|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
4.8.2011 15:14:42   
Janchek81
tecnobica od božanja mačk nisi dobila toksoplazmoze .... edino če ni bil v njih kakšen iztrebek ali pa zemlje ali pa kakorkoli podobno temu user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
4.8.2011 15:17:31   
tecnobica
Saj je bil lahko del iztrebka nekje na njej, recimo če se je lizala prej tam dol, pol pa še po telesu. Al je pa s tačko prenesla na glavo, prej je pa s tačko zakopala iztrebek. To je bla takrat edina logična razlaga, zakaj sva samo midve zboleli. Drugi so se namreč držali pive. user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
4.8.2011 15:22:12   
Janchek81
tecnobica lahko pa da sploh ni bla kriva mačka user posted image  lahko pa sta pojedli neumito zelenjavo, sadje .... no ja, ni važno, važno da sta preboleli user posted image  Jaz je pa še žal nisem pa se toliko bolj pazim vsega tega user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
4.8.2011 15:26:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica

Jaz sem jo fasala tam nekje pri 20. letih, ker sva s kolegico na enmu pikniku božali eno mačko. In sva obe dobili. Jaz sem imela dva fleka, sem pozdravila z eno mažo. Kolegica je imela 30 flekov, pristala v bolnici.
Drugače pa sem jaz odkar sem noseča jedla že pršut, pa tudi domač tatarc. Sicer sem pa prebrala, da če je blo meso premrznjeno, da pol ni panike. Lahko da sem si tudi narobe predstavljala.

To si imela mikrosporijo, ki jo dobiš z božanjem mačk in se pojavijo izpuščaji. Toxoplazmozo pa ponavadi sploh ne veš, da si jo imel.

Neposredna povezava do sporočila: 1129
4.8.2011 15:29:01   
Janchek81
Anonimna...baje da toksoplazmozo res ne veš kako si jo prebolel, lahko pa imaš zatečene bezgavke in pojavi se kot ena gripa ... tko piše user posted image  res pa je, da ne morš vedt al je gripa al je toksoplazmoza user posted image  jaz sem že tokrat imela zatečene bezgavke in tko naprej, pa je še žal nisem prebolela user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
4.8.2011 15:53:38   
vijolica2
Mene pa zanima glede tega paketa katerega prejmemo ob rojstvu od države-v vrednosti 280 eur. Slišala sem da se je včasih dalo vzeti denar, sedaj pa si moraš izbrati nekaj iz paketa. A je to res?? Če je kaj si nameravate vzeti?
Link : http://www.novorojencek.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1131
4.8.2011 16:05:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Mene pa zanima glede tega paketa katerega prejmemo ob rojstvu od države-v vrednosti 280 eur. Slišala sem da se je včasih dalo vzeti denar, sedaj pa si moraš izbrati nekaj iz paketa. A je to res?? Če je kaj si nameravate vzeti?
Link : http://www.novorojencek.com/

Lahko vzameš tudi denar. Jaz sem obakrat vzela denar, pa sedaj ga bom tudi, ker imam še vse pripravljeno za dojenčka.

(odgovor članu vijolica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1132
4.8.2011 16:07:09   
vijolica2
A si sigurna? Ker baje je to lani ali predlani stopilo v veljavo? ne vem tako sem slišala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
4.8.2011 16:16:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

A si sigurna? Ker baje je to lani ali predlani stopilo v veljavo? ne vem tako sem slišala.user posted image

Denar sem vzela lani septembra, kolegica pa je rodila letos pa je tudi vzela denar, tko da je sigurno.

Neposredna povezava do sporočila: 1134
4.8.2011 16:30:34   
vijolica2
ooo super.hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
4.8.2011 16:35:35   
Janchek81
Kolegica je tudi rodila maja letos in vzela denar in ga tudi dobila user posted image   Tako, da PREVERJENO! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1136
4.8.2011 16:45:53   
vijolica2
To je pa super novica. No dobro da sem preverilauser posted image A drugače imate že kaj kupljenega? Te večje stvari-postlca, previjalna, banca, voziček??
Jaz še nimam nič, ker se nekako nočem zaleteti, da nebo potem kakšne neprijetno presenečenje.

