|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:12:51   
Frodo Bisagin
Ne vem ali bom uspela to zgodbo zapisat zbrano. Nekaj mesecev nazaj je umrla mlada zenska, v zgodnjih 40-ih in za seboj pustila mladoletno hcerko. Locila se je od moza , otrokovega oceta in le-ta svojega optroka vec kot 10 let ni obiskal niti si zelel stika z njo. Da bi obdrzala zakon, se pred locitvijo je punca vse prihranke, kakor svoje tako tudi njene mame, babice otroka vlozila v (enosobno) stanovanje oddaljeno od domacega kraja kaksnih 200 km. Tam je sla za njim, ker je zelel ziveti v svojem rojstnem kraju.
Zadeve niso vec stimale, on je bil bolj drugje kot doma in ko je zena zbolela za rakom, je vlozil zahtevek za locitev. Ona se je vrnila nazaj domov, saj ji ob taki bolezni, predstojeci operaciji in mahnemu otroku drugega niti ni preostalo, a stanovanje, ki je se vedno pod kreditom je oddala. Govorila je vedno, da je to za hcerko, ko bo sla studirat, da bo imela kje bit.
Zenska se je trudila, da otrok in oce obdrzita stike, vendar se oce ni niti najmanj trudil. Ko je otrok bil na počitnicah v njegovem rojstnem kraju ga ni niti prisel pogledati. Ko je otroka odpeljala k njegovi mami, otrokovi babici, po ocetovi strani ni ga prisel pogledat. Otrok je rastel. Ko se je zacela javljati na telefon, in ce je slucajno poklical ( kot na pr. , da ne bo ta mesec placal prezivnine in da bo placal, ko bo placal - takrat sem bila slucajno zraven) in dobil lastnega otroka na zvezi se brez pozdrava samo rekel : daj mi mamo.  Svoji hcerki ni niti povedal, da ima se dva otroka in da ona ima se dva polbrata. Totalna ignoranca.
Ker mama otroka  ni zmogla premagati breme bolezni je skrb za otoka, za deklico padla najvec na babico, ki je naredila vse kar je mogoce, da lastnemu otroku in vnukinji ponudi najvec kar lahko.  Kar nekaj let je gledala kako ji hcerka hira vendar tudi kako vnukinja raste v pravo damico.
Ob smrti mame, ta oce ni ponudil podporo svojemu otroku. Rekel ji je, ce bo kaj rabila naj ga poklice. Ni ga bilo na pogrebu, da bi stal hceri ob strani. Ni ga bilo ne pred, ne potem. Minilo je nekaj mesecev, on ni niti poklical niti prisel pogledat svojo hcerko.
Ker je oce, so ga s sociane vprasali za zastopstvo za otroka in je izjavil, da se strinja, da otrok ostane pri babici v varstvo in vzgojo, vendar da zeli on upravljati z njenim premozenjem. Verjetno ga mika stanovanje.  Sam je zgubil dolgoletno in dobro placano sluzbo, poskusil je v drugem podjetju v drugem mestu, zgubil sluzbo tudi tam in lani jeseni je odprl s.p. kaksen financni vlozek bi bil izgleda dobrodosel, pa se je spomnil hcerkinega premozenja. nekaj kredita je se za tem stanovanju, vendar se bojimo, da bi znal stanovanje prodati ter denar "porabiti" za otroka, ki zivi 200 km stran in, ki ga on leta in leta ni videl, niti pa pokazal interes, da bi imel/vzdzeval/navezal kakrsen koli stik z njim.  Babici so na pristojnem CSD-ju izjavili, da naj bo srecna, da se oce zanima za premozenje hcerke....
Tega oceta poznam se iz studentskih dni.  NIkoli mi ni bil vsec. Nedorasel, nezrel, potuhnjen, brez hrbtenice, egoisticen...  Ne vem kaj ji je bilo, da se je sploh vanj zatrapala. Nepomembno.  Vsi , ki poznamo to druzino in dogajanja se bojimo, da bo njegovo upravljanje s premozenjem zgolj v njegovo korist in nikakor ne v korist hcerke. Ce bi kolickaj mislis na hcerko, bi ji vsaj povedal, ce ze ne spoznal z njena dva polbrata. Punci ne samo, da je umrla mama, ampak manj ali vec v isti sapi, kaksen mesec pred tem zve, da ima oce novo zeno in ze dva otroka. Ocitno je, da mu ni bila zadosti pomembna, da bi ji povedal taksno stvar. Zadnjih nekaj let pa je tudi minimalno zanimanje babice z ocetove strani, da bi videla vnukinjo (videla jo je na en popoldan, ker niso imeli prostora, da bi otroka vzeli na nekaj dni k njim na pocitnice npr - zivijo ob morju), usahnilo. Ko je klicala mama ali ce pripeljat 200 km stran njihovo vnukinjo, je bil odgovor negativen, oz. so bili izgovori, da jih takrat ne bo doma in podobno....

