|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vse je treba vedet...:)
18.4.2011 12:08:46   
picola1
Sem ne spodnji temi dobila idejo za novo temo.user posted image Torej kaj menite, da je NUJNO treba vedet o partnerju, preden imaš z njim otroka...
In vprašanje št. dve: Ali ste res vse to vedele oz. ali ste se o teh stvareh dejansko pogovarjale s partnerjem?

user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vse je treba vedet...:)
18.4.2011 12:29:03   
m_o_i
kako je bilo njegovo otrostvo(kaj je pogresal, odnos mama-on...)
drugi odgovor: jep

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2011 12:58:20   
Melia
hmmmm...NUJNO je treba vedet in bit 100% da si tudi partner želi otroka! s teboj. in se pogovarjat o njegovih gledanjih na družino, otroke....pa potem vidiš ali imata podobno poglede in želje kar se tiče otrok.

in seveda morata imeti zdrav odnos...to pomeni, da se znata pogovorit, prisluhnit drug drugemu, ko pridejo težave da ne rečeš kar ADIJO, ZDAJ PA GREM...kaj pa vem, jaz sem mnenja pogovor, pogovor, pogovor! in SKLEPANJE KOMPROMISOV. nikjer ni rožnato, in tudi ko pride otrok so problemi in težavice, zato je fajn da se že pred odločitvijo za otroka partnerja pogovorita in delita svoje mnenje ter poglede okoli otrok.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2011 13:26:42   
ronja
Vse, kar je tebi zelo pomembno oz vse "breakdealerje" (mi je ful simpatičen izraz, ne vem, zakajuser posted image ): zame recimo naslednje:
- nekadilec in da ni nagnjen k raznoraznim substancam ali pretiranemu delu
- da si želi družino, bi rad imel več kot 1 otroka
- če ne bi mogla imet otrok, bi posvojila
- da je rad veliko skupaj, da mu je to fajn, ne pa breme
- raziskovalni duh, da rad poizkusi kaj novega, da ga ni strah vsake bedarije samo zato, ekr ne pozna
- to, da se lahko pogovarjam z njim o tem, kar me zanima (sem precej zahtevna glede tega)
- da ni mamin sinček ali šovinist, rasist,..., da se mu zdi prav, da smo enakopravni

Fajn je vedet tudi približne smernice pri vzgoji (v smislu vsaj za ekstreme: ali avtoritativna ali permisivna ali vmes in kje približno vmes), fajn je vedet njegove odnose z domačimi, pa kako reagira v stresu, kaj mu pomaga, kaj ga še bolj nažira, kakšne so njegove sanje, sanjska služba, kaj bi delal, če bi imel dovolj denarja, da mu ne bi bilo treba delat za preživetje, ali si želi živet v hiši ali je zadovoljen tudi v bloku, vas ali mesto, koliko je navezan na določen kraj, državo, kaj bi bil pripravljen tvegat za kake sanje, koliko časa rabi za hobije, koliko od tega ga bo lahko "žrtvoval" za družino na dolgi rok, kolikorat bi se rad videval s sorodniki, itd... Ma ful stvari je fajn vedet in te, kar se jih spomnim, sem kar vedela že prej, samo midva sva dinozavra - sva bila 8 let skupaj (in to res non stop skupaj) predno sva mela otroke in v koevoluciji se res tako skup izoblikuješ, da sam ne veš, kdaj, da je potem malo stvari, kjer bi imela res različne želje... Tako da ni bilo glih težko, je to sproti samo prišlo.

Imamo pa različne sposobnosti prilagajanja pri različnih stvareh: recimo če bi si lubi zaželel več potovat ali žurat, bi se temu lahko prilagodila do določene meje, če bi si želel pa recimo po kavicah ali gostilnah hodit, pa precej manj, ker se meni to ne da. No, mogoče bi to vzljubila, samo do zdaj nisem. Pri nama sem bila jaz "tadivja" in sem se jaz potem malo umirila, tako da nisva glih klasična;).

