|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2011
30.4.2011 19:44:13   
Jassika
Dobrodošle vse nove user posted image user posted image user posted image , pa mal posebej tebi dspela, ko se že iz druge teme "poznava" tako da čestitke še tukej user posted image . Joj pa ko berem, kake bogice ste ene, skoz pri WCju user posted image . Res punce, še mal je za zdržat, saj bo kmalu minilo. Pa še nekaj drži, ker ima toliko parov probleme pri user posted image jaz poskušam gledat s te strani, da smo "blagoslovljene" z nosečniškimi znaki in se jih poskušam veselit, ker to samo pomeni en korak bližje user posted image .
Kar pa mene daj,e je pa grozna zaspanost. lahko bi spala dneve in noči. Samo da vsatnem, me že v horizontalo vleče user posted image . Tako, da bo še zabavano, ko jim bom na šihtu dremuckat začela user posted image
No čim lepše bodite, pa poročajte kako napredujejo user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 451
30.4.2011 19:52:34   
AljaAn
Jassika ... zelo lepo napisano user posted image Najbolje, če nehamo jamrati, čeprav vem, da je hudo (bo kmalu minilo) ampak, ko se spomnim da nekateri tudi zanositi ne morejo in imajo res en kup težav, potem smo me lahko SREČNE z bruhanjem in slabostmi vred.

Samo na hitro lep pozdrav in lahko noč ...sem imela naporen dan ... delala ... pa ni hudega. Upam, da bo tudi jutri sonček. user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 452
30.4.2011 22:38:50   
Anonimen
Še mal za statistiko, stara sem 32 (kmalu 33), pregled imam v slo 13.5., za nuhalno pa še ne vem.
čist me matra zdej k moram tolk časa čakat na UZ pregled. ampak kaj nej. tukaj ga pač ne delajo...
grem še mal po omari pobrskat, če imam kaj dobrega za pojest user posted image  sem si kupila danes suhi sadje - za železo !

(odgovor članu AljaAn)
  Neposredna povezava do sporočila: 453
1.5.2011 8:01:41   
mala81
Ja punce drži to, da se eni matrajo zelo dolgo. Midva sva bila 6 let a ambulanti za neplodnost in je uspelo šele 4. z zamrznjenčki. In vedno sem govorila, da bom sprejela vse tudi če bruham ves čas, samo da uspe. Tak da, vem, da vam je hudo vsak dan se borit s temi težavami, a še hujše je , ko se boriš z nenehnimi porazi.

Lep dan pupe moje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 454
1.5.2011 8:05:09   
sarar
DOBRO JUTRO PUNCE MOJE!!!!!!! user posted image

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 455
1.5.2011 8:07:11   
AljaAn
Jutro punce!

Ena user posted image , sok ali pa čaj za vse. Sem vam samo prišla zaželeti lep dan. Sonce je!!!

mala81 mislim da je to odgovor vsem ki jamramo. Bravo za pogum in vztrajnost in res so slabosti najmanj od vsega.user posted image user posted image

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 456
1.5.2011 8:41:35   
mala81
Punce moje upam, da me ne bo katera narobe razumela. Nisem nič slabega mislila s tem.
Ja tudi pri nas se je končno prikazal sonček.

PA PA

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 457
1.5.2011 12:41:55   
Medea10
Lep prvo majski pozdrav!
Kako ste? Vidim da vas je kar nekaj začelo prijateljevat s školjko. user posted image Za sebe lahko povem, da sva že najboljši prijateljici.
Včeraj smo praznovali. Seveda je samo en par prišel pravočasno, drugi so zamujali debelo uro in pol. Otroci so pa že od dopoldneva čepeli tu pri nas. user posted image Ena družinica je rekla da pride in jih na koncu sploh blo ni (ker je mami dobila občutek, da sem jezna na njo), en drugi par pa si ni mogel vtrgat minutke časa in sporočit da ne prideta (oba sta pa mi teden prej zatrjevala, da bosta še pravi čas sporočila če PRIDETA ali NE). user posted image
Mesa smo spekli dvakrat preveč, ampak smo ga dali nekaj tudi zraven tako da je šlo vse. Torte je ostalo malenkost. Ati je pogledal malo pregloboko v pločevinko user posted image , meni so pa vsi tiščali alkohol "pij, pij" in "zakaj pa ti nočeš nič pit". Kolegici se je moje "nepitje" zdelo sumljivo. user posted image
Slabosti so mi šle toliko na roko da so bile blage. Na kresovanje nismo šli.
Danes gremo k sestrični na vikend, če bo le vreme zdržalo.
Aja, danes vstopam v dopolnjeni 7. teden! user posted image