To je zgodba. Veliko grdega je se, vendar je to upam dovolj, da se lahko ustvari slika. Vas pa prosim za informacije in pomoc kaj se lahko naredi in kako postopiti, da bi tega otroka in njegovo dediscino po materi zascitili. Kako prepreciti, da jo oce zaradi koristoljublja pusti brez dediscine. Mislim, pa kaj mu je, da ga po tolikih letih nebrige za otroka sedaj zanima njeno premozenje in kojib je njeznik CSD-ju, da se dela norca z otroci....
Vsaka pametna in uporabna je dobrodosla. prosim, kako se da pomagati, ne da bi izpostavljali deklico???

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:22:01   
TomTaylor
Babica naj na CSD-ju poda izjavo, zastopstvo za mdl. hčerko naj prevzame babica oz. naj ji CSD za zastopnika postavi zaupanja vredno osebo. Po tem branju oče to definitivno ni.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:27:47   
Gina
Babica naj stopi do csd-ja in tam teži. Če ne pomaga, naj gre do direktorice csd-ja in tam teži. CSD-jeva edina skrb je zaščititi otroka in njegove interese, zato so plačani in vzdrževani od države in temu morajo slediti, na te strune lahko igra tudi babica kot skrbnica za otroka. Koliko je pa stara deklica? Ker če je punčka že punca, lahko sama zahteva preko tožbe tudi to, kdo upravlja z njenim premoženjem. Vsekakor bi jaz stopila na mestu babice do odvetnika, če bi se le dalo. Sicer je zelo verjetno, da bo premoženje šlo pa pa, tega si pa deklič najbrž ne zasluži. Se mi zdi pa čudno, da ima oče pravico do upravljanja z njenim premoženjem, skrbništva pa ne. Res čudna odločitev sodišča - kako je lahko odgovoren skrbnik, če ni odgovoren starš?!

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:31:13   
bubu_bibi
Koliko je deklica stara? In, ali je njen oče še vedno dolžan plačati preživnino zanjo ter ali se da dokazati, da ji jo nakazuje?

Razmišljam v smeri, da v kolikor je dovolj stara, da bi sama skrbela za svoje premoženje (nekakšna osamosvojitev), oz. da bi se njeno premoženje na njeno zahtevo 'zamrznilo' do njene polnoletnosti.

In, kdo plačuje obroke za stanovanje? Nasvet: naj jih babica (če le zmore), ali kakšna teta, ali kdorkoli in naj bo to razvidno z bančnih izpiskov.

_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:34:55   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Babica naj na CSD-ju poda izjavo, zastopstvo za mdl. hčerko naj prevzame babica oz. naj ji CSD za zastopnika postavi zaupanja vredno osebo. Po tem branju oče to definitivno ni.


