|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2011
2.5.2011 14:43:10   
Anonimen
Kot sem se jaz pogovarjala z nosečkami dobiš bolniško zaradi hudih zdravstvenih težav, po umetni oploditvi ali če imaš povsem neprimerno delovno mesto - pa še to te verjetno najprej porbajo prestavit na drugo delovno mesto - če je to možno.
zdravstvene težave, če so hude, ti lahko dajo pač začasno ali pa do konca porodniške... tako da se pogovori s svojo osebno zdravnico, ki ti papirje pripravi, potem boš pa videla. tudi če probaš - kaj hujšega kot da te zavrnejo, se ne more zgodit .
tudi delodajalci po mojem niso navdušni, če hodiš v službo povsem povožena... kako se nekdo počuti pa drug težko oceni. pa tudi nismo tolikokrat v življenju noseče, da ne bi takrat bolj mislile nase kot na službouser posted image

nam že 2 dni kaže na dež, ampak je samo ponoči malo deževalo. tako da grem zdej počasi na moj popoldnaski sprehod! mi odgovarja gibanje. lepo bodite!

(odgovor članu Laima)
  Neposredna povezava do sporočila: 476
2.5.2011 18:23:22   
Jassika
Laima jaz sem bila  pri sinku v user posted image na bolniški od vsega začetka. Najprej zato, ker sem imela izcedek, potem pa so mi podaljševali na 14 dni. Da ti rečem, da sem svoji G že rekla, naj me kar da dol iz bolniške, ker sem mela enga letanja z vsem skupej in ene dokumetacije, da popuser posted image . Ampak je bil vedno tehten razlog - potem sem imela povišan pritisk, potem premalo plodovnice, potem sem se začela odpirat in mi je trdel trebuh - to je blo v 30 tednu, in šele potem so mi podaljšali bolniško do konca. Poleg tega sem imela pred to user posted image še ss 2 user posted image in opravljeno klasično konizacijo. Krvavela sem tudi v tisti user posted image , ki se ni dobro končala. Tako da lahko ti rečem, da na Gorenjskem je stroga komisija kot user posted image . Vem, da so nekje dobivale za vsak najmanjši razlog, tako da kakor vem je odvisno od regije. Plus to, sem na takem delovnem mestu, da NIKAKOr ne morem več opravljati tega dela ampak so v odločbi vedno navedli, da delovno emsto NI razlog za nastop bolniške. kar vem, je pa tudi to, da ti zdravnica odpre lahko BD za 30 dni in tiste, ki so imele resne težave, pa jih komisija ni šmirglala, so potem preko osebnega zdravnika poskušale podaljševati stalež. Kar pa ni enostavno, ker baje ena diagnoza ne zadostuje (razen če ni res kaj hudega), ampak morajo nastopiti vedno novi oz. tehtni razlogi. To vem zato, ker je moja G rekla, da na komisiji niso normalni, ker nekaterim ne odobrijo, sploh ne s.p. (je mela pacientko ki je nosila dvojčka, krvavela redno, placenta previa, pa ni blo zadosti user posted image , pa verjetno še ne vem vsega). Evo tko, na dolgo, upam da ti bo kaj pomagalo user posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 477
2.5.2011 18:40:26   
buxl
Še jaz se fočkam k decembrkam! user posted image
Plusek ugledali ravno en teden nazaj, prvi pregled je 16.05., nuhalna pa 14.06., po mojem izračunu naj bi bil PDP 23.12. Slabosti so občasne, niso pa jutranje, trajajo skozi ves dan. V bistvu mi je ravno toliko slabo, kot bi se prejšnji dan fajn napila in bi bila mačkasta - tak občutljiv želodec.. user posted image
Nosečnost sicer ni bila načrtovana, je pa zelo zaželjena in sva oba ful srečna, mene očitno že fajn hormoni dajejo, ker se raznežim pa zjokcam čist za vsako neumnost...
Največjo težavo mi zdaj predstavlja biti tiho pred vsemi mojimi, moj hoče, da nikomur ne poveva do nuhalne (ni šans, ker bi me razneslo), sva se pa zdaj zmenila, da najbližjim poveva po prvem pregledu, po nuhalni pa lahk gre listek na oglasno desko. user posted image Sama sem itak ena čveka, tko da 3 moje sestre že vedo za nosečnost, ena me je že na polno založila z nosečniškimi hlačami, tko da sem kar dobro preskrbljena.
Zdaj pa odštevam dneve do 16.5., mislim, da bosta tole še zelo dolga dva tedna...
Čestitke vsem bodočim mamicam in čim manj slabosti vam želim!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 478
2.5.2011 19:33:15   
Medea10
Hej punce moje, kako ste?
Prebrala sem vas, komentirat se pa meni tud ne da danes, vas bom jutri. Prišla sem vas samo pozdravit, ker grem spet kar hitro spat, je bil naporen dan.
Lep se imejte.

