|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI
20.6.2011 21:16:42   
*zabica*
Sandra-sandra in Aleda: uspešno in nebolečo punkcijo vama želim, bom mislila na vaju user posted image
Tole s folikli je tudi meni čudno...na zadnjem Uz sem imela 6 foliklov, na dan punkcije pa so bili samo še 4...Sem vprašala, če lahko počijo, vendar mi je dr. odgovorila da ne...ni mi pa jasno kam sta potem izginila 2 user posted image

< Sporočilo je popravil *zabica* -- 20.6.2011 21:19:02 >

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 926
20.6.2011 21:39:24   
andreja83
IZVIRNO SPOROČILO: golobica82

hej...
Spet se malo oglašam user posted image
Po transferju zamrznjenčka mi je uspelo nalulati user posted image . Ker je to trajalo dobre 3 leta, kar ne morem verjet. Zanima me, kdaj so se vam začeli znaki nosečnosti? Jaz se ne počutim nič kaj nosečo, joške so take kot ponavadi, vse drugo pa tudi. UZ imam v ponedeljek 27.6. do takrat je pa še cel teden, jaz pa takooo nestrpna, da vidim, če je res.
ZABICA  edino tokrt (od 4 poskusov) sem imela glavobole od 2. dne transferja dalje... Bojda je to dobro... Glavobole naj bi povzročal hitro naraščajoči nosečniški homon...

Iskrene čestitke golobica  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,

si mi vlila upanja da bi tud men uspelo nalulati user posted image . Tud pr men še nobenih sprememb, tak ko pri prejšnjem transferju ne, sam upam da me križ ne začne boleti potem vem da bi kaj kmalu prišla user posted image !! Upam da je ne bi blo no user posted image Pa sej je še prehitro kaj rečt za znake, če je šele od petka.

Lepo mi bodite, dijo

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 927
20.6.2011 21:41:37   
ninocka26
Zabica tudi na punkciji si imela verjetno 6 foliklov, pridelala si pa 4 celice. Včasih so folikli prazni, včasih je pa v kakšnem več celic. V glavnem šele po punkciji vidijo kakšno je stanje v resnici, ker se na UZ vidijo samo folikli, ne pa tudi če so v njih celice.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 928
20.6.2011 21:45:57   
*zabica*
Pridelal sem 3 celice, folikli so bili pa 4 (2prazna, v enem 1 celica, v enem 2 celici), saj tako je rekla zdravnica...je še sestra/biologinja rekla da piše 3L, 3D...Kakorkoli že, zdaj je itak že vse za mano, zdej mam čist druge skrbi user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 929
21.6.2011 6:55:36   
Aleda
Hvala žabicauser posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 930
21.6.2011 7:04:30   
ninocka26
Žabica tako razmišljanje kot ga imaš je poplnoma pravilno! user posted image  Sedaj je najbolj važno, da te na koncu pričaka velik plus. user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 931
21.6.2011 8:25:05   
kimsy
Andreja83 - jst tud od petka grejem dva pingota! user posted image  Čeprov mene že od nedelje zvija, boli križ... Sam ko sm bla prvič noseča sem mela tud skoz filing, da se bo ulilo, tako da še kar upam!

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 932
21.6.2011 8:54:17   
andreja83
IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

Andreja83 - jst tud od petka grejem dva pingota! user posted image  Čeprov mene že od nedelje zvija, boli križ... Sam ko sm bla prvič noseča sem mela tud skoz filing, da se bo ulilo, tako da še kar upam!

Dober dan vsem!!!

Kimsy držim pesti za pingota, jst mam sam enega sam upam da bi bil pravi. Danes me nekaj trebuh boli user posted image Pa sej optimistični moramo biti a ne? Da tokrat mora uspeti user posted image user posted image

Kaj ktera ve kdaj bi naj prišlo pri zamrzjenčkih do vgnezditve??

Hvala za odgovor

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 933
21.6.2011 9:39:32   
*zabica*
Andreja in Kimsy, držim pesti na rokah in na nogah user posted image user posted image user posted image
Andreja, bodi pozitivna, mene je včeraj tako zvijalo, da sem bila prepričana, da bo prišla user posted image , vendar je ni, tako da gremo naprej z dvignjeno glavo user posted image
Tisa, kje se skrivaš? Vse ok?

< Sporočilo je popravil *zabica* -- 21.6.2011 9:41:45 >

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 934
21.6.2011 10:27:06   
R.Kapka
Golobica čestitke! user posted image

Sandra_sandra in Adela upam, da je bla punkcija uspešna in da se bodo zdej  jajčeca pa semenčeca osvajala pa potem združila in potem se pravilno delila in potem da bosta obe zagledali na paličici velik +, oz. karkoli že paličice pokažejo user posted image

Za tiste, ki že grejete tudi držim pesti, da boste zagledale +!