Babica je to naredila, tudi punca je napisala, da si zeli ostati pri babici in da babica skrbi za njo, vendar CSD kljub temu izjavi, da ima oce prednost in da naj bo babica vesela, da hoce vsaj nekaj skrbeti za otroka.
Menda je tako, da sta lahko dva zastopnika. Za otroka samega  je lahko eden, kot se oce strinja, da bo babica, za premozenje pa drugi, kar bi rad bil oce v tej situaciji.
Ne poznam mehanizmov, kako prepreciti ocetu, da otroku naredi skodo. Dopisi za nase CSD-je ocitno ne zalezejo:(  Na CSD-ju je oce se razlagal, da bi zelel vedeti kaj se z njo dogaja in da je najboljse, da ostane pri babici zaradi sole itd ( on bi jo sicer menda hudo rad imel pri sebi) ampak za njeno dobro, pa da ne bi zgubil stika bi imel vsak njeno premozenje v upravljanje. :(
So lahko socialne delavke toliko zatupljene, neumne in  nevedne, da taksni zgodbi verjamejo, pa imajo vse podatke o tem koliko se je za otroka brigal... Vcasih se zdi, da je zadosti, da se moski malo nasmehne pa jih hlace dol lezejo od srece in zadovoljstva... podenj...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:42:45   
Gina
JOj ne, take reči se ne rešuje z dopisi. Babica mora osebno tja in razložit celotno situacijo. Ne vem če so ravno vsi csd-ji zanič, meni se zdi da je vedno vse odvisno od konkretnih ljudi ki tam delajo, tako kot povsod. Zato lahko naletiš na take in na drugačne, se mi pa zdi, da večina bi jih razumela in babico podprla, če bi poznala celotno zgodbo v vseh niansah - včasih moraš pač reskirat in razlagat skoraj kot na sodišču, če želiš da se reči rešijo, nimaš kaj drugega, kadar je na drugi strani nekdo, ki je nasilen in nepošten, moraš delovat še toliko bolj intenzivno kot on, vendar v svoji smeri. In osebni stik je nekaj popolnoma drugega kot eno pisanje.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:46:29   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Babica naj stopi do csd-ja in tam teži. Če ne pomaga, naj gre do direktorice csd-ja in tam teži. CSD-jeva edina skrb je zaščititi otroka in njegove interese, zato so plačani in vzdrževani od države in temu morajo slediti, na te strune lahko igra tudi babica kot skrbnica za otroka. Koliko je pa stara deklica? Ker če je punčka že punca, lahko sama zahteva preko tožbe tudi to, kdo upravlja z njenim premoženjem.


Deklica ima 15 let. Zelja vseh je, da se njo cim manj obremenjuje s tem, saj ji je ne glede na vse ta clovek oce. Zato skusamo najti nacin, ki deklico ne bi vpletal oz. bi jo cim manj vpletal. Zdaj ce ne bo slo drugace... :(
Me pa zanima kaj vec o tej moznosti tozbe. Ali je upravicena toziti in kaj lahko zahteva?

Vsekakor bi jaz stopila na mestu babice do odvetnika, če bi se le dalo. Sicer je zelo verjetno, da bo premoženje šlo pa pa, tega si pa deklič najbrž ne zasluži. Se mi zdi pa čudno, da ima oče pravico do upravljanja z njenim premoženjem, skrbništva pa ne. Res čudna odločitev sodišča - kako je lahko odgovoren skrbnik, če ni odgovoren starš?!


kateri odvetnik se s to tematiko ukvarja?  Ves morda???

To se ni prislo na sodisce. To je predlog CSD-ja. Deklica si se tega udarca resno ne zasluzi. Podobna je izjmeno svojemu ocetu, je pa znacajsko podobna mami - borka do konca. Dobro se drzi in gleda naprej, verjamem pa da ni lahko zavedati se, da te je lastni oce zavrgel. Sicer ima punca nekako razcisceno - ne zeli ga niti videti in zna reci - da do njega prav nic ne cuti, da jo on vec ne zanima.

Sicer poznam primere pri locitvah, ko je mama imela skrbistvo za otroke, premozenje je pa upravljal nekdo tretji - kaksen odvetnik kaj podobnega. vendar so to primeri ko starsa nista delila premozenja ampak tga prepustila otroku/otrokoma ter je tretja oseba garant, da se nobeden od starsev iz tega skupnega premozenja ne bo okoristil...