(odgovor članu buxl)
Neposredna povezava do sporočila: 479
2.5.2011 20:25:11   
ema09
Pozdravljene punce še z moje strani! user posted image

Tudi meni je danes preveč slabo, da bi se bolj razpisala, sem pa preletela vaše komentarje.

Naslednji ponedeljek, tj. 9.5. imam prvi uradni pregled, sicer sem bila pod nujno prejšnji teden že na pregledu pri dežurnem, ker sem malo krvavela. Odločila sem se, da bom do takrat doma. Enostavno počutim se, kot da bi bila povožena...slabo mi je cel dan, nič mi ni za jest in ko nekaj pojem, ni nič boljše...a bruhat ne morem. Poleg tega spim večkrat na dan in niti predstavljam si ne, da bi šla delat, ker tako ne bi nič naredila, samo smilila bi se sama sebi...
Poleg tega nama je po dveh letih poskušanja končno uspelo zanosit po naravni poti v zadnjem trenutku, mislim, da sem vam že omenila, da sva že imela datum za razgovor in ne bi rada, da bi šlo kaj narobe.

Torej, vse ki pričnete jutri z delom, uspešno in čim manj stresno, pa seveda čim manj slabosti, ker to pa res ni fajn.

Bodite uredu,

E

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 480
2.5.2011 20:40:16   
korinca
Medea10, ne ta album, tisti je od januarja (se ni izšlo), ta pa je pod naslovom aprilski testekuser posted image

(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 481
2.5.2011 21:35:24   
Medea10
letim gledat user posted image

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 482
2.5.2011 21:36:58   
Medea10
korinca- super slike. A si fotografinja?

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 483
3.5.2011 7:12:19   
catt
lep pozdrav punce,

tud jaz se vam pridružujem, PDP imam 11.12.2011, torej sem v 8.t, 2dni user posted image pri ginekologu sem bila prvič v 5. tednu in drugič v 6. Takrat mi je tudi odvzel kri, urin, dobila sem materinsko knjižico... in najpomembnejše tudi 2 slikici za v albumuser posted image (čeprav se še skorajda nič ne vidi, razen pikice).

Je pa to moj prvi dojenček. Ni bil načrtovan, se je pač "zgodilo", sem najprej razmišljala o splavu, ampak se nisem mogla za to odločit, ker vem, da bi si težko oprostila... Pa tud moj, starši, prijatelji so skoraj znoreli, ko sem omenla to opcijo. Se zdaj kr krivo počutim, da sem sploh kaj takega razmišljala...

< Sporočilo je popravil catt -- 3.5.2011 7:13:29 >

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 484
3.5.2011 7:59:44   
MAMI 4
Pozdravljene vse!

Upam, da ste dan začele s sončkom in nasmeškom. Jaz sem se sicer zbudila že ob 5. in bi šla zdaj že spati, vendar upam na lep dan! Opažam, da je moja utrujenost "nenormalna", zato se veselim laboratorija- ponavadi sem v nosečnosti potrebovala Retafer-in očitno bo treba tudi tokret ukrepati...do takrat si pomagam z Elevitom in zdravo prehrano.

catt- čestitke za odločitev- za življenje. Korajžno, vse bo v redu! Ne bo ti žal, verjami.user posted image Želim ti lepo nosečnost!

Minil je teden poln praznovanj, piknikov. Po dopustu sem izmučena kot bi bila na tlakiuser posted image .

V soboto praznujeje moja najstnica in se mi misel na piknik kar upira-meso na žaru...
Imate kako idejo kako  naj pogostimo ljudi, da se ne ponavljamo z žarom? nas bo pa zelo veliko- 40?

Želim lep sončen dan!

