scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: anaydam IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl IZVIRNO SPOROČILO: mika Je pa večinoma tako, da si "matere samohranilke", ko dobijo to preživnino, ki naj bi pripadala otroku, privoščijo luksuziranje za svojo lastno rit. Pa ne obtožujem tu nobene, povem pač za meni znane primerke. Otrok sploh ne vidi in ne občuti preživnine, mamica pa gre vsak mesec lepo h kozmetičarki, frizerki, šopingirat zase,...in se še obnaša tako, češ, "Ti si mi zaje*al lajf, dolžan si mi plačevat vsak mesec!" Pa ne mislim zdaj debatirat o tem, zakaj sta sploh šla narazen, ker bi bilo brezplodno. Oba sta dolžna skrbeti za otroka, saj sta ga oba spočela. In pika. Malo več napiši kaj pomeni luxuziranje matere in da otrok nič ne občuti. A je lačen, a ni oblečen, ne skrbi zanj, ne plačuje položnic, ga ne pelje na dopust... A bi se ločena mati morala zapustit in nikoli več prestopit praga kakršnegakoli lepotnega salona, ker oče plačuje preživnino? kakšno preživnino ta otrok dobiva, da si mnenja, da je za lux matere. takšne komentarje pričakuješ od kakšnega očeta, ki mu je teško dat vsak cent za otroka, z izgovorom, da je za materin luxuz....ali pa od ženske, katere partner plačuje preživnino za otroka iz prejšnje zveze in ji je to odveč. Ne bi pa nikoli pričakovala takšnega komentarja od matere dveh otrok, ki bi naj vedela kolikšni so stroški za preživljanje otroka. In koliko znaša preživnina za zg. omenjenega otroka? Ne poznam veliko takih mamic (večinoma so tiste, ki jih jaz poznam, take, da najprej poskrbijo za otroka, potem pa zase; tam tudi ni problem s stiki), poznam pa eno. Je bila brezposelna, živela v stanovanju staršev (položnice so plačevali starši, hrano tudi), kljub temu pa je bila vsak teden pri kozmetičarki in vsak mesec pri frizerju. In ja, otroku se je videlo, da preživnina ni bila porabljena zanj. Ni bil lačen, ker je za to poskrbela babica, vendar je v tem primeru preživnina bila za luksuz mamice. Tako da ... se dogaja. No, pa tudi ta mamica sedaj dela, tako da za svoj luksuz sama zasluži. Aja, očka, ki je redno plačeval preživnino, je bil pa tako naiven, da so na sodišču stike zapisali "po dogovoru". To pa v Sloveniji pomeni "kakor se mama odloči." Otroka vidi enkrat na mesec ali pa še to ne. In zato se podpišem pod DragonLady. Pri nas so samohranilke tako zaščitene, da je kar groza ... a nimajo otroci pravice tudi do očetov (ki v večini primerov niso psihopati, no) vsaj en vikend na 14 dni? SE DOGAJA AMPAK NA PODLAGI ENEGA PRIMERA KI GA POZNAŠ NE MOREŠ METATI VSEH SAMOHRANILK V EN KOŠ. SICER PA JE PONAVADI TAKO , DA VSAK ZNA REALNO PRESOJATI ŠELE TAKRAT , KO SE SAM ZNAJDE V ENAKI SITUACIJI. MORDA BOŠ TUDI TI ZNALA PRESOJATI O TEH STVAREH TAKRAT , KO BOŠ SAMA V TAKŠNI SITUACIJI!!!! zarečenega kruha se poje največ..... Umiri konje, no! Lej, nisem nikjer napisala, da so vse take. Še celo to sem napisala, da ostale, ki jih poznam, niso take ne se tolk razburjat, raje še enkrat preberi, kaj je katera prebrala, potem se pa razburjaj, če boš mislila, da je vredno ...