Ne razumem tudi njegovo novo zeno in mamo njegovih dveh sinov. Ni nikoli pomislila na tega otroka, ki ga ima. Ni nikoli pomislila, da njena dva otroka imata polsestro in da bi bilo dobro vsaj poznati jo? ce se za prvega otroka ne briga, kako je lahko dober oce drugima... saj me niti ne briga, me pa zbode. Punca in babica si tega res nista zasluzile.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:50:04   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

Koliko je deklica stara? In, ali je njen oče še vedno dolžan plačati preživnino zanjo ter ali se da dokazati, da ji jo nakazuje?


15 let ima. Se vedno je dolzan placevati. lahko dokaze da nakazuje vsake toliko, je pa mama otroka zaradi njegovega neplacevanja dala an prezivninski sklad. Takrat jo je nadiral podlgem in pocez kaj mu naredila, da bo placal ko bo mel denarja.

Razmišljam v smeri, da v kolikor je dovolj stara, da bi sama skrbela za svoje premoženje (nekakšna osamosvojitev), oz. da bi se njeno premoženje na njeno zahtevo 'zamrznilo' do njene polnoletnosti.


To je bil moj predlog babici. Rekla je, da bo razmislila. Moramo preveriti kakose to lahko uredi. jutri se bo sla pozanimati.

In, kdo plačuje obroke za stanovanje? Nasvet: naj jih babica (če le zmore), ali kakšna teta, ali kdorkoli in naj bo to razvidno z bančnih izpiskov.


Babica jih plačuje. Redno. Mislim, da se da dokazati, da ona plačuje, saj nima kdo drugi.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 16:55:25   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

JOj ne, take reči se ne rešuje z dopisi. Babica mora osebno tja in razložit celotno situacijo. Ne vem če so ravno vsi csd-ji zanič, meni se zdi da je vedno vse odvisno od konkretnih ljudi ki tam delajo, tako kot povsod. Zato lahko naletiš na take in na drugačne, se mi pa zdi, da večina bi jih razumela in babico podprla, če bi poznala celotno zgodbo v vseh niansah - včasih moraš pač reskirat in razlagat skoraj kot na sodišču, če želiš da se reči rešijo, nimaš kaj drugega, kadar je na drugi strani nekdo, ki je nasilen in nepošten, moraš delovat še toliko bolj intenzivno kot on, vendar v svoji smeri. In osebni stik je nekaj popolnoma drugega kot eno pisanje.


Nisem sigurna ali bi babica zmogla. Imela je samo eno hcerko, ki je po dolgoletni hudi bolezni odsla pri 40-ih. Na tem je, da jo vsi nekako odrivajo (sama je tudi v letih, saj je hcerko imela dokaj pozno) in se mocno boji, da ne bo uspela zavarovati vnukinjo. Pod stresom je, zivcna in nemirna. Ne vem koliko bi zmogla to razlagati nekomu na csd-ju. Jo bom pa poskusala prepricat, bom sla z njo ce bo sprejela.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:02:46   
mojcaziga
Sicer nimam direktnega odgovora, ampak...

S partnerjem sva od rojstva dalje vplačevala v sklade na otrokovo ime, namen je bil ureditev njegove sobe ipd, ko se bomo selili. No, prejšnji teden sva želela prodati del vplačanih kuponov, za kar sva potrebovala potrdilo iz CSD, kljub temu, da sva bila oba pooblaščena na sinovem računu. Na CSD sva mogla oddat vlogo koliko in česa želiva prodati in zakaj želiva prodati, priložiti sva morala predračune, v roku 60-ih dni pa morava prinesti še originalne račune. Vse to sva urejala pri  skrbniku mladoletnih oseb na CSD.
V kolikor je otrok star 15 let, je potreben tudi njegov podpis.