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 485
3.5.2011 10:21:04   
mixi
oj dan vsem skupaj jaz sem tako tako, mami4 par jumbo pic pa malo narezkov in čipsa pa na koncu tortica in to je to

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: DECEMBERKE 2011
3.5.2011 10:36:23   
sashy

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image , prvi pregled, naslednji pregled, NS, kraj  

27.11.
candi, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, ?
29.11.
Beatrice, 26, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., ?, 16.5., Ljubljana
1. 12.
sugababy, ?, 3user posted image , 1user posted image , 19.4. ?, 12.5.,?
lelo, 28, 2user posted image , 1user posted image , 10.5. ?, 24.5., ?
Agnes27, 28, 1user posted image , 0user posted image , 20.4., 25.5., 24.5., ?
2. 12. 
bobek05, 30, 2user posted image , 1user posted image , 8.4., 6.5., ?,?
3. 12.
sashy, 23, 3user posted image , 2user posted image , 18.4., 18.5., ?, okolica Ljubljane
lilije, 29, 2user posted image , 1user posted image , 13.4., 25.5, 24.5., Celje
Sizikaa, 29, 2user posted image , 1user posted image , 22.4., 17.5, ?, ?
4. 12.
5. 12.
helena08, 31, 3user posted image , 2user posted image , ?. ?, ?,?
Laima, 32, 2user posted image , 1user posted image , 21.4., 11.5., ?, ?
6.12.
hribovkati, 32, 1user posted image , 0user posted image , 19.4. ?, ?, Velenje
ursh_, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.4., ?, ?, Grosuplje
pamzika, 25, 1user posted image , 0user posted image , 19.4., 17.5., ?, ?
MAMI4, 34, 6user posted image , 4user posted image , 12.4., ?, ?, Koper
7.12.
Monstera, 24, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., ?, ?, Ljubljana
flora1983, ?, 3user posted image , 2user posted image , 5.4. ?, ?,?
mala81, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
8.12.
9.12.
10.12.
sover, 30, 1user posted image , 0user posted image , 5.5. ?, ?,?
Anonimnauser posted image , ?, 6user posted image , ?user posted image , 5.5., ?, ?, ?
morje2011, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
11.12.
catt, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
12.12.
AljaAn, 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.4., ?, ?,?
13.12.
nalia, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
mala bejba, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?,?
14.12.
Taddy78, 32, 3user posted image , 1user posted image , 4.5., ?, ?, ?
15.12.
Nutry, ?, 3user posted image , 0user posted image , 3.5., ?, ?, Ljubljana
mixi, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.4., 27.5., 6.6., Koper
16.12.
tetka10, 22, 2user posted image , 0user posted image , 11.5., ?, ?, Ljubljana
evelin, ?, 3user posted image , 1user posted image , 21.4., 4.5., ?, ?
17.12.
Medea10, 21, 2user posted image , 1user posted image , 9.5., ?, ?, Maribor
sarar, 29, 4user posted image , 2user posted image , 25.5., ?, ?, Ljubljana
Mufka, 33, 1user posted image , 0user posted image , 4.5., ?, ?, Celje
18.12.
19.12.
ketikat, 33, 2user posted image , 1user posted image , 13.5., ?, ?, tujina
20.12.
21.12.
22.12.
23.12.
buxl, ?, 1user posted image , 0user posted image , 16.5., ?, 14.6., ?
24.12.
25.12.
26.12.
27.12.
Ursha666, 26, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, Idrija
28.12.
29.12.
30.12.
31.12.
acitak, 27, 2user posted image , 1user posted image , 3.5., ?, ?., Velenje
x.12.
nepovemše, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?, Ljubljana
barbi18, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?,?
ema09, ?, ?user posted image , ?user posted image , 9.5., ?, ?, ?
Bibana, ?, 1user posted image , 0user posted image , 29.4., ?, ?, ?
Jassika, 36, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
naja81, ?, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., ?, ?, ?
korinca, 37, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
tasa3, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?, ?
dspela25, 33, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, okolica Celja
Ajraz, 27, 1user posted image , 0user posted image , ?, 11.5., ?, Gorenjska

SKUPAJ NAS JE : 47
NOSEČKE Z DVOJČKI:  

Z nami so pot začele:
aprilasemtuuser posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil sashy -- 3.5.2011 10:42:30 >

