|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vse je treba vedet...:)
19.4.2011 9:31:09   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz, po pravici povedano, nisem imela pred rojstvom otroka nobenega pojma o tipih vzgoje in o tem kakšen tip vzgoje naj bi midva čez dve ali pa več let furala......v bistvu nekega velikega znanja o tipih vzgoje še danes nimam

hehe, no, tudi jaz ne - samo veš, a ti je ok, da bi nekdo malo nabutal, ker ne bo hotla dat prave majce gor, recimo. Ali pa veš, da nočeš, da ti mala skače po živcih in ji je vse dovoljeno. No, to sta ta dva skrajna tipa. (Sem pa tudi jaz šele pred kratkim ugotovila, da imajo te skrajnosti imena).

Midva sva se recimo enkrat pogovarjala, kdaj bi punci pustila, da se potetovirata (mislim, pri katerih letih)... Pa vprašanje, če bova to kdaj rabila in vprašanje, če bi takrat tako reagirala, kot sva razmišljala - je pa vseeno čisto fajn pogovor, zakaj ja, zakaj ne, itd...

Ja, samo te stvari običajno že veš skozi vezo s partnerjem.......

Sama običajno ne "planiram" svojih dejanj daleč vnaprej......ker sem pač mnenja, da če starši otroku preveč vse splaniramo (čas gledanja televizije, računalnika, risanje, glasbeno izobrazbo, celo družbo ostalih otrok, šolo) uničimo v otroku tisto, kar je, vsaj meni, najlepše, spontanost......in to spontanost otroku verjetno kot starš lahko daš na ta način, da si tudi ti spontan in ne sprogramiran kot robot......danes bomo delali to, jutri bomo delali tisto, pri 15. letih bo šel na bežigrajsko gimnazijo, pri 17 si lahko stetovira metuljčka nad ritnico, pri 18 bo šel v ZDA študirat, vmes pa bo seveda še športnik z odličnimi dosežki......

Kar se pa vzgoje tiče.....to ni nobena znanost (znanost itak sami delamo iz nje).....če si odrasla oseba, ki zaupa vase, te tudi en otrok ne more konstantno obračati okoli prsta.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.4.2011 9:33:01   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

.....v bistvu nekega velikega znanja o tipih vzgoje še danes nimamuser posted image .....

In kako potem nevzgajaš???

Po občutku......tako kot seksam......pa mi gre eno in drugo od rok.....čeprav ne vem našteti tipov vzgoje in imen spolnih položajev.......user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.4.2011 10:43:11   
Bakfark

Po občutku......tako kot seksam......pa mi gre eno in drugo od rok.....čeprav ne vem našteti tipov vzgoje in imen spolnih položajev.......user posted image

E vidiš, za razliko od tebe pa meni zadnje čase razvoj misli ob prebiranju RR tem nekako ne gre in ne gre od rok. Edini odgovor, ki sem ga v tem trenutku sposoben ponuditi je grobo rečeno fascinacija nad tokom razvoja te teme - od prepoznavanja za skupno življenje  primernih partnerjev smo se lotili tematike, ki bi jo med tem časom lahko premestili na podforum "Vzgoja" ter končali tam nekje na "Spolnosti". Mogoče pa vse skupaj le ima neki smisel. "Pravega" partnerja izbereš podobno kot z najmanj napora vzgajaš in seksaš -  nič na silo, instrumentalizirano, raznimi priročniki, anketnimi vprašalniki in psiho testi, ampak po občutku, instinktu...

.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 10:44:17 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.4.2011 10:56:45   
Bakfark
...

Pa se potem čez 5-10-20-50 let zaveš, da si se gadno zajebal, pa potem naslednjič prav tako instinktivno izbereš diametralno nasprotje prvemu, ki si mu v vseh teh letih pekla določil krepko obsežen seznam negativnih psihografskih značilnosti, katerih preslikava v njim pozitivni pol izriše točno tiste želene lastnosti, ki bi jih pri potencialnem partnerju lahko dobil, če bi se nemara že takoj v začetku lotil "tržne raziskave in segmentacije".

Ljubav je ekonomija!

