ronja
|
Vse, kar je tebi zelo pomembno oz vse "breakdealerje" (mi je ful simpatičen izraz, ne vem, zakaj ): zame recimo naslednje: - nekadilec in da ni nagnjen k raznoraznim substancam ali pretiranemu delu - da si želi družino, bi rad imel več kot 1 otroka - če ne bi mogla imet otrok, bi posvojila - da je rad veliko skupaj, da mu je to fajn, ne pa breme - raziskovalni duh, da rad poizkusi kaj novega, da ga ni strah vsake bedarije samo zato, ekr ne pozna - to, da se lahko pogovarjam z njim o tem, kar me zanima (sem precej zahtevna glede tega) - da ni mamin sinček ali šovinist, rasist,..., da se mu zdi prav, da smo enakopravni Fajn je vedet tudi približne smernice pri vzgoji (v smislu vsaj za ekstreme: ali avtoritativna ali permisivna ali vmes in kje približno vmes), fajn je vedet njegove odnose z domačimi, pa kako reagira v stresu, kaj mu pomaga, kaj ga še bolj nažira, kakšne so njegove sanje, sanjska služba, kaj bi delal, če bi imel dovolj denarja, da mu ne bi bilo treba delat za preživetje, ali si želi živet v hiši ali je zadovoljen tudi v bloku, vas ali mesto, koliko je navezan na določen kraj, državo, kaj bi bil pripravljen tvegat za kake sanje, koliko časa rabi za hobije, koliko od tega ga bo lahko "žrtvoval" za družino na dolgi rok, kolikorat bi se rad videval s sorodniki, itd... Ma ful stvari je fajn vedet in te, kar se jih spomnim, sem kar vedela že prej, samo midva sva dinozavra - sva bila 8 let skupaj (in to res non stop skupaj) predno sva mela otroke in v koevoluciji se res tako skup izoblikuješ, da sam ne veš, kdaj, da je potem malo stvari, kjer bi imela res različne želje... Tako da ni bilo glih težko, je to sproti samo prišlo. Imamo pa različne sposobnosti prilagajanja pri različnih stvareh: recimo če bi si lubi zaželel več potovat ali žurat, bi se temu lahko prilagodila do določene meje, če bi si želel pa recimo po kavicah ali gostilnah hodit, pa precej manj, ker se meni to ne da. No, mogoče bi to vzljubila, samo do zdaj nisem. Pri nama sem bila jaz "tadivja" in sem se jaz potem malo umirila, tako da nisva glih klasična;). Torej: življenjski stil (samskost/družina, karierist/družinski človek, večni popotnik/zapečkar, skopuh/razsipnež, itd...) je fajn vedet že prej, da veš, da paše na tvojega. meni bi bilo recimo težko živet zapufana, pa da si moški pri tem omisli ne vem kako drago "igračko". Bivšemu recimo bi bilo strašno težko živet, da si ne more nič privoščit, ker je zapufan, kar je pa dostikrat bil. Meni je bilo kristalno jasno, da to ne bi špilalo, samo se nisem sekirala, ker itak nisem nameravala živet/imet otrok z njim . Pa zelo težko bi mi bilo živet s človekom, ki ne bi jedel testenin. Sliši se ful banalno, samo da bi se morala tej svoji veliki strasti odpovedat, ali pa dvojno kosilo kuhat... no go. Zame breakdealer . Pa seveda je za moje pojme nujna kompatibilnost v postelji. Ampak to nas večina preizkusi že predno sploh pomislimo na otroka