kokosh
|
se nasa porodna zgodba... V noci s sobote na nedeljo so me okoli 2h ponoci prebudili krci v trebuhu, ki so do jutra napredovali na slabih 10 min. Ker sem bila cez rok, sva z MM odsla v porodnisnico v PO (sprememba odlocitve za porodnisnico je bila sprva intuitivna, ampak se je kasneje nasel kup utemeljenih razlogov zanjo). Ob prihodu v p so popadki izginili, jaz pa odprta za 1cm. In sva sla nazaj v Lj. Tisto nedeljo je potem sledilo nabiranje kilometrov na podplatih :D popoldne so obcasni popadki spet prisli in se ponoci stopnjevali na 5 min. In sva sla v P, kjer so ob priklopu na CTG spet izginili. Obdrzali so me na oddelku, kjer smo zaman lovili dogajanje na CTG. V noci na torek so bili na max 8 min do jutra in odpiranje je po se dveh noceh napredovalo do 2(!) cm, cez dan spet nic. Zvecer spet ista zgodba, ki pa je k sreci ob 2h ponoci dobila napredovanje z odtekanjem vode. Kako to zgleda - priblizno zlica prozorne tekocine nedolocljivega vonja se uliva ob popadku ali ob vstajanju (tocno ves, kdaj se ulije). Popadki so se koncno zaceli gostiti z 8 min proti sanjskim 5, ki so vstopnica v porodni oddelek. Vse popadke v zadnji noci sem presopihala med hojo po sobi, saj so bili leže neznosni. Ob 5h zjutraj sem priromala na porodni oddelek, kjer so poooocasne priprave potekale do 7h, ko so me v druzbi MM namontrirali na vse cevke in kable na porodni postelji. Kljub prvotnemu odporu do EA in prepricanosti v cimbolj naraven porod sem se navsezadnje odlocila zanjo. Bila sem enostavno prevec izcrpana in utrujena od dogajanja preteklih 4 noci. Od tu naprej je pa klisejsko lepo. Celo dopoldne je sijalo sonce v porodno sobo, osebje je bilo prijetno pomirjujoce, bolelo ni nic, cutila sem napredovanje otrocka po porodni poti, MM je bil zacuden, da sploh nisem nic tecna, iztis je bil sicer naporen, ampak nic posebnega in nebolec... Prerezu presredka sem se za las izognila na racun majhne raztrganine (1 siv), klistir bi pa lahko odklonila. Tako je po uradno 8h poroda na beli dan prisel najin fantek (11.1., 3660, 53). Od sobote sva doma. Medtem smo imeli obisk patronazne sestre, hiperprodukcijo mleka, zastoj in mastitis na obeh dojkah. Izredne razmere se pocasi umirjajo (kolicina mleka nekoliko upadla, vrocina tudi, od crpalke razzrte bradavice se obnavljajo ...), tako da upam, da bodo stvari stekle kot je treba. Pri TT>38 st. nisem dojila, potem sem na obeh dojkah hkrati zaradi redukcije kolicine, zdaj bom pa nadaljevala izmenicno na eni in drugi... Malcek je buden 1-3h, potem pa spi po navdihu 2-4h. Ce mi ga ponoci uspe nafintirati in podojiti v temi, preden se predrami, vsi skupaj spimo 5h :D :D zbujam ga ne za obroke, je, ko se zbudi sam. Cestitke svezim mamam in prijazne porode cakajocim :)
|