|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBERKE 2011
3.11.2011 11:01:45   
Laima
Pozdravljene,

posebej pozdravljena Saša_ lepo, da si se nam pridružila. user posted image user posted image user posted image

Kako ste kaj?
Jaz sem danes stopila na tehtnico in tehtam 76kg, kar je +12 od mojega štarta in + 14 od vpisa v materinsko.
Jem pa nič kaj bolj-utrujenost ni še popustila in pojavljajo se mi lažni popadki.
Prihodnji teden imam CTG.
Kako napredujete ve?
In kje ste-zunaj oblačno, nič kaj za sprehode in pohajkovanja.
Oglaste se kaj.
Lep dan.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
3.11.2011 21:26:22   
muca*maca
Čao, Laima :)

Jaz sem v totalnem šusu :)
Preselili smo se, danes pa praznovali sinkov 2. RD z babicami in dedki v novem stanovanju. Spimo tu že en teden, počasi se navajamo. Danes sva bila z dragim res pridna, sva še veliko uredila, računam na to, da še par dni in bo vse, kot mora biti. Pa seveda še en obisk Ikee :)

Zdej grem pa pančkat.
LN

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
3.11.2011 22:06:43   
Laima
user posted image MUCA MACA čestitke ob selitvi in seveda praznovanju user posted image .  Vse najbboljše sinčku, ki bo kmalu veliki brat.
Ti se le spočij, pa oglasi se še kaj.

Zadnje čase se mi zdi, da sem kot nek varuh te user posted image decemberske rr strani.

A ste uredu?

user posted image upam, da ste uredu in polno zasedenez gnezdenjem.

Mene vse že tišči, iz dojk mi že teče, kot da mam za dojit že sedaj vsaki dve uri. Sprva so bile le občasne kapljice, sedaj pa moram nositi prav že blazinice, ker drugače bi imela lepe fleke na majicah, sploh pa pižamah, saj so mlečne žleze izredno aktivne čez noč-
A ima še katera te "teževice", ki napovedujejo mlekce?

Noč punce.

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
4.11.2011 9:17:15   
sarar
ojla punce...laima, mene nič ne daje gnezdenje, ampak tako grda utrujenost...potem me pa še v jajčnikih ščipa(tak se mi je 1.porod začel) in se potem raje uležem, tako da ležim kar dost popoldne. dop pač opravim svoje stvari(kuhanje kosila, pospravljanje...) popoldne pa moj prevzame user posted image
naj ti povem  še, da se mami ne oglasi ker je v bolnici... ne vem točno zakaj, čakamo kake novice. ni pa menda zaradi otroka ampak po moje kaj v zvezi s sladkorjem in jetri...nisem prepričana če sem prav razumela... upam, da ne bo huda ker sem ti tukaj javila. v glavnem, navijamo vsi zanjo da čimprej okreva in pride domov med svoje otročke...

kaj sem videla da so kake nove? računalnik mi nagaja 100/h, tako da ne morem odpreti prejšnje strani... no, dobrodošle vse ta nove, pa srečno še do konca user posted image
drugače pa jaz še nimam težav z mlekom, hb... imam sicer tistih par kapljic na dan, samo še ni potrebe da bi nosila blazinice...
nič, to je to zaenkrat...šibam v trgovino...papa

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
4.11.2011 10:18:52   
Laima
Hvala sarar za info,
mislim, da mami ne bo nič huda, pošiljam pozitivno energijo na obalo.
Vse bo uredu.
user posted image
Bo zopet kmalu doma.
Utrujenost je pogojena z zadnjimi tedni nosečnosti pa tudi vreme, ki je vlažno in mokro vpliva na naša razpoloženja. Sarar veliko energije, je pa lepo, da ti boljša polovica pomaga.

Prijeten konec tedna vam želim,
debata očitno poteka tudi vzporedno na fb-ju-v kolikor se tu ne boste javljale se bom tudi jaz od rr-ja poslovila, saj nima smisla, da je vsak drugi post moj.
Potem, pa samo preletite, odgovorite pa ne.
Trudim se, da tu vse skupaj ne zamre, a mi bolj slabo kaže.
Naj bo, tako, kot mora biti.