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 487
3.5.2011 10:42:21   
catt
hvala mami 4, tudi tebi želim prijetno user posted image

punce, a sem jaz zmešana, ali je to normalno? zjutraj mi je ponavadi grozno slabo, če pojem npr. samo banano, ali pa kosmiče, vedno mam napade lakote in jem ko hrček. zjutraj ponavadi zaužijem ogromne količine hrane, potem čez dan, pa enostavno ne morem jest, ker mi je SPET slabo, ampak ne slabo ker bi bla preveč sita še od zjutraj (ali pač?) in ni tista slabost, ko mi hoče gor metat. "ampak je tisto, ko ti ne paše nič"

ne vem kaj naj nardim glede teh svojih napadov lakote zjutraj... ker SE PREDOBRO zavedam, da to ni niti najmanj zdravo, ampak lepo 5 majhnih obrokov čez dan... user posted image kako se spopadate s tem?

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 488
3.5.2011 11:36:13   
dspela
Dobrodošle vse nove srečne  user posted image .

Danes sem se naročila na prvi pregled in ga imam 24.5. Sem računala, kdaj naj bi ga imela ,ker v prvi nosečnosti sem ga imela čez 2 tedna, zdaj pa imam čez 3 tedne.Stem da imam zdaj prvi dan zadnje M v soboto prej pa v ponedeljek.

Se že boljše počutim,ko vem kdaj imem pregled.Bom začela odštevat dneve.

mimi 4, jaz sem tudi za narezke.

catt, ne vem kaj bi svetovala. Jaz sem pa pogosto lačna, na 2-3 ure mi je že slabo in moram jest.

Jaz se pa spopadam z drugo težavo, prebava. Pred nosečnjosto nisem imela težav s prebavo(sem šla 2 krat na dan na wc). Sedaj pa je obup. Sem 2-3 dni zaprta, pol pa 2-4 dni imam drisko in me zvija. Danes zutraj je bilo groza.Eno uro me je tako zvijalo,pol pa sem le lahko šla na wc. 
Dva dni popoldan spijem pol šalčke kave z mlekom( prej nisem ker sem bila prehlajena in sem pila samo čaje). pa me že 2 dni popoldan tako zvijo in grem po trikrat na wc. Bom nekaj dni brez kave in bom videla.

Danes sem bila do 10 ure že 2 na wc. Pred tem pa user posted image  ko me je zvijalo.
A se katera spopada s tem? In kako rešuje to težavo?

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 489
3.5.2011 11:41:47   
MAMI 4
MIXI, HVALA ZA IDEJO-ja sem se odločila za narezke, razne namaze in mini pice- na žemljice namažem zmes ( iz kisle smetane, malo par. mezge, naribam poli salamo, sir ,...) in zapečem v pečici- to sem že delala in otroci obožujeo!

catt -ne skrbi, kar se dogaja s tabo je popolnoma razumljivo, čez kakšen mesec bo bolje. Lahko samo prisluhneš telesu in vidiš kaj je za tvoj želodec najbolj sprejemljivo...Bistvo je da čim več ostane not...Pa ne pozabi na folno kislino- tablete (Elevit, ...). Jaz sem sedaj polnih 9 t in sem shujšala 2-3 kg, saj nimam nobenega apetita. Trudim se da jem in to čim bolj zdravo, vendar jem manj kot pred nosečnostjo (no saj se prej pretiravala....).
Bo že bolje!

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 490
3.5.2011 11:48:25   
MAMI 4
dspela, hvala tudi tebi za nasvet!

Težave s prebavo imam tudi jaz- podobne...user posted image Probaj brez kave, morda bo bolje. Za zaprtje pa Donat...pa še Mg vsebuje (meni koristi saj imam večkrat krče v nogah).

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 491
3.5.2011 11:52:05   
catt
dspela, tudi jaz imam težave s prebavo. mene najbolj muči napihnjenost, moj fant okoli razlaga kolk se men že pozna trebušček, sama pa vem, da je to le posledica napihnjenosti, in malo večjih količin hrane. Prej sem imela trebušček popolnoma raven. sem pa ugotovila, da mene zlo napenja po sadju. proti zaprtosti mi zelo pomagajo jogurti, ne vem pa če je priporočljivo pojest jogurt z lanenimi semeni - naravno odvajalo. ?!? (any ideea?)

ampak baje je to čist normalno (zaprtost), pa tudi težave z vetrovi. user posted image sem bla zadnjič v trgovini in nisem vedla kam se naj skrijem... uff user posted image

mami 4, meni je moj ginekolog svetoval femibion 1 do 4. meseca, potem pa grem na dvojko. vrjetno je to podobno temu kar si mi ti svetovala?

