|
RE: Jedilniki v vrtcah, šolah 9.3.2011 8:21:28
|
|
|
|
Teni_
|
IZVIRNO SPOROČILO: pasmaJersey IZVIRNO SPOROČILO: Gromska Mene je ravno prej skoraj kap, ko sem gledala (ko bomo enkrat z našim otrokom šli v vrtec), kakšna je kaj prehrana. Sem pogledala le jedilnik za otroke od 1. do 2. leta (http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Zdravje%20Prehrana/mzdrp.htm), pa vem, da ga v ta vrtec sigurno ne spustim. Krof na jedilniku tako malega otroka po mojem mnenju nima kaj iskati, pa če je 100x pust. Ostalo je precej mlečno-mesnih brozg, svežega sadja in zelenjave pa bore malo. Človek kar malo žalosten postane ... Mi je čisto jasno, da imamo zelo različne prehranjevalne navade, a bi pričakovala, da bodo vsaj jedilniki v izobraževalnih ustanovah bolj spodbudni oziroma v pravo smer. Da bodo morda komu pokazali, kaj se da morda bolje, drugače, ne pa da ti zapacajo in razsujejo tam, kjer je trud in (vsaj naj bi bila) kakovost. Jah, bomo že nekaj zimprovizirali, kakor se bo dalo ... Ne vem kaj ti bereš, jaz sem na jedilniku zasledila tole... bo treba prebrat stvari do konca. Za dopoldansko malico imajo otroci na razpolago sveže sezonsko sadje in zelenjavo. Sadje: jabolko, pomaranče, rdeče pomaranče, klemenvile, mandore, mineole, hruške,naši, ananas, melona, kivi, banane. Zelenjava: BIO kislo zelje, kisla repa, BIO korenček, cvetača, brokoli, paprika. E, točno to. Pa mislim ,da imajo povsod tako. Pri nas jim narežejo različno sadje na kose in potem sami vzamejo kaj in koliko bodo pojedli.
|
|
|