba it pogledat pa bomo ze use zvedle user posted image  no pol se pa res vidmo

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
2.10.2011 10:54:29   
ronja
Mistica, kar se le da (vkljčuno s paketom) uredi PRED porodom, ker je ful lažje to v 1 kosu kot v 2. user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
2.10.2011 14:07:43   
trnuljčica
Kakšen paket od csd? Prvič slišimuser posted image   A tisto ko sestaviš sam stvari ki jih rabiš, oz vzameš že sestavljene , al vzameš denar...
Vem samo za tisto kar ti da občina po rojstvu otroka...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 2.10.2011 14:09:40 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
2.10.2011 14:34:02   
ronja
A tisto ko sestaviš sam stvari ki jih rabiš, oz vzameš že sestavljene , al vzameš denar...

Jaz vem za to, ja, to da kolikor vem, država. Naša občina itak nič ne da, imamo dovolj imigrantov, da se ne sekirajo, koliko se ljubljančani plodimouser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 2067
2.10.2011 15:00:58   
coca cola
Kako bi opisale premikanje vašega bejbija?
Moj skače, dobesedno skače v meni user posted image , cel trebuh se mi premika, to je ludoooooo. pa sm v 23. oz grem v 24. teden. Brce so vse močnejše, premiki vse hujši, je pa še skos na nogicah user posted image upam da se obrne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
2.10.2011 15:14:12   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
imamo dovolj imigrantov

Ne boš verjela, eni smo že deset_letje nazaj imigrirali ven.user posted image user posted image user posted image
Se splača, ima vsak user posted image , svojo sobo...

Aja mal sem se igrala in ker je ena zadnjič rekla, da ne ve koliko malček v trebuhu tehta, ker ji g nikoli ne vpiše/pove. Stran kjer se to izračuna: ker vem, da je rekla da ji g mere vseeno vpiše...
http://www.baby2see.com/medical/charts.html

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 2.10.2011 15:15:09 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
2.10.2011 18:40:33   
pathra
Trnuljčica... na CSD greš uredit za pomoč ob rojstvu otroka (to so uni paketi a, b in e ali denarna vsota), tam greš tudi za starševski dodatek, otroški dodatek itd., Občine pa imajo s svojim pravilnikom urejeno uveljavljanje pomoči občine ob rojstvu.. pri nas v Kopru npr. dobiš 200 evrov in moreš uveljavljat 4 mesece po porodu (kaj moreš vse imet zraven priloženo piše v pravilniku na njihovi spletni strani + obrazec), zdej pa ne vem kako je v drugih občinah. Upam da sem kaj pomagala...

Neposredna povezava do sporočila: 2070
2.10.2011 19:37:08   
Matkurja
Pozdravljene sonosečke. Po dolgem času se tudi jaz oglašam. Vas pa berem redno, saj si tako pridobim marsikatero informacijo.

Imam pa predlog, da se v spisku natančno navede, kaj vse je treba narediti pred in po rojstvu. To kar ste te dni naštevale.

Sem pa jezna, ker mora mama na CSD kjer je stalno prijavljena prijaviti rojstvo. Saj imajo vse v računalnikih. In se bom morala voziti ful daleč, da bom tole postorila.

Dina, jaz čutim brce čedalje bolj. Se jih pa ne čuti še navzven. Vsakič ko moj drži roko gor in mu rečem, da to je to, ne čuti nič še. Pa je moj fantina tudi obrnjen še na noge. Me kar mal skrbi, kdaj se misli obrnit, čeprav vem, da ima še časa par mesecev.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
2.10.2011 21:10:15   
Kasija
mistica so ti že odgovorile. jaz bom šla tam 60- dni na csd uredit vse skupaj - porodniško z nego, paketr, pa še ravno otroške dodatke moram urejat. sicer za otroške je tako, da moraš priti uredit na novo po rojstvu otroka z rojstnim listom.
matkurja  a to te jezi hodit na csd? za prijavo otroških dodatkov? po moje je tako zato, ker pričakujejo, da ti dajejo nek denar in boš imel interes hodit tja. pa če ne prideš, jih pač ne dobiš.

dina moja tudi skače in se obrača. od tistih nežnih brc je prešla h konkretnim udarcem. je pa še čas, da se tvoj dojenček obrne.

mi smo tudi imigrirali iz ljubljane v lovu za večjim prostorm in kaj narave. user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
3.10.2011 6:59:13   
Janchek81
Helow...

evo se mal oglašam ... u petek sem bila frej in smo bili na gorenjskem .. uživali 100 na uro .. čeprav imam občutek, da sem bila malo preveč aktivna in me kr spodej mal boli ... ampak je vsak dan bolje user posted image

Drugače pa razmišljam, da bi tudi jaz hodila u ZD Domžale .. a mi lahko katera napiše kdaj se začne in kakšen je urnik ... ker ne vem kako bo potem novembra al pa celo decembra u porodnišnici ... pa še tm ni nikjer za parkirat ... kje je točno to u Domžalah?

Lep dan

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
3.10.2011 7:52:05   
Mistica
Dobro jutro!

Vsem hvala za vaše odgovore! Čez par uric letim v Lj na UZ in po tem bo vse jasno ali bo potrebna bolniška ali ne. Držite pesti!

Vidim, da nas čaka še ogromno birokracije - kot je že ena napisala, dobro, da je v našo koristuser posted image

Punce, a bi na seznamček mogoče dodajale, kje mislimo rodit? (P. Lj, Izola, Postojna,...)

Lep začetek tedna vam želim!

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
3.10.2011 7:59:06   
Matkurja
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

matkurja  a to te jezi hodit na csd? za prijavo otroških dodatkov? po moje je tako zato, ker pričakujejo, da ti dajejo nek denar in boš imel interes hodit tja. pa če ne prideš, jih pač ne dobiš.

Ma vse to. Tudi za porodniško je treba papirje oddat v CSD kjer imaš stalno bivališče. In če pozabim kak papirček, bom morala voziti 100 in več kilometrov nazaj na začasno, da ga dobim.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?