Neposredna povezava do sporočila: 1137
4.8.2011 17:14:18   
tecnobica
Mislim, da se da vzeti tudi denar.

Jaz bom vzela previjalno, stolčke trip trap, banjico pa še drobnarijo da naberem do zneska.

Neposredna povezava do sporočila: 1138
4.8.2011 19:30:04   
mefisto
Dober dan!

Ste se pa v zadnjih dneh res razpisale, sem se komaj prebila skozi.user posted image

Malo bom pokomentirala za nazaj. Morfologijo je meni v prvi nosečnosti delala tudi kar osebna G, sedaj v tej nosečnosti (imam drugo G kot v prvi) pa mi bo tudi ona naredila morfologijo in hkrati mi je dala napotnico še za eno morfologijo za drugo mnenje.
mamicaaa tudi jaz sem naročena za morfologijo v porodnišnici MB 14.9. in sicer pri dr. Japelj, mogoče se srečava.

Kar se tiče brcik, jih čutim tu in tam ne še redno. Pa sej je še čas, pri prvem sem jih čutila komaj v 21.tednu. Tisto kar je ena napisala da jih je čutila že v 13.tednu se meni zdi zelo nemogoče. Plod je takrat velik komaj okrog 7 cm.

Toksoplazmoza, hja najbolj pogosto jo res najdemo v mačjih iztrebkih, je ma ša marsikje drugje tako kot ste napisale. Jaz sem jo na srečo že tudi prebolela, se mi pa niti sanja ne kdaj.

Za okrogle izpuščaje na koži pa je kriva glivica mikrosporija, ki je tudi res da jo v veliki večini prenašajo zunanje mačke, lahko pa tudi druge živali. Jaz sem jo dobila od morskega prašička. Imela sem eno samo žarišče, ki sem ga mazala z Lamisilom 6 tednov. Ta okužba sicer ni nevarna je pa zelo zelo trdovratna, treba je bit res dosleden pri razkuževanju in mazanju.

vijolica2 sem šla pogledat na link ki si ga prilepila in tudi tam piše. da lahko dobiš enkratni denarni znesek.
Jaz se trenutno še vedno ubadam z vozički. No, sedaj sem smo se odločili da skoraj zagotovo vzamemo Hartana. Sedaj iščem le najcenejšo opcijo, kajti če ga kupim preko interneta iz nemčije me pride 200 evrov ceneje kot pri nas.Ostale stvari pa povečini že tak imam od prvega.

Lep večer vsem!

< Sporočilo je popravil mefisto -- 4.8.2011 19:32:29 >

Neposredna povezava do sporočila: 1139
4.8.2011 20:43:59   
Mistica
Pozdravljene!
Res ste prave čvekice user posted image Saj je prav tako! user posted image

Da še jaz malo pokomentiram.
Tokso. - jaz sem bila negativna na 1. testiranju, zato se moram tudi bolj pazit. Sem pa od nekdaj jedla samo zelenjavo z vrta, kjer tudi mačke hodijo in sem bila zato toliko bolj presenečena, da sem negativna. Se izogibam "rizični" hrani, vendar se ne morem upreti pršutu - tako, da 1x na 14 dni si skoraj zagotovo privoščim sendvič. Ima ali je imela še katera to "šibkost"? user posted image
Kdaj pa vas bodo drugič testirali? Meni je sestra rekla, da šele po 25.tednu, pa nisem prepričana, da sem jo prav razumela. Kaj pa če si takrat pozitiven, kako lahko pomagajo?

Kg - jaz sem v 18.tednu še vedno na istih kg. Najbrž prihaja sedaj to obdobje, ko bomo vzhajale kot buhtelčkiuser posted image . Do sedaj namreč nisem posebno spreminjala svojega "režima" hranjenja, ne glede količine, ne glede hrane, obrokov, edino zjutraj pojem malce več. Zasmrdeli so mi neki toasti, ki sem si jih pripravljala za malico, ostalo mislim da ne oz. je minilo po 10. tednu.