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 10:58:15 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.4.2011 11:00:43   
liliana

E vidiš, za razliko od tebe pa meni zadnje čase razvoj misli ob prebiranju RR tem nekako ne gre in ne gre od rok. Edini odgovor, ki sem ga v tem trenutku sposoben ponuditi je grobo rečeno fascinacija nad tokom razvoja te teme - od prepoznavanja za skupno življenje  primernih partnerjev smo se lotili tematike, ki bi jo med tem časom lahko premestili na podforum "Vzgoja" ter končali tam nekje na "Spolnosti". Mogoče pa vse skupaj le ima neki smisel. "Pravega" partnerja izbereš podobno kot z najmanj napora vzgajaš in seksaš -  nič na silo, instrumentalizirano, raznimi priročniki, anketnimi vprašalniki in psiho testi, ampak po občutku, instinktu...

.

Tako pač je....v partnerskem razmerju se začne in ne malokrat tudi konča s seksom.....za otroka narediti je tudi potreben seks......user posted image

In ne vem kaj te tako fascinira......uvodno vprašanje je bilo postavljeno sledeče: Torej kaj menite, da je NUJNO treba vedet o partnerju, preden imaš z njim otroka... namreč na eni drugi temi so leteli nekateri komentarji na avtorico tiste teme v stilu "kako pa nisi vedela prej, kakšen neodgovoren oče je in si si dala narediti otroka".....ker pač oče ni imel deteta na oku 24 ur na dan 7 dni na teden, amapak je "rokoval" oz. ga vzgajal (tiste minute, ko je bil pač z njim) po svoje.......in je avtorico te teme zanimalo, kaj je potrebno vedeti o partnerju preden imaš z njim otroke.....

Ker pa se tiste oz. tisti, ki so dajali v prejšnji temi komentar, da pa take stvari mora ženska vedeti o partnerju, preden si da narediti otroka (da otroka ne priveže vedno v voziček, da se igra z otrokom po svoje, da ga ne drži vedno v naročju, da prepreči vsako poškodbo otroka, ker se itak da vse preprečiti....) in da je skoraj neodgovorno od nje, da se s takim moškim ni razšla in si našla potencialnega super dadija nekje drugje......v tej temi niso javili in nas razsvetlili s tem kaj vse bi morali torej vedeti....si torej omejen na komentarje tistih, ki pa vsega niso izprašali svojega partnerja, ki ga niso intervjuvali o tem na kakšen način si predstavlja vzgajati otroka čez x let, ali ga misli striktno privezovati v voziček in nam s tem dokazati, da je vreden imena oče......

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.4.2011 11:08:10   
liliana

...

Pa se potem čez 5-10-20-50 let zaveš, da si se gadno zajebal, pa potem naslednjič prav tako instinktivno izbereš diametralno nasprotje prvemu, ki si mu v vseh teh letih pekla določil krepko obsežen seznam negativnih psihografskih značilnosti, katerih preslikava v njim pozitivni pol izriše točno tiste želene lastnosti, ki bi jih pri potencialnem partnerju lahko dobil, če bi se nemara že takoj v začetku lotil "tržne raziskave in segmentacije".

Ljubav je ekonomija!

Za kaj vse bi bili prikrajšani, če bi se že pri 17 odločili za "tržno raziskavo in segmentacijo".......

V bistvu te pa tista izkušnja, "ko si zajebal", krepi in ti nekaj da, da se naučiš iz nje.....

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.4.2011 11:29:19   
Bakfark

....za otroka narediti je tudi potreben seks......user posted image

V bistvu je dovolj že kapljica zdravega semena - letnik tam nekje od `92-93 pa nazaj - in eno jajčece.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 11:31:45 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.4.2011 11:46:19   
Bakfark

Za kaj vse bi bili prikrajšani, če bi se že pri 17 odločili za "tržno raziskavo in segmentacijo".......

In za kaj vse ne bi bili prikrajšani, če bi imeli včerajšnja leta in današnjo pamet. In tako je pri 20., 30., 50. na smrtni postelji... Še dobro, da nam ostane zagrobno življenje, tam se lahko do mile volje in do veke vekov ali kesamo ali uživamo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.4.2011 11:50:43   
liliana

....za otroka narediti je tudi potreben seks......user posted image

V bistvu je dovolj že kapljica zdravega semena - letnik tam nekje od `92-93 pa nazaj - in eno jajčece.