lp, mojca

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:06:44   
mika
je pa mama otroka zaradi njegovega neplacevanja dala an prezivninski sklad. Takrat jo je nadiral podlgem in pocez kaj mu naredila, da bo placal ko bo mel denarja


Zberite vse dokaze o nerednem plačevanju. Po vsej logiki ne more nekdo, ki ni redno sposoben plačevati za otroka, skrbeti za njegovo premoženje. Sploh pa ne, da si do otroka ne želi ničesar drugega (razlog, da ji je bolje z babico, ni dovolj, vsaj za počitnice ali kakšen vikend bi jo imel pri sebi) razen skrb in s tem dostop do njegovega premoženja.

Po moje bi prav prišel odvitnik/ca tistih dveh deklet, ki tožita državo, ker so ju dodelili materi, želeli pa sta si živet pri očetu.

Pa prejšnji teden je bila odvetnica (če se ne motim) V TV klubu, ko so govorili o 'koroški deklici'  Bom poiskala ime.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:08:56   
Vijoličarka
Nisem pravnik, zato lahko popolnoma tolčem mimo.

Škoda se mi zdi, da mamica ni napisala jasne oporoke, da želi, da za vzgojo in za premoženje punčke skrbi njena mati.

Po moje bi bilo treba najti neko višjo inštanco, nad tistimi damami na CSD, ki so tako blažene, ker se oče želi zanimati za hčerino premoženje.

Mogoče ne bi bilo neumno najti kakšnega dobrega odvetnika in preveriti možnosti, če lahko babica kot skrbnica punčke ali kakorkoli, vloži 'plombo' na stanovanje ali še bolje, če se lahko doseže sodna prepoved prodaje.

Leta in leta nazaj je bil primer, ko je punčka iz zelo skromne družine dobila neko nagrado in sicer kar lep znesek za tedanje čase. Punčka je želela, da bi doma naredili kopalnico (je niso imeli), vendar se je vmešalo socialno skrbstvo in naložilo staršem, da tega denarja ne smeta uporabiti, temveč ga je treba vezati na banki do punčkine polnoletnosti. Do punčkine polnoletnosti je inflacija v glavnem vse pobrala, tako ni imela nič - ne kvalitetnejšega otroštva s kopalnico, niti denarja, ko je odrasla.

Na nove zakone se ne spoznam in sprašujem ali se je to tako spremenilo? Ali lahko oče samostojno proda stanovanje (če bi se že postopil) ali zato potrebuje dovoljenje CSD? Ali mora komu predlagati poročila?

Morda na CSD potrebujejo, da jih kontaktira babičin odvetnik, da jim lepo uradno razloži, da na podlagi preteklih dejstev:  oče zapustil družino, ko je mati zbolela, preživnino je plačeval neredno, otroka ni obiskoval in se ni menil zanj (ugledne priče), torej da na podlagi teh dejstev obstaja utemeljen sum, da se želi oče z dekličinim premoženjem samo okoristiti, kar podkrepi tudi dejstvo, da skrbniško funkcijo z veseljem in olajšanjem prepušča babici. Ker obstaja utemeljena bojazen, da bo oče deklico oškodoval, se predlaga, da se funkcija ravnanja z dekličinim premoženjem dodeli babici. In ne bi škodovalo tiste dame opozoriti tudi, da se jih bo, v primeru, če bo bo oče deklico oškodoval, smatralo za odgovorne.

Tega res ne razumem. Sem čisti laik, ampak če se nek oče zanima samo za upravljanje premoženja, nikakor pa ne za skrbništvo otroka, potem takemi očetu ne gre zaupati. Niti pod razno ne razumem, zakaj bi moralo babico 'veseliti, da se oče zanima za hčerino premoženje', kakor da bi jo to kaj razbremenilo. Glede na bolezen punčkine mame, si lahko predstavljam, da je ta babica, vsaj zadnja leta, morala skrbeti za vse: za svojo hčer, za vnukinjo in za premoženje. Sploh pa tu ni ne vem kako veliko dela. Poskrbeti je treba, da se stanovanje odda, da se plačujejo morebitne obveznosti in za ustrezno vzdrževanje. To je mogoče vsega skupaj kakšen delovni teden na leto, kar bi babica vsekakor zmogla.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:08:58   
mika
Na CSD sva mogla oddat vlogo koliko in česa želiva prodati in zakaj želiva prodati, priložiti sva morala predračune, v roku 60-ih dni pa morava prinesti še originalne račune. Vse to sva urejala pri skrbniku mladoletnih oseb na CSD.