Zdaj vas pa še pokomentiram;
pamzika hvala, je dobila polno oblačilc in nič kaj dost igračk. user posted image
korinca- probaj še enkrat prilepit slikco, zdaj sem res radovedna kako si se poigrala user posted image
AljaAn- torta je bila odlična user posted image
Vrjetno bom počakala do nuhalne z majčko, tokrat bi rada čim dlje novičko zadržala za sebe... user posted image
Dobrodošla Teddy78, ursha666 in dspela user posted image lepo in mirno user posted image
MAMI4 pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo žabonček kmalu spet čist ok.
jessika- res lepo si to napisala
sarar- DOBRO JUTRO!!! user posted image
sashy- hvala ti da tako zavzeto urejaš seznam, super si! user posted image user posted image
in 42 nas je že! user posted image user posted image user posted image Decembra bo pestro user posted image

Tako punce, za danes je to vse. Lepo se imejte, božajte svoje trebuščke. user posted image

< Sporočilo je popravil Medea10 -- 1.5.2011 12:47:22 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 458
1.5.2011 13:08:27   
lelo
Dan punce,kako ste?jaz sem full zaskrbljena  user posted image vcerak sem pa na WC papirju zasledila rahlo rdec(rozast)izcedek, komaj opazen,sem klicala zaradi izcedka in su mi povedali da to nic ne pomeni ce ni bolecin.prvi pregled imam se vedno 10.05.in sem hotela prej ampak su na dopustu do 06.05.user posted image tako da sedaj lahko samo čakam in upam da res ni nič narobe in da ne bom več zagledala nobenega madeža,prosim, če je imela še kakšna podobno izkušnjo in se je seveda dobro končala...
hvala user posted image  moje,lep prvo majski dan zelim

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 459
1.5.2011 13:59:23   
Jassika
Evo dober dan še od mene. Čeprav sem rahlo utrujena, ker je naš mali princ že od petka bolanček in upam, da se kmalu poboljša. Res so bogeci taki mali, ko še ne znajo povedat, samo jokajo user posted image Ampak saj ima mamico in atija da ga cartata in upam, da mu je vsaj malo lažje.
mala81 sem sigurna, da nobena ni narobe razumela, kvečjemu še bolj se zavedamo, kako smo lahko srečne in hvaležne. In tako vesela sem za vaju. Vsakič ko slišim za take zgodbe, ko se pari tako trudijo, že skoraj obupajo, potem pa rata, mi grejo kar kocine po luftu, skratka user posted image
medea joj no, za tale RD. Joj, kolk mi grejo na živce taki neodgovorni ljudje user posted image k ne znajo rečt nič, ko da so mutavi. Sej če bi ti njim isto naredila, pa bi vidla kak halo bi bil a ne? Eh, samo da je vajina princeska uživala, kar pa sigurno je user posted image Čestitke še od nas user posted image user posted image user posted image user posted image
sarar dobro jutro še od mene user posted image
lelo naj te potolažim. Jaz sem imela pri mojem pikcu krvavitve od 6-9 tedna, samo izcedek, čisto malo. In sploh niso mogli pogruntat od kje. Tako, da to nič ne pomeni. Samo pozitiva, pa bo!!! Ker itak spremeniti ničesar ne moreš, lahko pa z dobro voljo pripomoreš k boljšemu počutju zate in za user posted image , tako da glavo pokonci. Verjemem in vem pa, da je lahko rečt in težko naredit. Jaz sem prejšnič tudi trepetala, čeprav sem bila v sebi kar prepričana, da je vse OK. In je tudi bilo user posted image

(odgovor članu lelo)
Neposredna povezava do sporočila: 460
1.5.2011 15:17:29   
dspela
Hvala vsem za dobrodošlico.