Mami4 v sredini meseca pridem 100% v Koper. Javim dan preden štartam, če boš upala se lahko srečava-mogoče je to eden izmed mojih zadnjih postov tu-odvisno od vas user posted image decemberke 2011.
Srečno vsem!

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
4.11.2011 11:20:49   
Saša_
Zdravo.
Tudi jaz sem tako utrujena, da bi samo počivala in spala. Zjutraj peljem malega v vrtec, potem pa nekje dve-tri ure brkljam po hiši, nato pa se moram spočit, ker sem čisto zanič.
Mleko mi še ne nagaja, me pa že vse tišči, in trebuh in prsa, tako da upam, da do čimprej december tu.

Vsem lep pozdravček

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
4.11.2011 11:41:24   
*TEJČI*
Laima ne obupaj, se bomo potrudile in se bomo vse malo več javlale tudi tukaj. Sicer moram priznati, da sem tudi jaz ena izmed tistih, ki nismo prav zelo ažurne, vendar se trudim da odkar sem na bolniški malo bolj sodeljujem, ker prej pa res nekako nisem imela časa. Je pa res da ima tale FB dobre in slabe stvari. Po eni strani je fino ker to vidijo samo tisti, ki spadajo v skupino, hkrati je hitrejši pa še fino je, če dodajaš slike, in jih ne vidijo ravno vsi firbci. Po drugi strani je pa tako, da smo s tem zaprle vse informacije ostalim, ki niso vključeni vanj. Jaz se spomnim da sem v prvi nosečnosti zelo rada firbcala kaj se je naprimer dogajalo z nosečnicami, ki so bile naprimer en mesec pred mano. Zdaj se pa počasi to ne bo več dalo delati, ker se praktično vse stvari dogajajo samo še na FB-ju in tisti ki ni prijavljen v skupino ne more ničesar spremljati.

Glede iztekanja mleka se pa pri meni nič ne dogaja. Tudi v prvi nosečnosti mi ni nič ven teklo, še po porodu je bilo komaj kaj. Tako da to pri tebi mogoče sploh ni slabo, boš verjetno imela dovolj mleka. Jaz ga v prvo na žalost nisem, sedaj pa si res želim da bi bilo kaj bolje in mi ne bi bilo potrebno kupovati pripravka.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
4.11.2011 12:06:38   
AljaAn
Laima je napisal, da bo rr zamrlo...hitro se javljat user posted image

Evo mene prva na vidiku. Jaz sicer berem bolj fb, pa tudi tukaj včasih. Je pa res, da se mi trenutno ne ljubi nikjer sodelovati, ker bi itak povsod samo jamrala user posted image
Počutje je katastrofalno...pa niti ne tako fizično, kot psihično. Že odkar se je začela tale megla, sem kot cunja in bi samo spala in spala...nič se mi ne ljubi in sama sebi grem na živce. Fizično pa tako tako...desne roke sploh ne čutim več in potem ne morem prav dosti delati, pa recimo avta voziti in ker sem posledično zaradi tega bolj doma in se dolgočasim si grem sevda na živce. V prvi nosečnosti sem še na pdp trapkala naokoli in bila čisto fit, zdaj pa poraz. Moj pravi da bi imel tri...in se strinjam....samo bo tretjega moral imeti s kakšno drugo user posted image user posted image

Gnezdenje....jaz ima že vse pripravljeno, saj je samo še mesec do tja user posted image . Za malega sem že vse pripravila in moj samo pobere ko bo čas...zase pa še torbo in akcija user posted image Kolki me bolijo od preveč kil in ker se vse širi...mleko mi pa še nič ne teče...in sem prav žalostna zaradi tega...ko v prvo mi tudi ni in potem nisem nič dojila....zdaj pa samo čakam, če bo drugače in vsak dan gledam če je kje kakšna kapljica user posted image

Mi je pa nek čudem občutek vsake toliko...sploh nič ne razmišljam o porodu in kaj in kako. Niti me ni strah niti se psihično ne pripravljam in najbolj pomembno od vsega mi je vprašanje kako bosta mož in mala sama doma user posted image Ne to da bom jaz morala vmes roditi, ampak kako bo za malo. Mi je full hudo včasih zanjo, ker je res malo razvajena in jo imam rada do onemoglosti in potem razmišljam kako bo ko bosta dva, da ne bom imela enega bolj in enega manj rada. Toliko o pripravi na porod...vse drugo mi gre po glavi user posted image

