|
RE: Vzeli smo dudo, sedaj pa štala....Kaj naj? 9.3.2011 14:24:45
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Ta "odprti" ugriz nima nobene direktne povezave z dudo, je bolj stvar genetike, tako nam je rekla zobozdravnica. Jaz imam isto (pa kot dojenček nisem imela dude), pa hči prav tako (s tem, da je dudo sama dala stran pri dobrih 2 letih, pa tudi sicer jo je imela le za tolažbo pri uspavanju, podnevi nikoli). Zaradi tega ugriza, ko gredo zgornji zobje preko spodnjih so večinoma tudi težave pri nečisti izgovorjavi sičnikov. Moram pa priznati, da sama nisem pristaš tega dolgotrajnega odvajanja od dud, flašk, plenic, itd. Ko bo otrok pripravljen ... ja, itak. In potem imamo zafrustrirane otroke in starše, ki ne vedo, kaj bi naredili, ko je treba iti v šolo, na tabor, otrok pa je še v plenicah pri 5 letih! Pa da se razumemo - ne gre za neke zdravstvene razloge! Poznam 2 taka primera osebno, še več pa preko rekla - kazala. Meni se to tudi zdi nasilje nad otrokom - ker jim kot starši nismo dali možnosti, da bi "odrasli" in opustili tisto, kar pritiče dojenčkom oz. manjšim otrokom. Potem pa je otrok razpet - na tabor bi šel, ampak ima "skrivnost", za katero noče, da drugi izvedo, saj bi ga zezali. Zame to pač ni nobena usluga otroku. Včasih oz. marsikdaj smo pač prisiljeni delati malce korenitejše reze, otrok ne moremo do onemoglosti zavijati v vato. Moje mnenje pač, pa brez zamere. Ta je pa malo težka.......saj verjamem, da nisi mislila dobesedno kot se sliši, vendar se sliši grozno.......nasilje nad otrokom, ker mu nisi vzel plenice in ga nisi pustil "odrasti"..... jaz bi jo naši verjetno že pred enim letom, če bi morala na roko prati fsrane bombažne plenice, ker jih pa nisem na roko prala pa sem "počakala" do 2,5 leta, ko mi ni bilo potrebno niti tal in kavča čistiti za njo, ker je bila pač "pripravljena"....... Eni otroci govorijo pri 1,5 letu......eni pa komaj pri 3 letih.......eni se plazijo prej, eni pozneje, eni sploh ne.......eni lulajo in kakajo v kahlo pri 1 letu, eni pa pač pri štirih ali petih letih......eni so na mamini joški še pri treh letih, eni sploh niso......in eni imajo dudo do 1 leta, eni pa pač do petega.......eni preživijo počitnice pri babici pri enem letu, eni pa še pri šestih ne.......eni jokajo ob vstopu v vrtec, eni pa ne jokajo.......
|
|
|