Ste pa res boge s temi slabostmi. Meni zaenkrat ni  slabo,samo ko sem lačna mi je malo. Me pa grozno bolijo bradavičke, še modrca ne morem imeti gor, če ga pa dol pa ni nič boljše.
Kako se pa ve spopadate s tem? Se mažete s kakšno kremo?  A Mg že pijete? Mene včasih v maternici bolj zapika, pa sem študirala, da bi si kr šla kupit magnezijeve šumeče tabletke.

Lep popoldanski dan

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 461
1.5.2011 15:49:27   
korinca
živjo pupe. Da vas malo prečekiram.
Lelo, veliko punc ima rahle rozaste izcedke, pa je vse ok. Navijam in želim ti, da je tudi pri tebi tako.
Jaz zaenkrat slabosti nimam še nobenih, vse kar je me bolijo bradavičke in že en teden živim na kislem zeljuuser posted image .
Imam pa že dva dni tisto topo bolečino, kot pred menstruacijo. Punce so pisale, da se jim je to dogajalo čisto na začetku dan ali dva po predvideni m. Hm, ali ima še katera podobno izkušnjo? No, upam, da je to samo posledica širjenja maternice in ne predstavlja nič hujšega. ...Lep pozdravček vsem in uživajte še ta dva dni praznika

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 462
1.5.2011 15:50:56   
korinca
aja medea 10, slikce ne znam pripopat sem, sem jo pa dala v album (aprilski testek)

< Sporočilo je popravil korinca -- 1.5.2011 15:51:35 >

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 463
1.5.2011 17:45:08   
Ajraz
Ojla Decembrke!

No da se vam še jaz končno pridružim. Sem nekje v devetem tednu nosečnosti, v 6. tednu sem imela že prvi pregled in smo že videli srčka, naslednjega imam 11. 5., na nuhalno pa se moram še naročit. Za statistiko pa: prvič user posted image , stara 26 let, ko bom rodila 27, Gorenjka.
Kot berem imam veliko srečo, saj sem popolnoma brez slabosti, imam pa drugo skrb. In sicer me že 3 dni kar fino boli želodec - sem mislila, da sem kaj takega pojedla - bolj pogosto sem šla tudi na wc, ampak driske nisem imela, danes mam pa že cel dan ful hude krče v trebuhu,pa me zanima vaše mnenje, ali je to nekaj normalnega, ali bi mogla kam it se pokazat? Pijem tud magnezij, pa mogoče je malo bolje.
Drugače pa želim vsem čim bolj prijetno nosečnost - seveda s čim manj slabosti.

(odgovor članu korinca)
Neposredna povezava do sporočila: 464
1.5.2011 17:55:44   
Monstera
Ojla.
Punce kako je s tem, ko v službi/šoli poveste, da ste noseče. A se kaj počasti s kašnimi piškoti? Moj pravi, da fantje v njegovi službi prinesejo piškotke, ko žene rodijo, ne ko naznanijo da bodo. Ampak nas žensk takrat ni v službi? :D Čutim potrebo, da povem novico in se mi zdi, da moram malo počastit a ne. A se to dela? :D
Ajraz mene ne bi skrbelo. Jaz sem zaradi vsega bruhanja šla celo k osebni zdravnici, ker sem mislilda da sem zbolela, ker je bilo tako neznosno, pa je rekla, da je vse z nosečnostjo povezano. Mene in slabi, in bruham, in krče imam v želodcu in peče me... Samo čakam še teh par tednov v maju da mine, da se končno konča :D

(odgovor članu Ajraz)
Neposredna povezava do sporočila: 465
1.5.2011 18:16:50   
mala81
lelo jaz sem imela v čet enak problem kot ti. Ampak glede na vse moje težave sem se šla pokazat. In vse super, videla utrip pikice, je pa videl en manjši hematom in je rekel, da bi naj bilo to krivo. Je pa še dodal, da malo več počivanja ne škodi. Sicer pa tudi mene že 2 dni špikne spodaj, ampak po mojih izračunih bi nanj bila zdaj menza pa upam da je to od tega. Torej že ene pijete magnezijeve tablete? Jaz jih sicer imam doma, ampk nisem še nobene vzela