V nabavo bova midva šla jeseni, tam enkrat septembra. Rada bi tudi prepleskala in porisala stene tam kjer bo naš mali škratek. Kot kaže si bova nekaj stvari lahko tudi sposodila, nekaj dobila. Sva bila tudi v Ikei, sicer nisem ravno njihov fun, a moram reči, da imajo za malčke izredno lepe stvari, igrače ter ideje in rešitve. Najbrž bova kaj kupila tudi tam. Pa še cenovno se splača.

Materinska šola - midva bova tudi šla v Po. Sept. se mi zdi malo zgodaj, tako da bova najbrž zbrala naslednji termin, novembra.

Lep pozdravček vsem

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
5.8.2011 6:56:59   
Janchek81
Mistica no to kar je tvoja 'šibkost' je zgleda šibkost dostih nosečnic user posted image  Tudi jaz se pač ne uprem pršutu, pa en zato, da se ne bi mogla, ampak zato, ker sm pač slišala, da naj se ne bi s tem mogla okužiti, ker so živali tako pregledane in morjo met pečat..itd, tako da ... če niso ble one okužene pa tud jaz ne bom ... jem ga ko je prilika ... največkrat na pizzi user posted image  potem sendvič, ali pa tudi če je kakšen narezek - zdaj v juliju je imelo dost kolegic RD in valda pride to na mizo .. a bom rekla NE? user posted image  user posted image

Kar se nakupovanja tiče mam jaz že vse nabavljeno, ker smo v prvo mal preveč hitel in sem vse nabavla v 21.tednu moje nosečnosti, tako, da zdej res ne bom NIČ kar nama še manjka ampak bom po 30.tednu šla mal preverjat ali pa komu naročila, da mi prinese pa mu jaz nakažem denar - tako pri nas v familiji pač poteka user posted image

Evo danes je peeeeetek .. čeprav mam prav naporen vikend .. še u nedeljo grem v MB po enga mucka za tasta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
5.8.2011 7:25:00   
soncnica28
Dobro jutro punce!

Ste se pa res razpisale user posted image

Kar se zob in dlesni tiče, so tudi mene bolele in skelele, pa sem si jih malo s propolisom namazala in je bilo bolje. Zdej me spet nekaj skeli, pa ne vem al je dlesen al zob, ki ga imam za popravit. Imam pa konc septembra zobozdravnika. Drugače pa tudi jaz uporabljam ščetko Curaprox in mi je super, mi jo je tudi zobar predlagal, ker je zelo mehka za dlesni in ima tako veliko ščetin, da povsod sežejo.

Glede hrane nimam posebnih zahtev, jem tako kot sem prej, po 5 obrokov dnevno, mogoče bi v službi morala malo zmanjšati vnos ogljikovih hidratov (kifeljčkov, potičk in takih zadev), drugače pa si samo malo več kisam solato, kot prej. Se mi je pa prej v mojem ''bruhalnem'' obdobju obračalo, če sem na TV videla kake oglase za hamburgerje in podobno. Sem pa v tem obdobju shujšala ene 3 kg, tako da sem ob začetka nosečnosti (se pravi v 18.-ih tednih) zredila za ene 1,5 kg.

Glede opreme še nisem nič kupovala, drug teden grem mal po LJ na ogled, predvsem moram dobiti kake nosečniške hlače. Bom pa tud jaz šla mal v Ikeo in Kiko pogledat v Celovec, na netu sem videla, da imajo full lepo posteljnino, pa banjice in te zadeve.

A bušije si kej mažete? Jaz uporabljam maslo za nosečnice Burt's Bees, ki je res odličen in sem rekla, da bom tudi za dojenčka kupila njihovo kozmetiko. Je sicer mal dražja, ampak naravna, na osnovi čebeljega voska. Full je nežna in zelo lepo diši.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
5.8.2011 7:59:30   
Janchek81
soncnica28 jaz imam že od nekdej navado, da se po tuširanju namažem celo telo ali z oljem ali pa s kremo, tako, da imam pa vedno take, da imam mehko in gladko kožo pa da je na naravni bazi ( NUXE, EUCERIN ), tako, da si že od nekdej mažem vse dele telesa user posted image

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
5.8.2011 8:02:48   
mamicaaa
Mefisto- jaz sem tudi naročena pri dr. Japlju (zgleda da on dela tisti dan, ker se menjavajo po dnevih) in sicer že 7.10 zjutraj. Kdaj maš ti uro?