Sicer pa dobrodošle nove in Laima mogoče pa ne bo čisto zamrlo user posted image
Sem pa ravno zdaj en dan brala novemberke in kako one na veliko debatirajo in koliko jih je...no in koliko jih je že rodilo tudi....kar malo presenečena. Ko tukaj pri nas se pa res ne dogaja prav dosti na žalost user posted image No tudi jaz ne pripomorem ravno k debati user posted image

Evo zdaj pa kuhat da bomo lahko kaj jedli in danes sem vseeno malo bolje, ker končno sije sonček. Bi šla pa pošteno povedano lahko že kar čez 14 dni rodit in nebi nič čakala na december. Mala je bila čez rok in upam, da bo tale malček vseeno kakšen dan prej prišel. Moram moža malo usposobit...se je pri mali zadnje tedne s tebuhom kregal...Pridi ven....mi te čakamo user posted image user posted image Mogoče ga bo ta celo ubogal user posted image

Evo pokam in se javim...pa malo prej kot zdaj ...abljubim user posted image

(odgovor članu *TEJČI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
4.11.2011 13:19:52   
čustvena
Živjo vsem,

prav vesela sem, da se spet beremo. Hvala, Laima, za vse spodbudne besede, to res cenim. Je pa res kar preveč teh tragičnih usod, tudi jaz poznam kar nekaj parov, ki se jim je zgodilo podobno. Pri večini od teh je bil le en ss, pa je po parih mesecih uspelo spet zanositi in pričakati drugega sončka, nekaj ženskic pa je svojega drugega sončka pričakovalo več kot štiri, pet let, pa ga kljub vsem operacijam in večim umetnim oploditvam niso dočakale. No, na srečo je nam le uspelo, kajne, Tejči?
Laima, Saša, ugotavljam, da smo vse prvič rodile maja. Moj Nikec se je rodil 1. maja 2008, koliko pa sta stara vajina malčka? Zato imamo očitno vse podobne dileme oz. vprašanja glede oblačenja dojenčkov. Tudi sama še zdaj ne vem, koliko pliškov bo jenči potreboval pozimi oz. če jih bo sploh. Za prve meseced, torej tudi odhod iz porodnišnice sem kupila podložen plišast pajac, ki deluje zelo vroč, tako da mu bom spodaj verjetno dala le en bodi na preklop in žabice. To mislim sedaj, če pa ne bom prepričana, če je to dovolj, se tolažim, da bom lahko za mnenje vprašala tudi še babico v Šoli za starše, ki jo začenjam šele naslednji teden, ali pa babico v porodnišnici. 
Za potem, ko bo otroček star že tri, štiri mesece, pa imam tudi smučarski pajacek, saj zaenkrat še razmišljamo, da bi šli, tako kot že več let doslej, marca za par dni na Roglo in da bomo takrat že skoraj štiriletnika Nikca že dali v kak krajši smučarski tečaj. Sama bom z dojenčkom zunaj na snegu le kratek čas, vseeno pa sem prav za te trenutke (ali pa za sprehod po Ljubljani ali sankanje kje drugje) kupila kombinezon, da ga ne bi zeblo. Mogoče zapravljam, ampak za dojenčke se kar ne morem upreti kupovati. Prav tako sem kupila vsaj pet pliškov, čeprav ne vem, koliko bodo uporabni. Mogoče ga bo nosil pod kombinezonom ali pa takrat, ko bo zime konec, aprila že namesto jakne, kaj pa doma? Meni je v bloku, pa skoraj nič ne odpremo radiatorjev, že zdaj vroče že v kratkih rokavih. Je pa res, da male dojenčke bolj zebe kot nas.

Sicer pa mene očitno prav tako kot vse nas tudi zelo daje jesenska in še nosečniška utrujenost. Sama imam do konca še skoraj šest tednov, pa zvečer ob desetih velikokrat okrog desetih zaspim na kavču in se šele sredi noči premaknem v posteljo. Seveda sem zato še naslednji dan utrujena, saj spanje na kavču ni ravno udobno, še posebej ni dobro za križ.