< Sporočilo je popravil mala81 -- 1.5.2011 18:17:27 >

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 466
1.5.2011 19:13:45   
sarar
čaw punce! evo, se vam oglašam po ful lepem dnevu. tudi jaz sem imela obiske, in sicer svakinjo na kosilu, ker je moj starejši praznoval par dni nazaj 7 let. pa smo ful izkoristili sončka kokr smo ga lahko in smo vsi boljše voljeuser posted image . malo prej sem šla na sprehod in govorila s sosedo, ki me je ''pogledala'' in videla, da imam punčko. baje so se mi ustnice in nos čisto spremenili... to pravi tudi moj. morda pa je kaj na temuser posted image
aljaAn, hvala-jaz sem si kar s sokcem postregla user posted image
medea, s takimi smo imeli tudi mi opravka ko je moj praznoval roj.dan v šoli in jih je nekaj povabil... pa čakam odgovore, pa nič... mislim, groza. pol pa če že potrdi pa slučajno zve moj sinek od sošolca, da ga pa ne bo, ker grejo h babici... mislim halo, a se to kaj sporoči? tako da te čist štekam... no, zdaj ko si dala to zabavo mim pa le počivaj... si si zaslužila user posted image
lelo, jaz imam že dve uspešni user posted image  za sabo in sem pri obeh rahlo krvavela oz.imela tak izcedek kot ga ti opisuješ. ne sekiraj se in kot je ena napisala, bodi pozitivna ker s tem mali pikici največ narediš kar lahko. pa res se ne sekiraj, vse bo ok. user posted image
jassika, user posted image  tudi tebi da bo malček čiprej ozdravel
dspela, tudi mene občasno bradavice tako bolijo, samo hb lahko nosim modrc user posted image . joj, da se ne bom prehitro veselila user posted image
korinca, take bolečine imam tudi jaz. mislim, da imaš kar prav in da je to zaradi širjenja maternice.
ajraz, dobrodošla! mogoče malo počivaj, če ti bo kaj bolje. lahko pa pokličeš s čim lahko oblažiš bolečine... mene je sicer parkrat bolel želodec, karkoli sem pojedla ampak je že mimo. pa tudi kar se tiče  slabosti-danes sem jo imela samo zjutraj, jeeee user posted image
monstera, pri nas tudi desc časti ko se dete rodi... ne vem, mogoče bi ti častila preden greš na porodniško? še nisem slišala, da bi katera to naredila ob novički? če imaš pa željo, pa daj. sej bojo prav gotovo vesele, da se mal posladkajo user posted image . jaz pa sem ponavadi kar prišla z malčkom v vozičku ko je imel že nekaj mesecev in malo počastila. ne vem, različne navade...
mala81, super da je s tabo in pikico zdaj vse ok user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 467
1.5.2011 19:46:59   
ema09
Pozdravljene punce!

Nekaj časa se vam nisem oglasila, ker enostavno nisem imela volje...to nosečniško počutje je pa res zanimivo.
Vidim, da ste nekatere res pridne z odgovori.

Kot sem takrat zapisala, sem bila v preverjanju ali sem res srečka user posted image . No, zdej lahko zagotovo trdim,da sem. user posted image Prvi pregled imam 9.5, ampak ker sem na velikonočno soboto malo krvavela, sva se z mojim odpravila dežurnemu. Ploda še ni bilo videti, zato sem imela ponovno kontrolo 3 dni nazaj in plod je bil velik 5 mm in tudi srček mu je bil. Oba z mojim sva presrečna. Dežurna ginekologinja mi je za prejšnji teden...no, sej so bili samo 3-je delovni dnevi, predpisala bolniško, ne vem pa, kako bom naslednji teden.

Počutim se zelo utrujeno, najmanj 2 x na dan grem spat in noro me zebe. Slabo mi je cel dan, bruham sicer ne in tudi krvavim ne več. Moj pravi in tudi kolegica in kolega, da naj bom do 9.5, ko imam prvi uradni pregled, doma.