Torej: življenjski stil (samskost/družina, karierist/družinski človek, večni popotnik/zapečkar, skopuh/razsipnež, itd...) je fajn vedet že prej, da veš, da paše na tvojega. meni bi bilo recimo težko živet zapufana, pa da si moški pri tem omisli ne vem kako drago "igračko". Bivšemu recimo bi bilo strašno težko živet, da si ne more nič privoščit, ker je zapufan, kar je pa dostikrat bil. Meni je bilo kristalno jasno, da to ne bi špilalo, samo se nisem sekirala, ker itak nisem nameravala živet/imet otrok z njimuser posted image . Pa zelo težko bi mi bilo živet s človekom, ki ne bi jedel testenin. Sliši se ful banalno, samo da bi se morala tej svoji veliki strasti odpovedat, ali pa dvojno kosilo kuhat... no go. Zame breakdealeruser posted image .

Pa seveda je za moje pojme nujna kompatibilnost v postelji. Ampak to nas večina preizkusi že predno sploh pomislimo na otrokauser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2011 13:32:09   
ronja
Aja, pa kljub temu, da sva midva imela dejansko čas vse živo predebatirat, predno sva se odločila za otroke, se mi ABSOLUTNO NE ZDI TO NUJNO POTREBNO. Je najlažje, ampak hvalabogu, da ne delajo vsi tako! Če bi - mene 100% ne bi bilo na svetu in to bi se mi zdela res škodauser posted image . moja starša sta bila res zelo nekompatibilna v marsičem, sta se pa strinjala v nekaj ključnih točkah (družina, intima)... ampak če bi se prej resno pogovarjala, bi verjetno ugotovila, da imata preveč različne želje in da to ne bo špilalo. In na koncu sta se sicer razšla, ampak v 33ih letih smo nastali 3 otroci in meni je prav fajn, da se nista prej vsega zmenila. Njima pa tudi ni žal. In poznam še par parov, ki jim ni žal, da so imeli otroke, čeprav so šli že zelo zgodaj narazen, ko so bili otroci še mali. če si ta otrok in se starša lepo zmenita, si vseeno rajši na svetu, kot pa da te ne bi bilo.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2011 14:06:40   
marantz
Ja, vse zgoraj omenjeno.
Meni je tud pomemben njegov pogled na družino! Pa ne samo na to, ki sva si jo sama ustvarila, ampak tudi na njegovo prvotno. Mislim na starše in stare starše. Aja pa njegov odnos do mojih staršev. Pomembno mi je, da smo mi kot njegova družina na prvem mestu in da se ne "zateka" k mamici" ko je kaj narobe. Hkrati, pa mi je všeč ker spoštuje tako svojo mamo kot tudi taščo. No mogoče imam srečo, ker je moja tašča precej normalna ženskauser posted image in nimam nič proti njej.

Aja, pa iz izkušen prijateljice sem ugotovila, da je dobro da imaš skupen pogled na reševanje stanovanjske problematike. Mislim predvsem na novogradne in prizidke ob taščah in tastih.

Predvsem kot je rekla Melia pogovor in sklepanje kompromisov med partnerjema. Nekaj najgršega je videti par, ki svoje probleme rešuje v družbi, patnerja zajebava pred prijatelji in mu meče polena pod noge, potem ko ostaneta sama pa je spet vse OK.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2011 15:12:56   
ronja
Nekaj najgršega je videti par, ki svoje probleme rešuje v družbi, patnerja zajebava pred prijatelji in mu meče polena pod noge, potem ko ostaneta sama pa je spet vse OK.

meni je še grše, če je v družbi kao vse ok, ko sta sama jo pa zmlati... pa se tudi dogaja.