Z gnezdenjem je pa tako. Otroško sobo smo uredili, pregradili dnevno, vseeno pa bi morala še malo bolj pospraviti razne vrečke po spalnici, če naj naredim prostor za zibelko, pa mi to kar ne uspe. Tolažim se, da imam še čas. A rok se bliža... Po drugi strani pa si mislim, da zdaj še lahko malo več počivam, po drugem porodu bo to težje, pa si spet dovolim počitek.

AljaAn, tudi jaz se bojim, kako se bo počutil mali Nikec tiste tri, štiri dni brez mamice. Tudi najin je zelo razvajen, kar malo preveč, in veliko se crkljamo, preveč mu tudi popuščamo (tudi zato sem zvečer tako utrujena, saj gre šele po deveti spat), če smo strogi, se začne kar jokat... Upam, da mi ne bo zameril, ko me ne bo ob meni, ker se to zgodi skoraj vsakič, ko gre mož za dva, tri dni na službeno pot. Po moje je najbolje, da našim cukrčkom prej povemo, kam gremo, jih pripravimo na to, da nas nekaj dni ne bo, pa morda ne bo tako hudo, kot mislimo, da bo.

No, lepo se imejte, punce.

Pa pa

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
4.11.2011 13:54:55   
čustvena
Živ,

malo sem brala vaše stare zapise in ugotovila, da je 70 decemberk. A ni hecno, da se bomo verjetno non stop srečevale tudi osebno v čakalnici, na abdominalni dekompresiji ali šoli za starše, pa ne bomo vedle, da se poznamo s foruma?
Mi lahko poveste, katera od vas bo hodila novembra v ljubljansko porodnišnico v šolo za starše ali pa tja zraven na ab dek? Mucamaca, boš ti hodila v šolo novembra ali si že končala s predavanji? Lahko bi se prej ali potem dobile na kavi, kaj pravite? Tako bi lahko povezale zgodbice z obrazi in se malo bolj spoznale.

Pozdravček,

Teja iz Ljubljane

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
4.11.2011 18:17:28   
Laima
user posted image kako lepo, da ste se javile.

Proti koncu je vedno tako, da nivo energije vpada, pa še vreme-fej-fuj-cel drugi teden je napovedan dež.

Glede prvorojencev imam 5 letnega korenjaka, ki nas je osrečil s svojim prihodom 01.06.2006 ob 00.20 v Postojnski porodnišnici.

Tokrat čakamo eno zelo dinamično deklico.user posted image user posted image
Mali se je veseli, a mene skrbi kako bo, ko se ji bo treba posvečati in ko bo to občutil-že do mlajšega kužka je bil sprva zelo navdušen, sedaj pa ima trenutke, ko pravi, da ga ne mara, da ne želi, da živi z nami,... pa ga imamo sedaj že dve leti. Malo strahu je prisotnega, a upam, da bova z možem zmogla tudi ta izziv.user posted image

Jaz bi imela še enega otroka, a pri meni je zadeva obratna, moj predragi ni zato. Mogoče tudi zaradi tega, ker je sam edinec, čeprav je imel željo imeti vsaj dva otroka. Bomo videli, mogoče se bo kasneje čez leto ali dve v kakšni strastni situaciji spozabil. Povedala sem mu, da naj gre on na poseg, če ne želi več otrok, jaz ne bom nič pila in imela nič montirano med nogami.user posted image Zakaj bi se mogle me vedno za vse žrtvovati?

V prvo sem imela veliko mleka, pa mi je pol manj nagajalo uhajanje, kot sedaj, upam, da ga bom imela tudi tokrat.
Prav vsem vam privoščim, da bi dojile, tudi če v prvo ni šlo, naj vam bo sreča naklonjena tokrat.user posted image Je res praktično, zastonj in vedno na razpolago.
Če pa ne bo šlo, ni konec sveta, zaradi tega ste prav tako super mamice!!! Glavo gor. OK?

Vedno bolj pa razmišljam o porodu, o poteku, o moji pripravljenosti, intenziteti bolečin,... samo user posted image upam, da bo vse uredu in da bova obe ok. To mi je najbolj pomembno.

Se še kaj javim, pripravljamo večerjo za sosede in nas bo 12, tako, da moram še kaj postoriti. Malo druženja prav prija, malo čveka v tri dni, smeha,... mi manjka, čeprav potem pridem čisto aut.
Kaj dobrega popapat pa mi je vedno v užitek. Imam apetit.
Pozdravček user posted image moje. Se čujemo.
Vse dobro vsem in vsaj še 14 dni moramo zdržat oziroma vsaka do 37 tedna, ko so naši user posted image že lepo donošenčki.

