|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 25 [26] 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marec/April 2011 IVF/ICSI
28.4.2011 14:26:46   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: *rebecca*

se opravičujem ker vdiram na vašo temo (no, pred dvema mesecema je bila še moja user posted image )

tecnobica: ne bodi žalostna, čeprav si še mlada user posted image . Poglej, jaz sem imela januarja prvi IVF, sicer hitri postopek. Diagnoza: nepojasnena neplodnost (stara sem 27), oba sva ok. Menstruacije redne, vse štima. Torej, na vsakem UZ-ju v 10 dneh špikanja, sem imela levo 2 folikla, desno ogromno majhnih, nič posebnega. Dva dni pred punckijo in en dan pred stopko mi je dr. namerila: Levo 17 in 16, Desno: ogromno premajhnih, Edno.: 8. Skoz sem mela v glavi: to je premalo, kaj bo iz tega. Čeprav noter v sebi sem cel čas nekak vedela da bo vse skupaj uspešno - ne vem od kod tako razmišljanje, nisem čarovnica, nisem nobenih drugih "zvarkov" pila. user posted image  Na dan punkcije mi dr. Zorn pove da smo dobili 4 celice. Dva dni po UZ kar 4. No ok sem si rekla, verjetno una dva tavelkka, pol je pa še sva "postrgal" za vsak slučaj. Transfer naj bi bil 5. dan, pa me je že drug dan klicala iz laboratorija da so se tri oplodile in bo transfer 3. dan. Ok, mi2 letiva 3. dan v Lj, tam nama povejo da sta nama ostala2 celici. Šele ko sem zlezla dol z mize, mi je biologinja potisnla list v podpis, in takrat sem zvedela da so mi ustavili oba. Torej nič zmrznjenčkov. In najbrž sta bla to tista dva ki sta bila skoz vodila.

Torej, naj zaključim to klobaso: po 14 dneh sem prvič po 4 letih nalulala debel user posted image , imela sem 1266 visoko beto in na UZ smo vedeli eno pikico, ki je danes že 16 tednov pri meni na toplem.

Torej tecnobica: POGUM, POZITIVNO RAZMIŠLJANJE, UPANJE!!! Kot si napisala, ena je RES lahko dovolj.

Pozdravček od "sej sem še mlada" .user posted image

Rebeca, hvala za spodbudne besede.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 626
28.4.2011 14:27:23   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: *zabica*

@ točnobica, hvala za odgovor, torej se spikaš skor cel mesec?

Ja, skoraj. Začela sem 3.4.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 627
28.4.2011 14:46:08   
mihika
malo se javljam...jutri me čaka transfer...pa me še vedno tako boli v spodnjem delu trebuha.. ..pa napihnjena sem..ne zdi se mi, da bi mogla na urgenco..ker vedno pravijo, da ne smemo prehitro paničarit...me pa kljub vsemu skrbi..ne spomnim se več..če je bilo na vse postopkih tako dolgo boleče vse skupaj..mislite, da je lahko kaj fejst narobe..ali se samo celi od punkcije...kako je bilo pri vas..?

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 628
28.4.2011 14:49:56   
andreja83
Tečnobica vem kako se počutiš, ker sm jst bla tud skor na takem položaju kot si ti, na začetku čist nič niso hoteli zrasti, potem so pa butnili vsi na plan.. Poskusi pozitivno mislit, in mogoč te na drugem uz preseneti kako bodo zrastli. Držim pesti!! user posted image user posted image

Srečica že učera sem ti mislila zaželet srečno pot, pa me je računalnik zafrkno pa ni hotel poslat. Lepo se imej in čimlepšo vreme ti želim!!!