Jaz pa čakam, kaj mi bodo na naslednjem UZ povedali. Nadejam se dobrih novic in  sevede, da bom tudi jaz po vsej sagi zagledala + user posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 935
21.6.2011 11:28:13   
sandra_sandra
žabica in r.kapka hvala vama na lepih željah..prav tako vsem ostalim..punkcija je za mano..zalo boleča,ampak sem preživela..vendar žal je bil folikel prazen..zakaj ne vem..in se sprašujem,tako da bi prosila vse,ki bi kaj vedele o tem da kaj napišete!

aleda..
pa sva se vseeno videli!! prov pogrešala sem te danes tam.. ampak upam da ti je ratalo..močno držim pesti! javi čim prej! aja prosila bi če katera ve razliko med kratkim in dolgim postopkom kar se tiče foliklov?

(odgovor članu R.Kapka)
Neposredna povezava do sporočila: 936
21.6.2011 12:05:22   
*zabica*
sandra-sandra: žal mi je zate user posted image user posted image user posted image
Pri dolgem postopku štartajo iz nule, saj te najprej spravijo v umetno mene in začnejo s spodbujanjem jačnikov od začetka, pri kratkem postopku, pa začnejo s spodbujanjem po menstruaciji in se nekako ravnajo po tvojem ciklusu.....Še najbolje pa bo, če o tem povprašaš svojega gin. za neplodnost, to kar sem ti jaz napisala je moje razumevanje postopkov in ni nujno točno.....
Si imela sedaj prvi postopek?

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 937
21.6.2011 14:52:30   
Aleda
No jaz sem tut prežvela punkcijo, me je malo bolj bolelo kot zadnjič , verjetno zato ker je blo več foliklov, še vedno pa  ne tako zelo hudo...pridelala sem 5 celic. Danes bom počivala, jutri pa upam da bom že lahko kakšno stvar podelala? Sedaj pa samo upam, da so lahko ločili taprave semenčice od ostalihuser posted image

Sandra_sandra sam res je škoda, ker nisva imele skupaj, a veš kok bi blo fajnuser posted image zgleda da sem tut jaz imela kakšen prazen folikel al mi je pa kakšen počil, ker je bilo manj celic kot sem imela foliklov na UZ. A maš ti slučajno kaj povišan hormon FSH? Naslednjič ti bojo povišal dozo puregona pa bo boljše. Zaradi kratkega in dolgega postopka pa tut jaz ne vem razlike. Ko sem prašala doktorja mi je rekel da ni kakšne razlike med njima in da imam jaz dolgega zato ker imam ICSI postopek, ker lahko potem malo uravnavajo z zdravili da nimam punkcijije čez vikend, ker je s tem več dela in ni toliko zaposlenih čez vikenduser posted image pa ne vem če je to res, ker ko pride čas za punkcijo jo morjo nardit al je vikend al ne.

R. Kapka hvalauser posted image Kdaj ima pa ti UZ?

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 938
21.6.2011 15:07:07   
R.Kapka
sandra_sandra bi ti kaj pametnega povedala pa nimam pojma zakaj se kaj dogaja, čudno smo ustvarjeni vsekakor pa držim pesti, da bo naslednjič uspelo!
Aleda user posted image  za 5 celic!

UZ pa mam v četrtek.
Mi je pa še vedno čudno, da M ni od nikjer, ker mislim da preden začnejo z Menopurjem moram dobit M. Tako, da se bom pustila presenetit kaj mi bodo povedali v četrtek. Me pa v jajčnikih zelo ščipa, upam da cista ne raste. Mam pa full neke sluzi, tako da mogoče pa je cista vseeno počla. V bistvu sem full zmedena ma kaj čem user posted image  bo kar bo! user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 939
21.6.2011 15:15:43   
andreja83
Sandra sandra tud z moje strani mi je zelo žal user posted image user posted image user posted image

Aleda teb pa čestitke, zdej se pa naj vse oplodijo user posted image user posted image

(odgovor članu R.Kapka)
Neposredna povezava do sporočila: 940
21.6.2011 15:20:20   
tisa116

