Anonimen
|
se opravičujem ker vdiram na vašo temo (no, pred dvema mesecema je bila še moja ) tecnobica: ne bodi žalostna, čeprav si še mlada . Poglej, jaz sem imela januarja prvi IVF, sicer hitri postopek. Diagnoza: nepojasnena neplodnost (stara sem 27), oba sva ok. Menstruacije redne, vse štima. Torej, na vsakem UZ-ju v 10 dneh špikanja, sem imela levo 2 folikla, desno ogromno majhnih, nič posebnega. Dva dni pred punckijo in en dan pred stopko mi je dr. namerila: Levo 17 in 16, Desno: ogromno premajhnih, Edno.: 8. Skoz sem mela v glavi: to je premalo, kaj bo iz tega. Čeprav noter v sebi sem cel čas nekak vedela da bo vse skupaj uspešno - ne vem od kod tako razmišljanje, nisem čarovnica, nisem nobenih drugih "zvarkov" pila. Na dan punkcije mi dr. Zorn pove da smo dobili 4 celice. Dva dni po UZ kar 4. No ok sem si rekla, verjetno una dva tavelkka, pol je pa še sva "postrgal" za vsak slučaj. Transfer naj bi bil 5. dan, pa me je že drug dan klicala iz laboratorija da so se tri oplodile in bo transfer 3. dan. Ok, mi2 letiva 3. dan v Lj, tam nama povejo da sta nama ostala2 celici. Šele ko sem zlezla dol z mize, mi je biologinja potisnla list v podpis, in takrat sem zvedela da so mi ustavili oba. Torej nič zmrznjenčkov. In najbrž sta bla to tista dva ki sta bila skoz vodila. Torej, naj zaključim to klobaso: po 14 dneh sem prvič po 4 letih nalulala debel , imela sem 1266 visoko beto in na UZ smo vedeli eno pikico, ki je danes že 16 tednov pri meni na toplem. Torej tecnobica: POGUM, POZITIVNO RAZMIŠLJANJE, UPANJE!!! Kot si napisala, ena je RES lahko dovolj. Pozdravček od "sej sem še mlada" .
|