Ali imate kako idejo? Vsak dan se 45 min vozim iz Savinjske v službo v Lj. Delo je sicer pisarniško, tako da fizično nisem preveč obremenjena, ampak res ne vem, kako bom zdržala. In tudi ne vem, kako so zdravniki naklonjeni takim bolniškim. Najrajši bi itak šla v službo, ker se imam prav fino.

V upanju na uporabne nasvete vam želim lep nedeljski večer...grem počasi gledat talente.

lp, E

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 468
1.5.2011 22:10:15   
mala bejba
Dober večer,
Lelo glede tega rozastega izcedka nč skrbet,če je to čist malo pa se ustavi ni panike,jst sm ga mela v prvi nosečnosti,zdej pa tu nekaj časa nazaj in po izračunih je blo to k nej bi mela menstruacijo.
Ema09 jst se vozim 60km daleč v službo,pa še v trgovini delam,torej sobota 13 ur,pa sm v prvi nosečnosti delala do konca.Seveda če je vse vredu punce nč komplicirat,sj nismo bolane,bodimo vesele da nas je doletela ta čast,da smo srečke nosečke.
Da bi se častilo v službi prvič slišim,časti partner ko se otrok rodi,pa fajn ga mora zapit da je otrok zdrav(tko so rekli)user posted image .
Za magnezijeve tabletke prvič slišim da bi se pile tok zgodaj.Men je ginekolog reku da se pijejo proti koncu,na začetku s pa maternica mora širit in zato tudi krčki,da jih ne smemo ustavljat.
Jst sm drugač super,še en teden dopusta imam.Dans sm pekla tortico,ko je mala spančkala,ati je pa itak delal.Nestrpno čakam na prvi pregled naslednji teden.Saro moram peljat h frizerju,ma laske spet mal na oči pa jih je treba porezat. Vreme je za ne k...,gremo vn pa se ulije,notr pa mi nimamo obstanka.
Včer smo šlo mal na kres,tok da je tamala vidla lučko,pol je bla pa že itak tok zmatrana,k hodi ob pol devetih spančkat.
Lepo se imejte,grem mal pospravit pol pa v miževo.

18.12.2009 Sara

(odgovor članu ema09)
Neposredna povezava do sporočila: 469
2.5.2011 8:03:19   
nalia
Dobro jutro!
Vauuuu koliko nas je žeuser posted image ,super!

Seveda me daje pozabljivost in sem koj pozabila,kar sem hotela napisatuser posted image .Pa v naslednjem posu napišem ko se spomnimuser posted image .

Se strinjam z malo bejbo,jst osebno sem v prvi nosečnosti bila vesela,da sem delala,skoraj do konca,ker vam povem,potem ko sem bila doma,potem me je šele začelo vse matrati,tudi zdaj,ko mi je slabo,sem vseeno vesela,da hodim delat,ker se zamotim,vedno kaj počnem (sem trgovka),ali sem na blagajni,ali skačem po trgovini,ali me kakšna stranka zamoti,meni je tako lažje,doma pa počivam in mi je potem še bolj slabouser posted image . Ugotovila sem,če se uležem,ko mi je slabo,potem ko ustanem je 3x huje,zato počivam raje v sede položaju pred tv. No koliko sploh lahko počivam,če imaš doma 3 letnika je malo težje počivatiuser posted image

Glede magnezijev tablet,se spomnim da so govorili,da se lahko pijejo menda do 34 tedna,ampak to potem,ko trebuh otrdeva. Zdaj je itak normalno da se maternica širi. Tudi mene špika,kot bi zdaj zdaj dobila menstruacijo,pa križ me boli za znoretuser posted image

Imam pa to nosečnost čisto druge znake,.kot v prvi nosečnosti. Bomo videli če drži,da bo zdaj punčka.

Evo toliko za zdaj,na hitro sem se javila,več drugič,preberem vas vsak dan,samo nimam vedno časa pisat. Držite se,upam da slabosti kmalu minejo,jaz imam prvi pregled ta teden in priznam ,se precej nervozna.