V Sloveniji je še vedno za to, da se združita kapljica semena in jajčece potreben seks......no, verjetno se da brez medicinske pomoči to storiti tudi drugače, če ženski stik z moškim telesom ni ljubi, pa ne bi zdaj razpredala o tem.......user posted image

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.4.2011 11:52:07   
liliana

In za kaj vse ne bi bili prikrajšani, če bi imeli včerajšnja leta in današnjo pamet. In tako je pri 20., 30., 50. na smrtni postelji... Še dobro, da nam ostane zagrobno življenje, tam se lahko do mile volje in do veke vekov ali kesamo ali uživamo.

A se ti abraham približuje......?

< Sporočilo je popravil liliana -- 19.4.2011 11:53:23 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.4.2011 11:55:52   
Bakfark

A se ti abraham približuje......?

V vsakem primeru grem v tisto smer, sem šele na 66% poti.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.4.2011 12:02:16   
Bakfark

... če ženski stik z moškim telesom ni ljubi, pa ne bi zdaj razpredala o tem.......user posted image

V mislih imaš raznorazne tehnike pretakanja tekočine iz steklenih in gumijastih posodic in njim podobnih zajetij???

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 12:05:39 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.4.2011 13:05:09   
ronja
Ja, samo te stvari običajno že veš skozi vezo s partnerjem...

hehe, pa saj ravno to je bilo vprašanje: kaj je to, kar kao moraš že vedet.
lilijana, spontanost je fajn, zelo fajn, vendar nekaterim ljudem dela boljše kot drugim. Nekateri spontano ponavljajo iste napake vedno znova, ker imajo pač nek vzorec iz otroštva nerazrešen... In če bojo spontano izbirali, bojo ves čas izbrali napačno. Zato se je včasih dobro tudi vprašat, "kaj sploh hočem". Ne, kadar si srečen v zvezi - takrat tega ne rabiš, saj itak veš: njega. Ampak kadar pa kaj ne štima, je pa to fajn vprašanje. In potem prilagodiš svoje življenje temu.
In ko se pogovarjaš o namišljenih situacijah, je fajn, ker se spoznaš - spoznaš razmišljanje od drugega (in svoje) in tako lahko recimo lažje razumeš, kaj ti hoče partner povedat v situacijah, ko si recimo čustveno prizadet - ne razmišljaš takrat samo iz svojega kota, ampak veš, da je on drugače mislil, kot bi ti sicer slišala, recimo. To je pogost problem pri parih, se mi zdi.

kar se pa vzgoje tiče: če si imel fajn starše in srečo, da nisi imel nobene hude traume v otroštvu, je vzgoja res mačji kašelj, ker nimaš nobenih strašno narobe vzorcev. Če pa nimaš te sreče, zna bit pa zaj*. Ne, ker ne bi imel otrok rad, ampak ker ne znaš drugače, ker ne veš, kaj je prav, ke so te učili drugače in ti strli tvoj občutek za to, kar je prav. Videla pri svoji mami in še kje.

Je pa tudi odvisno od tega, kak tip si ti: če si bolj raziskovalen, ti dostikrat ne bo zadostovalo to, česar se sam spontano spomniš, ampak se boš o stvari, ki te zanima, želel učiti. Če se ti to ne da, pa pač uživaš v tem, kar se spontano sam spomniš in je lahko tudi čisto ok. Včasih pa se ljudje naveličajo in začnejo malo gledat, kaj vse se še da, ker se pač več glav več stvari spomni. Vse ni za vsakega, na nobenem področju, ampak učenje pa navadno ne škodiuser posted image .

V bistvu te pa tista izkušnja, "ko si zajebal", krepi in ti nekaj da, da se naučiš iz nje...

ja, ampak otrokom je pa hudo, če je tisti nekdo samo izkušnja oz. napaka. Zato je fajn izkušnje nabirat, predno imaš otroke - v tem je bil point nekaterih iz prejšnje teme (sama se sicer v tem primeru nisem strinjala z njimi)

Sicer sem jaz vesela, da niso vsi starši poslušali nasvetov o nujnosti parih let skupnega živeljenja, usklajevanju ciljev, itd... ker kot rečeno: mene potem ziher ne bi bilo in to bi bila zame strašna škodauser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.4.2011 14:13:06   
liliana

Ja, samo te stvari običajno že veš skozi vezo s partnerjem...