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 492
3.5.2011 12:27:26   
lilije
Lep sončen dan drage user posted image !

Končno se Vam malo javim. Čez praznike sem prišla za kakšno minuto na forum, da malo preberem - nisem pa imela časa nič pisati.
Vsi smo bili 10 dni doma (fant, skoraj 3-letni sin in jaz).
En dan smo šli gledat dinozavre, en dan kopat, dvakrat na pohod,... Potem smo imeli veliko obiskov, pa kres, pa prvomajski golaž,...
Vglavnem veliko se je dogajalo - čeprav je bilo tako muhasto vreme.

Jaz sem v 10 t. (rok 3.12.). Moram poedati, da imam grozne težave s prebavo (čeprav vsak dan spijem kozarec donata).
Zdi se mi, da pojem preveč. Zelo mi tekne domače pecivo - sem kr sam na sebe jezna, ko vem, da to ni najboljš. Sam kaj pa boš. Na mizi sveže pecivo, jaz pa naj raje vzamem eno jabolko?user posted image

Pred nosečnostjo sem kadila. Ko sem zvedla, da sem noseča sem nehala kaditi in mislim, da mi zato še bolj paše jesti.
Drugače mi nič slabo. Nimam ravno občutka, da bi bila noseča.
Se mi pa vidi že trebuh. Kaj si nor. Pri prvi nosečnosti se mi do skoraj petega mes. ni nič kej videlo, sedaj pa kot bi bila že 5 mes. noseča. (kaj šele bo!) Ima že katera s tem probleme?

S fantom sva se odločila, da poveva o novem družinskem članu po NS.

Jaz sem iz okolice Celja, pa me zanima če je katera v bližini in ima voljo, da se dobimo v Celju na kakšni pijači?

LEP SONČEN DAN NAPREJ!!!!

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 493
3.5.2011 12:29:35   
lilije
Pozabila sem še omenit, da jaz vzamem vsak dan 1 TIFOL in nič drugega. A je priporočljivo še kaj druga uživat?

In pa dobrodošle vse noveuser posted image !!!!

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 494
3.5.2011 12:36:40   
sashy
Hoj punce!

Evo piknik je  uspel, imeli smo se zelo lepo, Anej je pa tudi neskončno užival, kar je pa tudi osnovnega pomena, saj smo praznovali njegov rojstni danuser posted image .
Vidim, da je veliko govora o bolniškem staležu. No meni se s tem do sedaj še ni bilo treba ukvarjati, ker sem redna študentka, no zdaj imam itak samo še diplomo za napisat, ker sem 22. marca naredila še zadnji izpit. Kar se pa tiče nosečnosti dam pa prav tistim puncam, ki so komentirale, da nismo bolane in nosečnost ni bolezen ampak drugo stanje, ki je pač za telo malo bolj naporno, ampak vseeno pa ne za obravnavo kot bolezenso stanje, seveda so izjeme, ki imajo resne probleme in tiste, ki imajo za nosečniško stanje povsem neprimerno delovno mesto. Sama sem v času obeh nosečnosti redno hodila na predavanja in se do šole vozila celo s kolesom (v drugi nosečnosti) ter bila zelo aktivna.

Pa dobrodošle vse nove!!

Moji sončki:
Anej 5.5.2008
Taja 23.11.2009
Brina 5.12.2011

(odgovor članu catt)
Neposredna povezava do sporočila: 495
3.5.2011 12:47:10   
Mufka
Pozdravljene user posted image .

Jaz sem bila danes pri ginekologu (sem se zadnjič zmotila, ko sem napisala 4.5) in se je že vse videlo. Micena glavica, dve rokci in dve nogci. V zadnjih 2 tednih sem se zredila 2 kg, vendar je to verjetno posledica napihnjenosti.
catt in lilije: jaz sem imela že prej gastritis in intoleranco za laktozo in zelo občutljiv želodec za napihniti, to kar se mi dogaja sedaj pa ni več normalno. Vetrove imam takšne, da še sama komaj zdržim. Posledično tudi krče. Najbolj mi paše topla kopel, kjer se telo lepo sprosti in gre potem tudi zrak hitreje ven. Zelo pogosto ga pa spuščam tudi zgoraj. Kaj č'mo. Trebušček imam takšen, kot da bi bila v sredini nosečnosti, čeprav je mali komaj 11,22 mm velik. Se je tudi ginekolog zmotil in mi je danes napisal, da imam na podlagi ultrazvoka porod 20.9.2011 (mogoče ga je moj trebušček zavedeluser posted image ), pa smo potem s sestro ugotovile, da je očitno mislil 20.12.2011.

