|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
4.8.2011 10:38:59   
tecnobica
Tole sem mislila http://www.curaprox.si/izdelki/curakid/curakid_careset.aspx

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
4.8.2011 10:41:05   
Janchek81
Anonimna K klicala sem na 01/522-61-10, to k mi je tud včeraj ginekologinja napisala na napotnico .. pa kr vztrajej, ker naročanje je od 8h - 11h in lahko ti povem da sem dobila linijo šele ob 8.30 pa sem klicala 100% ene 20x .. skoz ZASEDENO user posted image

kokosh vidš, boš pa za naslednjič že vedla kako in kaj je s cuncami .. ma sj tko je .. čez poletje in zdj k je toplo ni panike .. ampak kaj pa pol pozim .. sj sploh ne vem kaj bom ... ker prejšnje leto sem žal prej rodila user posted image  tukaj pa poslušam, da so nekatere imele žabe, pa čez debele pajkice pa neki čez rit potegnjen - kkšn daljši vulnen puloverčk ali pa puli ... tko, da ... no ja, ne prehitevajmo dogodkov, bom o tem takrat razmišljala ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1102
4.8.2011 10:41:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tecnobica

Tole sem mislila http://www.curaprox.si/izdelki/curakid/curakid_careset.aspx

Super, to bom ziher kupila.

Neposredna povezava do sporočila: 1103
4.8.2011 10:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Anonimna K klicala sem na 01/522-61-10, to k mi je tud včeraj ginekologinja napisala na napotnico .. pa kr vztrajej, ker naročanje je od 8h - 11h in lahko ti povem da sem dobila linijo šele ob 8.30 pa sem klicala 100% ene 20x .. skoz ZASEDENO user posted image

Hvala. A si kaj vprašala kateri ginekolog bo takrat delal?

(odgovor članu Janchek81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1104
4.8.2011 10:47:38   
Janchek81
Anonimna K mislim, da bo dr.Šajina .. ona mi je tud delala NS, nisem pa 100%, sej pomoje majo deljeno, jaz sem naročena ob 11.45 ( dopoldne ), popoldne je potem druga ... sej vse ki opravljajo v porodnišnici morofologijo so OK - vsaj men user posted image  Sem bila pri treh .. najboljša mi je pa dr.Premru - Sršen ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
4.8.2011 11:50:57   
ana.nunez25
anonimna k tut jst uporabljam curaprox, ze vec kot 1 leto, ker mam ze nasploh obcutljive in krvavece dlesni in ta scetka mi je res pomagala, le da je zdj problem ta da so zdj vnete in predvsem bolece in to cez cel dan...no, danes sm se zbudila in so mal bols, tko da upam da bo usak dan bols user posted image user posted image user posted image

me pa je moj uceri ko sm mu povedala da mam ta problem mal ukregu...ce se prehranjujem tko kot se morm...bla, bla...ce jem vitamine, pa folno..ko sm sla od tm mi je tasca rekla da se bos ja prehranjevala tko k treba..itak skos cez cel dan sam jem, se trudm cimvec sadja, zelenjave in zdrave hrane na sploh...ampak on glede na to da studira medicino, ve vse o vsem, in pol ze za vsako malenkost pizdi ucasih...u skrajnem primeru bom mogla do zobarja pa da vidm kaj mi rece..se mi pa en zob mal maje tko da to me mal skrbi...ampak bo ze

dons nj bi se mal ohladil..sicer zaenkrat tle u domzalah se nc ne kaze na to...hehe

Neposredna povezava do sporočila: 1106
4.8.2011 12:01:44   
Janchek81
ana.nunez25 sam človek se v današnjem času vpraša kaj je to 'zdrava' prehrana in kaj je to 'zdrava' hrana, ko je že vse umetno, tudi če pridelaš karkoli sam ni več to taka hrana kot je bila včasih .. edino če je mislil to na to koliko OH, koliko beljakovin in koliko škroba ima tvoja prehrana oz. prehranjevanje user posted image  Tudi uni vitamini, ki obstajajo v različnih tabletkah, šumečih tabletih ...itd niso prov nič kaj zdravi, to je sama kemija in sama 'umetna' hrana .. oz. dopolnila k prehrani ...
Jaz sem vseeno mnenja, da naj človek prisluhne svojemu telesu in naj je tisto kar mu paše ... edino če ima posameznik probleme z zdravjem, to je drugo, ker se moraš prehranjevati z določeno hrano ..