hehe, pa saj ravno to je bilo vprašanje: kaj je to, kar kao moraš že vedet.
lilijana, spontanost je fajn, zelo fajn, vendar nekaterim ljudem dela boljše kot drugim. Nekateri spontano ponavljajo iste napake vedno znova, ker imajo pač nek vzorec iz otroštva nerazrešen... In če bojo spontano izbirali, bojo ves čas izbrali napačno. Zato se je včasih dobro tudi vprašat, "kaj sploh hočem". Ne, kadar si srečen v zvezi - takrat tega ne rabiš, saj itak veš: njega. Ampak kadar pa kaj ne štima, je pa to fajn vprašanje. In potem prilagodiš svoje življenje temu.
In ko se pogovarjaš o namišljenih situacijah, je fajn, ker se spoznaš - spoznaš razmišljanje od drugega (in svoje) in tako lahko recimo lažje razumeš, kaj ti hoče partner povedat v situacijah, ko si recimo čustveno prizadet - ne razmišljaš takrat samo iz svojega kota, ampak veš, da je on drugače mislil, kot bi ti sicer slišala, recimo. To je pogost problem pri parih, se mi zdi.

kar se pa vzgoje tiče: če si imel fajn starše in srečo, da nisi imel nobene hude traume v otroštvu, je vzgoja res mačji kašelj, ker nimaš nobenih strašno narobe vzorcev. Če pa nimaš te sreče, zna bit pa zaj*. Ne, ker ne bi imel otrok rad, ampak ker ne znaš drugače, ker ne veš, kaj je prav, ke so te učili drugače in ti strli tvoj občutek za to, kar je prav. Videla pri svoji mami in še kje.

Je pa tudi odvisno od tega, kak tip si ti: če si bolj raziskovalen, ti dostikrat ne bo zadostovalo to, česar se sam spontano spomniš, ampak se boš o stvari, ki te zanima, želel učiti. Če se ti to ne da, pa pač uživaš v tem, kar se spontano sam spomniš in je lahko tudi čisto ok. Včasih pa se ljudje naveličajo in začnejo malo gledat, kaj vse se še da, ker se pač več glav več stvari spomni. Vse ni za vsakega, na nobenem področju, ampak učenje pa navadno ne škodiuser posted image .

V bistvu te pa tista izkušnja, "ko si zajebal", krepi in ti nekaj da, da se naučiš iz nje...

ja, ampak otrokom je pa hudo, če je tisti nekdo samo izkušnja oz. napaka. Zato je fajn izkušnje nabirat, predno imaš otroke - v tem je bil point nekaterih iz prejšnje teme (sama se sicer v tem primeru nisem strinjala z njimi)

Sicer sem jaz vesela, da niso vsi starši poslušali nasvetov o nujnosti parih let skupnega živeljenja, usklajevanju ciljev, itd... ker kot rečeno: mene potem ziher ne bi bilo in to bi bila zame strašna škodauser posted image .

Glej Ronja.....mislim, da ne razumeš povsem tega, ko jaz govorim o spontanosti in o zanašanju na lastne občutke......itak ti je pri tem osnova, da veš kaj hočeš, da si to razčistil, da si sprejel sebe takšnega kot si, da si sprejel svoje starše take kot so, da si se iz preteklosti nekaj naučil.....če ne veš kaj hočeš in kako bi prišel do cilja pa rabiš navodila vedno in povsod......

Danes pa smo se teh navodil tako navadili, da ne znamo več brez njih.....nekoč smo znali 100 tel. številk na pamet, danes vemo mogoče 2 ali 3.....zemljevida kmalu sploh ne bomo znali gledati in prebrati, ker imamo navigacijo, da ja ne bi preveč razmišljali......še juho z vrečke ne znamo skuhati brez navodil.....kaj šele da bi brez recepta skuhali ali spekli kaj......in kadarkoli lahko pokličemo 080, da nam prijazna študentka ponudi rešitev za naš pereči problem, pa kakršnakoli je ta rešitev, važno je le, da nam jo je serviral nekdo drug in je že zato dobro.....pa naj je to vklop tipke na računalniku ali pa recept za juho.......

In potem pride najprej partner, potem pa še čez čas otrok....groza.....kaj pa zdaj.....za vse namreč RABIM NAVODILA.....rabim SOS, najprej za uspešno partnersko vezo, ker to, da moj partner pušča umazane zokne tam kjer si jih sleče kaže na potencialnega maminega sinka in totalnega neodgovorneža, mi je rekla prijateljica, ki je prebrala kar nekaj navodil za uspešno partnerstvo najprej v Cosmopolitanu, nato pa je našla v knjižnici kup blazno dobre literature, kako hitro in učinkovito spoznati moškega špilferderberja.......