Golobica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Sem te čutila na vodi zadnjič....ker sem te že orenk pogrešala
sandra_sandra-user posted image user posted image user posted image Tudi meni ni jasno kateri postopek je kvazi boljši in na podlagi česa se odločajo za kratki ali dolgi.
Aledauser posted image za 5 celic!
Zdaj pa naj se vse lepo delijo, tvojim so dal same mačo vojačke....tako da bo žurka...
Zabica kako? Evo jaz sem super...se nimam kaj pritoževat...sva bila malo na vikendu zdaj od četrtka..tako da sem se malo sprehajalain poležavala na travi za hiško s knjigico v roki....sem lahko malo pozabila na vse skupaj...
Da bi zdržala do 30? težka bo,težka....ne bo šlo skoz...bom probala do 11 dneva po ET zdržat.
Tečnobica-te že slabi kaj???Srečka nosečka naša!!!
Vsem en lep pozdravček-sa javim kaj zvečer ko mi nhe bo dragi skoz pod prste gledal

(odgovor članu R.Kapka)
Neposredna povezava do sporočila: 941
21.6.2011 15:42:21   
sandra_sandra
res hvala vsem k me tolažite..niti v sanjah si nebi mogla mislit da jst tako močna oseba to potrebuje..ampak danes je zgleda vse prišlo za mano..prov jezna sem nad vsem tem..kako nekaterim vse rata brez problema..jst se pa moram orng naj.... za vsako stvar v tem lajfu..in ne nič ni pol uspeh tok slajši..ker se orng namatraš da te pol vse mine.. ne vem če bom sla v naslednji postopek..

aleda...fuuuuul sem vesela da ti je ratal pridelat tako veliko celic..prov mam filing da ti bo ratal!!!itak da ti bo!!! ne vem če mam povišan hormon..kako to ugotovim?.. probala bom še z ovul.testi..če se že noben od zdravnikov ne potrud ugotovit, kaj je z njimi bom mogoče sama ugotovila..a je katera kdaj jih delala?

še enkrat hvala vsem,res iz srca!!

(odgovor članu tisa116)
Neposredna povezava do sporočila: 942
21.6.2011 16:09:03   
golobica82
hvala... ma sej ne verjamem še... Sicer sem bila danes tako vesela, ker sem imela tak filing v želodcu (rahlo slabost), da sem si želela, da bi bilo vsak dan nekaj časa tako user posted image

Punce špikanje v križu in dol spodaj ni nujeno slab znak!  DRŽIM PESTI, da je to odličen znak!!!

Neposredna povezava do sporočila: 943
21.6.2011 16:09:34   
sandra_sandra
našla sem ta izvid..takole:
LH 3.62
FSH 8.9
PROLAKTIN 13.3

Neposredna povezava do sporočila: 944
21.6.2011 17:42:21   
*zabica*
Žal je tako sandra, da nam je namenjena daljša in bolj trnava pot Življenja....Čez čas bo bolečina in jeza popustila, nabrala boš novih moči in na koncu  boš tudi ti prišla do cilja user posted image user posted image user posted image
Tisa: jest sm ok zaenkrat, mislim da bom tudi jaz delal test 11 dan, čeprov moj dragi nasprotuje temu in pravi, da bova lepo počakala do 29.6. No mogoče on bo, jest pomoje ne user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 945
21.6.2011 17:52:58   
Aleda
Sandra_sandra čist vem kako ti je, ko misliš zdaj pa bo... pa mora it spet nekaj narobeuser posted image toliko enih če-jev je tukaj, da si  sploh ne upaš preveč upati!!! Grem od postopka do postopka, od ene zadeve do druge...no zdaj sem pridelala toliko celic, saj sem vesela ampak ni nujno, da se bo katera oplodila...hočem reči, da nočem preveč pričakovati, čeprav potihem upam!
Seveda pojdi v naslednji postopek, zdaj čez poletje probaj čimveč uživati in se malo sprostiti, če bo mogoče, potem jeseni ali pa konec leta, če še ne boš nosečauser posted image pa pojdi v nov postopek. Itak, da te je zdaj vse skupaj minilo...daj času čas.
Saj jaz se lih ne spoznam na te hormone, sam se mi zdi da imaš malo povišan FSH (ne me prijet za besedo) pa ni nobene panike pomoje. Jaz sem ga imela 11.4, pa sem prvič zelo slabo reagirala, tako kot ti sem imela samo tri folikle in potem dve celici. Dr. mi je rekel, da ker imam povišan FSH nikoli ne bom imela veliko celic im mi je povečal odmerek.
Hvala ti za spodbodo, en user posted image zate.