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
5.11.2011 8:18:19   
AljaAn
Evo samo hitro poročilo od Mami4...je pri šla iz bolnice, vendar se ne more sama javit, ker se ji je sesul računalnik. Počuti se sicer dobro ima pa slabe jetrne teste in čaka na izvide od preiskav (bodo čez en teden)....v slučaju da bi bili slabi bo šla rodit, sicer pa bo še malo z nami. Držimo pesti!!! Malček/malčica je zaenkrat uredu.

No samo toliko....včeraj nisem imela časa, da vam sporočim...vas pa vse lepo pozdravlja!!

Čustvena jaz ne bom hodila na predavanaj, ker sva bila že tri leta nazaj in niti ne morem zdaj..zaradi počutja. Sedeti ne morem, je pa tudi ginekologinja rekla naj ne norim, ker po dve uri tam mi ne bo naredilo nič dobrega. Upam da se bom z malčkom vseeno znašla user posted image

Pa še o cunjicah za naše decemberčke. Jaz pliškotov ne maram..so mi lepi za požret, samo itak neuporabni, ker je notri pretoplo. tako da ima mali samo enega za iz porodniišnice.
Za domov ga bom oblekla v majčko na preklop, bodi na preklop in bombažne hlačke/žabice, pa tega pliškota čez in seveda zimskega pajaca. No in mala mu je izbrala/kupila ene copatke, tako da tudi to je nujno. Pa kapico...bombažno in ta toplo. Zimski kombinezon pa je super, saj ga bomo imeli za na vse sprehode in do spomladi. Raje spodaj malo manj, pa potem v to. Doma pa mislim uporabljati bolj te majčke in bodije, pa copatke in hlačke/žabice. Pomoje bo čisto dovolj. je bila mala enako oblečena čez zimo, ker smo imeli hišo ravno zaradi nje malo bolj ogrevano. Sicer samo prvo zimo, zdaj pa je tudi doma malo bolj oblečena in do nedavno je spala v žaklju user posted image

Evo to bi bilo na hitro, ker mala čaka zajtrk, potem pa že počasi akcija, saj gremo že ob dveh na rojstni dan, pa si je gdč. zaželela še nalakirane nohte...pri treh letih...da bo ko mami....jao kaj me vse še čaka user posted image user posted image

Vam želim prijazen dan in upam, da vsaj kje sije sonček, ko pri nas je spet čisto sivouser posted image

Uživajte!!

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
5.11.2011 11:42:26   
Laima
Sobotni pozdravček skozi oblačen oblaček.

AljaAn hvala za sporočilce od Mami4, pusti jo lepo pozdravit v mojem imenu-želim ji, da bi bili izvidi dobri in da bi ta njen junaček počakal še kaj več kot teden dni v njej. Bo pa tako kot jaz v dopolnjenem 36 tednu, torej 37 bo tekel in če pride do poroda bo donošen user posted image user posted image , kar pa je uredu.
Želim veliko sreče in ko sestavi ji sestavijo računalnik nazaj naj se kaj javi-do takrat pa ji sporoči, da jo imam v mislih in

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
5.11.2011 11:44:22   
Laima
user posted image .
Prehitra sem, sem stisnila za objavo prehitro. Se opravičujem.

Danes sem kot cunjica, mi je pa zelo vroče. Ne spomnim se, da bi mi bilo v prvi nosečnosti tako vroče, samo da ne bo kaka viroza-nos imam občasno zamašen.user posted image

Imejte lep konec tedna user posted image in vsak dan je dragocen.