In kalvarija se začne....ničesar ne znam storiti brez pomoči, brez številke 080, brez navodil.....ne znam izpolniti položnice, ne znam zamenjati žarnice, recept nekajkrat preberem, preden ga razumem.....in jaz naj sedaj hranim, vzgajam, učim to nebogljeno bitje, ki se mu reče otrok.......in verjamem, da je to grozljivo.....kako boš otroku nudil ustrezno vez med zunanjim svetom in njim, če pa se sam nisi sposoben soočiti z zunanjim svetom, če za vsako najmanjšo stvar potrebuješ navodila.....

Enkrat sem pa prebrala en zanimiv naslov, ki mi je ostal v spominu.....

Niso največje zlo slabi starši.....ampak idealni.......user posted image

Starši smo hitro zmedeni ob poplavi raznoraznih napotkov in navodil za uspešno partnerstvo in uspešno vzgojo......danes povprečen starš ve več o vzgoji kot so pred 70 leti vedeli strokovnjaki.....seveda teoretično......in mene pač moti to, da se je vzgoja naših staršev totalno razvrednotila in da pravimo "Moji starši so delali to in to slabo.....jaz bom pa delal to in to totalno drugače"....kako drugače pa seveda ne znam in posežem po receptih in napotkih....ko pa pride do krize, pa naredim isti lapsus kot so ga že moji starši, ker v navodilih ni te kritične situacije, sam si pa ne zaupam toliko, da bi jo lahko razrešil......vsa umetnost pa je zgolj to, da sprejmeš, kaj se je v tvoji družini dogajalo.....lepega in malo manj lepega.......in da poskušaš to malo manj lepo ti izboljšati.....vendar ti, ne neka študentka Micka, na 080.......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.4.2011 14:14:40   
liliana

... če ženski stik z moškim telesom ni ljubi, pa ne bi zdaj razpredala o tem.......user posted image

V mislih imaš raznorazne tehnike pretakanja tekočine iz steklenih in gumijastih posodic in njim podobnih zajetij???

Ali pa, da se ženska do mrtvega napije in se naslednji dan ničesar ne spomni....

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.4.2011 17:30:22   
Bakfark

Recimo, da je vsak od nas za življenje pripravljen kolikor je prazen list za črtanje po njem. Kakšne bodo te podobe izkušenj v življenju, na kak način in s kakšno močjo se bodo te podobe odslikale na prazen prostor in nenazadnje, kakšno končno podobo bomo na koncu dobili je odvisno od posameznika - tako našega pogleda nase, na lastno podobo kot jo vidimo sami, kot pogleda drugih na podobo, kot jo vidijo oni. Vsaka teh podob bo enkratna, neponovljiva, še tako podobni in najbljižji nekoliko različna. In nikoli nismo podoba samo in zgolj zase, vedno smo za nekoga nekdo ali nekaj - kreten, faca, lepotec, šaljivec, genij, vedno se na nas nalepijo neki ****ipalci od oznak, ki jih je potem tako sprejete potrebno predelati, dalje vgraditi v obstoječo podobo ali odvreči. In podobno je pri parih v različnih življenjskih situacijah. Vsak se nanje odzove različno, vsak na podlagi dosedanjih situacij, izkušenj z istimi, v skladu s tem, kar ga je do sedaj psihično oblikovalo. Kar je odraslemu recimo rutina, detetu lahko pomeni nepredstavljiv podvig. Stvar je samo v tem, kako neko osebo, stvar, situacijo, dogodek označim, opišem, pojasnim, interpretiram jaz in kako to isto narediš ti. Koliko smo o tem pripravljeni prisluhnit drugemu, to mnenje upoštevati, ga vzeti v ozir in na znanje je IMO prvenstveno odvisno od tega koliko nam predsodki, te trdovratne pretirano čustvene in iracionalne sodbe to dovolijo. Podobno kot pri glasbi zadnjič. Kar označim kot lepo, nekdo drug vidi kot depresivno, čeprav niti ne razloži, ne pojasni (ne zna ali ne želi, nebitno) zakaj je temu tako. Podobno je bilo onkrat z Bergmanom, če se spomniš user posted image