Aja pa za seznam,sem videla da nisem starosti napisala-30 let!

Lep dan vam želim!

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 470
2.5.2011 8:29:26   
Suzikaa
Hello!

Kako ste pridne! Jaz sem pa tako lena,vsak dan samo malo prečekiram kaj  ste napisale, da pa bi sama kaj napisala pa sem enostavno preutrujena. Ta nosečnost je čisto drugačna od prve. V prvi sem imela energije,non stop dobre volje, zdaj pa se mi nikoli nič ne da.user posted image  Pa še moj me je danes razjezil,ker mi najprej obljubi,da bomo šli nekam, potem pa se odloči da ne bomo šli ker se njemu enostavno ne da. Jaz pa že vse pripravljeno itd. V glavnem, danes bova bolj redkobesedna eden do drugegauser posted image  
Kar se tiče magnezijevih tablet jih baje ni treba/dobro jemat.Saj če jeste elevit ali kaj podobnega dobite vsega zadosti. Al ne? Bom se pozanimala kaj je bilo o mg tabletah rečeno na eni materinski šoli pa vam sporočim. Sicer pa saj veste, eni rečejo tako, drugi rečejo tako user posted image .Tako pač je, sto ljudi sto čudi user posted image .
Grem se zdaj oblečt,ker sem še vedno v pižami user posted image , potem pa grema s pikico malo ven.

Pa lep sončen dan vam želim!!!

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 471
2.5.2011 9:16:22   
Laima
Pozdravljene user posted image ,

ste se pa razpisale v teh prazničnih dneh. No bom pa še jaz malo pokomentirala vse zadeve.user posted image

Kar se tiče krvavitev, sama jih nimam a so normalne, sploh v manjših količinah-npr. kot izcedek. Pogumno in nič bat. Misliti pozitivno. Vse je uredu. user posted image

Raztezanje maternice in bolečine so normalne, saj si dojenček ureja in prenavlja domek. Potrpet. Magnezija ne pijem, moja G mi ni svetovala in že v prvi nosečnosti ga nisem pila.

Tema slabosti user posted image -je hudo, ni prijetno-zagotovo vemo in se zavedamo, da smo srečnice, ker nam je uspelo zanositi.

Tu se sama ne primirjam s tistimi, ki žal ne morejo imeti otrok. Med njimi je tudi moja sestra, najboljša prijateljica,...sodelavka je pred kratkim izgubila otroka v 16 tednu. Nekateri se s tem na nek način sprijaznijo po mnogoletnih boljih in mukah, a ob enem premorejo dovolj srčnosti in topline, da razumejo in sočustvujejo tudi z našimi nosečniškimi tegobicami.
Česa vse jaz nimam, pa sem zadovoljna s tistim, kar imam-tako da ne vnašat slabe vesti tistim, ki malo pojamrajo, da jim je zaradi bruhanja, vrtoglavic, bolečin v križu hudo in težko. Mogoče lahko pojamrajo le tu na tem forumu in se nimajo komu drugače potožit.
Me malček osebno ganejo te zadeve, ker vem kako ljudje ki se borijo za otroke odreagirajo na svoje bližnje,ki pa jim uspe. Tudi meni drugi otročiček ni uspel ravno v trenutku, sva se z možem kar na slončkala, da je prišlo do oploditve, ki upam, da pelje skozi nosečnost do poroda in zdravega otroka. Je še dolga pot do porodnišnice. Sama sem pozitivno naravnan človek, tako da verjamem, da bo vse o.k., sploh pa vse se nam v življenju zgodi z namenom-tudi to da eni imamo otroke -drugi ne.

Ta konec tedna je bila zelo tragična prometna nesreča na Štajerskem koncu, kjer je mama v sekundi izgubila tri otroke plus vnuka. To pa je še bolj kruto in tragično. Človek si ne more niti zamisliti. V trenutku smisla v življenju ni več. Srečnica takrat, da jih je donosila, reva sedaj, ko jih je izgubila. Moja sestra pravi, da tisti zgoraj že ve kaj dela, tudi pri določitvi kdo bo starš in kdo ne. Kruta usoda?
Vem, da niste s komentarji mislile nič slabega, s tem ko sem jaz zapisala svoj pogled pa tudi ne, tako, da brez kakih zamer ali slabe volje.

