ronja
|
Spet redki pa zberejo pogum in prebegnejo v tujino z otrokom in celo življenje živijo kot begunci. no, ti pa gotovo mislijo na otroka in jim je otrokovo dobro v prvi vrsti... Razumem, da se človeku sfeclja ob tej nemoči, ampak to pa ni rešitev in ne, to ni pogum, ampak sebičnost. Briga te za otroka, da ima tu vse, ki jih ima rad, vzameš ga, ker ga hočeš TI imet. In te boli za to, kaj si OTROK želi. Razumem to samo v primeru, da bi mama zlorabljala otroka (oz. nekdo, ki živi z njima) - potem ga pač zaščitiš. Zmajevka, poizkušamo gledat objektivno. zato pa sprašujemo o konkretnih številkah, ki mami omogočajo luksuz, otrok pa preživnine ne čuti (a je prej sama tako dobro poskrbela zanj,brez preživnine, da zdaj ni razlike ali ga zdaj zanemarja?) Težko kakorkoli sodimo, če pa nimamo konkretnih podatkov, ampak samo tvojo besedo, da pa to ni prav, da gre ločena mati v šoping in toplice... Sama nisem ne za eno, ne za drugo (mislim, dol mi visi in za šoping in za tolice), niti nisem ločena, niti nima lubi otrok od prej (vsaj ne da bi midva vedela), pa vseeno se mi zdi, da je ta tvoja zgodba malo enostranska. In se mi ne zdi narobe, da si ločena mamica kaj privošči, če je za njenega otroka poskrbljeno. Če bi se ona preseravala, mali pa ne bi imel kaj jest, je pa drugo. Ampak recimo: mojidve nosita skoraj izključno stare obleke, še čevlje imata v gl. stare, pa si vseeno privoščim in si kupim recimo volne in kvačk in podobnih prčkarij za 60€. Samo da meni nihče pod prste ne gleda in si to smem privoščit, ker pač živiva skup. Če bi bila pa ločena, bi pa po tvojem mnenju tega ne smela, ker je treba otroku večji luksuz nudit. In če bi bivši tako gledal na to, bi mi lahko to naprej metal in ga ne bi nič zanimalo, da bojo iz te volne igračke zanju ali pa bi rekel, da jih iamta itak dovolj... Samo v razmislek - svet ni črnobel (madona se ponavljam!)
< Sporočilo je popravil ronja -- 6.4.2011 11:57:04 >