Ta občutek za prav in narobe se še najlažje razvije ravno pri ljudeh, ki so kot otroci doživljali strašne travme. To travmo manka, običajno sprejetosti in varnosti poskušajo kasneje popraviti tako, da si na vsak način prizadevajo popraviti storjeno gorje in nepravico na ta način, da skoraj identično preslikajo situacije iz otroštva, jih rekonstruirajo, pri čemer so njihovi otroci projekcije njih samih, ko so bli dečica, oni kot starši pa odigrajo vlogo lastnih vendar neprimerno boljših, skratka romantično-idealna različica hororja, ki je toliko lepša, bolj popolna kolikor manj je razumljiv in bolj strašen in grozen je njen izvirnik. Pri čemer ta ideal, torej nepreklicno dobro, nikoli ni utemeljeno samo na sebi, temveč na platformi gnilih, običajno nepojasnljivih dogodkov iz njihovega otroštva itd. Klasično izravnavanje krivih voda, bi rekli. Rečeno z jezikom, ki mi ga tako rada očitaš, ko ti travma razjebe realnost je edina možna rekonstitucija realnosti, torej povratek v sprejemljivo resničnost možna izključno in le preko navideznega sveta, fantazije, domišljije... Skratka realnost ponovno vzpostaviš na ta način, da jo umestiš v fantazijski koordinatni prostor, ponavljanje in povdarjanje travm iz otroštva zato ne kaže samo na nepripravljenost, nezmožnost razčistiti odnos s povzročiteljem travme, temveč pomeni nujno vzdrževanje življenjskih pogojev lastne idile. Če vzameš proč travmo, se razblini fantazmatski mehurček virtualne resničnosti. Na individualni ravni pa lahko pomeni katastrofo enako izgubi lastne biti in življenjskega smisla. **** stvar.

Zato smatram, da ravno tisti, ki ne znajo ali želijo razčistiti s svojimi travmami nimajo realnega občutka za to, kaj je prav in kaj narobe, ravno ta ideal, ki zmeraj preži nekje od zgoraj kot neka božja zapoved, ki regulira čas in prostor nima posluha za tisto, čemur lahko rečemo ravnanje po občutku. Dejansko prepustiti se sebi bi nemara pomenilo izkazati neposlušnost avtoritete zaradi katere smo, obstajamo, brez nje smo niko i ništa.

Verjetno si opazila, da se najbolj bunijo, najmanj poslušajo, so najbolj nastrojeni zoper neko mnenje ravno tisti, ki ga smatrajo za ogrožujočega. Zato besede, ki užalijo nikoli niso samo nekogaršnje mnenje ampak meč, ki bode v srce. Običajno se v takih primerih na nasprotno mnenje odziva z besedami "ujeo si me za srce", srce vemo je eden najbolj vitalnih delov telesa, pumpa brez katere ne moremo funkcionirati. Da ne škodi, praviš???

In če moja dva ne bi bila tako "nepremišljena", "butasta", mi povzročala "tolikšne travme", jaz danes ne bi bil to kar in tu kjer sem.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 17:41:39 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.4.2011 17:37:47   
Bakfark
...

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 17:39:42 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.4.2011 17:50:15   
ronja
Zato smatram, da ravno tisti, ki ne znajo ali želijo razčistiti s svojimi travmami nimajo realnega občutka za to, kaj je prav in kaj narobe

ja, saj točno to sem sama mislila s tistim, da ljudje, ki so jim v otroštvu strli občutek za prav, potem lahko delajo velike napake kot starši. Zdaj mi ni nič več jasno: ali se strinjava ali ne...

Kar označim kot lepo nekdo drug vidi kot depresivno. Podobno je z Bergmanom, če se spomniš

Spomnim, hehe. Za glasbo imava sicer dokaj podoben okus, ampak Bergmana pa res kar sam glejuser posted image . Se strinjam, vsekakor - vsake oči imajo svojega malarja.

Verjetno si opazila, da se najbolj bunijo, najmanj poslušajo, so najbolj nastrojeni zoper neko mnenje ravno tisti, ki ga smatrajo za ogrožujočega. Zato besede, ki užalijo nikoli niso samo nekogaršnje mnenje ampak meč, ki bode v srce. Običajno se v takih primerih na nasprotno mnenje odziva z besedami "ujeo si me za srce", srce vemo je eden najbolj vitalnih delov telesa, pumpa brez katere ne moremo funkcionirati. Da ne škodi, praviš???

ja, sem opazila, da se ljudje včasih počutijo/mo ogroženi zaradi drugačnega mnenja, vendar ne vem, zakaj bi učenje škodovalo - navsezadnje se učimo prostovoljno - ne more te nekdo nekaj na silo naučit (no, da se, samo je res zelo težko...) Žalit pa res nočem...

