scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Mah, jaz mislim, da mora vsak zase vedeti, ali pustiti otroka z babico in dedkom na morje. Pri nas jaz ne vidim problema - na babico in dedka je navezan, babica in dedek že eno leto sanjarita, kako bo šel z njima na morje, tako da jima to ni vsiljeno, poleg tega vesta kakšna odgovornost je to, saj sta oba bratova otroka celo otroštvo hodila z njima na morje, jaz nisem posesivna in pretirano zaščitniška mama, moj otrok je prilagodljiv in ni občutljiv na spremembo okolja in če ni mamice/očija zraven, ne pričakujemo dojenčka, babici in dedku 101% zaupam... Tako da je težko soditi in dajati nasvete nekomu drugemu - odvisno je pač od vaših odnosov, tvojega zaupanja in pa predvsem od tega, kakšen je otrok. Me pa zanima, če bi bil isti "problem", če ne bi šlo za taščo in tasta ampak za tvoje starše. Hm, jaz zase lahko povem, da ne. Se sama bolje razumem s taščo kot s svojo mamo, kar se tiče malega, pa vseeno bolj zaupam svojim staršem. Izključno zato, ker je tašča pogosto sama kot en velik otrok, hitro užaljena, predvsem se pa res ne zaveda, da je treba na 3-letnika še precej pazit. Navajena je varstva 9- in 8-letnih vnukinj, ki sta v določenih zadevah seveda veliko bolj samostojni. Pa vozi tudi vedno bolj raztreseno, najbrž bi bil to največji razlog, da ga ne bi pustila zraven. Brez težav ga pustim par dni k njima "na počitnice", na morje ga pa res ne bi. Tudi moj mož se strinja, no. Mojadva sta (kar se tega tiče) bolj realna, tudi mlajša, pa še v šolstvu delata in se malo bolj zavedata, da je pomembno poskrbeti tudi (če ne najprej) za varnost, šele potem za to, da je otroku vse super in oh in sploh Vem pa, da se tašča veliko bolj potrudi, da se malemu skoz nekaj dogaja, kadar je z njo, sploh nima časa, da bi mu blo dolgčas Kar se pa tiče avtorice ... glede na to, da ste hormoni mečejo, pa da se ne bi dobro počutila, ga jaz ne bi pustila z njima na morje. Tudi meni se zdi to malo predaleč (če še nikoli ni bil nikjer toliko časa brez staršev). Sicer je pomojem pri 4 letih čist dost star, da bi šel za en teden brez staršev nekam, se mi pa tukaj vseeno zdi kar pomembno, da gledaš na svoje počutje (zarad ). Pa tud to mi ne bi bilo všeč, da malega ne bi bilo zraven, ko se bo rodil . To je en tak pomemben dogodek za celo družino, se mi zdi fajn, da je mali doma, ko pride. Ne pa, da pride z dopusta, pa že veselo udomačen