|
RE: Jedilniki v vrtcah, šolah 15.3.2011 20:45:42
|
|
|
|
kamilija
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde IZVIRNO SPOROČILO: lenika83 IZVIRNO SPOROČILO: kamilija Strinjam se..ampak mi odrasli imamo izbiro, otroci pa ne ane. Ok, tole me je pa res zmotilo. A tvoj otrok ima tudi izbiro? Če pa trdiš, da je meso škodljivo, pa pire slab in podobno. Kaj pa če si tvoj otrok res želi en zrezek in kup pireja, pa še krof za povrh? Jaz mojemu otroku ponudim vse tisto, kar mi jemo in si lahko čisto sama s krožnika izbere kaj bo pojedla. Običajno poskusi vse, potem pa je kar ji je všeč in običajno meso ostane na krožniku, poje pa zelenjavo in morda kakšen krompirček. Nikoli, ampak res nikoli pa je ne silim, da mora pojesti vse s krožnika, ji že očitno ne paše. A ti lahko rečeš, da svojemu otroku ponudiš meso in se sam odloči, da ge ne bo jedel? lej, ona verjetno svojemu otroku tudi ponudi vse tisto, kar oni jejo. in če ne jejo mesa, ga ne ponudi. in če ne jejo pireja, tudi ne. in če ne kupuje belega kruha, mu bo ponudila rženega ali katerega koli imajo doma. in verjetno mamice, ki ne kuhajo in doma ne jejo ajdove kaše, pirinega zdroba, polnozrnatih palačink, rižote s kvinojo, lečino juho itd., tudi svojim otrokom tega ne ponudijo, pa nihče ne skoči v zrak, da se otrok ne more sam odločit a bi čičeriko zobal a ne... dejte že enkrat dojet, da je prehranjevanje precej kulturno pogojena zadeva in stvar navad družine. to je tko kot da bi meni en domačin s papue rekel, da je moj otrok prikrajšan, ker mu ne ponudim unega meni neznanega glodalca, k ga je ravnokar ujel in ki ga imajo njegovi mulčki najraje. Kolk sem se nasmejala . Čista terna je bila tole, hehe.
|
|
|