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
5.8.2011 8:53:54   
mamicaaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kdaj pa vas bodo drugič testirali? Meni je sestra rekla, da šele po 25.tednu, pa nisem prepričana, da sem jo prav razumela. Kaj pa če si takrat pozitiven, kako lahko pomagajo?

Jaz še tudi nisem prebolela toksoplazmoze in sem šla zdaj v prvo materinsko knjižico gledat kdaj sem bila drugič testirana, ker se nisem spomnila. No, v glavnem drugič sem bila testirana v 21. tednu, tretjič pa v 32. Predvidevam, da bo zdaj isto.

Sem pa poleg tega še Rh negativna in me čaka še ena injekcija v 27. tednu.

Se bo katera dala testirat na streptokok? Jaz se prvič nisem, zdaj se bom pa sigurno, ker je mala po rojstvu dobila neko infekcijo in niso ugotovili kje jo je fasala. So pa posledice pri otroku lahko zelo hude, če se okužba razvije v tahudi obliki.

V nabavo se meni še ne mudi, ker morem kupit samo posteljico (ostalo mam še vse od prve, glede na to da je stara 15mesecev) cotik itak ne bom kupovala kaj dosti, morem najprej za tavečjo nakupit, ker je vse prerastla.

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
5.8.2011 8:59:43   
tix
dobro jutro.

Jaz sem čist zmahana, ker smo imel cel žur ponoč, malega je nekaj predvidevam bolelo, najprej sem mislila, da je kakšen zob ker si je skoz po ustih še me jokom drgnil ampak je bilo prehudo, mogoče ga je bolel trebuh, ker sem mu dala sveže stisnjen sok agrumov ampak ga je popil mogoče 2 požirka, jokal je non stop od 22-1h, z izjemo, da je vmes zaspal 2x za pol ure, potem je spal do zjutraj in zdele je kot da nič ne bi bilo, upam ,da tako ostane.

na KG sem kar tam tan, malo niham 65-66 user posted image

tudi jaz sem pri recinkotu naročila posteljico, jogi in stolček za hranjenje, drugače sem pa vzela denar.

Edino kar mi manjka so oblačila za punčko user posted image user posted image ali pa vsaj bolj zimska fantovska. Sem se odločila da na prvem UZ vprašam za spol, če prav sem bila v 1user posted image proti user posted image enga imam že v četrtek, sicer MV ampak upam, da bo še malo pokukal v trebuh user posted image

Jaz dobim za vsak UZ napotnico ampak mi ga nardi moja G, v drugem nadstropju

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
5.8.2011 9:05:37   
Janchek81
Tudi jaz odgovarjam na to, kdaj me bodo testirali drugič za tokso .. napisano imam v 24. ali 25. tednu user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
5.8.2011 11:03:59   
luši
ojla

js sm bla za toxo prvič testirana v 10 tednu zdej mam že napotnico za 20. teden. po tem pa še v 30tem. tko je blo že v prvi nosečnosti, ker je pač še nisem prebolela. je pa tko da mam js živali vseh sort že celo življenje okrog sebe (pa so zunaj in notri) in je rekla G, da če do sedaj nisem prebolela, je zelo zelo zelo malo verjetno da bi jo med nesočnostjo. tko da pršut je pri meni obvezen - se ga ne odpovem; pazim pa da zelenjavo z vrta dobro toplotno obdelam, solato pa večkrat operem - tudi če se mi ne zdi več potrebno. čeprov mi solata (zelena) zadnje čase sploh ne paše - velik rajši pojem kako vloženo peso, kumarice, ali pa paradižnik, papriko v solati. Normalno pa jem industijsko tatarsko ker baje je vse obdelano.

S kilogrami se js gibljem zdej nekje okrog 50... tko da sm pridobila 4kg. ampak kokr se poznam jih bom samo 4 še do konca. tko je blo tut v prejšni.

