Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Kakšno je dejansko zemljiško stanje stanovanja? Ko sta se ločila, komu je šlo stanovanje? Ali je ostalo "nerazdeljeno"? Če je (bilo) mamino, potem je stanovanje stvar zapuščinske razprave, kjer mislim, da ga avtomatično deduje otrok. Staovanje je bilo mamino. Ona ga je plavala , s pomocjo babice, in je edini lastnik, kar je tudi dokazala na locitveni razpravi. Po predlozitvi dokazov stanovanje ni bilo vec predmet delitve. On je polovico zahteval, vendar ni nic dobil. V tem primeru je potrebno hčerki zagotoviti opravilno sposobnost, ki je pri 15-ih izjemoma mogoča. Če stanovanje ni bilo razdeljeno, je stvar bolj zakomplicirana. V vsakem primeru bi prišel prav dober odvetnik, še bolje odvetnica. Včasih je bila Andre Prosenc dobra za ločitve in pripadajoča sr.anja, mogoče je še danes. Govorila sem z babico, bo poklicala in se pozanimala. Če je stanovanje pod hipoteko (kreditno), ga prodati pred poplačilom zadnjega obroka itak ne more. Koliko je še do konca kredita? Kredit bi se dalo celo podaljšati (do starosti babice 75 let), tako da je obrok minimalen, drži pa bančno plombo - in nezmožnost za prodajo. Do konca kredita je se 3 leta - tocno dokler punca ne postane polnoletna. Babica je ze cez 75 let. Financno konstrukcijo imata narejeno, izide se jima. Babica bi rada cim prej odplacala kredit, ker ne ve koliko bo se sama na tem svetu in koliko bo lahko se vnukinji pomagala. CSD - če bo še kaj potrebno urejati tam, pospremi babico na CSD kot odrasla razumna oseba, ker odgovor, ki ga je dobila, je milo rečeno - butast. Dogovorjene smo, da grem z njo. Ze zaradi vznemirjenja ji ne bi pustila voziti. Tako neverjetno jezna sem in razocarana. Od njega punca ni dobila niti cestitko za RD, niti darila, ne pisma, ne klica... ne za vpis v solo, ne za valezto, ne za Rd, za nic... kot da ne bi imela oceta.. koji se s adj mesa mi n jasno. Pravzaprav ne vem kdo bolj mesa.. CSD ker bi rad izigraval Coperfilda pa od nezainteresiranega oceta naredil oceta pomocu magije in trikova ali on.... ma sranje v vsakem primeru :(