To je res, da ne moreš kar tako prodati  otrokovega premoženja, ampak glede nato, da je oče že tako spalamudil delavko na CSD, mu komot odobrijo prodajo.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:16:19   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Na CSD sva mogla oddat vlogo koliko in česa želiva prodati in zakaj želiva prodati, priložiti sva morala predračune, v roku 60-ih dni pa morava prinesti še originalne račune. Vse to sva urejala pri skrbniku mladoletnih oseb na CSD.


To je res, da ne moreš kar tako prodati  otrokovega premoženja, ampak glede nato, da je oče že tako spalamudil delavko na CSD, mu komot odobrijo prodajo.


Pišuka (saj vem, mika, nisi ti nič kriva - tako generalno se razburjam) !!!!!! Ampak recimo, da se zgodi najhujše in oče proda stanovanje, denar pa gre v maloro in punčka ostane brez vsega - ali obstaja zakon in kakšna kazen bi bila za to prelestno damo iz CSD? Nič, najbrž? user posted image

Hm, Frodo, tole mi je prišlo na misel - kaj pa če tisti fotr tam, ki očitno od vsega najbolj obvlada nakladanje, tam po CSD razlaga, da pušča punčko pri babici iz čiste dobrote, ker drugače babica ne bi preživela??? Morda hodi sam tja in pripoveduje kakšne utrgane zgodbe?

Koliko je punčka zdaj stara?

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:17:19   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

In, kdo plačuje obroke za stanovanje? Nasvet: naj jih babica (če le zmore), ali kakšna teta, ali kdorkoli in naj bo to razvidno z bančnih izpiskov.


Babica jih plačuje. Redno. Mislim, da se da dokazati, da ona plačuje, saj nima kdo drugi.


Potem oče nima pravice upravljati z nepremičnino kot tako, saj ni v njegovi lasti. Prav tako naj ne bi mogel vzeti hipoteke/kredita (vem, obstajajo primeri, da se to da, vendar je vse to dokazljivo in tudi kaznivo - samo spet s tožbami, ki so čisto nepotrebne), ker ni lastnik ali dedič. Prav tako se ne more zgovarjati, da je po smrti bivše žene prejel kreditno breme za nepremičnino in zaradi tega bi z njo lahko poljubno upravljal, ker le-to je prevzela babica, kar je dokazljivo, če bi prišlo do tožbe.

Se mi zdi, da najbolje bo, če stopite (verjamem, da je babici zelo težko in stresno, zato mogoče ta del bi lahko prevzel kdo drug) do odvetnika, ki bi svetoval ali vsaj razložil pravno podlago. Vem, da so imeli pri Frančiškanih na Tromostovju dvakrat mesečno brezplačno pravno svetovanje - mogoče bi bilo dovolj za začetek, vsaj toliko, da bi vedeli pravno pot, kako s predpisi, na koga se obrniti... Ker verjamem, da te osebne razlage gospem na CSDju so malo mimo - in ni prav, da ob vseh obstoječih zakonih, predpisih in pravilnikih o tako pomembnih odločitvah odloča nekdo v enem okencu (pa ne mislim žaljivo).

Srečno! user posted image


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 17:29:35   
Dashenka
Jaz bi svetovala le to, da stopijo skupaj do enega dobrega odvetnika.
Glede na to, da je babici in ostalim bližnjim zdaj verjetno zelo težko, jim pomagaj, dogovori termin in jo spremi do tja.

