ronja
|
Še jih imaš, saj vedno iščeš potrditev, da se z nekom razumeš in strinjaš. Če bi razumela, teh potrditev ne bi iskala; mislim razumela sebe in svoje motive. Hm, v bistvu je tako: če vem, kaj drugi razlaga in ga razumem, kaj misli, pa se pač ne strinjam - me to ne moti - ker razumem, kaj misli, samo se pač ne strinjam (recimo meni se zdi fajn, da je dete brez plenic, večini se zdi bolj fajn, da je v plenicah - čisto štekam njihove razloge in me nič ne moti, da se ne strinjamo). Moti pa me, kadar ne vem, kaj drugi misli. Potrditev iščemo pa vsi - vsak na svojem področju;). Noben ne bi na samotnem otoku garal ko bedak kar tako (če bi imel dovolj hrane), vsak rabi za to nek motiv. Zelo dvomim, da se ženske urejajo "zaradi sebe", ko grejo v službo - v bistvu se urejejajo zaradi sebe zato, ker se boljše počutijo, če jih drugi vidijo urejene. Ker doma se ne zrihtajo toliko, večina doma nosi bolj udobne obleke, itd... pravzaprav mislim, da prevec "varno" otrostvo in mladost vodi k neke vrste idealiziranju zivljenja in plasnicam na oceh, zarad katerih marsikdo gleda na svet naivno. pa ne mislim konkretno tebe, ker toliko dobro te ne poznam - poznam pa zato nekaj meni ljubih oseb, ki jim mirno recem, da so kdaj pa res otrosko naivne. ampak svet tud take potrebuje V bistvu nisem na to nikoli pomislila, je pa tudi po moje res. kar se mene tiče, ne vem, kaj je krivo moji naivnosti (ker to definitivno dostikrat sem;), mogoče res otroštvo, mogoče sem pa nepoboljšljiv karakter. Prej, ni ideala brez nevarnosti in varnosti brez napak. Ta je pa dobra , si moram zapomnit. liljana, se strinjam s teboj, da se moramo zanašat na lastno pamet, vseeno pa se meni situacija res ne zdi tako grozna: nimam občutka, da bi vsi iskali neka navodila ali krivili druge za svojo vzgojo, itd...Ne vem, ali se gibam v tako drugih krogih ali pa nič ne vidim - ampak pri nas je it gledat navodila vedno res zadjni ukrep - kar je včasih že prav trapasto, ampak večina nas je takih. Meni se zdi, da nas večina rada eksperimentira - v kuhinji, pri vzgoji in drugje. vsa umetnost pa je zgolj to, da sprejmeš, kaj se je v tvoji družini dogajalo.....lepega in malo manj lepega.......in da poskušaš to malo manj lepo ti izboljšati... No, pa saj potem ves čas isto trdiva . Morda bi dodal še to, da če je človek "grd" do drugih s katerimi pride v konflikt, potem lahko računaš da bo takšen tudi do tebe, prej ali slej. Če je len doma, bo len tudi pri tebi. Če je on prvi, bo tudi pri tebi on prvi. Če misli samo na sebe, bo tudi s tabo kmalu mislil samo na sebe. Če druge prenaša okrog za denar, bo tudi tebe ob morebitni razvezi. Če uporablja umazane finte pri sporih z drugimi, jih bo prej ali slej uporabljal v sporu s tabo. Če je nasilen do drugih, bo prej ali slej nasilen do tebe. Če izvaja psihični pritisk na druge, ga bo izvajal na tebi prej ali slej ...... Ker TAKŠNEGA si si izbral/a. Podpis.