Kar se tiče pa bolniške in službe.user posted image
V prvi nosečnosti sem bila kot rožica, počutje super, delo nenaporno in nestresno v kraju, kjer živim in sem do konca delala brez ovir.
Druga nosečnost, slabosti, bruhanje, delo 40 km stran v eno smer, naporno, stresno, odgovorno-trenutno na bolniški.
zaradi službe ne spim, sem nemirna, če me kdo začne po telefonu iz službe klicarit domov bruham 3x več in sem pod stresom. Stres ne koristi našim plodkom, delo kjer odnosi ali zadeve niso urejene pa tudi ne. Lahko je še napornejše. Sama imam svoje delo, kot delo rada, a se sprašujem, če ga bom zmogla. Osebnostno se me preveč dotika in hodi z mano domov. Pritiski nadrejenih pa so neprijetni, ker imam pogodbo za določen čas.
Bomo videli-tu ne obsojam nobene nosečnice, ki je na bolniški od začetka do konca, da se odklopi, posveti sama sebi in svoji družinici.
Moja G je zelo uredu, a ne verjamem, da mi bo kaj več podaljšala bolniško, ker mi je na prvem pregledu rekla, da je stres povsod. No jaz delam v izmeni sama in z ljudmi, ki so v zelo hudih stiskah, včasih nevarni sebi in tudi drugim. Kdor ima možnost se oddahnit ni važno od kakega dela, če začuti da ne zmore, držim pesti, da se mu uresniči želja po oddihu doma.
Bruhat v školjko, kjer je 10 uporabnikov/sodelavcev, ali celo javni wc ni ravno prijetno. Na vratih pa da ti en trka, a boš kmalu?

Najpomebnejša je sedaj vsaka iz med nas in zase je treba poskrbet-ne mislim egoistično, v naših telesih se pravkar odvija nejvečji čudež-življenje in za ta bitjeca ki se šele razvijajo in rastejo je potrebno poskrbet. Če je zato potreben odmik od službe,naj bo tako. Tudi G in OZ ne dasta bolovanja, kar tako, vsaj v mojem primeru ne.

A je katera imela komisijo? Kako to izgleda? Lahko opišeš svojo izkušnjo-prosim (Hvala že v naprej)
Zaradi česa/ razlogi ste bile na dolgostrajni porodniški poleg SS, bruhanja?

Pogostitev ob novici o nosečnosti:
Tega pri nas ni, mogoče pade kaka kavauser posted image , če so odnosi uredu in kak piškot, a tega sama od kar sem tu nisem doživela. Potem ko se pa otrok rodi in je porodniška po navadi pri nas mož nese nekaj na firmo kjer sam dela in še k ženi v službo, mal peciva, kak narezek in za nazdravit. Ali pa to storiš sama, ko zmoreš po porodu.

Glede rojstnodnevnih zabavuser posted image in ljudi, ki ne poznajo bontona-to tudi mene jezi, še bolj pa, da me nekdo nekam povabi za popoldne tisto dopoldne- isti dan. To kar odklonimo, ker se mi zdi, kot da je nekdo do zadnjega čakal ali bi te povabil ali ne. Ljudje so različni, vendar takih navadno kasneje ne vabimo več in tudi sami se ne udeležimo njihovih zadev-očitno to ni to. Niso pravi ljudje za druženje z nami in bolje, da se poti razidejo, kot pa da v nekem navideznem družinskem prijateljstvu vztrajamo. V sredini maja čaka tudi mene rojstni dan moža, potem v juniju sinčka, pa še ohcet,... Bo še pestro. Upam, da se kmalu sestavim na mesto.

Vsem vašim vse najboljše ob minulih rojstnih dnevih, veliko zdravja in sreče!user posted image

Hormoni mi pa norijo 100 na uro-to dokazuje tudi današnji dolg prispevek, upam, da ima rep in glavo in da ste razumele moja  sporočila dobronamerno.
Demokracija ne, vsak lahko zapiše kar misli.