To je največ kar lahko storite.

Na gospe na CSD pa lahko kar pozabiš. Gre za čisto preveč resno stvari, da bi jim pustila "šarit" s svoji "strokovnostjo" po tej zadevi.


(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
13.3.2011 18:02:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 18:51:48   
Gina
CSD ni nujno, da odloča o tem, kje bo otrok živel in kdo bo skrbnik česa. CSD da samo predlog na sodišče, sodišče pa potem o tem odloča - bom poiskala zakon, če te zanima. Daleč najboljše bi bilo, da bi babica dala predlog na sodišče o skrbništvu in preživljanju otroka (tako kot to narediš, če se ločuješ recimo, pa morajo določit skrbnika in csd tega ne odloči, odloči sodišče, csd samo predlog napiše, kadar se ne moreta sporazumet)  - najboljše da greš na sodišče potem z odvetnikom - ne vem kdo konkretno se s tem ukvarja, bo kakšna druga vedela upam. Tam je glede na dejstva po moje relativno enostavno doseči to, da je skrbnik babica oz. skrbnik lastnine otrok sam. Sploh če oče nikdar ni skrbel za otroka, niti ni redno plačeval, ali ima blokiran račun.

V bistvu je še dobro, če so jo na csd določili za skrbnika, če je še videli niso niti slišali. Misli si, da delaš na csd-ju, pa dodeliš otroka babici, ki je ne poznaš, niti ne veš kako v lafju funkcionira. Res bi bilo dobro iti na csd ne glede na vse, saj je včasih treba kljub vsemu kaj požret, da dosežeš nekaj dobrega za otroka ali zase. Tako to v življenju laufa, kljub naporom. IN deklica si to zagotovo zasluži. Aja, pri 15. otroka vprašajo vse, tako na csd-jih kot na sodišču, se ima pravico on odločat kako pa kaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 19:23:40   
cgorjanc
Definetivno naj stopi k odvetniku-ci  za informacije in sigurno bo dobila dobre nasvete.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 19:54:36   
bumerang
Kar bi najprej svetovala, da vse stvari urejate pisno in da zahtevate pisen odgovor v zakonskem roku. Preden bodo zapisali to, kar so rekli, bodo temeljito premislili.
Če odgovora ni v zakonitem roku, je pristojna informacijska pooblaščenka, ki ukrepa. Preverjeno zelo zavzeto.

Odvetnik, ki se včasih pro bono ukvarja s takimi zadevami, je Matoz v Kopru. Poskusi telefonirati ali mu napiši mail, morda pa ti uspe.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 20:04:03   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: cgorjanc

Definetivno naj stopi k odvetniku-ci  za informacije in sigurno bo dobila dobre nasvete.




Punce najlepsa hvala!

mika - tudi mi se bojimo tega, da jih okoli obrne.

Zanimivo je, da za zadevo ni pristojen CSD v mestu stalnega bivalisca otroka, temvec CSD tam , kjer ima oce stalno bivalisce. To pomeni, da se otrok mora voziti v eno smer vec kot 200 km na kakrsno koli obravnavo. sama sem sprva mislila, da je to samo pomoc pristojnemu CSD-ju, da oni oceta povprasajo kaj pa kako misli - taksno informacijo je tudi dala delavka na csd-ju, potem pa, se je kar vvse spremenilo - naj bi dejansko oni bili pristojni. ocitno so pravice starsa, ne glede an to kako kvaliteten je pred pravicami otroka.

Gina - babica je klicala tja, se preden so prejeli predmet. Klicari in klice... Ocitno bo treba res najeti odvetnika in stisniti zadevo. Upam na najboljse. ce se katera spomni kaksnega odvetnika , ki se stem ukvarja, prosim, ce sporoci.