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2011 15:35:56   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Sem ne spodnji temi dobila idejo za novo temo.user posted image Torej kaj menite, da je NUJNO treba vedet o partnerju, preden imaš z njim otroka...
In vprašanje št. dve: Ali ste res vse to vedele oz. ali ste se o teh stvareh dejansko pogovarjale s partnerjem?

user posted image

Vse tisto, kar je zate pomembno tudi, če nimaš otroka.......user posted image

Ajde, dobro je, da partnerja vesta eden o drugem to, da si oba želita otroka.....

pred otrokovim rojstvom in načrtovanjem otroka, pa večina partnerjev (vsaj tisti, ki jih jaz poznam) ni delala neke posebne "raziskave" o tem  ali je mož pripravljen poslušati ženo, ker le ona edina ve, kaj je dobro in prav za otroka, pri vseh bistvenih elementih otrokove vzgoje in otrokovega "rokovanja".....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2011 15:43:48   
manna
Meni je pa to ful čudno vprašanje. Kaj bi morala vedeti o njem ?! Nič več kot sicer! Sploh se mi ne zdi potrebno, da bi že prej vedela njegove nazore o vzgoji (kdo za božjo voljo pa sploh kaj ve o vzgoji, preden sam ne vzgaja!?), pa njegov celotni plan za življenje (kot da kdo realno vidi celo svoje življenje že pri 30ih?!), pa še nevemkaj zraven. Vse kar mi je bilo pomembno je, da ima tudi on neznansko rad otroke, in da si jih vsekakor želi imeti. To pa mi je povedal že prvi mesec ko sva hodila. ...da on si pa v življenju absolutno in definitivno in neomajno želi imeti vsaj enega otroka. To, pa je bila zadeva rešena user posted image
Itak če hodiš z nekom vsaj nek določen čas (recimo 2, 3 leta in več) že ogromno izveš tudi o njegovih odnosih v družini, pa o njegovih navadah, pa vse to. Bolje bi se bilo vprašati, koliko časa naj bi se nek par družil oz.hodil, preden sta dejansko zrela za otroke...Recimo meni se zdi zelo prekmalu če se nek par zaljubi in se po 6 mesecih al pa enem letu poroči in potem že naštima otroka. To je prehitro. Pa tud če se izprašata o vsem do nezavesti. No, sej ne rečem da je nujno da ne bo funkcioniralo, sam boljš pa je, da se najprej poznata par let, ker v tem času data čez marsikatero preizkušnjo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2011 15:45:27   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

user posted image

Ajde, dobro je, da partnerja vesta eden o drugem to, da si oba želita otroka.....

No točno to sem hotla povedat, sam sem mal razvlekla.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2011 16:01:28   
Izabelina
najprej je itak treba vedt tiste osnovne zadeve (želje v prihodnosti, odnos s starši, to ali se zaveda da smo ženske in moški enakopravni in enakovredni - beri, da nisem sama za gospodinjstvo on pa med tem leži na kavču)...

kar se pa otrok tiče pa js mislm, da je NUJNO, da vesta kakšn tip vzgoje želita furat pri svojih otrocih (seveda se lahko to deloma spremeni samo mislm, da ne tok zlo drastično)

Zame bi blo pač ne sprejemljivo, da bi moj partner želel pustiti otroka v posteljici, ko bi ta jokal, da se ne bo razvadil... da bi na splošno puščal otroka jokat, ker se itak mora izjokat, pa da se mu pljuča širijo in take. Pa klofutanje oz. oblike fizičnega nasilja... to sva se midva pogovorila takrat, ko sva se spraševala ali bi bil mogoče čas za dojenčka... se pravi predn sva ga dejansko nardila...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2011 16:19:28   
liliana
kar se pa otrok tiče pa js mislm, da je NUJNO, da vesta kakšn tip vzgoje želita furat pri svojih otrocih (seveda se lahko to deloma spremeni samo mislm, da ne tok zlo drastično

Jaz, po pravici povedano, nisem imela pred rojstvom otroka nobenega pojma o tipih vzgoje in o tem kakšen tip vzgoje naj bi midva čez dve ali pa več let furala......v bistvu nekega velikega znanja o tipih vzgoje še danes nimamuser posted image .....