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
5.11.2011 19:31:17   
sarar
ojla punce!
AljaAn, haha-ta je pa dobra...mislim, da še prvorodka bi šreživela brz teh predavanj, tako da mislim da se ti ni za bati user posted image . lahko ti jih pa snemam... če želiš, pa jih boš doma pogledala user posted image
pa kar se tiče nalakiranih nohtkov...veš kaj, po moje bo moja tud taka če bo punčka, pa polna špangic ... na koncu bo pa fantek user posted image . ampak saj veš, kako željo imam glede punčke, tako da če bo, mi ne uide s takimi punčkastimi stvarmi user posted image
laima- ko sem bila prvič in drugič user posted image  sem bila zelooo vroča...spomnim se, ko sem sred decembra okol bajte hodila v kratkih rokavih, da je taščo zeblo ko me je gledala... zdaj v tej nosečnosti me pa kar naprej zebe...

tudi jaz vam želim vse lep preostanek vikenda, pa izkoristite jutrišnji dan ko še ne bo dežja... papa

(odgovor članu AljaAn)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
5.11.2011 23:38:01   
MAMI 4
pozdravljene pupe! Sicer nisem še brala, kar ste pisale, se samo javljam zaenkrat(sem si sposodila prenosnik, moj ne dela). Za vikend so me pustili domov, me pa čaka postelja v bolnici-v ponedeljek ob 7. jo grem nazaj gret:). Nič več mi ni jasno...cuker ponorel, tako, da imam insulin 3x dnevno in samo višam dozo, ker ne pridem na konja. So mi ugotovili povišane jetrne teste, tako, da če ne bodo ok mi sprožijo porod že naslednji teden. Upam, da je dete ok. Sem pa presenečena, saj mi je G govorila, da je za en teden večji, zdaj pa pravijo da je za 2 tedna manjši?! V pon. imam sicer UZ, in ostale preiskave. Upam, da ste ostale ok. Danes me po dolgem času spet nekaj ščipa (popadki). upam, da bodo izvidi ok in da dete še malo počaka, vsaj do 37 tedna...

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
6.11.2011 11:15:10   
Laima
Mami4 vso srečo!!!user posted image user posted image user posted image

Kakorkoli že - ne skrbi-vse bo uredu! Pogumno.

Sem in predvidevam, da smo s tabo.

(odgovor članu MAMI 4)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
6.11.2011 11:18:16   
Laima
No pa še šok iz tehtnice 77,7 kg. Ne me basat, dve večerjici in sem pridelala +2kg, le kako naj ju dam dol. Do konca še 4 tedni.
Saj vem, mi boste rekle, ne sekiraj se, saj bo.
Ma kaj dela to moje telo?
Zaroto?
Moram popazit zopet in pričet s telovadbo, ki sem jo zaradi popoldanskega dela opustila.
Najhuje mi je sedaj, ker bi jedla sladko-do sedaj nisem posegala po sladkem, sedaj pa imam tak tek in take lušte do sladic, da je za pop...
LP

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
6.11.2011 11:52:07   
sarar
Laima, zdaj je čas, ko naj bi si brez kančka slabe vesti privoščile to, kar nam paše, tako da bom res napisala...ne sekiraj se!!! user posted image

Mami, tebi sem pa že na fb napisala, pa še  tu, da ti želim vso srečo, naj se izteče tako kot bo najbolje za oba vaju!user posted image

(odgovor članu Laima)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
6.11.2011 20:25:19   
muca*maca

IZVIRNO SPOROČILO: čustvena

Mucamaca, boš ti hodila v šolo novembra ali si že končala s predavanji? Lahko bi se prej ali potem dobile na kavi, kaj pravite? Tako bi lahko povezale zgodbice z obrazi in se malo bolj spoznale.

Pozdravček,

Teja iz Ljubljane

Čao, čustvena Teja :)

Jaz jutri začnem s šolo, kolikor bo zneslo, bo zneslo. Rok imam natančno čez 3 tedne.
Jutri se mislim tudi dogovoriti za stol, definitivno bom hodila, kr kar lepo otekam, čutim mravljince v rokah in nogah in sem strašno utrujena.
Ne bi rada prezgodaj rodila, sploh glede na to, da sem prvega sinka čakala 15 dni čez rok :)
Jutri se dobimo tri punce ob 9h pred leoniščem in gremo na kavo pred šolo - če želiš, se nam pridruži, si dobrodošla.
Mogoče lahko tudi kdaj pokukaš na ljubljanske nosečke :)

No, Beti in Sarar - se vidimo jutri, jaz grem gledat cunjice in potem ajat.
LN

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
7.11.2011 7:50:19   
riba77
Ne želim da rr zamre. Res da nekatere ne pišemo dovolj, je pa vedno lepo prebrati izkušnje in nasvete od drugih.