Dlesen pa tut men krvavi občasno - ampak baje je to med nosečnostjo normalno - ker zanič sem paniko zagnala (ker drugač nimam problemov z zobmi) in me je zobar med vrati obrnu češ da to med nosečnostjo ne pomeni nič -- glede na mojo kartoteko. tko da se ne obremenjujem okrog tega - ker boli pa nič. Je pa zanimivo da mi med vsako nosečnostjo začne rast en modrostn zob. tko da če bom šla 4x skoz bom pa mogoč mela vse 4 user posted image

V materinski šoli sem bla js v prvi nosečnosti, ampak bom šla zdej še enkrat, ker mojga prvič ni blo tko da bo šu še on zraven. da namo pol v porodni njega po tleh pobiral user posted image šla bova pa tut tm oktobra/novembra odvisn kdaj bojo termini.

V paketu bom pa js tut vzela denar to rundo - ker opremo mamo še vso (bo podedovalo od starejšega bratca - ker bo tamau dobu novo sobo - in sicer smo se odločili že za mladinsko - da ne bo treba 3x menjat), oblačil tudi neomejeno v sposoji, pa ogromno svojih - ker pač je bil prvi pravnuk pa dobi vse od A-Ž ( ne po moji želji).

Tko da edini večji nakup, ki me čaka, je voziček.

no punce lepo se imejte pa pazite nase
papa

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

Neposredna povezava do sporočila: 1148
5.8.2011 11:26:52   
urshek
No, pa se vam še js pridružim. :)
Mi mamo rok 30.1., (po prvem pregledu in NS, se datuma ujemata) tako da zaenkrat še spadamo pod Januarčke :) in je to moja prva nosečnost.
Dlesni so pri meni krvavele že pred nosečnostjo, tako da je zdaj samo še slabše. Zobozdravnica mi je priporočila ustno vodico Elmex (zaradi bruhanja in kisline v prvem tromesečju) in spiranje s kamilico ali žajbljem. Zagotovila pa mi je, da mi zobje ne bodo izpadli. Puf, sreča. :)
Zdaj pa grem nazaj počivat, da se ta bronhitis pozdravi.

Lepo se imejte in pazite nase. ;)

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
5.8.2011 11:37:23   
klavdiy4
Hei hei user posted image -e ..

Bom malce komentirala, ker nimam veliko časa (kosilo in popoldanska službauser posted image )...

Materinska šola...sva jo obiskovala pri prejšnji nosečnosti in jo bova tudi sedaj....za termin še sicer nevem, mislim pa da jo imajo v bližini enkrat mesečno...bom pa pogrešala družbo, saj sva prejšno materinsko šolo obiskovali s sestro skupaj....user posted image

Telovadba ...  Je na žalost ni nikjer v bližini, pa tudi časa ni veliko (služba, 2 in pol letna hčerkica, ....itd). Smo se pa zato odločili za daljše sprehode...user posted image

Porod ... Prejšnji je bil v Celju ... sedaj pa se odločam med Celjem in Ljubljano ...

Kopanje/ dopust... Pred 14 dnem sva se šli s hčerkico namakat v terme Topolščica. V vodi sicer nisem pretiravala , samo toliko, da sva prebili deževen dan brez atija...user posted image
Na dopust pa se odpravljamo 7. septebra in sicer v Tunizijo za en teden. Me pa malce skrbi, ker sem od sestrične slišala, da sta se z fantom tam zastrupila s hrano. user posted image

Kg .... od prejšnjega pregleda sem shujšala za 3 kg ...  veliko hrane mi sploh ne ugaja npr. kisle kumarice, vložena paprika, itd..... bi pa jedla čokoladooooooo user posted image ....

Denar ... mi bomo vzeli od paketa na socialni denar... vozek smo kupili prej nov, toda ga bomo zamenjali,...moramo pa poskrbeti tudi za nakup posteljice in še nekaterih malenkosti....

Angel sound .... skoraj vsaki večer poslušamo veselico v trebuhu ...user posted image  

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.