Anonimen
|
Gromska, kako naj ti napišem, da boš razumela? Ljudi moti, če posplošuješ in mečeš vse v en koš. Štekaš? Se strinjam, da je marsikje vse narejeno na horuk in brez globljega razmisleka, kar se tiče KVALITETE prehrane, ampak ne posplošuj. So tudi vrtci, veeeliko jih je in v večini prevladujejo, kjer dajo zelo veliko pozornosti na kvaliteto in tako ti, gredo nazaj k naravi, počasi a vztrajno. Zdaj, če tebi diši toplotno neobdelana hrana, super. To čuti tvoje telo, sledi temu, kar tvoje telo rabi. Vendar spet - ne posplošuj tega na vse. Ljudje smo različni in eni dejansko rabijo več mesa kot drugi, drugi ga sploh ne rabijo, enim paše to, drugim drugo, tretji bi cel dan jedli oreščke,... Smo pa nekje po poti, vsaj večina, izgubil istik z naravo ali kako naj temu rečem, zgubili stik s tem, kaj nam telo samo pravi, da rabi. Tisti, ki ta občutek naravno imajo, so majhni otroci in nekateri odrasli, ki se s hrano ne obremenjjemo pretirano, jedo, kar čutijo, da rabijo in so zdravi, fit, možgančki jim delajo sto na uro, brez nekega posebnega filozofiranja. Imaš se rad, čutiš sebe, svoje potrebe, slediš naravnemu in ne priučenemu bioritmu in to je to. Slediš svojemu notranjemu glasu. Danes je preveč (govorim na splošno, ne o vrtcih) skrajnosti: ali povsem nobenega razmisleka glede hrane in metanje vase ogromne količine junk food-a ali pa pretiravanje in potem dobimo anoreksijo, bulimijo, dieto za dieto,... ipd. Skrajnosti so zelo, zelo redko dobre in nikakor ne za vse.
|