|
RE: Vzeli smo dudo, sedaj pa štala....Kaj naj? 8.3.2011 16:29:02
|
|
|
|
ronja
|
Poker face, za pety ne vem, za Ronjo ti pa lahko povem, da so ji dali dudo v p. na IE in tudi na oddelku vsakič, ko so ji dajali ab. in se je je že tam malo navadila (sva bili malo dlje v p.) POtem sva doma poizkušala brez, vendar je začela vleči palec in mi je p. svetovala, da naj ji damo rajši dudo, ker je je lažje odvadit. Zato je Ronja dobila dudo, imela jo je pa od začetka do konca samo zvečer za zaspat. Lejla ni bila na IE, ampak ves čas pri meni in ji nisva dajla dude in je bila vedno brez dude, tako da mi lahko verjameš, da glede na to, da pri drugem baje manj kompliciramo, bi verjetno tudi tej takoj poturila dudo, če bi bila "tiste sorte: samo da bo mir". Tako da ni vedno vse čisto črnobelo. Se pa strinjam, da je treba mislit na otroka, zato pa se mi zdi en postopen prehod fajn, pa tako, da je otroku čim manj traumatično. za Ronjo lahko rečem, da ni nikoli jokala zaradi dude, samo pri njej se je dalo. Niso vsi otroci isti. lilijana, po moje pri večini stvari delava isto, saj vzgoja ni neka abstraktna mejna znanost, poleg tega pa večina dobrih nasvetov (od koderkoli pridejo) temelji na zdravi pameti. Samo da se meni zdi čisto sprejemljivo gledat okoli za idejami in jih potem sortirat po svoji zdravi pameti na dobre, sprejemljive, odlične, slabe, nesprejemljive, itd... tebi pa se pač vse to zdi popolnoma brezveze in so dobre samo ideje, ki se jih sama spomniš. To je vsa razlika. Vendar večinoma itak pridemo do istih zaključkov, tako da sploh ni problem. Enim je važno, koliko časa je otrok za tvjem, enim je važno, kako hitro se zjutraj obleče, enim nekaj tretjega - to so pač tiste individualne prefernce starša in kar se tebi zdi brezveze, se bo meni zdelo pomembno in obratno. Samo to ni več toliko stvar vzgoje, ampak prioritet, ki jih imamo pač različne. Pridemo do njih pa na zelo podobne načine - imaš par stilov, potem se pa vsak najde nekje.
|