MOj predlog je bil, prvo odvetnik, potem pa, da na zapuscinski ( na kateri oce ni vabljen, saj niti nima pravnega interesa) punca svoje premozenje odstopi babici oz. se odpove dediscini v korist babice. tako bi mu odvzeli financni interes, saj od premozenja ne bi ostalo kaj dosti. ne vem kako je sicer s penzijo, ki jo bo deklica dobila po materi - ce se skrbnik premozenja ali on s tem raspolaga ali kako to gre. No najbolj bistveno je, da se zagotovi, da on ne polozi roke na  stanovanje.
Predlagala sem tudi, da na sodiscu dosezejo opravilno sposobnost za punco in da bo sama skrbela za svoje premozenje ( z nadzorom csd-ja ali kako to gre)....

Bomo videli. Upamo , da se bo dobro resilo. babica je postala senca sebe in mocno upam, da bo tega sranja kmalu konec, da ne bo se babica cutila zdravstvene posledice. :(


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 20:07:03   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: cgorjanc

Definetivno naj stopi k odvetniku-ci  za informacije in sigurno bo dobila dobre nasvete.



do odvetnika in naj se odvetnik ukvarja s CSD! Nesposobneži na centru, grrr mi grejo kar dlake po konci. Njim je pa res treba TEŽITuser posted image


< Sporočilo je popravil Zamima -- 13.3.2011 20:08:17 >


_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 20:25:25   
Precious
Kot prvo on kar tako ne more pobasati njene prihranke itd,ker bi bilo to kaznivo dejanje,pa čeprav je on njen zastopnik. Kot drugi če se kaj proda kar je njeno ji pripada delež in ji mora biti tudi nakazano.

Vem,ko sem jaz imela zastopnika,pa to ni bil moj starš,ker ni smel biti .... in so hoteli  dvigniti denar z mojega računa je bilo potrebno dovoljenje csd-ja,pa čeprav je bil moj zakoniti zastopnik z mano

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 20:25:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Verjetno ga mika stanovanje. 

nekaj kredita je se za tem stanovanju, vendar se bojimo, da bi znal stanovanje prodati ter denar "porabiti" za otroka, ki zivi 200 km stran in, ki ga on leta in leta ni videl, niti pa pokazal interes, da bi imel/vzdzeval/navezal kakrsen koli stik z njim. 

Babici so na pristojnem CSD-ju izjavili, da naj bo srecna, da se oce zanima za premozenje hcerke....


Kakšno je dejansko zemljiško stanje stanovanja? Ko sta se ločila, komu je šlo stanovanje? Ali je ostalo "nerazdeljeno"? Če je (bilo) mamino, potem je stanovanje stvar zapuščinske razprave, kjer mislim, da ga avtomatično deduje otrok. V tem primeru je potrebno hčerki zagotoviti opravilno sposobnost, ki je pri 15-ih izjemoma mogoča. Če stanovanje ni bilo razdeljeno, je stvar bolj zakomplicirana. V vsakem primeru bi prišel prav dober odvetnik, še bolje odvetnica. Včasih je bila Andre Prosenc dobra za ločitve in pripadajoča sr.anja, mogoče je še danes.

Če je stanovanje pod hipoteko (kreditno), ga prodati pred poplačilom zadnjega obroka itak ne more. Koliko je še do konca kredita? Kredit bi se dalo celo podaljšati (do starosti babice 75 let), tako da je obrok minimalen, drži pa bančno plombo - in nezmožnost za prodajo.

CSD - če bo še kaj potrebno urejati tam, pospremi babico na CSD kot odrasla razumna oseba, ker odgovor, ki ga je dobila, je milo rečeno - butast.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Zastopnik otroka.... potrebujem pomoc
13.3.2011 20:44:58   
Kerensa*
Znani odvetnik Franci Matoz je tudi odvetnik/zastopnik znane borke za pravice otrok (ne samo rejencev, kakor je zmotno mišljeno) Neire Mikić in ona je tudi tesno povezana z bivšim socialnim delavcem Maticem Muncem, ki s svojim društvom prav tako deluje v korist otrok.

Z vsemi naštetimi imam kontakte. Če želiš, te jutri lahko povežem z njimi.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?