Mala nimam besede, mogoče pa je še bilo prehitro, imej še upanje naprej. Sej mene zdej tud neka mantra, kaj pa če mi ni uspelo, pa do zdej sm bla full pozitivno naravnana, zdej pa te grde misli!!! Sej boš vidla na krvnem kaj ti bo pokazalo. Držim pesti zate in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo

Neposredna povezava do sporočila: 629
28.4.2011 17:34:08   
latka
curkica, ninocka26, a vama lahko čestitam in zaželim lepo nosečnost?user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 630
28.4.2011 19:31:39   
Aleda
IZVIRNO SPOROČILO: upajoča

Ojla, zanima me ali sploh delajo v ambulantah na GK, saj kličem že nekaj dni, da bi se naročila za postopek. Ali je še kakšna druga št. kot ta 01 5226112 za ivf. Zvoni, ali je pa zasedeno??

Ne ta teden ne delajo. Ker sem jaz klicala za prevzem zdravil, pa so rekli naj drug teden pokličem.

(odgovor članu upajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 631
28.4.2011 20:04:54   
ninocka26
Pri meni so novice slabe. Sem sicer zanosila, vendar je šlo nekaj narobe, tako, da sedaj čakam, da se ulije. Upam, da mi ne bo treba hoditi nazaj.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 632
28.4.2011 20:21:19   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka26

Pri meni so novice slabe. Sem sicer zanosila, vendar je šlo nekaj narobe, tako, da sedaj čakam, da se ulije. Upam, da mi ne bo treba hoditi nazaj.

Ooooj, ninocka26 pa ne no user posted image user posted image user posted image user posted image Pa sem bla prepričana da boš pozitivna. No, saj tud pri men niso glih dobre novice, sem delal test pa je negativen.

Nam bo pa v naslednjem postopku uspelo, boš vidla user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 633
28.4.2011 21:32:46   
andreja83
Ne no ninocka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tolk mi je žal, pa tolk sem se veselila zate da bi zagledala pozitivn rezultat. Drži se mi prav.
Kaj bi ti  lahk šlo narobe?

Neposredna povezava do sporočila: 634
28.4.2011 21:37:03   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

IZVIRNO SPOROČILO: upajoča

Ojla, zanima me ali sploh delajo v ambulantah na GK, saj kličem že nekaj dni, da bi se naročila za postopek. Ali je še kakšna druga št. kot ta 01 5226112 za ivf. Zvoni, ali je pa zasedeno??

Ne ta teden ne delajo. Ker sem jaz klicala za prevzem zdravil, pa so rekli naj drug teden pokličem.

Danes je tam pri UZjih nasproti WCja teelfon neumorno zvonil. Če si slučajno tja klicala. Sestra, ki je pa tam naravnost za IVF je bila pa na UZjih danes.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 635
28.4.2011 21:37:57   
tecnobica

user posted image user posted image user posted image user posted image

A lahko vprašam, kaj je bilo?

Neposredna povezava do sporočila: 636
28.4.2011 21:50:20   
ninanana25
Pozdravljene sotrpinke,

pridružila bi se vam v težkem pričakovanju user posted image user posted image :D
Začenjam z drugim postopkom ICSI, danes je prvi dan cikla (teta je prišla), tako da jutri zjutraj šibam do Reška,
po špike:D Jutri začnem z MENOPUROM nekje 8 dan cikla - UZ pa naj bi dodali še ORGALUTRAN (če se pravilno napisala).
Tako da v upanju da bo 2-gi postopek uspešen vas vsa lepo lepo pozdravljam.
In seveda držim pestke za vse ki ste v težkih 14 dneh čakanja in seveda za vse ki nas to še čaka!

Neposredna povezava do sporočila: 637
28.4.2011 23:03:30   
ninocka26
Seveda lahko vprašate. V glavnem jaz imam že od rojstva probleme z ledvicami (mi počasi slabijo), posledično imam zaradi tega tudi visok pritisk (sem na tabletah), pa tudi moja stresna služba ni ravno balzam za moj pritisk. V glavnem po transferju se mi je pritisk non stop dvigoval in to kljub višji dozi tablet. Visoki pritisk pa negativno vpliva na zanositev, poleg tega pa te moje tablete povzročajo tudi neko razvojno napako na plodu. Sedaj sem se naročila h kardiologu, da mi da druge tablete, pa upamo, da bo jeseni srečen zaključek.