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2011 16:31:15   
ronja
Vse tisto, kar je zate pomembno tudi, če nimaš otroka...

Ro sem hotela povedat s tistim spisom zgoraj - lilijana to zna percej bolj jedrnatouser posted image

hehe, izabelina, jaz sem že visooooko noseča brala knjigo "Spi, dete, spi" in se mi je zdela hudo pametna... In povem lubiju to metodo, on malo skeptično: "pa to kar tako malega?" Jaz pa: "Ok, ne začneš takoj, ampak nekje pri pol leta se pa otrok aj mora navadit, da sam zaspi in lepo spi celo noč, ne pa da skoz vstajava!" Nisva debatirala dalje, sva rekla, da bova itak videla, kako bo.
No, danes še vedno vstajava, če se katera zbudi (če ne pride sama k nama), še vedno smo dostikrat v 4 v posteljiuser posted image in seveda nisva nobene pustila jokat v posteljici... Tako da - dejansko si lahko človek nekaj naslika, potem je pa čisto drugače - oz. bojlše;).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2011 16:34:28   
ronja
Jaz, po pravici povedano, nisem imela pred rojstvom otroka nobenega pojma o tipih vzgoje in o tem kakšen tip vzgoje naj bi midva čez dve ali pa več let furala......v bistvu nekega velikega znanja o tipih vzgoje še danes nimam

hehe, no, tudi jaz ne - samo veš, a ti je ok, da bi nekdo malo nabutal, ker ne bo hotla dat prave majce gor, recimo. Ali pa veš, da nočeš, da ti mala skače po živcih in ji je vse dovoljeno. No, to sta ta dva skrajna tipa. (Sem pa tudi jaz šele pred kratkim ugotovila, da imajo te skrajnosti imena).

Midva sva se recimo enkrat pogovarjala, kdaj bi punci pustila, da se potetovirata (mislim, pri katerih letih)... Pa vprašanje, če bova to kdaj rabila in vprašanje, če bi takrat tako reagirala, kot sva razmišljala - je pa vseeno čisto fajn pogovor, zakaj ja, zakaj ne, itd...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.4.2011 16:39:01   
Izabelina
no ok, sej lahko to drugače poimenuješ ne pa tipi vzgoje... je ronja napisala... če ne druzga veš a boš meu prakar za preproge iztepat al za iztepat "trmo" iz otroške riti...  ne pa da te pol presenet drugačna uporaba prakarja kot si je ti navajen (al preproge al pa otroške riti)...

user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2011 16:45:58   
lukec

Podpis!
Je pa res, da sama nisem pričakovala nobenih presenečenj po rojstvu otroka (jih tudi nisem doživela), ker sva bila skupaj že 10 let user posted image .

< Sporočilo je popravil lukec -- 18.4.2011 16:46:37 >

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.4.2011 16:50:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
18.4.2011 16:54:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
18.4.2011 20:08:18   
Bakfark

.....v bistvu nekega velikega znanja o tipih vzgoje še danes nimamuser posted image .....

In kako potem nevzgajaš???

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.4.2011 21:07:49   
BAMBINA_

Se strinjam. Itaq iščeš partnerja zase. In potem sčasoma, če se ujemata, spontano pride tudi želja po otroku. Obraten vrstni red bi bil malce grotesken; torej zdaj si želim otroka, poiskati moram le še partnerja, ki bo ustrezal želenemu profilu očeta mojih otrok user posted image No, verjetno pa se tudi to dogaja... In, NE, glede na to, da sem po nekaj letih najine skupne poti vedela, da je pravi zame, mu ni bilo potrebno prestati nobenih posebnih testov, če bi bil dovolj dober tudi zato, da bi z njim imela otroke.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.4.2011 21:17:08   
betty.ford
kaj ni tako, da se zaljubiš v tistega, ki ti genetsko najbolj ustreza pri nadaljevanju rodu?