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
4.8.2011 12:31:37   
ana.nunez25
Janchek81 se cist strinjam s tvojim mnenjem...to kar mi je on hotu povedat je to da morm pac jest. itak da jem...hvala bogu...vem pa da nekatere nosecnice zlo mau jejo ko so nosece, al pa pac use zbruhajo(ne po svoji krivdi oz. zelji-logicno) in posledice tega seveda cuti otrok ko se rodi z mal kg. ...uglavnem glede na to da skor usako uro jem, se on nima kj bat glede tega...heheheh..ceprou velik jem se mi trenutno kile se ne poznajo, upam da v mejah normale tko tut ostane. glede na mojo zacetno kilazo 50 kg ce pridem tm do 60 al pa mal cez bo to cist ql...

kok ste pa ve kj vagale na zacetku nosecnosti in kok ste pridobile do zdj..ce ste?? odgovori seveda tista ki zeli

Neposredna povezava do sporočila: 1108
4.8.2011 12:40:53   
tecnobica
AnaNunez, v nosečnosti so vedno dlesni bolj občutljive. Jaz sem si hvala bogu pred nosečnostjo vse zobe poštimala, tko da ko sem bla en mesec nazaj pri zobarci, je rekla, da se vidmo čez eno leto, razen če bodo kake težave. Lahko pa pridem po nasvet kadarkoli. me je pa tudi opozorila, da lahko dlesni krvavijo, pa da to ni nič takega. Da so tudi njej, ko je bila noseča.

Kar se hrane tiče, jaz gledam, da jem ful domače hrane, pa če se le da, pridelamo vse brez raznih škropiv. samo kaj ko mi reccimo paradižnik sploh ne paše letos, pa toliko ga imamo. Mi naredi ful kislino. Zadnje čase jem (no, prov žrem) radič, pa kak jajček dam gor al pa malo fižolčka. Drugače pa jem tko kot sem prej, morda še manj. Kile mi do sedaj uspeva kontrolirat in sem se od začetka zredila "samo" za kilo. Pa upam, da ne bo šlo več kaj preveč gor. Ker imam že tko od prej zaloge več kot preveč.

Evo, sem pa lihkar spravla še eno elevitko pojest. Odkar je šel 3. mesec mimo, je ne jem več. Pa saj dobim vse vitaminčke s hrano, vsaj upam. Mi je ostala še ena tablica Elevita in sem se odločila, da moram to pojest do konca nosečnosti. Mogoče bom vsake kvatre eno, pa bodo šle.

Neposredna povezava do sporočila: 1109
4.8.2011 12:46:45   
tecnobica
Če bi rada katera naročila brezplačen vzorček Toto hladilnega mazila od Tosame, lahko pošlje mail na to.to@tosama.si in posreduje svoj naslov, kamor ji ga bodo poslali. Je pa omejeno na 300 vzorčkov, tako da pohitite.

Neposredna povezava do sporočila: 1110
4.8.2011 12:53:18   
Janchek81
ana.nunez25 jaz sem tehtala pred nosečnostjo 61kg, zdaj jih imam pa že 67 user posted image user posted image  pa lahko rečem da sem prve tri mesce kar jedla in jedla, zdej se je to vse bolj pomirilo, hvala bogu, ker enostavno ( nekatere tega ne bodo razumele ) se nočem razlezti kot en čigumi user posted image  ker se potem sama ne bom dobro počutila, zato veliko delam na tem, da jem v večini zelenjavo, sadje ... men ful paše drgač paradajzova solata in to začuda z čebulo user posted image user posted image  prej pa NIKOL čebule gor .. pa bučno olje pa kis pa kkšn košček sira ( gauda + mocarela ) pa tud kakšn mehko kuhan jajček .. čeprou sem brala, da jajca naj ne bi bla ne vem kok dobra v času nosečnosti, baje da lahko tud tokso dobiš prek jajc ....  ubistvu upam na to, da se kakor se le da prehranjujem z kvalitetno hrano, ki se hitreje razgrajuje v telesu ( sj veste, na podlagi ločevalne diete, pri kateri nisi nikoli lačen ) ... tako da .... čeprav, če pa se pač bom razlezla se pa pač bom user posted image user posted image  važno, da bo z user posted image  vse tako kot mora biti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1111
4.8.2011 13:13:08   
coccinella

AnaNunez, v nosečnosti so vedno dlesni bolj občutljive. Jaz sem si hvala bogu pred nosečnostjo vse zobe poštimala, tko da ko sem bla en mesec nazaj pri zobarci, je rekla, da se vidmo čez eno leto, razen če bodo kake težave. Lahko pa pridem po nasvet kadarkoli. me je pa tudi opozorila, da lahko dlesni krvavijo, pa da to ni nič takega. Da so tudi njej, ko je bila noseča.

