ursah
|
Oj, sporočam še naše mere: naša Eva je imela 3.970 g, dolga pa 57 g. Porodna zgodba na kratko: v nedeljko, 15.1. prišla na pregled, odprta še vedno 2 cm, 3 dni čez rok, vse pripravljeno za porod, čeprav še nobenih popadkov, so predlagali, da ga kar sprožijo in jaz sem bila za (hm, zarečeni kruh, sicer sem bila prepričana, da bom čakala na svoje popadke, amak se mi enostavno ni dalo več čakat). Sprejeta ob 11h (klistir), dobila umetne popadke, ki do cca 14h niso prehudo boleli (tako da nisem vzela takrat EA, ko jo je prišla anesteziologinja ponudit, potem je šla pa le-ta domov in bila kao prpravljena na klic). Ob 14h predrli mehur, nato so se popadki počasi stopnjevali. Večino časa sem bila pokonci, na žogi, stala, moj me je masiral in dihal z mano (ker to dihanje v trenutku bolečine kar malo pozabiš). Med popadki sem ležala edino, ko so me pregledovali, in leže na hrbtu so me takrat sv...sko boleli. Odpirala sem se počasi, po 1 cm na uro, in ob 15h sem zračunala, da če bo šlo tako, da bo trajalo še 5 ur za 5 cm in sem rekla, da hočem epiduralno. No, ne vem kaj so takrat storili, ampak potem sem se začela pa ekspresno odpirat, tako da niti ni bilo več časa za EA. Rodila sem ob 17.08, ene 4-5x morala potisnit, in to je bila dejansko najhujša bolečina in fizični napor v mojem življenju, res mi je bilo hudo. Ampak kot ste že nekatere pisale, v trenutku, ko dobiš otročka na trebuh in veš da je mimo, je mimo tudi bolečina. Aja, Dolantina nisem hotela, sem pa dihala v tisto masko s plinom (ni pomagalo kaj dosti). V porodnišnici je bilo super, vsi prijazni. Sedaj smo doma in se že navajamo skupaj. Dojenje nam (se mi zdi) še ne teče dobro; kljub temu, da že imam eno hčerkico, nam prvič ni steklo, zato niti ne vem še ali je to v redu ali ne, ampak mala je daleč od urnika "poje-spi 3 ure-poje-spi 3 ure...), ampak imamo cikle maratonskega dojenja, v katerem mi drema v naročju (in se zbudi, ko jo odložim), ali zaspi za 1/2-1 urco, nato pa pride obdobje, ko spi po 3-5 ur skupaj. Zato me zelo zanima, tiste ki ste že mamice, ali je tudi pri vas tako? Patronažna je svetovala (kot tudi v P), da naj jo ne dojim pogosteje kot na 2-3 ure, in to po 15 min na eni strani, ampak nihče pa ne pove, kaj narediš v tistem vmesnem obdobju, ko otrok tudi išče dojko in ne mara dude . Jo pa tudi malo muči kakanje in vetrovi, takrat se ful napenja in trudi...
|