čustvena, tudi jaz sem prvorojenko rodila 1. maja, ampak že leta 2000.

Teža - jaz se doma sploh ne tehtam, ker gredo kilogrami preveč gor. Počakam do pregleda, malo presenečena, ker sem se spet zredila. Ampak tako pač je, ene so srečnice (med njimi sem bila tudi jaz, ko sem bila prvič noseča - zredila sem se v mejah normale), druge bomo pač po porodu morale biti malo bolj pridne.

Tudi meni še nič ne teče mleko, čeprav imam še kar nekaj časa za to, imam rok 25.12. Ko sem bila prvič noseča mi tudi ni pred porodom nič teklo ven, potem se je mleko začelo lepo ustvarjati, vendar so bile težave glede dojenja drugje. Res je, z dojenjem je vse lažje, ampak vsak začetek je težak in takrat nisem bila pripravljena na to. Nisem imela nobenih pravih nasvetov glede tega, pomembno pa je eno, treba je vztrajati. Čeprav sem prvorojenko dojila komaj en teden je prav tako zrasla v čudovito punco, čeprav sem bila včasih deležna čudnih komentarjev glede tega, ampak pomembno je, da se mamice, ki ne boste mogle dojiti ne obremenjujete preveč s tem. Če pa se le da pa le dojite, vam povem iz lastnih izkušenj - je veliko lažje kam oditi, ker imaš mleko vedno pri sebi - ravno prav toplo, pripravljeno takoj - z dodatkom je to malce težje, čeprav tudi gre, moraš malo bolj časovno planirati.

Vsem, ki imate kakšne zdravstvene težave želim, da čim prej okrevate in v miru doma počate na porod. Kaj hitro se bo začelo.
Lp

(odgovor članu čustvena)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
7.11.2011 9:22:12   
sover
Hej, user posted image !

kkao ste danes? Pri nas je en tak obup od vremena - ne vem, če je lahko kakšno vreme slabše za počutje kot tole. še dobro, da kmalu pičim v LJ v mal šopinga, da se (morda) razvedrim. Nabavljat grem materiale za novoletne voščilnice. Odločila sem se, da jih letos naredim sama, ker mi je neznansko dolgčas, zdaj ko sem na porodniški (pričakujemo prvega nadobudneža, zato nimam dosti dela).

Še dobro, da sem se odločila delat do zadnjega, ker drugače bi bila katastrofa: ko nimam kaj početi, potem jem in zdaj mi je prvič v življenju zadišalo sladko. Se moram ornk nazaj držat, da se ne prenažiram s samo svinjarijo. Drugače pa fizično počutje OK - mali junaček je še vedno zelo živahen (kdaj naj bi se umiril? v sredo bom štartala 37. teden), jaz sem OK, razen tega ,da me še vedno ponoči ubijajo kolki user posted image .

Malo me zdaj odkar sem doma daje menjava razpoloženja - a ste ve tud kaj občutljive na tem področu? Kakšen dan se zbudim čist pobita, pol pa tamali pobrca, pa sem čist happy, čez pet minut pa nazaj v depro ... In takšen jo-jo me obišče vsake toliko časa. Ajoj!

mami, čimprejšnje izboljšanje ti želim (na kakršenkoli način že). Držim pesti za vaju, da bosta čimprej skupaj doma in v redu.

laima, tudi jaz nimam tehtnice doma (pa čeprav mi je G težila naj jo nabavim). Tehtanje pri meni ne spremeni ničesar, razen tega, da me lahko kronično spravlja v slabo voljo. Zato se tudi jaz tehtam samo na pregledih.

Za konec še eno vprašanje: a je katera, ki ima recimo G v LJ, rodit pa gre v PO? Kako gre to birokratsko? Men je namreč moja G v LJ rekla, da mi bo v primeru, če bom čez rok, dala napotnico za preglede v PO (da se mi ne bo treba vozit v LJ). Kako se potem naročiš na te pregelde? Jih pokličeš prej al kar prletiš tja?

Lepo bodite, pobožajte trebuščke (ki jih zelooo kmalu ne bo več) in uživajte dan.

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
7.11.2011 14:32:23   
Edisa27
Pozdravljene.