Hmmmmmm a potem je boljše da med nosečnostjo ne hodiš k zobarju? Kaj pa če se ti naredi kakšna luknja ali pa plomba odpade......Kaj mislim reči, ali je to lahko "nevarno"?

Neposredna povezava do sporočila: 1112
4.8.2011 13:14:03   
ana.nunez25
jajca se mi zdi da niso nevarna ce jih sam npr. speces oz. primerno toplotno obdelas...sm pa brala da je majoneza odsvetovana...razlog so verjetno jajca, ceprou se mi zdi da jih morjo tut skuhat predn jih not dajo...nism pa zihr...po izvidih sm jst vsaj kokr mi je G reku ze imuna na tokso..oz. sm jo ze prebolela, ampak se useen izogibam hrani ki nj bi bla "nevarna" za to...

Neposredna povezava do sporočila: 1113
4.8.2011 13:37:16   
Janchek81
ana.nunez25 ja če si prebolela tokso pol se nimaš česa bati, une ki je nismo se mormo pa pazit user posted image  kar se tiče majoneze ki je kupljena je že tako predelana, da naj ne bi bila škodljiva, jih dost poznam, ki so jo jedle med nosečnostjo pa ni blo nič narobe, tudi sama sem vprašala v prejšnji nosečnosti mojo G pa je rekla, da kupljena ni problema, domača pa je problematična in to prav zaradi jajc, ker niso obdelana in so surova.

Mene pa zanima, če so vam kakšne stvari zasmrdele in kakšne zadišale zdaj v nosečnosti, ki jih prej niste jedle ali lih obratno. Pri meni smešno se je izkazalo, da mi zdaj abnormalno paše čebula, prej je niti poizkusila nism user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1114
4.8.2011 13:43:53   
tix
jajca so "nevarna" zaradi salmonele ne toksoplazme. Majoneza domača, je odsvetovana ker je iz surovih jajc. Ampak mislim, da salmonela načeloma škoduje nosečnosti ne direktno plodu.

Če si ša tokso že prebolela pa se pa res ni treba izogibati "potencialno nevarnih"

Upam, da sem katero odrešila kakšne pretirane skrbi.  

Neposredna povezava do sporočila: 1115
4.8.2011 14:05:15   
Janchek81
tix men je G včeraj rekla, da za toksoplazmozo se izogibam domače majoneze in ne za salmonelo user posted image  edin če se je ona zmotila ....

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
4.8.2011 14:08:43   
kokosh
Moja teža - začela sem s 77 kg, izgubila 2 v prvih 10 tednih, zdaj pa sem na 77.5 (ITM 25.5). Od 12. tedna, ko mi spet uspeva še kar normalno jesti, sem doslej v 6 tednih dobila 0.5 kg.

Uprla se mi je perutnina, sicer pa skušam jesti čimveč mleka, zelenjave (kumare, bučke, stročji fižol) in sadja ter čimmanj kruha. Kakih bizarnih prehranjevalnih želja (še) nimam, sploh ni kakega cirkusa zaradi nosečnosti. Aja, edino človeških vonjav na LPP ne pa morem prenašati. Fuj fuj fuj user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
4.8.2011 14:17:03   
Janchek81
kokosh Aja, edino človeških vonjav na LPP ne pa morem prenašati. Fuj fuj fuj user posted image   --> to jih jaz že prej nisem mogla user posted image user posted image  čeprav tudi ne maram, če se moj preveč našprica s kkašnim močnim vonjem parfuma ... mi je bolj všeč, če se samo s sprayom ... user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
4.8.2011 14:17:53   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Hmmmmmm a potem je boljše da med nosečnostjo ne hodiš k zobarju? Kaj pa če se ti naredi kakšna luknja ali pa plomba odpade......Kaj mislim reči, ali je to lahko "nevarno"?

Seveda, obvezno k zobarju, čimprej popravit zob! Pa povej, da si noseča. Sicer pa jim po novem to piše v računalniku, ko kartico not vtaknejo.