Bambina, se strinjam s teboj.

< Sporočilo je popravil betty.ford -- 18.4.2011 21:18:11 >

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.4.2011 21:47:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford

kaj ni tako, da se zaljubiš v tistega, ki ti genetsko najbolj ustreza pri nadaljevanju rodu?

in potem so genetsko še mal pretepene vmes in tko. user posted image

(odgovor članu betty.ford)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
18.4.2011 21:54:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Se strinjam. Itaq iščeš partnerja zase. In potem sčasoma, če se ujemata, spontano pride tudi želja po otroku.

Na razumski ravni večinoma iščemo partnerja zase, vsaj do x.y leta, dokler ne začne tiktakati biološka ura in nastopi groteskni scenarij. Na podzavestni ravni pa po moje iščemo tudi očeta otrok in gene, ki bodo najbolje pomagali nadaljevati vrsto. Mislim, da je kombinacija obojega, in da če upoštevamo tako trenutni razum kot naravo, ki je zapisana v genih, mora biti dobro. Plus faktor sreče, ta je vedno prisoten. Izbira samo iz enega vidika običajno ni dobra, vsaj na dolgi rok ne.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
18.4.2011 22:50:24   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Na razumski ravni večinoma iščemo partnerja zase, vsaj do x.y leta, dokler ne začne tiktakati biološka ura in nastopi groteskni scenarij. Na podzavestni ravni pa po moje iščemo tudi očeta otrok in gene, ki bodo najbolje pomagali nadaljevati vrsto. Mislim, da je kombinacija obojega, in da če upoštevamo tako trenutni razum kot naravo, ki je zapisana v genih, mora biti dobro. Plus faktor sreče, ta je vedno prisoten. Izbira samo iz enega vidika običajno ni dobra, vsaj na dolgi rok ne.

ja mislim, da je bilo pri meni tako. Skupaj sva od 21 leta, takrat je bila v ospredju zabava in tko.. ampak skos oz. že kar kmalu sva se pa pogovarjala tudi o načrtih v prihodnosti, ali si želiva otroke, kakšen način življenja...Tudi preselila sva se na svoje, ker to je kar pomembno, če želiš spoznat človeka (še dodatno user posted image )...kaj pa vem, sem kar dobro raziskala teren, no in se je obrestovalo. Enostavno - vedela sem kaj imam in kaj lahko pričakujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.4.2011 9:02:13   
jakipaki83
Preden imaš otroke je fino, če ugotoviš, da si dejansko sposoben živeti skupaj (brez da se non stop dogaja dramatično dretje, pretepanje ali kaka druga oblika nasilja) in da si sposoben otroke preživeti. Pa da si kompatibilen pri pomembnih stvareh (Ronja je napisala deal breakerjih) - to je pa pri vsakem drugače. Meni je npr. grozno, če nekdo samo stoka in joka, ni pa pripravljen kaj narediti, da bo bolje. Pa moti me, ko so ljudje (ženske in moški, da ne bo pomote user posted image ) preveč navezani na svoje mamice in očije in se zanašajo na njih ko kaki 3 letniki. Sicer se pa mi2 nisva nekaj ekstra pogovarjala o načinu vzgoje preden je otrok prišel. Ne znam si predstavljati, da bi se usedla za mizo in filozofirala o tem, kako bova čez 2 leti postopala ob trmi. user posted image Pač sproti se prilagajava. Edino, kar sva res dogovorjena je, da si pred tamalim ne izpodbijava avtoritete - tudi če se ne strinjam s trenutnim dejanjem oz vzgojnim pristopom partnerja, mu to povem kasneje, ko tamalega ni zraven. Ker vidim starše, ki vlečejo vsak na svojo stran, otroci pa veselo norijo in uživajo v brezvladju. 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime za deklico
teba

Katero ime vam je všeč?

Nina (33%)

Iva Nina (11%)

Zala (56%)

Število vseh glasov: 107

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!