In če moja dva ne bi bila tako "nepremišljena", "butasta", mi povzročala "tolikšne travme", jaz danes ne bi bil to kar in tu kjer sem.

Ali pa tako neodgovorna, da sta mi pustila tooooliko svobode, ki sem jo takooooo nujno potrebovala... Še zdaj se počutim malo kriva, ker je sama malima niti pod razno ne bom mogla nudit v tej meri... Ampak me je enkrat mami potolažila z besedami: veš, saj jaz sem je imela tudi več kot ti - pač časi se spreminjajo... Hvala, mamiuser posted image .

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.4.2011 17:51:14   
Anonimen

Zato smatram, da ravno tisti, ki ne znajo ali želijo razčistiti s svojimi travmami nimajo realnega občutka za to, kaj je prav in kaj narobe

ja, saj točno to sem sama mislila s tistim, da ljudje, ki so jim v otroštvu strli občutek za prav, potem lahko delajo velike napake kot starši. Zdaj mi ni nič več jasno: ali se strinjava ali ne...

A je to pomembno, da se strinjata user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
19.4.2011 17:55:33   
Bakfark

Zdaj mi ni nič več jasno: ali se strinjava ali ne...

Sori, naredil sem eno majhno napako. Otroci s tarvmami običajno razvijejo pretiran občutek za prav in narobe, bolj iracionalno kot racionalno utemeljen, mnogo bolj se tehta kaj je prav kaj narobe, zaradi tega bolj vztrajajo pri izključnostih itd. Upam, da je zdaj razumljivo.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.4.2011 17:56:24 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.4.2011 17:57:10   
ronja
A je to pomembno, da se strinjata

Ne, samo če ne vem tega, potem ga ne razumem čisto - to je pa nujnouser posted image . Sovražim, da česa ne razumem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.4.2011 17:57:47   
ronja
Bakfark, zdaj pa štekam - in se tudi strinjamuser posted image .

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.4.2011 17:59:45   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

A je to pomembno, da se strinjata user posted image .

Kaj se ti usajaš? Evo ti greblce, nobeden ni reko, da se ne smeš igrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.4.2011 18:00:12   
Anonimen

A je to pomembno, da se strinjata

Ne, samo če ne vem tega, potem ga ne razumem čisto - to je pa nujnouser posted image . Sovražim, da česa ne razumem.user posted image

Pretiran občutek po razumevanju? Kakšne travme?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
19.4.2011 18:06:11   
ronja
Hehe, ne vem, če sem mela traume glede razumevanja (sem mela pa starejšo sestro in sem ji ziher hotla bit kos - se ne spomnim, ampak verjetno da ja), lahko pa tudi, pa se ne spomnim. Bolj se mi zdi, da gre za to, da če si nečesa navajen, se težko sprijazniš, da tega ni (pač človek se razvadi). Pa vsak je na kakem področju dober: če hočeš iz otroštva: sama nisem bila dobra v športu, ker mi niso pustili športat (ne starši ampak zdravniki), zato sem pa navadno hitro štekala stvari - in zato mi še danes ni noben problem, če me kdo prehiti in sem tam pretirano netekmovalno bitje, še vedno se pa ne morem sprijaznit, če česa ne razumem - oz. mi je ful težko. Mal me je lubi spravil na realna tla: "da ene stvari pač tako so in ni nobene logike, sprejmeš in greš dalje" malo pa moj brat (da je važno, kaj neka stvar dela, ne kako je do nje prišlo) - še 20 let, pa bom čisto okuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Poštnina
nada56

Vas plačevanje poštnine ob dostavi paketa spravlja ob pamet?

Da, ker nimam drobiza (25%)

Da, ker je to dodatni strošek (48%)

Da, placal bi rad vse naenkrat, (16%)

Ne, to je pac dostava, ki stane (5%)

Ne, ce je nizka in upravičena (7%)

Vseeno mi je (0%)

Število vseh glasov: 44

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!