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
4.8.2011 14:21:28   
tecnobica
Salmonelo se dobi od jajc. Zato jih je treba dobro termično obdelati. Bolje trdo kuhan, kot mehko. Pa ko jih pečete na oko, mora bit vse zapečeno.

Toksoplazmo pa prenašajo mačke (iztrebki), dobi se jo pa tudi s surovim mesom (tatarc, pršut, suhomesnati izdelki). Jaz sem jo že prebolela.

Neposredna povezava do sporočila: 1120
4.8.2011 14:25:10   
Janchek81
tecnobica evo k sm lih zanc prebrala od toksoplazmoze še pa še user posted image  toksoplazmozo dobiš lahko od mačjih iztrebkov ( striktno od mačk, ki so vzunaj, jejo surovo meso, ptiče, miši ... ), zelenjave ( premalo umito ), sadje ( premalo umito ) in pa surovo meso. Lahko pa se jo dobi tudi od brkljanja po domačem vrtu ( iztrebki ptičev, mačk ... ) ... če pa ima katera revijo Nosečnost ( pomlad - poletje 2011 ) res o tem piše ogromno user posted image  jaz sem sis triktno zato prebirala, ker imam doma mačko in ker je še nisem prebolela, pa sem si oddahnila, ker naša mačka je striktno samo notri, je pa res, da je bolje, da se nosečnica izogiba čiščenju njegovega wc-ja user posted image  tako, da to opravlja že od začetka moj partner ali pa oči user posted image

Kar se tiče jajc, majoneze ... zgleda da se potem z G nisva razumeli, ali ona mene ne, ali pa tud možno da jaz nje ne ...

Neposredna povezava do sporočila: 1121
4.8.2011 14:35:07   
tecnobica
Jaz sem jo fasala tam nekje pri 20. letih, ker sva s kolegico na enmu pikniku božali eno mačko. In sva obe dobili. Jaz sem imela dva fleka, sem pozdravila z eno mažo. Kolegica je imela 30 flekov, pristala v bolnici.
Drugače pa sem jaz odkar sem noseča jedla že pršut, pa tudi domač tatarc. Sicer sem pa prebrala, da če je blo meso premrznjeno, da pol ni panike. Lahko da sem si tudi narobe predstavljala.

Neposredna povezava do sporočila: 1122
4.8.2011 14:37:29   
kokosh
Janchek je napisal/a:

čeprav tudi ne maram, če se moj preveč našprica s kkašnim močnim vonjem parfuma ... mi je bolj všeč, če se samo s sprayom ... user posted image

Jaz ga pa kar v tuš naženem, je najbolj za zihr user posted image

< Sporočilo je popravil kokosh -- 4.8.2011 14:38:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 1123
4.8.2011 14:38:37   
ana.nunez25
uf...prve 3 mesce parfuma niti od delc nism hotla vidt...kaj sele vohat. zase sm uporabljala samo deodorant, pa mi je tut ta zlo mocno smrdeu, sam to je blo treba uporabljat, parfum je luksuz ce tko recm.
od hrane edin piscanc da se mi mal upira in ga rajs ne jem, ostalo pa kr use. velik solate mi pase in kr dost kisla mi je usec.

Neposredna povezava do sporočila: 1124
4.8.2011 14:40:08   
Anonimen
coccinella seveda moraš k zobozdravniku tudi med nosečnostjo, jaz sem bila prejšnji teden, da mi je vse porihtala in mi sedaj eno leto ni treba.

Kar se tiče jajc glih za toxoplazmozo niso nevarna, lahko pa s surovimi jajci dobiš Listerio monocytogenes, ki je v nosečnosti tudi zelo nevarna, ker lahko povzroči splav ali pa sepso pri novorojenčku. Zaradi tega tudi ni priporočljivo jesti domačih nepasteriziranih mlečnih izdelkov in suhomesnatih izdelkov. Tudi če ste toxo že prebolele pazite pri hrani, za Listerio ne pozarjajo toliko, ker je redka ampak jo vseeno lahko dobiš.
Toxo pa lahko dobiš tudi s slabo oprano zelenjavo, če so na vrt hodile muce kakat.

Kupljeno majonezo pa lahko brez skrbi jeste, ker so v njej pasterizirana jajca.

Apetita nimam pretiranega, mi skoraj nobena hrana ne diši razen svežih kumaric, bi jih lahko jedla vsak dan 3x. Do 18t sem se zredila 1kg.
Tudi mene motijo prešvicani ljudje, mi kar slabo rata, fujuser posted image

Anonimna K

Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.