Imam kar probleme, ker sva rekla, da do tega pregleda še ne bova nikomur povedala, jaz pa še komaj skrivam - fizično. Najhuje je v službi, kjer trebušček še težje skrivam. Direktor mi je pravkar podpisal dopust za poroko in se mi je še zraven pohecal, v stilu, da ne bom slučajno zanosila pred poroko. Huh, kako bo vesel, ko bo zvedel, da sem že. Njegovim staršem poveva za vikend, mojim pa naslednji vikend.

Kaj veste, ali ta napihnjenost čez čas izgine? Se kar bojim, ker bo vsak mesec manj prostora za moj želodec in čreva in se verjetno znajo te zadeve še samo potencirati. Verjetno pa sem napihnjena veliko bolj tudi zato, ker jem veliko več sveže zelenjave in sadnja, kar ni najbolj ugodno za moj gastritični želodec, ampak je pa nujno za moje sončece.

Sicer pa ko berem na forumu kako uboge ste nakatere, ko bruhate vsak dan in vam je grozno slabo, sem jaz zelo vesela, da je pri meni samo napihnjenost. Tako da sem kar hvaležna za ta forum. Sploh dokler ne povem vsem, da sem noseča se nimam (razen z mojim dragim) s kom pogovarjati o nosečniških težavah.

Držite se in uživajte zopet sončne dneve.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu lilije)
Neposredna povezava do sporočila: 496
3.5.2011 13:03:37   
Mufka
Pozdravljene še enkrat

Lilije: jaz vzamem zjutraj floravital (za železo), ker sem bila včasih zelo slabokrvna in tudi sedaj nisem ravno na vrhuncu, bomo videli na podlagi pregleda krvi, zvečer pa vzamem po večerji eno tabletko Tifola. vendar ne čisto vsak dan. Jem pa zelo veliko banan ki so tudi vir folne kisline.
Po drugi strani pa razmišljam: včasih naše mame niso jemale nobenih dodatkov, pa smo vsi otroci bili zdravi in krepki, sedaj pa bi bilo že kar nekaj narobe, če ne jemo tega in onega in ... in malčki so skoz nekaj bolehni, ko so majhni: bolj občutljivi, razne alergije, .. Tako da kdo bi vedel. Včasih (še 20 let nazaj) je bila glavna prehrana nosečnica kokošja juha in fino močno rdeče vino. Sedaj pa bognedaj kakšno kaljico alkohola med nosečnostjo.

Kakšno je vaše mnenje o kozarčku vina pri kosilu? Ali ga popijete ali ne? Sprašujem predvsem zaradi mojih želodčnih težav. Že prej mi je zdravnica predpisala, da naj za prebavo spijem kozarec vina pri kosilu in mi je bilo veliko lažje, sedaj si ga pa ne upam. Imele sva z zdravnico tudi enkrat primer, ko mi je predpisala tablete za katere je v navodilih pisalo, da se ne sme uživati alkohol v času jemanja tablet. Potem pa me je povprašala, če pijem kozarec vina ob kosilu, kot sva se dogovorili in sem rekla, da sedaj ko imam te tablete ne. Pa je rekla, da vseeno lahko, da kozarec vina ob kosilu ni mišljen kot uživanje alkohola. Zato me zanimajo vaše izkušnje s vinom ob kosilu v času nosečnosti. Pa prosim samo ob kosilu, kakšno drugo popivanje sploh ne pride v poštev.

user posted image

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: DECEMBERKE 2011
3.5.2011 13:11:56   
fortune
IZVIRNO SPOROČILO: sashy

user posted image

PDP,
nick, starost, število user posted image , število user posted image , prvi pregled, naslednji pregled, NS, kraj  