Tudi pri nas danes vreme katastrofa, samo za spanje.. Jaz sem danes zadnji dan v službi in že odštevam minute... Sj doma mi bo verjetno malo dolgčas (dokler ne bom šla rodit) ampak delat se mi pa tudi ne da več. drugače tudi mene zadnje dni muči utrujenost, samo spala bi... tudi pri meni se že pojavlja mleko, upam da ga bo tudi potem dosti. za iz poronišnice pa sem jaz pripravila bodi, žabice, pliškota in zimski kombinezon, upam, da bo dosti, ker si sploh ne znam predstavljat, koliko oblek bi moral dojenček imeti na sebi, v materinski so nam rekli, da naj damo en dolg rokav več kot sebi, se pravi če imam jaz dolgo rokave mora imeti dojenček dvojne dolge...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
7.11.2011 15:55:54   
Laima
user posted image pozdravček,

no malce popoldanskega ajanja sem si tudi jaz privoščila, potem pa smo šli z družinico in štirinožnimi prijateljčki na sprehod. 2km, čisto dovolj, še to nisem bila prepričana, da mi bo uspelo.
Spala bi tudi jaz, cel dan in vso noč.
Jutri nastopim porodniški dopust. Sedaj gre zares.
Kakšne informacije-kako kaže Mami4?

Ne vem katera je zapisala, da bo v teh turobnih dneh ustvarjala-jaz tudi vsako leto pripravim ročno izdelane novoletne voščilnice, a tokrat se nikakor ne morem spravit k ustvarjanju. Se bom mogla malo prisiliti.
Sedaj imam tako tempiranih 14 dni z nekimi obveznostimi, dogovori, srečanji,...
Upam, da zdržim vse kar sem si splanirala in potem pot v porodnišnico.
Nakupit pa sem mogla tudi že malo Miklavžka in novoletna darilca, saj ne vem koliko bom zmogla po porodu.
Še zapakirat moram, a to bom že, ko bo mali v vrtcu-le skrivat moram sedaj vse, da česa ne najde, saj veste-ko ni treba se zgodi....
Mogoče sem malo vse prehitela, a taka sem. Rada sem pripravljena.
Se še kaj javim, pravijo, da bo od srede dalje lepše vreme in upam, da se tudi nam nivo razpoloženja dvigne.

Pozdravček

(odgovor članu Edisa27)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
7.11.2011 18:31:46   
sarar
ojla punce! da se še malo tu javim... danes sem bila dop.v mater.šoli v porodnišnici...saj ne, da bi morala hoditi, ampak doma mi je že malo dolgčas in je bilo kar lušno. pa še dve nosečki z rr-ja sem spoznala user posted image . v glavnem, danes smo se že naučile dihati user posted image

riba77, tudi jaz se ne tehtam doma, ampak iz tega razloga, ker vage nimam(se mi je pokvarila, in zanalašč nečem druge kupti) tako da imam tudi jaz raznorazna presenečenja na pregledih. ta mesec bo še posebno po moje, ker se tudi diete ki jo imam za sladkorno ne držim preveč dosledno... ah, bomo že pol hujšale, a ne?

sover, pridna ko boš sama čestitke delala...jaz bom sicer nekaj poskušala, ampak sem totalni antitalent, tako da ne vem kako bo šlo vse skupaj user posted image ... menjavanje počutja-kaj pa je to? user posted image  no, jaz jih imam parkrat na teden, in moram pohvaliti mojega, je ful uvideven in potrpežljiv...dobro da bo hmalu konec tega :)
ti si tudi na fb, a ne? no, tam vpr.kako je z birokracijo ker vem vsaj za eno punco ki ima g v lj in gre rodit v postojno
laima, pridna da hodiš na sprehode...tudi jaz grem, samo parkrat na teden...pa tudi nekaj takega kot ti, imam čisto dovolj...
mami4 je šla danes nazaj v porodnišnico, z otročkom je vse ok, izvide dobi v četrtek. kaj več pa po moje tudi ona ne ve...
a veš, da sem darila planirala tudi jaz že prej kupiti? šla bom drug teden, ko bo soseda imela čas in bom imela šoferja user posted image  pač z mojim ne morem iti, ker bom tudi za njega malo nabavila, pa ne sme vidt user posted image

to bo to...grem spet na sedežno ležat, me že kliče user posted image  lep pozdravček vsem

(odgovor članu riba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

5ri

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!