Neposredna povezava do sporočila: 946
21.6.2011 18:08:36   
Aleda

user posted image

AKTUALNO

Sreda, 22.06.
Spelca82 - ET

Četrtek, 23. 06.
R. Kapka - UZ

Nedelja, 26. 06.
Aleda - ET

Ponedeljek, 27. 06.
Golobica82 - UZ

OBJEMČKI 

user posted image user posted image
sportnica, mala06,  ananaska87
, *Sanela*,
mihika, Cameleon, Buska, Ninanana, ammra,
curkica, pupika83, Sandra_sandra

user posted image user posted image

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

*Žabica* user posted image user posted image   29. 06.
Tisa user posted image user posted image 30. 06.
Andreja83 user posted image 30. 06.

user posted image   KANDIDATKE  V  POSTOPKU    user posted image     

• Latka ( MB)
  • tisa 116 (1. IVF, LJ)
  • *zabica* (1. IVF, LJ)
  • mausikaa (3. ICSI, MB)
  • Aleda (2. ICSI, LJ)
  • frnikola982 (2. ICSI, ?)
  • spelca82 (1. IVF, LJ)
  • lisi (2. IVF, PO)
  • andreja83 (1. IVF, MB)
  • R.Kapka (2. IVF, LJ)
  • Sandra_sandra (1. IVF, LJ)

• user posted image   KANDIDATKE  ZA  POSTOPEK   user posted image           

• lucka 25 (user posted image , 3. IVF, PO, dr. Res) 
  • sportnica (4. ICSI, MB)
  • mala06 (2. IVF, MB, 23. 06 - posvet)
  • womanpolice ( , 1. ICSI, MB, dr. Reljič, 15.9.2011 - posvet)
  • cukica ( , 3. IVF, 13.9.2011 - posvet) 
  • *Sanela* (2. IVF, 12.7.-  posvet)
  • Buska (5. ICSI, PO, dr. Reš)

user posted image user posted image user posted image

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si
Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01/ 23 23 048
Naročanje v MB: 02/ 321 24 62 (za posvet)

NOVE NOSEČKE MAJ/JUNIJ 

user posted image AjdaJakob user posted image user posted image (4.5.)
user posted image srečica17 user posted image (28.4.)
user posted image sabsa user posted image (17.5.)
user posted image tecnobica user posted image (23.5)
user posted image Smejka 11 user posted image user posted image (26.5)
user posted image Golobica82 user posted image

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da ne bo kake zamere, ker ni vpisan/a.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 947
21.6.2011 18:43:09   
golobica82
Sandra_sandra  poskusi piti maco čez poletje, mogoče bo kaj pomagalo. Meni je pomagala pri debelitvi sluznice in urejanju hormonov. Imam res zelo neredne menstre, pa sem jo po maci dobila že po 38 dneh, to je pri meni ful hitro.  Moj možek pa je pil Sequoio pred in med postopkom aprila in takrat nama je prvič usplo pridelati zmrznjenčke. Sequoia je homeopatsko zdravilo, v Italiji se dobi. Lekarnarica tam mi je rekla, da to pomaga pri kvaliteti sperme, jo je pa potrebno piti več kot en mesec... Držim pesti!!!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 948
21.6.2011 19:22:58   
sandra_sandra
sej vem da bo jeza popustila..ampak letos sem ze toliko krat bila prizadeta,,..da enostavno me zlomi! zmeraj sem zivela po nekih svojih načelih..pomagaj vsakomur,tolaži vsakogar..sej tisiti ki me poznajo vejo koliko se za druge potrudim in jim pomagam..ampak ko gre pa zame..je pa res took težka pot..pa ne samo za to..za vse česar se lotim..zato sem jezna..ampak sej bo!

žabica..ti kr nared test pa mu nič ne povej;)))..sicer pa itak veš da bouser posted image !!!

a ti aleda..pa..seveda ti bo ratal!!!!! v nedeljo pa glej da nam takooooooj sporočiš! čakala bom!
aja še to..kar se tiče hormona naj nebi bil previsok..vsaj kolikor sem brala na izvidu in na netu..nevem kje točno sem prebrala..ne najdem tega posta..naj bi bil med boljšim..sej sem se spomnila da mi je biologinja danes povedala da sem imela zelo blago terapijo..da so se bali povišati dozo zaradi hiperce..in da je zato bilo tako malo število foliklov
mah sej sploh ni več važno kaj je blo narobe..je kar je

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 949
21.6.2011 19:29:52   
sandra_sandra
golobica!
maco sem pila ze nekaj casa nazaj..če misliš na tist čaj macina trava..edino nisem poskusila s tisto v prahu iz peruja..drugače sem pa že tok teh zvarkov kupila in pila..da ne omenim belo glino od patra simona ašiča..krvomočnica,pa ašičev ženski čaj..pa neki iz tujine..na vsakem uz mi je rekla gin kako lepo zedebeljeno maternico mam..tko da ne vem v čem naj bi bil problem,razen tega da sem začela močno dvomiti da imam ovulacije..izcedka ni nikoli, merjenje baz.temperature je vsak mesec drugačno..včasih je skoz povisana..vcasih je veckrat na mesec..tko da spet vse skup nič..edino bom se probala s ovul.testi in takrat u akcijo!!

Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?