LP user posted image , pa še enkrat brez zamere.

(odgovor članu nalia)
Neposredna povezava do sporočila: 472
2.5.2011 10:37:15   
mala81
laima vsekakor si narobe razumela moj post. Vedi, da sočustvujem z vsako, ki ima težave z bruhanjem. In ja razveselila sem se vsake nosečnosti, ki me je "obdajala", pa naj bo to prijateljica ali žlahtnica.

Je pa tudi res, da sem v tem času postala močnejša kot sem bila in tudi veliko srčnosti in topline premorem.

Ne želim vedet, kaj prestaja ženska, ki bo v teh dneh pokopala 3 otroke, ker je to najbolj kruto kar lahko mama doživi. Tudi moja mami je pokopala 19-letnega otroka. Upam, da nobena od nas ne bo nikoli vedela, kakšni so ti občutki.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 473
2.5.2011 11:00:35   
AljaAn
Hey punce!

Danes pa ni sončka user posted image No vsaj pri nas ga ni. Mož je popokal tamalo in sta šla za urico in pol po trgovinah, jaz pa lahko malo počivam. Čeprav bi bilo veliko za narediti doma user posted image Pa saj bo počakalo. Še vedno je.

Ne bom nič kaj dosti komentirala ... se mi ne ljubi ...pa brez zamere.
Samo na "komisijo" sem prišla odgovorit.

Laima si se razpisala danes in prav je tako, da ima vsak pravico do svojega mnenja. Še dobro. Kakšen pa bi bil svet, če bi vsi enako mislili. Sem ti hotela samo na tole komisijo odgovoriti. Jaz sem bila v prejšnji nosečnosti doma od četrtega meseca dalje. Sem se sicer počutila naravnost fantastično celo nosečnost in obožujem svojo službo, Vendar sem v četrtem mesecu obležala zaradi križa. Nekaj dni se niti pobrati nisem mogla in sem porabila do kopalnice celi dve uri z vstajanjem s postelje. Katastrofa!! Nič mi niso mogli dati .. blokado ali pa kaj takega. Tako da sem bila takrat itak na bolniški, potem pa smo se skupaj z ginekologinjo in osebno zdravnico odločile, da itak nimam primerne službe za nosečnost in križ ... osem ur stanja. Tako da sem bia do konca doma. Ti pa vsak mesec pošljejo papirje oz moraš podaljševati bolniško. Meni jo je odprla osebna zdravnica, zato sta obe z ginekologinjo vsak mesec pisali poročila, ki jih je potem poslala naprej na komisijo, oni pa so mi papirje oz. odločbo potem poslali domov. Je pa res, da to neradi dajo, če res ni hudo oz mi je ginekologinja rekla, da je v Ljubljani najtežje, ker vse full preverjajo. Ni kar se meni itak zdi pošeno. Naj bodo doma res samo tiste, ki imajo težave, ne pa dejansko zaradi nosečnosti kar vse povprek. Saj nismo bolane.

Upam da si tole razumela in ti ne rabiš hodit na komisijo, če si to mislila. Vse se ureja s papirji. No vsaj pri meni je bilo tako.

Zase pa upam, da bom tokrat delala dolgo, saj sem zdaj samo štiri ure v službi. Ko slabosti minejo bomo itak polne energije.user posted image

No pa lep dan vsem skupaj. Grem malo kuhat za gdč. potem pa kar z njo spat user posted image kako to paše!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 474
2.5.2011 11:13:47   
Laima
Pozdravček,

hvala za odgovor glede komisije. Trenutno me to še ne čaka, a kdo ve. Počutje je iz dneva v dan slabše in ne boljše.
Kar se tiče mojega prispevka, ne želim kakih spotenciranih odzivov, ker tudi sama osebno nisem na nikogar s prstom kazala-ni v moji navadi. Še enkrat se opravičujem tistim, ki ste to osebno vzele. Sem res le zapisala tisto, kar občutim, vidim in s tem poudarjam nisem želela nikogar prizadeti ali mu dvigniti pritisk.
Če nekomu paše tko, naj naredi tko ali pa drugače brez obsojanj.

Imejte se.

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......