V glavnem naj vas moj negativni rezultat ne zamori, za vse držim pesti, da boste ta mesec ugledale svoj plus!

< Sporočilo je popravil ninocka26 -- 28.4.2011 23:04:39 >

(odgovor članu ninanana25)
Neposredna povezava do sporočila: 638
29.4.2011 9:31:40   
mala06
Jutro!

ninocka26
upam, da se ti stvari uredijo in da bo v jeseni res srečen izzid user posted image  user posted image  user posted image

Jaz mam pa eno vprašanje. A je imela katera občutek, da bo zdaj zdaj pritekla, ko pa vzamem utrogestan, pa ta občutek mine. To se mi zadnja dva dneva dogaja. Zdaj pa ne vem, a to pomeni, da tabletke zavirajo menzo in če jih ne bi vzela, bi pritekla.

Ka pa cukrca, kakšen je pa tvoj rezultat?

LP na ta deževen in zaspan dan!!

< Sporočilo je popravil mala06 -- 29.4.2011 9:35:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 639
29.4.2011 9:49:26   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: mala06

Jaz mam pa eno vprašanje. A je imela katera občutek, da bo zdaj zdaj pritekla, ko pa vzamem utrogestan, pa ta občutek mine. To se mi zadnja dva dneva dogaja. Zdaj pa ne vem, a to pomeni, da tabletke zavirajo menzo in če jih ne bi vzela, bi pritekla.

meni utrogestan še nikoli ni zaviral user posted image , pa imam za sabo 5. ET-jev, res pa je da utrogestan pomirja materico, torej tudi krče, zato imaš tak občutek. Ti se kar pomiri, za tvoj test je bilo še veliko prezgodaj glede na to, da si imela ET 3. dan, moraš upoštevati, da so se morale tvoje morule še spremeniti v blastociste preden so se vgnedzile. Tvoj realni dan za test bi bil nekje 12. oz 13. dan po ET-ju, to je 10. ali 11. dan, če bi imela ET 5. dan.

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 640
29.4.2011 9:59:54   
andreja83
Za jesen ninocka držim pesti da se ti vse lepo uredi, smo definitivno s teboj!!!

Jst pa danes hvala bogu mal boljše volje, že kar neki časa se nism tk slabo počutla in da bi mi šlo na jok. Najbolj strah me je četrtka da bi izvedla negativn rezultat. Sej vem da naj ne delam panike sam je kar je! Sam morm pozitivno mislit naprej, a ne??

Danes pa držimo pesti za diano da še potrdijo njen +.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 641
29.4.2011 14:02:25   
curkica
Pozdravljene, moje virtualne prijateljice user posted image .

Jaz vam sporočam, da so testi negativni in sem tako razočarana, da bi najrajši kar umrla. Sicer res, da je tole "šele" moj 2 IVF, pa vseeno... Life is not fair... user posted image

Da se ni vlilo, so najbrž zavirale tablete estrofem in utrogestan, tako da sem zdaj po navodilih dr. z njimi prekinila in čakam, da se vlije. Mi je pa rekel dr. na razgovoru, da lahko že kar po tej krvavitvi spet pokličem in tudi začnem z estrofemom, da kar nadaljujemo z naslednjim IVF, ker imam popolnoma odsotne svoje menstruacije, ki je brez da si jo sprožim s tabletami sploh ne dobim. Res ne vem, kaj je narobe z mano, no. Res imam PCO, ampak poznam marsikatero s tem problemom in nimajo takih problemov z menzo. Včasih se res sprašujem, ali mi je user posted image  sploh namenjen.

No ja, jaz upam, da mi bo mesec maj bolj naklonjen, kar se tiče user posted image . Ostala sta mi še 2 zamrznjenčka in naslednjič gresta oba k meni. Pa upam, da bosta prava borca. Mogoče mi je pa namenjeno, da bom imela dvojčkauser posted image ...