27.11.
candi, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?, ?
29.11.
Beatrice, 26, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., ?, 16.5., Ljubljana
1. 12.
sugababy, ?, 3user posted image , 1user posted image , 19.4. ?, 12.5.,?
lelo, 28, 2user posted image , 1user posted image , 10.5. ?, 24.5., ?
Agnes27, 28, 1user posted image , 0user posted image , 20.4., 25.5., 24.5., ?
2. 12. 
bobek05, 30, 2user posted image , 1user posted image , 8.4., 6.5., ?,?
3. 12.
sashy, 23, 3user posted image , 2user posted image , 18.4., 18.5., ?, Ljubljana
lilije, 29, 2user posted image , 1user posted image , 13.4., 25.5, 24.5., Celje
Sizikaa, 29, 2user posted image , 1user posted image , 22.4., 17.5, ?, ?
4. 12.
5. 12.
helena08, 31, 3user posted image , 2user posted image , ?. ?, ?,?
Laima, 32, 2user posted image , 1user posted image , 21.4., 11.5., ?, ?
6.12.
hribovkati, 32, 1user posted image , 0user posted image , 19.4. ?, ?, Velenje
ursh_, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.4., ?, ?, Grosuplje
pamzika, 25, 1user posted image , 0user posted image , 19.4., 17.5., ?, ?
MAMI4, 34, 6user posted image , 4user posted image , 12.4., ?, ?, Koper
7.12.
Monstera, 24, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., ?, ?, Ljubljana
flora1983, ?, 3user posted image , 2user posted image , 5.4. ?, ?,?
mala81, 29, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
8.12.
9.12.
Fortune, 30, 1 , 0 , 29.4, ?, ?, Ljubljana
10.12.
sover, 30, 1user posted image , 0user posted image , 5.5. ?, ?,?
Anonimnauser posted image , ?, 6user posted image , ?user posted image , 5.5., ?, ?, ?
morje2011, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
11.12.
12.12.
AljaAn, 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.4., ?, ?,?
13.12.
nalia, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
mala bejba, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?,?
14.12.
Taddy78, 32, 3user posted image , 1user posted image , 4.5., ?, ?, ?
15.12.
Nutry, ?, 3user posted image , 0user posted image , 3.5., ?, ?, Ljubljana
mixi, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.4., 27.5., 6.6., Koper
16.12.
tetka10, 22, 2user posted image , 0user posted image , 11.5., ?, ?, Ljubljana
evelin, ?, 3user posted image , 1user posted image , 21.4., 4.5., ?, ?
17.12.
Medea10, 21, 2user posted image , 1user posted image , 9.5., ?, ?, Maribor
sarar, 29, 4user posted image , 2user posted image , 25.5., ?, ?, Ljubljana
Mufka, 33, 1user posted image , 0user posted image , 4.5., ?, ?, Celje
18.12.
19.12.
ketikat, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, tujina
20.12.
21.12.
22.12.
23.12.
24.12.
25.12.
26.12.
27.12.
28.12.
29.12.
30.12.
31.12.
acitak, 27, 2user posted image , 1user posted image , 3.5., ?, ?., Velenje
x.12.
nepovemše, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?, Ljubljana
barbi18, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?. ?, ?,?
ema09, ?, ?user posted image , ?user posted image , 9.5., ?, ?, ?
Bibana, ?, 1user posted image , 0user posted image , 29.4., ?, ?, ?
Jassika, 36, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
naja81, ?, 2user posted image , 1user posted image , 11.5., ?, ?, ?
korinca, ?, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
tasa3, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE : 43
NOSEČKE Z DVOJČKI:  

Z nami so pot začele:
aprilasemtuuser posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 498
3.5.2011 13:14:04   
Nutry
Pozdravljene!

Žal nimam časa, da bi se na dolgo razpisala vas pa z veseljem berem :)
Javljam, da sem imela danes prvi UZ in videla malo pikico, veliko 13mm. Naslednji pregled imam na petek, 13.5 ob 13.00 uri.

Lep sončen dan vam želim in čim manj nosečniških težav.

Nutry

(odgovor članu Mufka)
Neposredna povezava do sporočila: 499
3.5.2011 13:25:12   
joel
lilije jst sem tud celjanka,sem drugače novembrka 2011
moj pdp je 28.11.samo berem tud decembrke, ker itak nikol ne veš kolk je
lahk zamude,sploh pri drugem otročku,mam doma že eno februarko 2010 navihanko,
maš pa isto dr.benčičevo kot jaz, tak da za kafe sem z veseljem kdaj...

(odgovor članu Nutry)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......