Vsem, ki še čakate svoje pluske, pa pošiljam en košekuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 642
29.4.2011 14:14:36   
ninocka26
Curkica žal mi je. user posted image user posted image Točno vem kako se počutiš, sem tudi jaz na istem.

Kar se pa PCO tiče, bi te vprašala si že poskusila s spremembo prehrane? Jaz sem se sedaj odločila, da bom spet poskusila jesti po Montignacu (sem tako delala 3 leta nazaj, pa sem ne samo shujšala ampak tudi znižala pritisk).

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 643
29.4.2011 14:49:59   
mihika
transfer je danes za mano....boleč kot še nikoli...sicer dve lepi blastocisti..in morda še kakšen pingvinček.....sedaj pa čakanje 14 dni na testek...
16.05. imam test...upam na user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 644
29.4.2011 14:58:31   
ananaska78
Bravo Mihika user posted image
Kateri transfer pa je to povrsti? Nisem še slišala, da i katero transfer bolel... Pa že očitno.
Držim pesti, da sta blastocisti prave koprive, ki ne pozebejo :)
Jaz imam test 8.5.2011 user posted image .

(odgovor članu mihika)
Neposredna povezava do sporočila: 645
29.4.2011 15:17:35   
mala06
curkica pa ne no user posted image  user posted image  user posted image  user posted image . Kaj je zdaj to, pa tako dobro je kazalo, zdaj pa same slabe novice. Je pa super, da lahko že kar naslednji mesec začneš in boš vidla, da bo mesec ljubezni tisti tapravi.

mihika user posted image user posted image user posted image za blastocisti in naj se lepo grejejo pri tebi celih user posted image

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 646
29.4.2011 15:41:48   
mihika
hvala mala 06 in ananaska....to je moj V.transfer...predlani sem imela konizacijo...in so mi porezali skoraj cel mater. vrat..od takrat me transferji bolijo ko hudič..enostavno ni prišla v maternico, ščipala je pol ure, preden je blo rešeno...pa še malo hiperco sem dobila v tej rundi...drugače pa moram povedat...od 9 se mi jih je 8 oplodilo.-..2 blastocisti so mi vstavili...čakam še na pingvinčke...tako je to...!drugač pa nas je danes kr nagnala domov...ni pustila počivat niti pol ure..!samo jaz sem lahko, ker me je namučla...sem eno urco obležala na trebuhu..baje je to pozitivno...bomo vidli..heheh!!

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 647
29.4.2011 16:05:10   
mihika
objemček mala, curkica in ninocka...vem , kako je to...5 x IVF, 2 x ss...samo gremo naprej vsi skupaj...prejšnjič je bla z mano punca, ki ji je ratalo 21-ič....doma ima punčko...ampak želi še fantka...sedaj ima za sabo že 27 postopek..pa še vedno vztraja...pa mi rečte zdaj ???in to skoz v LJ, ko gremo vse na živo...! 27 krat punkcija...haaaaaaa!"!!!!

(odgovor članu mihika)
Neposredna povezava do sporočila: 648
29.4.2011 16:08:35   
curkica

Curkica žal mi je. user posted image user posted image Točno vem kako se počutiš, sem tudi jaz na istem.

Kar se pa PCO tiče, bi te vprašala si že poskusila s spremembo prehrane? Jaz sem se sedaj odločila, da bom spet poskusila jesti po Montignacu (sem tako delala 3 leta nazaj, pa sem ne samo shujšala ampak tudi znižala pritisk).

Ne, jaz Montignacove diete še nisem probavala. Drugače sem že tako bolj "špurava" pri hrani, torej precej zbirčna user posted image . Edino kar me v bistvu muči, da se premalo gibljem. Že službo imam tako, da 99% samo sedim, potem pa se mi še doma ne da nič kaj rekreirat, tako da...

Neposredna povezava do sporočila: 649
29.4.2011 16:15:10   
mihika
čakamo na pluseka....!!!!user posted image

" Vsak trenutek se lahko spet rodiš.,vsak trenutek je lahko spet nov začetek. To je izbira. Odločitev je tvoja. "

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 25 [26] 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 25 [26] 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?